Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus

Nyöppnat
Juni 2024
Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus

Fakta

Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
 August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
 Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
 – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
 Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
 Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
 – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
 August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
 Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
 – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
 Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
 Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
 – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/lundakrogare-oppnar-restaurang-i-sitt-hus

Fler artiklar

Läs
Helsingborg bygger ny stadsdel
Byggnytt
December 2025

Helsingborg bygger ny stadsdel

Öster om väg 111 och norr om trafikplats Ättekulla ska Helsingborg växa med en helt ny stadsdel de kommande åren. På ett 200 hektar stort område ska här under namnet Östra Ramlösa byggas totalt 3 000 bostäder i form av radhus, kedjehus, parhus, villor och flerbostadshus. Längs med Lussebäcken planeras en aktivitetspark stor som 25 fotbollsplaner. Det ska också bli en grundskola, två förskolor, vårdboende och idrottshall. De första husen uppskattas kunna stå klara 2028/2029. 

Helsingborg bygger ny stadsdel
Byggnytt
December 2025

Helsingborg bygger ny stadsdel

Öster om väg 111 och norr om trafikplats Ättekulla ska Helsingborg växa med en helt ny stadsdel de kommande åren. På ett 200 hektar stort område ska här under namnet Östra Ramlösa byggas totalt 3 000 bostäder i form av radhus, kedjehus, parhus, villor och flerbostadshus. Längs med Lussebäcken planeras en aktivitetspark stor som 25 fotbollsplaner. Det ska också bli en grundskola, två förskolor, vårdboende och idrottshall. De första husen uppskattas kunna stå klara 2028/2029. 

Helsingborg bygger ny stadsdel
Byggnytt
December 2025

Helsingborg bygger ny stadsdel

Öster om väg 111 och norr om trafikplats Ättekulla ska Helsingborg växa med en helt ny stadsdel de kommande åren. På ett 200 hektar stort område ska här under namnet Östra Ramlösa byggas totalt 3 000 bostäder i form av radhus, kedjehus, parhus, villor och flerbostadshus. Längs med Lussebäcken planeras en aktivitetspark stor som 25 fotbollsplaner. Det ska också bli en grundskola, två förskolor, vårdboende och idrottshall. De första husen uppskattas kunna stå klara 2028/2029. 

Helsingborg bygger ny stadsdel
Byggnytt
December 2025

Helsingborg bygger ny stadsdel

Öster om väg 111 och norr om trafikplats Ättekulla ska Helsingborg växa med en helt ny stadsdel de kommande åren. På ett 200 hektar stort område ska här under namnet Östra Ramlösa byggas totalt 3 000 bostäder i form av radhus, kedjehus, parhus, villor och flerbostadshus. Längs med Lussebäcken planeras en aktivitetspark stor som 25 fotbollsplaner. Det ska också bli en grundskola, två förskolor, vårdboende och idrottshall. De första husen uppskattas kunna stå klara 2028/2029. 

Läs
Sesamolja
Mat & Dryck
December 2025

Sesamolja

Sesamolja framställs ur sesamfrön (Sesamum indicum), som kan vara antingen naturella eller rostade. Rostade frön ger en brunaktig olja med fyllig, rostad smak som ofta används i asiatisk matlagning. Fröna innehåller upp till 50% olja, som utvinns genom pressning eller extraktion. Vid den första kallpressningen erhålls en särskilt fin olja som lämpar sig väl som matolja.

Sesamolja
Mat & Dryck
December 2025

Sesamolja

Sesamolja framställs ur sesamfrön (Sesamum indicum), som kan vara antingen naturella eller rostade. Rostade frön ger en brunaktig olja med fyllig, rostad smak som ofta används i asiatisk matlagning. Fröna innehåller upp till 50% olja, som utvinns genom pressning eller extraktion. Vid den första kallpressningen erhålls en särskilt fin olja som lämpar sig väl som matolja.

Sesamolja
Mat & Dryck
December 2025

Sesamolja

Sesamolja framställs ur sesamfrön (Sesamum indicum), som kan vara antingen naturella eller rostade. Rostade frön ger en brunaktig olja med fyllig, rostad smak som ofta används i asiatisk matlagning. Fröna innehåller upp till 50% olja, som utvinns genom pressning eller extraktion. Vid den första kallpressningen erhålls en särskilt fin olja som lämpar sig väl som matolja.

Sesamolja
Mat & Dryck
December 2025

Sesamolja

Sesamolja framställs ur sesamfrön (Sesamum indicum), som kan vara antingen naturella eller rostade. Rostade frön ger en brunaktig olja med fyllig, rostad smak som ofta används i asiatisk matlagning. Fröna innehåller upp till 50% olja, som utvinns genom pressning eller extraktion. Vid den första kallpressningen erhålls en särskilt fin olja som lämpar sig väl som matolja.

Läs
Låt städerna smaka olika
Mat & Dryck
December 2025

Låt städerna smaka olika

Jag är på en restauranginvigning med min son. Det är fullsatt, musiken dundrar, inredningen är spektakulär och stämningen på max. Det ska vara italienskt. Man kallar det trattoria. En trattoria, i sin rätta mening, är familjär och avslappnad, med traditionella rätter som gått i arv genom generationer. Här får vi in tagliatelle med oxfilé och ur högtalarna ljuder ”Var ska vi sova i natt” på italienska när min son säger, ”Mamma, det känns som ett ställe som fejkar bra restaurang.”

Låt städerna smaka olika
Mat & Dryck
December 2025

Låt städerna smaka olika

Jag är på en restauranginvigning med min son. Det är fullsatt, musiken dundrar, inredningen är spektakulär och stämningen på max. Det ska vara italienskt. Man kallar det trattoria. En trattoria, i sin rätta mening, är familjär och avslappnad, med traditionella rätter som gått i arv genom generationer. Här får vi in tagliatelle med oxfilé och ur högtalarna ljuder ”Var ska vi sova i natt” på italienska när min son säger, ”Mamma, det känns som ett ställe som fejkar bra restaurang.”

Låt städerna smaka olika
Mat & Dryck
December 2025

Låt städerna smaka olika

Jag är på en restauranginvigning med min son. Det är fullsatt, musiken dundrar, inredningen är spektakulär och stämningen på max. Det ska vara italienskt. Man kallar det trattoria. En trattoria, i sin rätta mening, är familjär och avslappnad, med traditionella rätter som gått i arv genom generationer. Här får vi in tagliatelle med oxfilé och ur högtalarna ljuder ”Var ska vi sova i natt” på italienska när min son säger, ”Mamma, det känns som ett ställe som fejkar bra restaurang.”

Låt städerna smaka olika
Mat & Dryck
December 2025

Låt städerna smaka olika

Jag är på en restauranginvigning med min son. Det är fullsatt, musiken dundrar, inredningen är spektakulär och stämningen på max. Det ska vara italienskt. Man kallar det trattoria. En trattoria, i sin rätta mening, är familjär och avslappnad, med traditionella rätter som gått i arv genom generationer. Här får vi in tagliatelle med oxfilé och ur högtalarna ljuder ”Var ska vi sova i natt” på italienska när min son säger, ”Mamma, det känns som ett ställe som fejkar bra restaurang.”

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.