Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Den 22 april arrangerades Galore After Work på Living. Som alltid en gästlista fylld med trevliga gäster och denna gången en hel del sköna sittplatser...
Den 22 april arrangerades Galore After Work på Living. Som alltid en gästlista fylld med trevliga gäster och denna gången en hel del sköna sittplatser...
Den 22 april arrangerades Galore After Work på Living. Som alltid en gästlista fylld med trevliga gäster och denna gången en hel del sköna sittplatser...
Den 13 maj var det invigning av underklädesbutiken Bianti. Fint väder, fina kläder och fint folk.
Den 13 maj var det invigning av underklädesbutiken Bianti. Fint väder, fina kläder och fint folk.
Den 13 maj var det invigning av underklädesbutiken Bianti. Fint väder, fina kläder och fint folk.
Den 22 april invigde Headon sin nya salong i kvarteret Malmö Live och Galore var självklart på plats och minglade.
Den 22 april invigde Headon sin nya salong i kvarteret Malmö Live och Galore var självklart på plats och minglade.
Den 22 april invigde Headon sin nya salong i kvarteret Malmö Live och Galore var självklart på plats och minglade.
Den 8 april arrangerades Galore After Work på Söder Om Småland. Dj Rudie Lion, Dj BESH ONE och Dj Karolina Pistolina stod för musiken och det var såklart kvalitetsöl i fokus.
Den 8 april arrangerades Galore After Work på Söder Om Småland. Dj Rudie Lion, Dj BESH ONE och Dj Karolina Pistolina stod för musiken och det var såklart kvalitetsöl i fokus.
Den 8 april arrangerades Galore After Work på Söder Om Småland. Dj Rudie Lion, Dj BESH ONE och Dj Karolina Pistolina stod för musiken och det var såklart kvalitetsöl i fokus.
Skärtorsdagen 24 mars arrangerades Galore After Work på La Brasserie. Premiär för takterrassen och grymt bra musik spelades av Dj OSCAR, Dj Le Petit Dieu och Dj BESH ONE.
Skärtorsdagen 24 mars arrangerades Galore After Work på La Brasserie. Premiär för takterrassen och grymt bra musik spelades av Dj OSCAR, Dj Le Petit Dieu och Dj BESH ONE.
Skärtorsdagen 24 mars arrangerades Galore After Work på La Brasserie. Premiär för takterrassen och grymt bra musik spelades av Dj OSCAR, Dj Le Petit Dieu och Dj BESH ONE.
Den 15 april arrangerades Galore After Work på High Court (gamla Hovrätten). Det bjöds på en visning med La Leia, liveuppträdande av BJURMAN och en fantastisk stämning.
Den 15 april arrangerades Galore After Work på High Court (gamla Hovrätten). Det bjöds på en visning med La Leia, liveuppträdande av BJURMAN och en fantastisk stämning.
Den 15 april arrangerades Galore After Work på High Court (gamla Hovrätten). Det bjöds på en visning med La Leia, liveuppträdande av BJURMAN och en fantastisk stämning.
Den 18 mars höll 1,6 miljonerklubben sin årliga kampanj Woman in Red på Scandic Triangeln. Den årliga galan arrangeras till förmån för forskning på kvinnors hälsa.
Den 18 mars höll 1,6 miljonerklubben sin årliga kampanj Woman in Red på Scandic Triangeln. Den årliga galan arrangeras till förmån för forskning på kvinnors hälsa.
Den 18 mars höll 1,6 miljonerklubben sin årliga kampanj Woman in Red på Scandic Triangeln. Den årliga galan arrangeras till förmån för forskning på kvinnors hälsa.
Den 26 februari stannade Galores ambulerande aw till på Moccasin Vin & Kærlighet. Vi uttrycker oss tjatigt, men som vanligt full gästlista och sköna gäster...
Den 26 februari stannade Galores ambulerande aw till på Moccasin Vin & Kærlighet. Vi uttrycker oss tjatigt, men som vanligt full gästlista och sköna gäster...
Den 26 februari stannade Galores ambulerande aw till på Moccasin Vin & Kærlighet. Vi uttrycker oss tjatigt, men som vanligt full gästlista och sköna gäster...
Den 19 februari var det Galore After Work på Siesta. Som alltid en gästlista fylld med fantastiskt trevliga gäster och en hel del Pilsner Urquell...
Den 19 februari var det Galore After Work på Siesta. Som alltid en gästlista fylld med fantastiskt trevliga gäster och en hel del Pilsner Urquell...
Den 19 februari var det Galore After Work på Siesta. Som alltid en gästlista fylld med fantastiskt trevliga gäster och en hel del Pilsner Urquell...
I somras uppnådde han en dröm när Big Slap som han varit med och byggt upp blev störst någonsin i Malmö. Men att sluta på topp ligger inte för Ali Eftekhari. Vi har träffat honom för att prata om drivkraften bakom fler och ännu större satsningar, Alis bakgrund och vänskapen med Steve Angello.
I somras uppnådde han en dröm när Big Slap som han varit med och byggt upp blev störst någonsin i Malmö. Men att sluta på topp ligger inte för Ali Eftekhari. Vi har träffat honom för att prata om drivkraften bakom fler och ännu större satsningar, Alis bakgrund och vänskapen med Steve Angello.
I somras uppnådde han en dröm när Big Slap som han varit med och byggt upp blev störst någonsin i Malmö. Men att sluta på topp ligger inte för Ali Eftekhari. Vi har träffat honom för att prata om drivkraften bakom fler och ännu större satsningar, Alis bakgrund och vänskapen med Steve Angello.
Om livet med musiken, ungdomen i Nashville, mörka år i livet och nya vägar till framgång.
Om livet med musiken, ungdomen i Nashville, mörka år i livet och nya vägar till framgång.
Om livet med musiken, ungdomen i Nashville, mörka år i livet och nya vägar till framgång.
Tillsammans med sin kompanjon har Therése Lorentzon på bara fyra år byggt upp ett företag som omsätter nästan 150 miljoner kronor. Therese berättar om sin bakgrund och hur åren i New York har format henne som företagare och person.
Tillsammans med sin kompanjon har Therése Lorentzon på bara fyra år byggt upp ett företag som omsätter nästan 150 miljoner kronor. Therese berättar om sin bakgrund och hur åren i New York har format henne som företagare och person.
Tillsammans med sin kompanjon har Therése Lorentzon på bara fyra år byggt upp ett företag som omsätter nästan 150 miljoner kronor. Therese berättar om sin bakgrund och hur åren i New York har format henne som företagare och person.
Isabelle började på sin mammas café som då omsatte 400 000 kronor. Idag driver hon hotell och flera restauranger med omsättning över 30 miljoner kronor.
Isabelle började på sin mammas café som då omsatte 400 000 kronor. Idag driver hon hotell och flera restauranger med omsättning över 30 miljoner kronor.
Isabelle började på sin mammas café som då omsatte 400 000 kronor. Idag driver hon hotell och flera restauranger med omsättning över 30 miljoner kronor.
Som ung knackade han dörr och sålde kokosbollar. För pengarna köpte han sig en utbildning och byggde sedan upp ett företag som i år siktar på att omsätta 100 miljoner kronor. Donald Axelsson Cardell säger hellre ja än nej och spanar nu både efter nya affärsmöjligheter och utanför landets gränser.
Som ung knackade han dörr och sålde kokosbollar. För pengarna köpte han sig en utbildning och byggde sedan upp ett företag som i år siktar på att omsätta 100 miljoner kronor. Donald Axelsson Cardell säger hellre ja än nej och spanar nu både efter nya affärsmöjligheter och utanför landets gränser.
Som ung knackade han dörr och sålde kokosbollar. För pengarna köpte han sig en utbildning och byggde sedan upp ett företag som i år siktar på att omsätta 100 miljoner kronor. Donald Axelsson Cardell säger hellre ja än nej och spanar nu både efter nya affärsmöjligheter och utanför landets gränser.
Ekologisk mat är ett ämne som berör oss alla, som diskuteras i media och som det råder en del olika meningar om. Vi besökte Rolf Axel Nordström på Ängavallen för att få en inblick i hur det är att odla utan kemikalier och föda upp djur utan mediciner.
Ekologisk mat är ett ämne som berör oss alla, som diskuteras i media och som det råder en del olika meningar om. Vi besökte Rolf Axel Nordström på Ängavallen för att få en inblick i hur det är att odla utan kemikalier och föda upp djur utan mediciner.
Ekologisk mat är ett ämne som berör oss alla, som diskuteras i media och som det råder en del olika meningar om. Vi besökte Rolf Axel Nordström på Ängavallen för att få en inblick i hur det är att odla utan kemikalier och föda upp djur utan mediciner.
Världens bästa trumpetare berättar om karriären, framtiden och hur allting började.
Världens bästa trumpetare berättar om karriären, framtiden och hur allting började.
Världens bästa trumpetare berättar om karriären, framtiden och hur allting började.
Kaptenen på White Arkitekter, som omsätter 750 miljoner och har fler än 700 medarbetare, berättar om framtiden för branschen, klimatneutrala byggprojekt, sin syn på ledarskap och var passionen för arkitektur kom ifrån.
Kaptenen på White Arkitekter, som omsätter 750 miljoner och har fler än 700 medarbetare, berättar om framtiden för branschen, klimatneutrala byggprojekt, sin syn på ledarskap och var passionen för arkitektur kom ifrån.
Kaptenen på White Arkitekter, som omsätter 750 miljoner och har fler än 700 medarbetare, berättar om framtiden för branschen, klimatneutrala byggprojekt, sin syn på ledarskap och var passionen för arkitektur kom ifrån.
Kaffepionjären berättar om hur Lilla Kafferosteriet kom till, sin syn på företagande, hållbarhet och såklart en hel del snack om kaffe.
Kaffepionjären berättar om hur Lilla Kafferosteriet kom till, sin syn på företagande, hållbarhet och såklart en hel del snack om kaffe.
Kaffepionjären berättar om hur Lilla Kafferosteriet kom till, sin syn på företagande, hållbarhet och såklart en hel del snack om kaffe.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö