Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Det äldsta fyndet är en flöjt täljd av ben. Specifikt ett lårben från en grottbjörn. Flöjten uppskattas vara 43 000 - 82 000 år gammal och hittades av Dr Ivan Turk 1988 i en Neanderthal-utgrävningsplats i Cerkno, Slovenien. Flöjten finns nu för beskådan på Sloveniens nationalmuseum i Ljubljana.
Det äldsta fyndet är en flöjt täljd av ben. Specifikt ett lårben från en grottbjörn. Flöjten uppskattas vara 43 000 - 82 000 år gammal och hittades av Dr Ivan Turk 1988 i en Neanderthal-utgrävningsplats i Cerkno, Slovenien. Flöjten finns nu för beskådan på Sloveniens nationalmuseum i Ljubljana.
Det äldsta fyndet är en flöjt täljd av ben. Specifikt ett lårben från en grottbjörn. Flöjten uppskattas vara 43 000 - 82 000 år gammal och hittades av Dr Ivan Turk 1988 i en Neanderthal-utgrävningsplats i Cerkno, Slovenien. Flöjten finns nu för beskådan på Sloveniens nationalmuseum i Ljubljana.
Den 12 juni 2018 hittade arkeologer från Köpenhamns universitet brödsmulor i Svarta öknen, Jordanien som daterades att vara 14 400 år gamla. (5 000 år äldre än tidigare fynd.) Brödet innehöll mjöl från vild vete och rötter från klotsäv, blandat med vatten för att få en deg, sen bakat på varma stenar.
Den 12 juni 2018 hittade arkeologer från Köpenhamns universitet brödsmulor i Svarta öknen, Jordanien som daterades att vara 14 400 år gamla. (5 000 år äldre än tidigare fynd.) Brödet innehöll mjöl från vild vete och rötter från klotsäv, blandat med vatten för att få en deg, sen bakat på varma stenar.
Den 12 juni 2018 hittade arkeologer från Köpenhamns universitet brödsmulor i Svarta öknen, Jordanien som daterades att vara 14 400 år gamla. (5 000 år äldre än tidigare fynd.) Brödet innehöll mjöl från vild vete och rötter från klotsäv, blandat med vatten för att få en deg, sen bakat på varma stenar.
Det bränns, det doftar, det smakar, det sticks och det grönskar. Äntligen lever naturen upp och vi kan vandra ut i ett skafferi av godsaker utanför vår dörr.
Det bränns, det doftar, det smakar, det sticks och det grönskar. Äntligen lever naturen upp och vi kan vandra ut i ett skafferi av godsaker utanför vår dörr.
Det bränns, det doftar, det smakar, det sticks och det grönskar. Äntligen lever naturen upp och vi kan vandra ut i ett skafferi av godsaker utanför vår dörr.
Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.
Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.
Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.
När gamern vinner på lotto kan Oracle och Red Bulls racingstol vara högst på önskelistan. Man sitter i cockpit på en modell av Max Verstappens RB18 med autentiska instrument och ratt med alla reglage. Kostar 1,5 miljoner svenska.
När gamern vinner på lotto kan Oracle och Red Bulls racingstol vara högst på önskelistan. Man sitter i cockpit på en modell av Max Verstappens RB18 med autentiska instrument och ratt med alla reglage. Kostar 1,5 miljoner svenska.
När gamern vinner på lotto kan Oracle och Red Bulls racingstol vara högst på önskelistan. Man sitter i cockpit på en modell av Max Verstappens RB18 med autentiska instrument och ratt med alla reglage. Kostar 1,5 miljoner svenska.
Får tacka årets Record Store Day för detta känslomässiga uppvaknande. Inte för att jag brukar kasta mig över boxar med outgivna, tidigare kasserade låtar för fantasisummor. Men just i år fick jag upp ögonen för ett snart 30 år gammalt ”verk” av en artist som funnits med mig sen 1965.
Får tacka årets Record Store Day för detta känslomässiga uppvaknande. Inte för att jag brukar kasta mig över boxar med outgivna, tidigare kasserade låtar för fantasisummor. Men just i år fick jag upp ögonen för ett snart 30 år gammalt ”verk” av en artist som funnits med mig sen 1965.
Får tacka årets Record Store Day för detta känslomässiga uppvaknande. Inte för att jag brukar kasta mig över boxar med outgivna, tidigare kasserade låtar för fantasisummor. Men just i år fick jag upp ögonen för ett snart 30 år gammalt ”verk” av en artist som funnits med mig sen 1965.
Kihoskh har länge varit kiosken vi alla önskar hade varit laglig i Sverige. Liten sektion med eko-färskvaror, obskyr lektyr, smaskiga snacks och och galet bra utbud av dryck, med och utan alkohol. Som om inte det vore nog har de uppdaterat sin lilla ölbar, som idag är en av de mest hyllade i västra Köpenhamn. Bästa tiden att besöka; när Carlsberg Byen stod på agendan men du nådde aldrig riktigt fram för i vägen stod Rbabarrab som en oas i öknen. Sønder Boulevard 52
Kihoskh har länge varit kiosken vi alla önskar hade varit laglig i Sverige. Liten sektion med eko-färskvaror, obskyr lektyr, smaskiga snacks och och galet bra utbud av dryck, med och utan alkohol. Som om inte det vore nog har de uppdaterat sin lilla ölbar, som idag är en av de mest hyllade i västra Köpenhamn. Bästa tiden att besöka; när Carlsberg Byen stod på agendan men du nådde aldrig riktigt fram för i vägen stod Rbabarrab som en oas i öknen. Sønder Boulevard 52
Kihoskh har länge varit kiosken vi alla önskar hade varit laglig i Sverige. Liten sektion med eko-färskvaror, obskyr lektyr, smaskiga snacks och och galet bra utbud av dryck, med och utan alkohol. Som om inte det vore nog har de uppdaterat sin lilla ölbar, som idag är en av de mest hyllade i västra Köpenhamn. Bästa tiden att besöka; när Carlsberg Byen stod på agendan men du nådde aldrig riktigt fram för i vägen stod Rbabarrab som en oas i öknen. Sønder Boulevard 52
När började vi sätta växter i krukor? Och vilka sorter är populärast? Vad är Ornithogalum adseptentrionesvergentulum? Och vilka köttätande växter finns i den svenska naturen?
När började vi sätta växter i krukor? Och vilka sorter är populärast? Vad är Ornithogalum adseptentrionesvergentulum? Och vilka köttätande växter finns i den svenska naturen?
När började vi sätta växter i krukor? Och vilka sorter är populärast? Vad är Ornithogalum adseptentrionesvergentulum? Och vilka köttätande växter finns i den svenska naturen?
Företaget växer snabbt och kontoret växer med dem. Det som började med en kontorslokal har nu brett ut sig till flera olika lokaler på två våningar och konceptet är färgstarkt!
Företaget växer snabbt och kontoret växer med dem. Det som började med en kontorslokal har nu brett ut sig till flera olika lokaler på två våningar och konceptet är färgstarkt!
Företaget växer snabbt och kontoret växer med dem. Det som började med en kontorslokal har nu brett ut sig till flera olika lokaler på två våningar och konceptet är färgstarkt!
Vi fick en exklusiv pratstund hemma hos Percy i Höllviken. I avslappnade former berättar Percy om barndomen, affärerna och karriärens toppar och dalar.
Vi fick en exklusiv pratstund hemma hos Percy i Höllviken. I avslappnade former berättar Percy om barndomen, affärerna och karriärens toppar och dalar.
Vi fick en exklusiv pratstund hemma hos Percy i Höllviken. I avslappnade former berättar Percy om barndomen, affärerna och karriärens toppar och dalar.
Om att vara en kreativ själ, driva sju restauranger och ta stora ekonomiska risker.
Om att vara en kreativ själ, driva sju restauranger och ta stora ekonomiska risker.
Om att vara en kreativ själ, driva sju restauranger och ta stora ekonomiska risker.
Sex SM-guld, ett Champions League-guld, OS- och VM-medaljer och en oändlig massa individuella utmärkelser. Världens bästa fotbollsspelare bor i Malmö och spelar i FC Rosengård.
Sex SM-guld, ett Champions League-guld, OS- och VM-medaljer och en oändlig massa individuella utmärkelser. Världens bästa fotbollsspelare bor i Malmö och spelar i FC Rosengård.
Sex SM-guld, ett Champions League-guld, OS- och VM-medaljer och en oändlig massa individuella utmärkelser. Världens bästa fotbollsspelare bor i Malmö och spelar i FC Rosengård.
En del känner igen henne från Bloom in the park, en del känner igen henne från Kanal 5s Köksmästarna och nu känner även en del igen henne från Guide Michelin. Galore fick en pratstund med stjärnkocken på hennes enda lediga dag.
En del känner igen henne från Bloom in the park, en del känner igen henne från Kanal 5s Köksmästarna och nu känner även en del igen henne från Guide Michelin. Galore fick en pratstund med stjärnkocken på hennes enda lediga dag.
En del känner igen henne från Bloom in the park, en del känner igen henne från Kanal 5s Köksmästarna och nu känner även en del igen henne från Guide Michelin. Galore fick en pratstund med stjärnkocken på hennes enda lediga dag.
Den ständigt aktuelle MFF-tränaren Åge Hareide ser man ofta på presskonferenser. Men Galore Weekend fick en lång pratstund med Åge om livet innan Malmö FF och likheter mellan fotboll, livet och företagande.
Den ständigt aktuelle MFF-tränaren Åge Hareide ser man ofta på presskonferenser. Men Galore Weekend fick en lång pratstund med Åge om livet innan Malmö FF och likheter mellan fotboll, livet och företagande.
Den ständigt aktuelle MFF-tränaren Åge Hareide ser man ofta på presskonferenser. Men Galore Weekend fick en lång pratstund med Åge om livet innan Malmö FF och likheter mellan fotboll, livet och företagande.
Han började i plåtverkstan hos sin far, startade eget och förlorade allt. Idag har han bland annat mekaniska verkstäder, dentallab, gästgiveri och totalt omsätter hans bolag över en halv miljard.
Han började i plåtverkstan hos sin far, startade eget och förlorade allt. Idag har han bland annat mekaniska verkstäder, dentallab, gästgiveri och totalt omsätter hans bolag över en halv miljard.
Han började i plåtverkstan hos sin far, startade eget och förlorade allt. Idag har han bland annat mekaniska verkstäder, dentallab, gästgiveri och totalt omsätter hans bolag över en halv miljard.
Ägare av Étage, Crown Nightclub, Centiliter & Gram, Amiralen och Izakaya Koi. Allting började för 20 år sen som ett extrajobb på Kungsparken.
Ägare av Étage, Crown Nightclub, Centiliter & Gram, Amiralen och Izakaya Koi. Allting började för 20 år sen som ett extrajobb på Kungsparken.
Ägare av Étage, Crown Nightclub, Centiliter & Gram, Amiralen och Izakaya Koi. Allting började för 20 år sen som ett extrajobb på Kungsparken.
Efter 10 år utomlands kom äntligen Malmöpågen hem och frälste Malmö. Strax efter det blev klart med Champions League fick Galore Weekend en exklusiv pratstund med ”Super-Mackan”.
Efter 10 år utomlands kom äntligen Malmöpågen hem och frälste Malmö. Strax efter det blev klart med Champions League fick Galore Weekend en exklusiv pratstund med ”Super-Mackan”.
Efter 10 år utomlands kom äntligen Malmöpågen hem och frälste Malmö. Strax efter det blev klart med Champions League fick Galore Weekend en exklusiv pratstund med ”Super-Mackan”.
En man som brinner för tävlandet – både inom idrott och affärsliv. Har bland annat startat Sydtotal och MFF Nätverket. Galore Business fick en pratstund med Erling.
En man som brinner för tävlandet – både inom idrott och affärsliv. Har bland annat startat Sydtotal och MFF Nätverket. Galore Business fick en pratstund med Erling.
En man som brinner för tävlandet – både inom idrott och affärsliv. Har bland annat startat Sydtotal och MFF Nätverket. Galore Business fick en pratstund med Erling.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö