
Fläsksida är grisens magparti bestående av hud (svål), hudfett (späck), bakre delen av revbenen (tunna revbenen) och muskler (kött). Fläsksida säljs vanligtvis rak- skuren med svål och fettkappa, med eller utan ben. Generellt sett har fläsksida större andel fett än kött. Bland annat görs sidfläsk och bacon av fläsksidan.

Fläsksida är grisens magparti bestående av hud (svål), hudfett (späck), bakre delen av revbenen (tunna revbenen) och muskler (kött). Fläsksida säljs vanligtvis rak- skuren med svål och fettkappa, med eller utan ben. Generellt sett har fläsksida större andel fett än kött. Bland annat görs sidfläsk och bacon av fläsksidan.

Fläsksida är grisens magparti bestående av hud (svål), hudfett (späck), bakre delen av revbenen (tunna revbenen) och muskler (kött). Fläsksida säljs vanligtvis rak- skuren med svål och fettkappa, med eller utan ben. Generellt sett har fläsksida större andel fett än kött. Bland annat görs sidfläsk och bacon av fläsksidan.

Davidoff har släppt Oro Blanco Special Reserve 111 Years, en Toro med 7 olika sorters tobak som sammanlagt lagrats i 111 år. Och ett av terroiren odlas inte längre, så när de är slut är de slut. Det positiva är att de går att köpa styckvis (för 7 500 kronor) om man vill uppleva denna raritet.

Davidoff har släppt Oro Blanco Special Reserve 111 Years, en Toro med 7 olika sorters tobak som sammanlagt lagrats i 111 år. Och ett av terroiren odlas inte längre, så när de är slut är de slut. Det positiva är att de går att köpa styckvis (för 7 500 kronor) om man vill uppleva denna raritet.

Davidoff har släppt Oro Blanco Special Reserve 111 Years, en Toro med 7 olika sorters tobak som sammanlagt lagrats i 111 år. Och ett av terroiren odlas inte längre, så när de är slut är de slut. Det positiva är att de går att köpa styckvis (för 7 500 kronor) om man vill uppleva denna raritet.

Fredrik Pålsson har varit köksmästare på Poms Mackor sen saluhallen i Malmö öppnade 2017, undantaget en avstickare på restaurang Spill under ett par år. Här visar han hur man bräserar och glaserar fläsksida till en Pork Belly Sandwich på ljust luftigt bröd med chilimajjo, färsk gurka och picklad morot.

Fredrik Pålsson har varit köksmästare på Poms Mackor sen saluhallen i Malmö öppnade 2017, undantaget en avstickare på restaurang Spill under ett par år. Här visar han hur man bräserar och glaserar fläsksida till en Pork Belly Sandwich på ljust luftigt bröd med chilimajjo, färsk gurka och picklad morot.

Fredrik Pålsson har varit köksmästare på Poms Mackor sen saluhallen i Malmö öppnade 2017, undantaget en avstickare på restaurang Spill under ett par år. Här visar han hur man bräserar och glaserar fläsksida till en Pork Belly Sandwich på ljust luftigt bröd med chilimajjo, färsk gurka och picklad morot.

När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.

När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.

När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.

Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.

Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.

Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.

En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.

En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.

En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.

Vitlök (Allium sativum) är en amaryllisväxt. Den kommer troligen ursprungligen från sydvästra Asien och har varit känd i Egypten i över 5 000 år. (Det ska ha funnits vitlök i Tutankhamons grav från år 1358 före Kristus.) Vitlöken lär ha odlats i Sverige redan under vikingatiden, men runt 1500-talet blev den impopulär på grund av sin starka lukt. Löken innehåller bland annat eterisk olja, kalcium, fosfor, järn, selen, vitaminerna A, B1, B2, C samt niacin.

Vitlök (Allium sativum) är en amaryllisväxt. Den kommer troligen ursprungligen från sydvästra Asien och har varit känd i Egypten i över 5 000 år. (Det ska ha funnits vitlök i Tutankhamons grav från år 1358 före Kristus.) Vitlöken lär ha odlats i Sverige redan under vikingatiden, men runt 1500-talet blev den impopulär på grund av sin starka lukt. Löken innehåller bland annat eterisk olja, kalcium, fosfor, järn, selen, vitaminerna A, B1, B2, C samt niacin.

Vitlök (Allium sativum) är en amaryllisväxt. Den kommer troligen ursprungligen från sydvästra Asien och har varit känd i Egypten i över 5 000 år. (Det ska ha funnits vitlök i Tutankhamons grav från år 1358 före Kristus.) Vitlöken lär ha odlats i Sverige redan under vikingatiden, men runt 1500-talet blev den impopulär på grund av sin starka lukt. Löken innehåller bland annat eterisk olja, kalcium, fosfor, järn, selen, vitaminerna A, B1, B2, C samt niacin.

Ingen annan spritsort har samma romantiska klang som rom. Kring den karibiska drycken strålar ett skimmer av alltifrån sjörövarlegender till Kapten Haddock, Ernest Hemingway, kungar, presidenter, James Bond och Pippi Långstrump. Rom är en älskad och intressant spritsort med en tidvis dramatisk och fascinerande historia, men framförallt är det en omistlig drinkingrediens och en enastående dryck buren av ett månghundraårigt hantverk.

Ingen annan spritsort har samma romantiska klang som rom. Kring den karibiska drycken strålar ett skimmer av alltifrån sjörövarlegender till Kapten Haddock, Ernest Hemingway, kungar, presidenter, James Bond och Pippi Långstrump. Rom är en älskad och intressant spritsort med en tidvis dramatisk och fascinerande historia, men framförallt är det en omistlig drinkingrediens och en enastående dryck buren av ett månghundraårigt hantverk.

Ingen annan spritsort har samma romantiska klang som rom. Kring den karibiska drycken strålar ett skimmer av alltifrån sjörövarlegender till Kapten Haddock, Ernest Hemingway, kungar, presidenter, James Bond och Pippi Långstrump. Rom är en älskad och intressant spritsort med en tidvis dramatisk och fascinerande historia, men framförallt är det en omistlig drinkingrediens och en enastående dryck buren av ett månghundraårigt hantverk.

Morot (Daucus carota sativus) är en populär rotfrukt och gammal kulturväxt, vanligen orangefärgade, men förekommer även andra färger. Moroten är en tvåårig ört inom familjen flockblommiga växter och kan bli nästan en meter hög. Sverige är nästan helt självförsörjande på morötter. 9 av 10 morötter är odlade i landet. Den totala skörden 2015 var nästan 116 miljoner kilo eller nära 12 kilo per svensk. Ca 60% av de svenska morötterna odlas i Skåne och omkring 25% på Gotland. Morötter innehåller höga halter av alfa- och betakaroten och är en bra källa för vitamin A, vitamin K och vitamin B6.

Morot (Daucus carota sativus) är en populär rotfrukt och gammal kulturväxt, vanligen orangefärgade, men förekommer även andra färger. Moroten är en tvåårig ört inom familjen flockblommiga växter och kan bli nästan en meter hög. Sverige är nästan helt självförsörjande på morötter. 9 av 10 morötter är odlade i landet. Den totala skörden 2015 var nästan 116 miljoner kilo eller nära 12 kilo per svensk. Ca 60% av de svenska morötterna odlas i Skåne och omkring 25% på Gotland. Morötter innehåller höga halter av alfa- och betakaroten och är en bra källa för vitamin A, vitamin K och vitamin B6.

Morot (Daucus carota sativus) är en populär rotfrukt och gammal kulturväxt, vanligen orangefärgade, men förekommer även andra färger. Moroten är en tvåårig ört inom familjen flockblommiga växter och kan bli nästan en meter hög. Sverige är nästan helt självförsörjande på morötter. 9 av 10 morötter är odlade i landet. Den totala skörden 2015 var nästan 116 miljoner kilo eller nära 12 kilo per svensk. Ca 60% av de svenska morötterna odlas i Skåne och omkring 25% på Gotland. Morötter innehåller höga halter av alfa- och betakaroten och är en bra källa för vitamin A, vitamin K och vitamin B6.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö