
Ett svampår innebär att det är ovanligt mycket svamp i skogarna och under hösten är ämnet ett lika hett kallprat som vädret. Detta år ska vara ett riktigt bra svampår. Och det kan vi tacka vår bortregnade semester för!

Ett svampår innebär att det är ovanligt mycket svamp i skogarna och under hösten är ämnet ett lika hett kallprat som vädret. Detta år ska vara ett riktigt bra svampår. Och det kan vi tacka vår bortregnade semester för!

Ett svampår innebär att det är ovanligt mycket svamp i skogarna och under hösten är ämnet ett lika hett kallprat som vädret. Detta år ska vara ett riktigt bra svampår. Och det kan vi tacka vår bortregnade semester för!
.jpg)
Från tobaksfröet i jorden till den färdigrullade slutprodukten är Tektors cigarrer alltigenom gotländska. Nu ska produktionen i Stenkumla utanför Visby sexdubblas med siktet inställt på den tyska marknaden.
.jpg)
Från tobaksfröet i jorden till den färdigrullade slutprodukten är Tektors cigarrer alltigenom gotländska. Nu ska produktionen i Stenkumla utanför Visby sexdubblas med siktet inställt på den tyska marknaden.
.jpg)
Från tobaksfröet i jorden till den färdigrullade slutprodukten är Tektors cigarrer alltigenom gotländska. Nu ska produktionen i Stenkumla utanför Visby sexdubblas med siktet inställt på den tyska marknaden.

Österlen Greens i Ystad odlar bladgrönt och örter inomhus. Genom att cirkulera näringsrikt vatten i rör istället för att plantera i jord, minskar man vattenförbrukningen med 95%. Dessutom kan de odla året runt. Utan besprutning. Att odla mitt i stan är framtiden!

Österlen Greens i Ystad odlar bladgrönt och örter inomhus. Genom att cirkulera näringsrikt vatten i rör istället för att plantera i jord, minskar man vattenförbrukningen med 95%. Dessutom kan de odla året runt. Utan besprutning. Att odla mitt i stan är framtiden!

Österlen Greens i Ystad odlar bladgrönt och örter inomhus. Genom att cirkulera näringsrikt vatten i rör istället för att plantera i jord, minskar man vattenförbrukningen med 95%. Dessutom kan de odla året runt. Utan besprutning. Att odla mitt i stan är framtiden!

Havskräfta, kejsarhummer, (Nephrops norvegicus), är en nära släkting till vanlig hummer men är betydligt mindre och slankare med långa smala klor. Till skillnad från sin större släkting lever den på mjuka bottnar av lera och sand. Så lite som 100 g kräftkött innehåller nästan dagsbehovet av selen, en kraftfull antioxidant och skyddar mot fria radikaler. Selen är bra för nervsystemet, ämnesomsättningen och immunförsvaret. Havskräftan innehåller hela 24 % protein, ungefär samma mängd som i nötkött.

Havskräfta, kejsarhummer, (Nephrops norvegicus), är en nära släkting till vanlig hummer men är betydligt mindre och slankare med långa smala klor. Till skillnad från sin större släkting lever den på mjuka bottnar av lera och sand. Så lite som 100 g kräftkött innehåller nästan dagsbehovet av selen, en kraftfull antioxidant och skyddar mot fria radikaler. Selen är bra för nervsystemet, ämnesomsättningen och immunförsvaret. Havskräftan innehåller hela 24 % protein, ungefär samma mängd som i nötkött.

Havskräfta, kejsarhummer, (Nephrops norvegicus), är en nära släkting till vanlig hummer men är betydligt mindre och slankare med långa smala klor. Till skillnad från sin större släkting lever den på mjuka bottnar av lera och sand. Så lite som 100 g kräftkött innehåller nästan dagsbehovet av selen, en kraftfull antioxidant och skyddar mot fria radikaler. Selen är bra för nervsystemet, ämnesomsättningen och immunförsvaret. Havskräftan innehåller hela 24 % protein, ungefär samma mängd som i nötkött.

En solig dag utanför Reffen möts man av festande ungdomar, ofta lättklädda och ohämmade. Efter ett par glas iskallt bubbel på Bar Sol rycks man med i festen. Beläget precis vid vattnet, med mängder av solstolar och utsikt över Köpenhamn och Nordhavn är Bar Sol en oas i staden. Bästa tiden att besöka? Bar Sol är så nära en vinbar man kommer på Reffen men med som allt annat här ute kommer du inte för vad du får i glaset utan vad det ger dig i själen. En paus från verkligheten. Reffen (Refshaleøen)

En solig dag utanför Reffen möts man av festande ungdomar, ofta lättklädda och ohämmade. Efter ett par glas iskallt bubbel på Bar Sol rycks man med i festen. Beläget precis vid vattnet, med mängder av solstolar och utsikt över Köpenhamn och Nordhavn är Bar Sol en oas i staden. Bästa tiden att besöka? Bar Sol är så nära en vinbar man kommer på Reffen men med som allt annat här ute kommer du inte för vad du får i glaset utan vad det ger dig i själen. En paus från verkligheten. Reffen (Refshaleøen)

En solig dag utanför Reffen möts man av festande ungdomar, ofta lättklädda och ohämmade. Efter ett par glas iskallt bubbel på Bar Sol rycks man med i festen. Beläget precis vid vattnet, med mängder av solstolar och utsikt över Köpenhamn och Nordhavn är Bar Sol en oas i staden. Bästa tiden att besöka? Bar Sol är så nära en vinbar man kommer på Reffen men med som allt annat här ute kommer du inte för vad du får i glaset utan vad det ger dig i själen. En paus från verkligheten. Reffen (Refshaleøen)

Ännu mer bra grön smakglädje till folket. Ägaren bakom Beyla har flera fantastiska restauranger som Bistro Lupa, street food restaurangen Souls och Fine diningrestaurangen ARK och så Beyla som bjuder in till avslappnad stämning och veganskt på tallriken. Allt på lokala råvaror, en del från den egna odlingen på Nørrebro och med influenser från det koreanska köket. Här kan du äta en avsmakningsmeny och servicen är varm och trevlig. Købkes Plads 34

Ännu mer bra grön smakglädje till folket. Ägaren bakom Beyla har flera fantastiska restauranger som Bistro Lupa, street food restaurangen Souls och Fine diningrestaurangen ARK och så Beyla som bjuder in till avslappnad stämning och veganskt på tallriken. Allt på lokala råvaror, en del från den egna odlingen på Nørrebro och med influenser från det koreanska köket. Här kan du äta en avsmakningsmeny och servicen är varm och trevlig. Købkes Plads 34

Ännu mer bra grön smakglädje till folket. Ägaren bakom Beyla har flera fantastiska restauranger som Bistro Lupa, street food restaurangen Souls och Fine diningrestaurangen ARK och så Beyla som bjuder in till avslappnad stämning och veganskt på tallriken. Allt på lokala råvaror, en del från den egna odlingen på Nørrebro och med influenser från det koreanska köket. Här kan du äta en avsmakningsmeny och servicen är varm och trevlig. Købkes Plads 34

Ett stenkast från Reffen ligger ett av Skandinaviens mest spännande destilleri, Copenhagen Distillery. Utöver att bränna superb Gin, Akvavit och Whisky så husar destilleriet även en utmärkt cocktailbar som drivs av smakgeniet och tidigare Ruby bartendern Sune. Bästa tiden att besöka? Inget Reffen utan CPH Distillery och vice versa. Kom till Sune och drick cocktails ur riktiga glas och i sköna soffor. Sen kan ni rulla tillbaka till plastmuggar och streetfood på Reffen. Kløvermarksvej 70d

Ett stenkast från Reffen ligger ett av Skandinaviens mest spännande destilleri, Copenhagen Distillery. Utöver att bränna superb Gin, Akvavit och Whisky så husar destilleriet även en utmärkt cocktailbar som drivs av smakgeniet och tidigare Ruby bartendern Sune. Bästa tiden att besöka? Inget Reffen utan CPH Distillery och vice versa. Kom till Sune och drick cocktails ur riktiga glas och i sköna soffor. Sen kan ni rulla tillbaka till plastmuggar och streetfood på Reffen. Kløvermarksvej 70d

Ett stenkast från Reffen ligger ett av Skandinaviens mest spännande destilleri, Copenhagen Distillery. Utöver att bränna superb Gin, Akvavit och Whisky så husar destilleriet även en utmärkt cocktailbar som drivs av smakgeniet och tidigare Ruby bartendern Sune. Bästa tiden att besöka? Inget Reffen utan CPH Distillery och vice versa. Kom till Sune och drick cocktails ur riktiga glas och i sköna soffor. Sen kan ni rulla tillbaka till plastmuggar och streetfood på Reffen. Kløvermarksvej 70d

Friterade wontons, spicy chicken wings, hel grillad fisk och currys. Till det en tropisk drink som lever upp till namnet sunset, alla med en asiatisk touch av lichi, tamarind eller kaffir limeblad. Detta är ett ställe för dig som gillar att spica upp ditt liv med modern thaimat och en cocktail innan utgång eller med hela familjen. Bakom ligger en av Köpenhamns stora krogägare Savino med restauranger som Esmée, Bistro Central och Goldfinch i portföljen. Ny Østergade 14

Friterade wontons, spicy chicken wings, hel grillad fisk och currys. Till det en tropisk drink som lever upp till namnet sunset, alla med en asiatisk touch av lichi, tamarind eller kaffir limeblad. Detta är ett ställe för dig som gillar att spica upp ditt liv med modern thaimat och en cocktail innan utgång eller med hela familjen. Bakom ligger en av Köpenhamns stora krogägare Savino med restauranger som Esmée, Bistro Central och Goldfinch i portföljen. Ny Østergade 14

Friterade wontons, spicy chicken wings, hel grillad fisk och currys. Till det en tropisk drink som lever upp till namnet sunset, alla med en asiatisk touch av lichi, tamarind eller kaffir limeblad. Detta är ett ställe för dig som gillar att spica upp ditt liv med modern thaimat och en cocktail innan utgång eller med hela familjen. Bakom ligger en av Köpenhamns stora krogägare Savino med restauranger som Esmée, Bistro Central och Goldfinch i portföljen. Ny Østergade 14

För riktigt grym street food ska du bege dig till BaneGaarden som är en grön oas i Köpenhamn och huserar både events och många matställen. Här ligger AFC som levererar friterad kyckling på en nivå som får det att vattnas i mungiporna. Så ligger också en av Danmarks kända kockar, Matt Orlando som driver Michelinkrogen Amass, bakom. Till den feta frasiga kycklingen serveras självklart bubbel! Otto Busses Vej 45a

För riktigt grym street food ska du bege dig till BaneGaarden som är en grön oas i Köpenhamn och huserar både events och många matställen. Här ligger AFC som levererar friterad kyckling på en nivå som får det att vattnas i mungiporna. Så ligger också en av Danmarks kända kockar, Matt Orlando som driver Michelinkrogen Amass, bakom. Till den feta frasiga kycklingen serveras självklart bubbel! Otto Busses Vej 45a

För riktigt grym street food ska du bege dig till BaneGaarden som är en grön oas i Köpenhamn och huserar både events och många matställen. Här ligger AFC som levererar friterad kyckling på en nivå som får det att vattnas i mungiporna. Så ligger också en av Danmarks kända kockar, Matt Orlando som driver Michelinkrogen Amass, bakom. Till den feta frasiga kycklingen serveras självklart bubbel! Otto Busses Vej 45a
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö