Inte den mest nördiga eller finaste ölbaren. Det känns mer som en festivalbar byggd av lastpallar än en semi-permanent ölbar. Men det är det vi älskar med Reffen, det opretentiösa och folkliga. Här finns något för alla, lokal öl så väl som internationell. Bästa tiden att besöka? Även om det bara serverades avslagen brittisk lager skulle folk ändå vallfärda hit under sommar och tidig höst enbart för att uppleva Nordens mest unika sociala miljö. Reffen (Refshaleøen)
Inte den mest nördiga eller finaste ölbaren. Det känns mer som en festivalbar byggd av lastpallar än en semi-permanent ölbar. Men det är det vi älskar med Reffen, det opretentiösa och folkliga. Här finns något för alla, lokal öl så väl som internationell. Bästa tiden att besöka? Även om det bara serverades avslagen brittisk lager skulle folk ändå vallfärda hit under sommar och tidig höst enbart för att uppleva Nordens mest unika sociala miljö. Reffen (Refshaleøen)
Inte den mest nördiga eller finaste ölbaren. Det känns mer som en festivalbar byggd av lastpallar än en semi-permanent ölbar. Men det är det vi älskar med Reffen, det opretentiösa och folkliga. Här finns något för alla, lokal öl så väl som internationell. Bästa tiden att besöka? Även om det bara serverades avslagen brittisk lager skulle folk ändå vallfärda hit under sommar och tidig höst enbart för att uppleva Nordens mest unika sociala miljö. Reffen (Refshaleøen)
Ramslök (Allium ursinum) växer på flera ställen på skånska lövängar och i lundar. Du känner igen den på dess avlånga blad som liknar liljekonvaljens och att det doftar lök där de växer. (I Blekinge är den dock fridlyst.) Ramslök innehåller rikligt med c-vitaminer och mineraler, likt vitlök fast i mindre mängder. Eftersom innehållet av alliin minskar under växtperioden är bästa tiden att plocka dem tidigt på våren. Vill man odla ramslök hemma trivs den bäst i skugga och fröna från vilda plantor kan sättas direkt under sommaren (fröna är bäst när de mognat i juli och frökapslarna spruckit). Det säkraste alternativet är att sätta färdiga lökar.
Ramslök (Allium ursinum) växer på flera ställen på skånska lövängar och i lundar. Du känner igen den på dess avlånga blad som liknar liljekonvaljens och att det doftar lök där de växer. (I Blekinge är den dock fridlyst.) Ramslök innehåller rikligt med c-vitaminer och mineraler, likt vitlök fast i mindre mängder. Eftersom innehållet av alliin minskar under växtperioden är bästa tiden att plocka dem tidigt på våren. Vill man odla ramslök hemma trivs den bäst i skugga och fröna från vilda plantor kan sättas direkt under sommaren (fröna är bäst när de mognat i juli och frökapslarna spruckit). Det säkraste alternativet är att sätta färdiga lökar.
Ramslök (Allium ursinum) växer på flera ställen på skånska lövängar och i lundar. Du känner igen den på dess avlånga blad som liknar liljekonvaljens och att det doftar lök där de växer. (I Blekinge är den dock fridlyst.) Ramslök innehåller rikligt med c-vitaminer och mineraler, likt vitlök fast i mindre mängder. Eftersom innehållet av alliin minskar under växtperioden är bästa tiden att plocka dem tidigt på våren. Vill man odla ramslök hemma trivs den bäst i skugga och fröna från vilda plantor kan sättas direkt under sommaren (fröna är bäst när de mognat i juli och frökapslarna spruckit). Det säkraste alternativet är att sätta färdiga lökar.
La Neta är en hyllad taco-bar från Stockholm som öppnade på Vesterbro för några år sedan. Precis som La Neta i Stockholm så serverar de utsökta tacos i en lagom tacky och laid-back miljö. Skillnaden från dess svenska storebror är att här är det Mikkeller som drar i spakarna och då snackar vi öl på så att det sprutar ur öronen. Bästa tiden att besöka? När vi är sugna på att lämna vår comfort-zone men inte riktigt vågar. Mikkeller är alltid Mikkeller! Istegade 88
La Neta är en hyllad taco-bar från Stockholm som öppnade på Vesterbro för några år sedan. Precis som La Neta i Stockholm så serverar de utsökta tacos i en lagom tacky och laid-back miljö. Skillnaden från dess svenska storebror är att här är det Mikkeller som drar i spakarna och då snackar vi öl på så att det sprutar ur öronen. Bästa tiden att besöka? När vi är sugna på att lämna vår comfort-zone men inte riktigt vågar. Mikkeller är alltid Mikkeller! Istegade 88
La Neta är en hyllad taco-bar från Stockholm som öppnade på Vesterbro för några år sedan. Precis som La Neta i Stockholm så serverar de utsökta tacos i en lagom tacky och laid-back miljö. Skillnaden från dess svenska storebror är att här är det Mikkeller som drar i spakarna och då snackar vi öl på så att det sprutar ur öronen. Bästa tiden att besöka? När vi är sugna på att lämna vår comfort-zone men inte riktigt vågar. Mikkeller är alltid Mikkeller! Istegade 88
Jag har ett bankande hjärta för italienska kolhydrater, och Köpenhamn är en riktigt bra Italiensk matstad. På riktigt charmigt läge intill vattnet och små segelbåtar i stadskanalen som går in i Christianshavn huserar ännu en, belägen i en gammal bilverkstad i gyllene gult. Gå loss på antipasti som polenta och burrata med mynta och aubergine. Hemgjord pasta och risotto och osttallrikar förstås. Bravo! Wilders Plads 9b
Jag har ett bankande hjärta för italienska kolhydrater, och Köpenhamn är en riktigt bra Italiensk matstad. På riktigt charmigt läge intill vattnet och små segelbåtar i stadskanalen som går in i Christianshavn huserar ännu en, belägen i en gammal bilverkstad i gyllene gult. Gå loss på antipasti som polenta och burrata med mynta och aubergine. Hemgjord pasta och risotto och osttallrikar förstås. Bravo! Wilders Plads 9b
Jag har ett bankande hjärta för italienska kolhydrater, och Köpenhamn är en riktigt bra Italiensk matstad. På riktigt charmigt läge intill vattnet och små segelbåtar i stadskanalen som går in i Christianshavn huserar ännu en, belägen i en gammal bilverkstad i gyllene gult. Gå loss på antipasti som polenta och burrata med mynta och aubergine. Hemgjord pasta och risotto och osttallrikar förstås. Bravo! Wilders Plads 9b
Daniel Jönsson var finalist i Årets Ekokock 2018, har representerat Sverige i Nordic Green Chef med landslaget 2022 och vunnit Silver i Culinary World Cup med Skåne Kulinar i Luxemburg 2022. Daniel är delägare och kökschef på Restaurang Embassy och här visar han hur man lagar en kötträtt med rapsskott hemma.
Daniel Jönsson var finalist i Årets Ekokock 2018, har representerat Sverige i Nordic Green Chef med landslaget 2022 och vunnit Silver i Culinary World Cup med Skåne Kulinar i Luxemburg 2022. Daniel är delägare och kökschef på Restaurang Embassy och här visar han hur man lagar en kötträtt med rapsskott hemma.
Daniel Jönsson var finalist i Årets Ekokock 2018, har representerat Sverige i Nordic Green Chef med landslaget 2022 och vunnit Silver i Culinary World Cup med Skåne Kulinar i Luxemburg 2022. Daniel är delägare och kökschef på Restaurang Embassy och här visar han hur man lagar en kötträtt med rapsskott hemma.
Apollo Bar är förmodligen Danmarks vackraste lokal. Belägen i det anrika Charlottenborgs Konsthall är Apollo Bar precis så storslaget och samtidigt så finstämt som man väntar sig från bar i en konsthall. Det är en bar som serverar anspråkslösa och goda cocktails med utomordentlig mat från kändiskocken Frederik Bille Brahe. Bästa tiden att besöka? En solig eftermiddag på den fantastiska uteserveringen eller uppe på bardisken en sen kväll med Köpenhamns kulturelit. Nyhavn 2
Apollo Bar är förmodligen Danmarks vackraste lokal. Belägen i det anrika Charlottenborgs Konsthall är Apollo Bar precis så storslaget och samtidigt så finstämt som man väntar sig från bar i en konsthall. Det är en bar som serverar anspråkslösa och goda cocktails med utomordentlig mat från kändiskocken Frederik Bille Brahe. Bästa tiden att besöka? En solig eftermiddag på den fantastiska uteserveringen eller uppe på bardisken en sen kväll med Köpenhamns kulturelit. Nyhavn 2
Apollo Bar är förmodligen Danmarks vackraste lokal. Belägen i det anrika Charlottenborgs Konsthall är Apollo Bar precis så storslaget och samtidigt så finstämt som man väntar sig från bar i en konsthall. Det är en bar som serverar anspråkslösa och goda cocktails med utomordentlig mat från kändiskocken Frederik Bille Brahe. Bästa tiden att besöka? En solig eftermiddag på den fantastiska uteserveringen eller uppe på bardisken en sen kväll med Köpenhamns kulturelit. Nyhavn 2
I det gamla tullhuset hittar du inte mindre än sju olika restauranger och kan inmundiga på latinamerikanska heta smaker på Sonora, sushi och japanskt på Dang Dang, en restaurang som fokuserar helt på råbiff, Projekt Raw, och argetinska kötträtter på Patagonia Grill liksom vegetariskt på Solveigh. Ja du kan även slå dig ner på chefs table hos Al Dente och se när kockarna slungar pasta. Om sommaren öppnar terassen vid havet upp. Boka bord! Nordre Toldbod 18-24
I det gamla tullhuset hittar du inte mindre än sju olika restauranger och kan inmundiga på latinamerikanska heta smaker på Sonora, sushi och japanskt på Dang Dang, en restaurang som fokuserar helt på råbiff, Projekt Raw, och argetinska kötträtter på Patagonia Grill liksom vegetariskt på Solveigh. Ja du kan även slå dig ner på chefs table hos Al Dente och se när kockarna slungar pasta. Om sommaren öppnar terassen vid havet upp. Boka bord! Nordre Toldbod 18-24
I det gamla tullhuset hittar du inte mindre än sju olika restauranger och kan inmundiga på latinamerikanska heta smaker på Sonora, sushi och japanskt på Dang Dang, en restaurang som fokuserar helt på råbiff, Projekt Raw, och argetinska kötträtter på Patagonia Grill liksom vegetariskt på Solveigh. Ja du kan även slå dig ner på chefs table hos Al Dente och se när kockarna slungar pasta. Om sommaren öppnar terassen vid havet upp. Boka bord! Nordre Toldbod 18-24
Ingen som vet ingen som vet. Under våren har jag skådat den gröna mjälla ärtan i ljuvliga anrättningar på restaurang, under fluffigt täcke av skum gjort på blåmussla, och i sin allra färskaste form i en skål tillsammans med rapsblommor och brynt smör.
Ingen som vet ingen som vet. Under våren har jag skådat den gröna mjälla ärtan i ljuvliga anrättningar på restaurang, under fluffigt täcke av skum gjort på blåmussla, och i sin allra färskaste form i en skål tillsammans med rapsblommor och brynt smör.
Ingen som vet ingen som vet. Under våren har jag skådat den gröna mjälla ärtan i ljuvliga anrättningar på restaurang, under fluffigt täcke av skum gjort på blåmussla, och i sin allra färskaste form i en skål tillsammans med rapsblommor och brynt smör.
Safari är en av Köpenhamns mest prisvärda restauranger med ett otroligt utbud av vin. Stället är inte stort och gör inte mycket väsen från sig i huvudstaden men trots det är det ett av sommelierernas go-to ställen när de besöker Köpenhamn. Mysig atmosfär, fantastisk mat och galet bra vin! Bästa tiden att besöka? Hit kan man ta mamma, mormor, bästisen eller en dejt. Så länge de älskar mat och dryck så kommer de förälska sig i Safari. Baggesensgade 9
Safari är en av Köpenhamns mest prisvärda restauranger med ett otroligt utbud av vin. Stället är inte stort och gör inte mycket väsen från sig i huvudstaden men trots det är det ett av sommelierernas go-to ställen när de besöker Köpenhamn. Mysig atmosfär, fantastisk mat och galet bra vin! Bästa tiden att besöka? Hit kan man ta mamma, mormor, bästisen eller en dejt. Så länge de älskar mat och dryck så kommer de förälska sig i Safari. Baggesensgade 9
Safari är en av Köpenhamns mest prisvärda restauranger med ett otroligt utbud av vin. Stället är inte stort och gör inte mycket väsen från sig i huvudstaden men trots det är det ett av sommelierernas go-to ställen när de besöker Köpenhamn. Mysig atmosfär, fantastisk mat och galet bra vin! Bästa tiden att besöka? Hit kan man ta mamma, mormor, bästisen eller en dejt. Så länge de älskar mat och dryck så kommer de förälska sig i Safari. Baggesensgade 9
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö