Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus

Nyöppnat
Juni 2024
Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus

Fakta

Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
 August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
 Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
 – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
 Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
 Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
 – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
 August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
 Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
 – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
 Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
 Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
 – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/lundakrogare-oppnar-restaurang-i-sitt-hus

Fler artiklar

Läs
Friends of Executive på Malmö Live
Mingel
Jul/Nyår 2025

Friends of Executive på Malmö Live

Fredagen 28 november arrangerade Friends of Executive årets sista VD-träff på Clarion Hotel Malmö Live. Galore var så klart på plats och minglade bland företagare och företagsledare.

Friends of Executive på Malmö Live
Mingel
Jul/Nyår 2025

Friends of Executive på Malmö Live

Fredagen 28 november arrangerade Friends of Executive årets sista VD-träff på Clarion Hotel Malmö Live. Galore var så klart på plats och minglade bland företagare och företagsledare.

Friends of Executive på Malmö Live
Mingel
Jul/Nyår 2025

Friends of Executive på Malmö Live

Fredagen 28 november arrangerade Friends of Executive årets sista VD-träff på Clarion Hotel Malmö Live. Galore var så klart på plats och minglade bland företagare och företagsledare.

Friends of Executive på Malmö Live
Mingel
Jul/Nyår 2025

Friends of Executive på Malmö Live

Fredagen 28 november arrangerade Friends of Executive årets sista VD-träff på Clarion Hotel Malmö Live. Galore var så klart på plats och minglade bland företagare och företagsledare.

Läs
Lammracks med  chimichurri
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2025

Lammracks med chimichurri

Joel Aronsohn är köksmästare på KOL & Cocktails sen flera år tillbaka och har innan dess jobbat på bland annat Gastro i Helsingborg, Ängavallen och Kitchen & Table. Här visar Joel hur man lagar lammracks.

Lammracks med  chimichurri
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2025

Lammracks med chimichurri

Joel Aronsohn är köksmästare på KOL & Cocktails sen flera år tillbaka och har innan dess jobbat på bland annat Gastro i Helsingborg, Ängavallen och Kitchen & Table. Här visar Joel hur man lagar lammracks.

Lammracks med  chimichurri
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2025

Lammracks med chimichurri

Joel Aronsohn är köksmästare på KOL & Cocktails sen flera år tillbaka och har innan dess jobbat på bland annat Gastro i Helsingborg, Ängavallen och Kitchen & Table. Här visar Joel hur man lagar lammracks.

Lammracks med  chimichurri
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2025

Lammracks med chimichurri

Joel Aronsohn är köksmästare på KOL & Cocktails sen flera år tillbaka och har innan dess jobbat på bland annat Gastro i Helsingborg, Ängavallen och Kitchen & Table. Här visar Joel hur man lagar lammracks.

Läs
Hovedbanegården byggs om
Byggnytt
Jul/Nyår 2025

Hovedbanegården byggs om

Köpenhamns klassiska centralstation, Hovedbanegården, ska byggas om för motsvarande 385 miljoner svenska kronor. Längs Reventlowsgade, ut mot Vesterbro, blir det plats för nya butiker och kaféer. Invändigt ska de nuvarande fyra butikspaviljongerna reduceras till två och den klassiska arkitekturen lyftas fram. Dessutom finns planer på nya cykelparkeringar på Tietgens bro, en ny gångbro från framväxande Postbyen intill och ny taxiterminal. Projektet förväntas vara färdigt omkring 2027.

Hovedbanegården byggs om
Byggnytt
Jul/Nyår 2025

Hovedbanegården byggs om

Köpenhamns klassiska centralstation, Hovedbanegården, ska byggas om för motsvarande 385 miljoner svenska kronor. Längs Reventlowsgade, ut mot Vesterbro, blir det plats för nya butiker och kaféer. Invändigt ska de nuvarande fyra butikspaviljongerna reduceras till två och den klassiska arkitekturen lyftas fram. Dessutom finns planer på nya cykelparkeringar på Tietgens bro, en ny gångbro från framväxande Postbyen intill och ny taxiterminal. Projektet förväntas vara färdigt omkring 2027.

Hovedbanegården byggs om
Byggnytt
Jul/Nyår 2025

Hovedbanegården byggs om

Köpenhamns klassiska centralstation, Hovedbanegården, ska byggas om för motsvarande 385 miljoner svenska kronor. Längs Reventlowsgade, ut mot Vesterbro, blir det plats för nya butiker och kaféer. Invändigt ska de nuvarande fyra butikspaviljongerna reduceras till två och den klassiska arkitekturen lyftas fram. Dessutom finns planer på nya cykelparkeringar på Tietgens bro, en ny gångbro från framväxande Postbyen intill och ny taxiterminal. Projektet förväntas vara färdigt omkring 2027.

Hovedbanegården byggs om
Byggnytt
Jul/Nyår 2025

Hovedbanegården byggs om

Köpenhamns klassiska centralstation, Hovedbanegården, ska byggas om för motsvarande 385 miljoner svenska kronor. Längs Reventlowsgade, ut mot Vesterbro, blir det plats för nya butiker och kaféer. Invändigt ska de nuvarande fyra butikspaviljongerna reduceras till två och den klassiska arkitekturen lyftas fram. Dessutom finns planer på nya cykelparkeringar på Tietgens bro, en ny gångbro från framväxande Postbyen intill och ny taxiterminal. Projektet förväntas vara färdigt omkring 2027.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.