Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Vad äter vi helst till jul? Hur viktig är julen för handeln? Hur ställer vi oss till hållbarhetsfrågan när vi köper julklappar? Siffror och jämförelser kring julen och vårt firande.
Vad äter vi helst till jul? Hur viktig är julen för handeln? Hur ställer vi oss till hållbarhetsfrågan när vi köper julklappar? Siffror och jämförelser kring julen och vårt firande.
Vad äter vi helst till jul? Hur viktig är julen för handeln? Hur ställer vi oss till hållbarhetsfrågan när vi köper julklappar? Siffror och jämförelser kring julen och vårt firande.
Marsipan, om än likt, är inte samma sak som mandelmassa. Marsipan är en blandning av florsocker och mandel som valsas samman. Det sammanbindande medlet är mandeloljan, utvunnen av sötmandel. Marsipan innehåller olika stor andel mandel beroende på kvalitet – ju högre andel mandel desto finare marsipan. Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel. Viss mandelmassa drygas ut med kärnor från aprikos eller persika, som är släkt med mandel. Marsipan är aningen fastare i konsistensen, medan mandelmassa ofta funkar bättre till bakning, såsom i mazariner eller stollen.
Marsipan, om än likt, är inte samma sak som mandelmassa. Marsipan är en blandning av florsocker och mandel som valsas samman. Det sammanbindande medlet är mandeloljan, utvunnen av sötmandel. Marsipan innehåller olika stor andel mandel beroende på kvalitet – ju högre andel mandel desto finare marsipan. Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel. Viss mandelmassa drygas ut med kärnor från aprikos eller persika, som är släkt med mandel. Marsipan är aningen fastare i konsistensen, medan mandelmassa ofta funkar bättre till bakning, såsom i mazariner eller stollen.
Marsipan, om än likt, är inte samma sak som mandelmassa. Marsipan är en blandning av florsocker och mandel som valsas samman. Det sammanbindande medlet är mandeloljan, utvunnen av sötmandel. Marsipan innehåller olika stor andel mandel beroende på kvalitet – ju högre andel mandel desto finare marsipan. Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel. Viss mandelmassa drygas ut med kärnor från aprikos eller persika, som är släkt med mandel. Marsipan är aningen fastare i konsistensen, medan mandelmassa ofta funkar bättre till bakning, såsom i mazariner eller stollen.
Vi nordbor har en sak gemensamt - vi gillar minimalism och sköna linjer. Gärna monokromt eller i försiktiga ljusa naturtoner. Ordning och reda, helt enkelt.
Vi nordbor har en sak gemensamt - vi gillar minimalism och sköna linjer. Gärna monokromt eller i försiktiga ljusa naturtoner. Ordning och reda, helt enkelt.
Vi nordbor har en sak gemensamt - vi gillar minimalism och sköna linjer. Gärna monokromt eller i försiktiga ljusa naturtoner. Ordning och reda, helt enkelt.
David Fernandes är född i Portugal men uppväxt i Luxemburg, driver Pâtisserie David på S:t Gertrud och har tävlat i Kanal 5s Dessertmästarna. Här visar David hur man enkelt lagar en julklassiker som varar hela helgen.
David Fernandes är född i Portugal men uppväxt i Luxemburg, driver Pâtisserie David på S:t Gertrud och har tävlat i Kanal 5s Dessertmästarna. Här visar David hur man enkelt lagar en julklassiker som varar hela helgen.
David Fernandes är född i Portugal men uppväxt i Luxemburg, driver Pâtisserie David på S:t Gertrud och har tävlat i Kanal 5s Dessertmästarna. Här visar David hur man enkelt lagar en julklassiker som varar hela helgen.
Bernhard Olsson står i köket på Kooperativet på Lindholmen. Han har tidigare varit på Heaven 23, The Concept och Linnea Art. Här visar Bernhard hur man enkelt svänger ihop en street food-inspirerad macka på smörstekt surdegsbröd.
Bernhard Olsson står i köket på Kooperativet på Lindholmen. Han har tidigare varit på Heaven 23, The Concept och Linnea Art. Här visar Bernhard hur man enkelt svänger ihop en street food-inspirerad macka på smörstekt surdegsbröd.
Bernhard Olsson står i köket på Kooperativet på Lindholmen. Han har tidigare varit på Heaven 23, The Concept och Linnea Art. Här visar Bernhard hur man enkelt svänger ihop en street food-inspirerad macka på smörstekt surdegsbröd.
Manuka honung från Nya Zeeland är honung från bin som samlar nektar från växten Rosenmyrten (Leptospermum scoparium), Manuka bush på engelska. Honungen anses vara supernyttig och den sällsynta honungen kan kosta upp emot 5 000 kr/kg.
Manuka honung från Nya Zeeland är honung från bin som samlar nektar från växten Rosenmyrten (Leptospermum scoparium), Manuka bush på engelska. Honungen anses vara supernyttig och den sällsynta honungen kan kosta upp emot 5 000 kr/kg.
Manuka honung från Nya Zeeland är honung från bin som samlar nektar från växten Rosenmyrten (Leptospermum scoparium), Manuka bush på engelska. Honungen anses vara supernyttig och den sällsynta honungen kan kosta upp emot 5 000 kr/kg.
Hattmakare Odilon Ozare i Tampa, Florida har tillverkat världens högsta hatt. (2 april 2018.) Hatten är 4,8 m hög och för att rekordet skulle räknas var Odilon tvungen att gå 10 m med hatten på.
Hattmakare Odilon Ozare i Tampa, Florida har tillverkat världens högsta hatt. (2 april 2018.) Hatten är 4,8 m hög och för att rekordet skulle räknas var Odilon tvungen att gå 10 m med hatten på.
Hattmakare Odilon Ozare i Tampa, Florida har tillverkat världens högsta hatt. (2 april 2018.) Hatten är 4,8 m hög och för att rekordet skulle räknas var Odilon tvungen att gå 10 m med hatten på.
Klassisk Oscietra-kaviar (Acipenser gueldenstaedtii) är känd för sin utmärkta äggkvalitet. Denna finkorniga kaviar har en nötig smak med en mild eftersmak som dröjer sig kvar i gommen. Kornens färg varierar från mörkt olivgrön till guldbruna toner. Attilus Klassisk Oscietra-kaviar är Malossol, vilket betyder ”lättsaltad”, med ett saltinnehåll på mindre än 4%.
Klassisk Oscietra-kaviar (Acipenser gueldenstaedtii) är känd för sin utmärkta äggkvalitet. Denna finkorniga kaviar har en nötig smak med en mild eftersmak som dröjer sig kvar i gommen. Kornens färg varierar från mörkt olivgrön till guldbruna toner. Attilus Klassisk Oscietra-kaviar är Malossol, vilket betyder ”lättsaltad”, med ett saltinnehåll på mindre än 4%.
Klassisk Oscietra-kaviar (Acipenser gueldenstaedtii) är känd för sin utmärkta äggkvalitet. Denna finkorniga kaviar har en nötig smak med en mild eftersmak som dröjer sig kvar i gommen. Kornens färg varierar från mörkt olivgrön till guldbruna toner. Attilus Klassisk Oscietra-kaviar är Malossol, vilket betyder ”lättsaltad”, med ett saltinnehåll på mindre än 4%.
Den svarta Densuke-vattenmelonen från Hokkaido-ön odlas i begränsat antal och säljs på auktion i Japan för uppemot 50 000 kronor styck (för de allra största och finaste). Fröna är däremot överkomliga om man vill prova att odla fram en själv.
Den svarta Densuke-vattenmelonen från Hokkaido-ön odlas i begränsat antal och säljs på auktion i Japan för uppemot 50 000 kronor styck (för de allra största och finaste). Fröna är däremot överkomliga om man vill prova att odla fram en själv.
Den svarta Densuke-vattenmelonen från Hokkaido-ön odlas i begränsat antal och säljs på auktion i Japan för uppemot 50 000 kronor styck (för de allra största och finaste). Fröna är däremot överkomliga om man vill prova att odla fram en själv.
Skrothandlarsonen om vägen med familjeföretaget till miljardkoncernen Areco i stålindustrin.
Skrothandlarsonen om vägen med familjeföretaget till miljardkoncernen Areco i stålindustrin.
Skrothandlarsonen om vägen med familjeföretaget till miljardkoncernen Areco i stålindustrin.
Han inledde sin karriär som politiskt radikal journalist på 60-talet och blev folkkär i det tidiga 80-talet i rollen som Berra i Lasse Åbergs Sällskapsresan. Snart kan Sven Melander, 71, fira 40 år i nöjesbranschen och i början av januari står han åter på scenen i den här delen av landet, nu i Nyårsrevyn på Arlövsteatern.
Han inledde sin karriär som politiskt radikal journalist på 60-talet och blev folkkär i det tidiga 80-talet i rollen som Berra i Lasse Åbergs Sällskapsresan. Snart kan Sven Melander, 71, fira 40 år i nöjesbranschen och i början av januari står han åter på scenen i den här delen av landet, nu i Nyårsrevyn på Arlövsteatern.
Han inledde sin karriär som politiskt radikal journalist på 60-talet och blev folkkär i det tidiga 80-talet i rollen som Berra i Lasse Åbergs Sällskapsresan. Snart kan Sven Melander, 71, fira 40 år i nöjesbranschen och i början av januari står han åter på scenen i den här delen av landet, nu i Nyårsrevyn på Arlövsteatern.
Hasse tar emot i villan Music Hill på Bjärehalvön, bjuder på kaffe och frallor med cognacsmedwurst från Heberleins butik i Förslöv. Han är lugn och avspänd när han tar emot oss i sitt hem med egen studio i källaren, men avslöjar att han nu planerar sitt stora avsked med en turné sommaren 2019.
Hasse tar emot i villan Music Hill på Bjärehalvön, bjuder på kaffe och frallor med cognacsmedwurst från Heberleins butik i Förslöv. Han är lugn och avspänd när han tar emot oss i sitt hem med egen studio i källaren, men avslöjar att han nu planerar sitt stora avsked med en turné sommaren 2019.
Hasse tar emot i villan Music Hill på Bjärehalvön, bjuder på kaffe och frallor med cognacsmedwurst från Heberleins butik i Förslöv. Han är lugn och avspänd när han tar emot oss i sitt hem med egen studio i källaren, men avslöjar att han nu planerar sitt stora avsked med en turné sommaren 2019.
Sounds-sångerskan Maja Ivarsson är rockn'roll, på riktigt. En av få svenska rocktjejer som verkligen befinner sig i rakt nedstigande led till ikoniska blondiner som Debbie Harry, Courtney Love, och Stevie Nicks. Hon nämner alla tre som viktiga inspirationskällor när vi träffar henne.
Sounds-sångerskan Maja Ivarsson är rockn'roll, på riktigt. En av få svenska rocktjejer som verkligen befinner sig i rakt nedstigande led till ikoniska blondiner som Debbie Harry, Courtney Love, och Stevie Nicks. Hon nämner alla tre som viktiga inspirationskällor när vi träffar henne.
Sounds-sångerskan Maja Ivarsson är rockn'roll, på riktigt. En av få svenska rocktjejer som verkligen befinner sig i rakt nedstigande led till ikoniska blondiner som Debbie Harry, Courtney Love, och Stevie Nicks. Hon nämner alla tre som viktiga inspirationskällor när vi träffar henne.
En del känner honom som musiker, andra som låtskrivare. Dan Hylander har gjort musik i över fyrtio år och är nu aktuell med återföreningen av Raj Montana Band och deras nya album Indigo. Vi träffade Dan för en längre pratstund.
En del känner honom som musiker, andra som låtskrivare. Dan Hylander har gjort musik i över fyrtio år och är nu aktuell med återföreningen av Raj Montana Band och deras nya album Indigo. Vi träffade Dan för en längre pratstund.
En del känner honom som musiker, andra som låtskrivare. Dan Hylander har gjort musik i över fyrtio år och är nu aktuell med återföreningen av Raj Montana Band och deras nya album Indigo. Vi träffade Dan för en längre pratstund.
Kaptenen vid rodret på Skånska Oatly, ett av Skånes största och snabbast växande exportföretag. Vi träffade Toni för att prata om entreprenörskap, hållbarhet, balans, livet och Tonis bakgrund.
Kaptenen vid rodret på Skånska Oatly, ett av Skånes största och snabbast växande exportföretag. Vi träffade Toni för att prata om entreprenörskap, hållbarhet, balans, livet och Tonis bakgrund.
Kaptenen vid rodret på Skånska Oatly, ett av Skånes största och snabbast växande exportföretag. Vi träffade Toni för att prata om entreprenörskap, hållbarhet, balans, livet och Tonis bakgrund.
Den 31 augusti har Malmö Opera premiär för en nyöversatt version av "musikalernas musikal", West Side Story, med operasopranen Frida Johansson i drömrollen som Maria. Vi träffade den Ålandsfödda sopranen för att prata om uppsättningen och om konsten att pendla mellan opera och musikal.
Den 31 augusti har Malmö Opera premiär för en nyöversatt version av "musikalernas musikal", West Side Story, med operasopranen Frida Johansson i drömrollen som Maria. Vi träffade den Ålandsfödda sopranen för att prata om uppsättningen och om konsten att pendla mellan opera och musikal.
Den 31 augusti har Malmö Opera premiär för en nyöversatt version av "musikalernas musikal", West Side Story, med operasopranen Frida Johansson i drömrollen som Maria. Vi träffade den Ålandsfödda sopranen för att prata om uppsättningen och om konsten att pendla mellan opera och musikal.
Martin har tävlat flera gånger i både OS och VM och nyligen tagit guld i Coupe du Monde de la Pâtisserie – konditor-EM. Vi ville veta mer om Martins tävlande och bakgrund och fick till en pratstund en tidig tisdagsmorgon hemma hos Martin i St Olof.
Martin har tävlat flera gånger i både OS och VM och nyligen tagit guld i Coupe du Monde de la Pâtisserie – konditor-EM. Vi ville veta mer om Martins tävlande och bakgrund och fick till en pratstund en tidig tisdagsmorgon hemma hos Martin i St Olof.
Martin har tävlat flera gånger i både OS och VM och nyligen tagit guld i Coupe du Monde de la Pâtisserie – konditor-EM. Vi ville veta mer om Martins tävlande och bakgrund och fick till en pratstund en tidig tisdagsmorgon hemma hos Martin i St Olof.
Han är årets svenska rockn' roll-jubilar. Wilmer X firar 40 år som band, nyligen gjorde de comeback på Sweden Rock med sin 1 000:e spelning och nästa år fyller Nisse Hellberg 60.
Han är årets svenska rockn' roll-jubilar. Wilmer X firar 40 år som band, nyligen gjorde de comeback på Sweden Rock med sin 1 000:e spelning och nästa år fyller Nisse Hellberg 60.
Han är årets svenska rockn' roll-jubilar. Wilmer X firar 40 år som band, nyligen gjorde de comeback på Sweden Rock med sin 1 000:e spelning och nästa år fyller Nisse Hellberg 60.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö