En scen, några ölkranar och foodtrucks med tacos eller koreansk fried chicken – mer behövs inte. Byhaven är Pumpehusets sommarträdgård, öppen för konserter, dans, öl och häng. Det mesta serveras i plastglas, oftast lokalt – Mikkeller, To Øl eller Tuborg RÅ. Här är det levande, men aldrig rörigt. En torsdagkväll i juni med liveband och mate mate i handen är svårslagen.
En scen, några ölkranar och foodtrucks med tacos eller koreansk fried chicken – mer behövs inte. Byhaven är Pumpehusets sommarträdgård, öppen för konserter, dans, öl och häng. Det mesta serveras i plastglas, oftast lokalt – Mikkeller, To Øl eller Tuborg RÅ. Här är det levande, men aldrig rörigt. En torsdagkväll i juni med liveband och mate mate i handen är svårslagen.
En scen, några ölkranar och foodtrucks med tacos eller koreansk fried chicken – mer behövs inte. Byhaven är Pumpehusets sommarträdgård, öppen för konserter, dans, öl och häng. Det mesta serveras i plastglas, oftast lokalt – Mikkeller, To Øl eller Tuborg RÅ. Här är det levande, men aldrig rörigt. En torsdagkväll i juni med liveband och mate mate i handen är svårslagen.
Smörbönor (Phaseolus lunatus), även kallade limabönor, är en typ av baljväxt som kommer från Central- och Sydamerika. De är stora, platta och har en smörig, mild smak – därav namnet. Smörbönor är rika på vegetariskt protein, fiber, järn, magnesium, kalium och folat – viktiga för blodbildning, nervsystem och muskelfunktion. De innehåller även polyfenoler (antioxidanter) som kan bidra till att minska inflammation i kroppen.
Smörbönor (Phaseolus lunatus), även kallade limabönor, är en typ av baljväxt som kommer från Central- och Sydamerika. De är stora, platta och har en smörig, mild smak – därav namnet. Smörbönor är rika på vegetariskt protein, fiber, järn, magnesium, kalium och folat – viktiga för blodbildning, nervsystem och muskelfunktion. De innehåller även polyfenoler (antioxidanter) som kan bidra till att minska inflammation i kroppen.
Smörbönor (Phaseolus lunatus), även kallade limabönor, är en typ av baljväxt som kommer från Central- och Sydamerika. De är stora, platta och har en smörig, mild smak – därav namnet. Smörbönor är rika på vegetariskt protein, fiber, järn, magnesium, kalium och folat – viktiga för blodbildning, nervsystem och muskelfunktion. De innehåller även polyfenoler (antioxidanter) som kan bidra till att minska inflammation i kroppen.
På den stora bryggan framför Skuespilhuset breder Luftkastellet ut sig med loungeytor, pizzaslices och sommardrinkar. Här sitter man i solstolar och tittar på båttrafiken som glider förbi. Några äter, andra jobbar i skuggan med laptopen – men nästan alla dröjer sig kvar när kvällssolen färgar Operahuset guld. Det är informellt, havsnära och mitt i stan utan att kännas centralt.
På den stora bryggan framför Skuespilhuset breder Luftkastellet ut sig med loungeytor, pizzaslices och sommardrinkar. Här sitter man i solstolar och tittar på båttrafiken som glider förbi. Några äter, andra jobbar i skuggan med laptopen – men nästan alla dröjer sig kvar när kvällssolen färgar Operahuset guld. Det är informellt, havsnära och mitt i stan utan att kännas centralt.
På den stora bryggan framför Skuespilhuset breder Luftkastellet ut sig med loungeytor, pizzaslices och sommardrinkar. Här sitter man i solstolar och tittar på båttrafiken som glider förbi. Några äter, andra jobbar i skuggan med laptopen – men nästan alla dröjer sig kvar när kvällssolen färgar Operahuset guld. Det är informellt, havsnära och mitt i stan utan att kännas centralt.
Världens dyraste hotellsvit just nu är The Empathy Suite på Palms Casino Resort i Las Vegas - 100 000 dollar per natt. Sviten är designad av Damien Hirst och har två dubbelrum, en bar, egen terrass med pool och spektakulär utsikt över the Las Vegas Strip.
Världens dyraste hotellsvit just nu är The Empathy Suite på Palms Casino Resort i Las Vegas - 100 000 dollar per natt. Sviten är designad av Damien Hirst och har två dubbelrum, en bar, egen terrass med pool och spektakulär utsikt över the Las Vegas Strip.
Världens dyraste hotellsvit just nu är The Empathy Suite på Palms Casino Resort i Las Vegas - 100 000 dollar per natt. Sviten är designad av Damien Hirst och har två dubbelrum, en bar, egen terrass med pool och spektakulär utsikt över the Las Vegas Strip.
The Hemingway Cooler Bench från Business & Pleasure är både en kylväska och en bänk. Kylfacket rymmer 52 liter is och drycker och trälocket med dyna erbjuder en stabil sittplats på stranden. Designen och färgerna är inspirerade av 50-talets europeiska motorbåtar. Här i antikvit, men finns även som ”boathouse navy”. Båda med detaljer i mässingslook. Ska kunna hålla drycker kalla i upp till 4 dagar.
The Hemingway Cooler Bench från Business & Pleasure är både en kylväska och en bänk. Kylfacket rymmer 52 liter is och drycker och trälocket med dyna erbjuder en stabil sittplats på stranden. Designen och färgerna är inspirerade av 50-talets europeiska motorbåtar. Här i antikvit, men finns även som ”boathouse navy”. Båda med detaljer i mässingslook. Ska kunna hålla drycker kalla i upp till 4 dagar.
The Hemingway Cooler Bench från Business & Pleasure är både en kylväska och en bänk. Kylfacket rymmer 52 liter is och drycker och trälocket med dyna erbjuder en stabil sittplats på stranden. Designen och färgerna är inspirerade av 50-talets europeiska motorbåtar. Här i antikvit, men finns även som ”boathouse navy”. Båda med detaljer i mässingslook. Ska kunna hålla drycker kalla i upp till 4 dagar.
Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.
Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.
Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.
Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.
Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.
Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.
Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till
Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till
Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till
I bryggeriet BRUS på Nørrebro tillverkas ölen ett rum bort från baren. To Øl står bakom recepten – ofta humledrivna, men alltid med en twist. Maten matchar ölen: crispy chicken sandwich med syrad kål, baos med sidfläsk, friterad aubergine med sojamajonnäs. Inga klassiker, men smarta smaker. Allt serveras utan krångel, men med noggrannhet. Hit går man hungrig – och törstig.
I bryggeriet BRUS på Nørrebro tillverkas ölen ett rum bort från baren. To Øl står bakom recepten – ofta humledrivna, men alltid med en twist. Maten matchar ölen: crispy chicken sandwich med syrad kål, baos med sidfläsk, friterad aubergine med sojamajonnäs. Inga klassiker, men smarta smaker. Allt serveras utan krångel, men med noggrannhet. Hit går man hungrig – och törstig.
I bryggeriet BRUS på Nørrebro tillverkas ölen ett rum bort från baren. To Øl står bakom recepten – ofta humledrivna, men alltid med en twist. Maten matchar ölen: crispy chicken sandwich med syrad kål, baos med sidfläsk, friterad aubergine med sojamajonnäs. Inga klassiker, men smarta smaker. Allt serveras utan krångel, men med noggrannhet. Hit går man hungrig – och törstig.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö