Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Som 11-åring fastnade jag i samband med en julskyltning framför skivomslaget till Frank Sinatras ”Come fly with me”. Det var första gången jag kände att konvolutet svarade mot musiken. Eller att det fanns något spännande, något att drömma om, i bilden.
Som 11-åring fastnade jag i samband med en julskyltning framför skivomslaget till Frank Sinatras ”Come fly with me”. Det var första gången jag kände att konvolutet svarade mot musiken. Eller att det fanns något spännande, något att drömma om, i bilden.
Som 11-åring fastnade jag i samband med en julskyltning framför skivomslaget till Frank Sinatras ”Come fly with me”. Det var första gången jag kände att konvolutet svarade mot musiken. Eller att det fanns något spännande, något att drömma om, i bilden.
Western Electric, som tillverkat de legendariska 300B-rören sen 1938, har en förstärkare som vann Robb Reports Audio Award nyligen. 91E har utöver sitt makalösa ljud en design vi älskar. Prislapp runt 220 000 kr.
Western Electric, som tillverkat de legendariska 300B-rören sen 1938, har en förstärkare som vann Robb Reports Audio Award nyligen. 91E har utöver sitt makalösa ljud en design vi älskar. Prislapp runt 220 000 kr.
Western Electric, som tillverkat de legendariska 300B-rören sen 1938, har en förstärkare som vann Robb Reports Audio Award nyligen. 91E har utöver sitt makalösa ljud en design vi älskar. Prislapp runt 220 000 kr.
Vilken elbil eller laddhybrid har längst räckvidd? Fanns inte elbilar innan förbränningsbilar? Är Tesla störst på elbilar?
Vilken elbil eller laddhybrid har längst räckvidd? Fanns inte elbilar innan förbränningsbilar? Är Tesla störst på elbilar?
Vilken elbil eller laddhybrid har längst räckvidd? Fanns inte elbilar innan förbränningsbilar? Är Tesla störst på elbilar?
Pepi Anevski är medlem i All Japan Sushi Association och vann sushi-VM i Japan 2013. Året därpå vann han den kreativa delen. Pepi har jobbat i bland annat Sydafrika, Dubai, Oman, Vietnam, Saudiarabien, Cypern och Kenya. Idag äger och driver han Sushi Rebellion. Här visar Pepi hur man lagar sashimi hemma.
Pepi Anevski är medlem i All Japan Sushi Association och vann sushi-VM i Japan 2013. Året därpå vann han den kreativa delen. Pepi har jobbat i bland annat Sydafrika, Dubai, Oman, Vietnam, Saudiarabien, Cypern och Kenya. Idag äger och driver han Sushi Rebellion. Här visar Pepi hur man lagar sashimi hemma.
Pepi Anevski är medlem i All Japan Sushi Association och vann sushi-VM i Japan 2013. Året därpå vann han den kreativa delen. Pepi har jobbat i bland annat Sydafrika, Dubai, Oman, Vietnam, Saudiarabien, Cypern och Kenya. Idag äger och driver han Sushi Rebellion. Här visar Pepi hur man lagar sashimi hemma.
Rebecca Smedman har arbetat på några av Göteborgs populäraste krogar som Toso, Familjen och Spisa. De senaste fem åren har du hittat henne på Götaplatsen i rollen som köksmästare på internationella Mr. P. Här visar hon hur man lagar pluma med potatiscréme, n’duja, smörad kycklingsky, padrones, grönkål, jordärtskocka och gröna bönor.
Rebecca Smedman har arbetat på några av Göteborgs populäraste krogar som Toso, Familjen och Spisa. De senaste fem åren har du hittat henne på Götaplatsen i rollen som köksmästare på internationella Mr. P. Här visar hon hur man lagar pluma med potatiscréme, n’duja, smörad kycklingsky, padrones, grönkål, jordärtskocka och gröna bönor.
Rebecca Smedman har arbetat på några av Göteborgs populäraste krogar som Toso, Familjen och Spisa. De senaste fem åren har du hittat henne på Götaplatsen i rollen som köksmästare på internationella Mr. P. Här visar hon hur man lagar pluma med potatiscréme, n’duja, smörad kycklingsky, padrones, grönkål, jordärtskocka och gröna bönor.
50 år idag - ofattbara tanke. Men det var då jag började skriva om popkultur för att ett år senare inleda min journalistiska bana på Kvällsposten. Just det året förlöstes några av de album som kom att utgöra basen i min samling, hjältar jag aldrig kommit att svika: Gram Parsons, John Prine, Jackson Browne, The Eagles, New York Dolls, Roxy Music, Tom Waits. Och några till.
50 år idag - ofattbara tanke. Men det var då jag började skriva om popkultur för att ett år senare inleda min journalistiska bana på Kvällsposten. Just det året förlöstes några av de album som kom att utgöra basen i min samling, hjältar jag aldrig kommit att svika: Gram Parsons, John Prine, Jackson Browne, The Eagles, New York Dolls, Roxy Music, Tom Waits. Och några till.
50 år idag - ofattbara tanke. Men det var då jag började skriva om popkultur för att ett år senare inleda min journalistiska bana på Kvällsposten. Just det året förlöstes några av de album som kom att utgöra basen i min samling, hjältar jag aldrig kommit att svika: Gram Parsons, John Prine, Jackson Browne, The Eagles, New York Dolls, Roxy Music, Tom Waits. Och några till.
Mustiga mörka träslag som valnöt sätter tonen. Vi låter oss inspireras av heminredning som håller genom decennierna.
Mustiga mörka träslag som valnöt sätter tonen. Vi låter oss inspireras av heminredning som håller genom decennierna.
Mustiga mörka träslag som valnöt sätter tonen. Vi låter oss inspireras av heminredning som håller genom decennierna.
Med ett kaffefilter i 23-karat guld behöver man aldrig få slut på filterpapper igen. Guldet suger heller inte upp några aromatiska oljor som finns i kaffet, utan släpper igenom maximalt med smak. Återanvänds i alla oändlighet och kostar runt 400 spänn.
Med ett kaffefilter i 23-karat guld behöver man aldrig få slut på filterpapper igen. Guldet suger heller inte upp några aromatiska oljor som finns i kaffet, utan släpper igenom maximalt med smak. Återanvänds i alla oändlighet och kostar runt 400 spänn.
Med ett kaffefilter i 23-karat guld behöver man aldrig få slut på filterpapper igen. Guldet suger heller inte upp några aromatiska oljor som finns i kaffet, utan släpper igenom maximalt med smak. Återanvänds i alla oändlighet och kostar runt 400 spänn.
När de skulle etablera sig i Sverige var långsiktighet och trovärdighet viktigt. Valet landade i en fastighet från sekelskiftet på Stortorget i Malmö.
När de skulle etablera sig i Sverige var långsiktighet och trovärdighet viktigt. Valet landade i en fastighet från sekelskiftet på Stortorget i Malmö.
När de skulle etablera sig i Sverige var långsiktighet och trovärdighet viktigt. Valet landade i en fastighet från sekelskiftet på Stortorget i Malmö.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö