Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Great Pianists of the 20th Century är världens största samlingsbox och består av 200 CD-skivor med 74 pianister. Släpptes av Philips Music Group i september 1998 och gavs ut under en 12-månadersperiod.
Great Pianists of the 20th Century är världens största samlingsbox och består av 200 CD-skivor med 74 pianister. Släpptes av Philips Music Group i september 1998 och gavs ut under en 12-månadersperiod.
Great Pianists of the 20th Century är världens största samlingsbox och består av 200 CD-skivor med 74 pianister. Släpptes av Philips Music Group i september 1998 och gavs ut under en 12-månadersperiod.
Scott Wiener i New York City älskar pizza. Han älskar också att spara kartongerna. Samlingen på 595 olika pizzakartonger är världens största och noterades i rekordböckerna den 23 oktober 2012.
Scott Wiener i New York City älskar pizza. Han älskar också att spara kartongerna. Samlingen på 595 olika pizzakartonger är världens största och noterades i rekordböckerna den 23 oktober 2012.
Scott Wiener i New York City älskar pizza. Han älskar också att spara kartongerna. Samlingen på 595 olika pizzakartonger är världens största och noterades i rekordböckerna den 23 oktober 2012.
Smör är en mejeriprodukt som består av kärnad grädde och ibland salt. Smör är i fast form vid rumstemperatur men smälter till en tunn gulaktig vätska vid 32 - 35 °C. Smör har funnits så länge människan har hållit husdjur. Det tros härstamma från inre Asien. I dikter från Indien berättas att smöret används som läkemedel både in- och utvärtes. I Sverige kunde man på 1200-talet till och med betala sin kyrkoskatt med smör. När man hettar upp smör avdunstar vattnet och proteinerna lägger sig på botten. Om proteinerna silas bort får man klarat eller skirat smör, en ren smörolja, som även kallas Ghee. Detta har naturlig smörsmak. Ett annat sätt att få mer nötig smak är att bryna det. Då får man det som fransmännen kallar beurre noisette.
Smör är en mejeriprodukt som består av kärnad grädde och ibland salt. Smör är i fast form vid rumstemperatur men smälter till en tunn gulaktig vätska vid 32 - 35 °C. Smör har funnits så länge människan har hållit husdjur. Det tros härstamma från inre Asien. I dikter från Indien berättas att smöret används som läkemedel både in- och utvärtes. I Sverige kunde man på 1200-talet till och med betala sin kyrkoskatt med smör. När man hettar upp smör avdunstar vattnet och proteinerna lägger sig på botten. Om proteinerna silas bort får man klarat eller skirat smör, en ren smörolja, som även kallas Ghee. Detta har naturlig smörsmak. Ett annat sätt att få mer nötig smak är att bryna det. Då får man det som fransmännen kallar beurre noisette.
Smör är en mejeriprodukt som består av kärnad grädde och ibland salt. Smör är i fast form vid rumstemperatur men smälter till en tunn gulaktig vätska vid 32 - 35 °C. Smör har funnits så länge människan har hållit husdjur. Det tros härstamma från inre Asien. I dikter från Indien berättas att smöret används som läkemedel både in- och utvärtes. I Sverige kunde man på 1200-talet till och med betala sin kyrkoskatt med smör. När man hettar upp smör avdunstar vattnet och proteinerna lägger sig på botten. Om proteinerna silas bort får man klarat eller skirat smör, en ren smörolja, som även kallas Ghee. Detta har naturlig smörsmak. Ett annat sätt att få mer nötig smak är att bryna det. Då får man det som fransmännen kallar beurre noisette.
Daniel Pembert har vunnit VM-guld i Luxemburg med Skåne Kulinar, varit semifinalist i Årets kock 2005 och var Årets Souse-vide kock 2015. Han driver restaurangerna Lokal 17, Studio 15, Alnarp 9, Vinbar 17 och Pembert & Co på Jägersro. Här visar Daniel hur man lagar Lokal 17s råbiff hemma.
Daniel Pembert har vunnit VM-guld i Luxemburg med Skåne Kulinar, varit semifinalist i Årets kock 2005 och var Årets Souse-vide kock 2015. Han driver restaurangerna Lokal 17, Studio 15, Alnarp 9, Vinbar 17 och Pembert & Co på Jägersro. Här visar Daniel hur man lagar Lokal 17s råbiff hemma.
Daniel Pembert har vunnit VM-guld i Luxemburg med Skåne Kulinar, varit semifinalist i Årets kock 2005 och var Årets Souse-vide kock 2015. Han driver restaurangerna Lokal 17, Studio 15, Alnarp 9, Vinbar 17 och Pembert & Co på Jägersro. Här visar Daniel hur man lagar Lokal 17s råbiff hemma.
Solen börjar skina, kvällarna är längre, sommaren känns i hela kroppen. Och du blir sugen på att slänga en pizza på grillen. Att grädda din egen pizza, på din egen bakgård, i din trädgård eller på balkongen (om du får) är det hetaste du kan göra en svenskkylig sommarkväll.
Solen börjar skina, kvällarna är längre, sommaren känns i hela kroppen. Och du blir sugen på att slänga en pizza på grillen. Att grädda din egen pizza, på din egen bakgård, i din trädgård eller på balkongen (om du får) är det hetaste du kan göra en svenskkylig sommarkväll.
Solen börjar skina, kvällarna är längre, sommaren känns i hela kroppen. Och du blir sugen på att slänga en pizza på grillen. Att grädda din egen pizza, på din egen bakgård, i din trädgård eller på balkongen (om du får) är det hetaste du kan göra en svenskkylig sommarkväll.
Knalliga färger som piggar upp är temat på dessa kontorsprylar.
Knalliga färger som piggar upp är temat på dessa kontorsprylar.
Knalliga färger som piggar upp är temat på dessa kontorsprylar.
Om du älskar surströmming kan isländska Hákarl vara det ultimata styrketestet. Grönlandshajen (Håkäring) lever i iskalla vatten och har giftitig trimetylaminoxid i köttet som gör den farlig att äta om man inte fermenterar och torkar den. Den färdiga fisken äts i tärningar med tandpetare.
Om du älskar surströmming kan isländska Hákarl vara det ultimata styrketestet. Grönlandshajen (Håkäring) lever i iskalla vatten och har giftitig trimetylaminoxid i köttet som gör den farlig att äta om man inte fermenterar och torkar den. Den färdiga fisken äts i tärningar med tandpetare.
Om du älskar surströmming kan isländska Hákarl vara det ultimata styrketestet. Grönlandshajen (Håkäring) lever i iskalla vatten och har giftitig trimetylaminoxid i köttet som gör den farlig att äta om man inte fermenterar och torkar den. Den färdiga fisken äts i tärningar med tandpetare.
Med allt mer tech i våra hem kanske HiAm är en fingervisning vart det bär? En säng med sänghimmel som har olika LED-lampor, högtalare, väckarklocka och en projektor i samma enhet. Styrs via app, såklart.
Med allt mer tech i våra hem kanske HiAm är en fingervisning vart det bär? En säng med sänghimmel som har olika LED-lampor, högtalare, väckarklocka och en projektor i samma enhet. Styrs via app, såklart.
Med allt mer tech i våra hem kanske HiAm är en fingervisning vart det bär? En säng med sänghimmel som har olika LED-lampor, högtalare, väckarklocka och en projektor i samma enhet. Styrs via app, såklart.
– Fy fan alltså! Tack för idag. Vi ses en annan dag hej hej. Känner ni igen det? Just det. Orden kommer från Janne Anderssons numera famösa vredesutbrott i Viasatstudion. Vår förbundskapten visade känslor och de följande dagarna dominerades etern fullständigt av denna händelse. Hur blev det såhär?
– Fy fan alltså! Tack för idag. Vi ses en annan dag hej hej. Känner ni igen det? Just det. Orden kommer från Janne Anderssons numera famösa vredesutbrott i Viasatstudion. Vår förbundskapten visade känslor och de följande dagarna dominerades etern fullständigt av denna händelse. Hur blev det såhär?
– Fy fan alltså! Tack för idag. Vi ses en annan dag hej hej. Känner ni igen det? Just det. Orden kommer från Janne Anderssons numera famösa vredesutbrott i Viasatstudion. Vår förbundskapten visade känslor och de följande dagarna dominerades etern fullständigt av denna händelse. Hur blev det såhär?
Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.
Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.
Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.
Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.
Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.
Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.
Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.
Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.
Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.
Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.
Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.
Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.
Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.
Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.
Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.
Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö