Button Text
Läs
Intervju
Maj 2025

Christina Hörnell

Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.

Christina Hörnell
Läs
Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Läs
Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Läs
På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

Läs
Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Läs
Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Läs
Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Läs
På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

Läs
Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Läs
Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Läs
Intervju
November 2024

Simona Bamerlind

Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.

Simona Bamerlind
Läs
6/13/2023
Världens äldsta instrument
Underhållning
Juni 2023

Världens äldsta instrument

Det äldsta fyndet är en flöjt täljd av ben. Specifikt ett lårben från en grottbjörn. Flöjten uppskattas vara 43 000 - 82 000 år gammal och hittades av Dr Ivan Turk 1988 i en Neanderthal-utgrävningsplats i Cerkno, Slovenien. Flöjten finns nu för beskådan på Sloveniens nationalmuseum i Ljubljana.

Världens äldsta instrument
Underhållning
Juni 2023

Världens äldsta instrument

Det äldsta fyndet är en flöjt täljd av ben. Specifikt ett lårben från en grottbjörn. Flöjten uppskattas vara 43 000 - 82 000 år gammal och hittades av Dr Ivan Turk 1988 i en Neanderthal-utgrävningsplats i Cerkno, Slovenien. Flöjten finns nu för beskådan på Sloveniens nationalmuseum i Ljubljana.

Världens äldsta instrument
Underhållning
Juni 2023

Världens äldsta instrument

Det äldsta fyndet är en flöjt täljd av ben. Specifikt ett lårben från en grottbjörn. Flöjten uppskattas vara 43 000 - 82 000 år gammal och hittades av Dr Ivan Turk 1988 i en Neanderthal-utgrävningsplats i Cerkno, Slovenien. Flöjten finns nu för beskådan på Sloveniens nationalmuseum i Ljubljana.

Läs
6/13/2023
Världens äldsta brödsmulor
Underhållning
Juni 2023

Världens äldsta brödsmulor

Den 12 juni 2018 hittade arkeologer från Köpenhamns universitet brödsmulor i Svarta öknen, Jordanien som daterades att vara 14 400 år gamla. (5 000 år äldre än tidigare fynd.) Brödet innehöll mjöl från vild vete och rötter från klotsäv, blandat med vatten för att få en deg, sen bakat på varma stenar.

Världens äldsta brödsmulor
Underhållning
Juni 2023

Världens äldsta brödsmulor

Den 12 juni 2018 hittade arkeologer från Köpenhamns universitet brödsmulor i Svarta öknen, Jordanien som daterades att vara 14 400 år gamla. (5 000 år äldre än tidigare fynd.) Brödet innehöll mjöl från vild vete och rötter från klotsäv, blandat med vatten för att få en deg, sen bakat på varma stenar.

Världens äldsta brödsmulor
Underhållning
Juni 2023

Världens äldsta brödsmulor

Den 12 juni 2018 hittade arkeologer från Köpenhamns universitet brödsmulor i Svarta öknen, Jordanien som daterades att vara 14 400 år gamla. (5 000 år äldre än tidigare fynd.) Brödet innehöll mjöl från vild vete och rötter från klotsäv, blandat med vatten för att få en deg, sen bakat på varma stenar.

Läs
6/13/2023
Grönt och gratis är gott
Mat & Dryck
Juni 2023

Grönt och gratis är gott

Det bränns, det doftar, det smakar, det sticks och det grönskar. Äntligen lever naturen upp och vi kan vandra ut i ett skafferi av godsaker utanför vår dörr.

Grönt och gratis är gott
Mat & Dryck
Juni 2023

Grönt och gratis är gott

Det bränns, det doftar, det smakar, det sticks och det grönskar. Äntligen lever naturen upp och vi kan vandra ut i ett skafferi av godsaker utanför vår dörr.

Grönt och gratis är gott
Mat & Dryck
Juni 2023

Grönt och gratis är gott

Det bränns, det doftar, det smakar, det sticks och det grönskar. Äntligen lever naturen upp och vi kan vandra ut i ett skafferi av godsaker utanför vår dörr.

Läs
6/6/2023
Grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss
Mat & Dryck
Juni 2023

Grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss

Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.

Grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss
Mat & Dryck
Juni 2023

Grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss

Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.

Grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss
Mat & Dryck
Juni 2023

Grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss

Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.

Läs
6/6/2023
Galnaste gaming-stolen
Underhållning
Juni 2023

Galnaste gaming-stolen

När gamern vinner på lotto kan Oracle och Red Bulls racingstol vara högst på önskelistan. Man sitter i cockpit på en modell av Max Verstappens RB18 med autentiska instrument och ratt med alla reglage. Kostar 1,5 miljoner svenska.

Galnaste gaming-stolen
Underhållning
Juni 2023

Galnaste gaming-stolen

När gamern vinner på lotto kan Oracle och Red Bulls racingstol vara högst på önskelistan. Man sitter i cockpit på en modell av Max Verstappens RB18 med autentiska instrument och ratt med alla reglage. Kostar 1,5 miljoner svenska.

Galnaste gaming-stolen
Underhållning
Juni 2023

Galnaste gaming-stolen

När gamern vinner på lotto kan Oracle och Red Bulls racingstol vara högst på önskelistan. Man sitter i cockpit på en modell av Max Verstappens RB18 med autentiska instrument och ratt med alla reglage. Kostar 1,5 miljoner svenska.

Läs
6/6/2023
Marianne, alla pojkars 60-talsdröm
Underhållning
Juni 2023

Marianne, alla pojkars 60-talsdröm

Får tacka årets Record Store Day för detta känslomässiga uppvaknande. Inte för att jag brukar kasta mig över boxar med outgivna, tidigare kasserade låtar för fantasisummor. Men just i år fick jag upp ögonen för ett snart 30 år gammalt ”verk” av en artist som funnits med mig sen 1965.

Marianne, alla pojkars 60-talsdröm
Underhållning
Juni 2023

Marianne, alla pojkars 60-talsdröm

Får tacka årets Record Store Day för detta känslomässiga uppvaknande. Inte för att jag brukar kasta mig över boxar med outgivna, tidigare kasserade låtar för fantasisummor. Men just i år fick jag upp ögonen för ett snart 30 år gammalt ”verk” av en artist som funnits med mig sen 1965.

Marianne, alla pojkars 60-talsdröm
Underhållning
Juni 2023

Marianne, alla pojkars 60-talsdröm

Får tacka årets Record Store Day för detta känslomässiga uppvaknande. Inte för att jag brukar kasta mig över boxar med outgivna, tidigare kasserade låtar för fantasisummor. Men just i år fick jag upp ögonen för ett snart 30 år gammalt ”verk” av en artist som funnits med mig sen 1965.

Läs
6/4/2023
Rbabarrab/Kihoskh
Mat & Dryck
Juni 2023

Rbabarrab/Kihoskh

Kihoskh har länge varit kiosken vi alla önskar hade varit laglig i Sverige. Liten sektion med eko-färskvaror, obskyr lektyr, smaskiga snacks och och galet bra utbud av dryck, med och utan alkohol. Som om inte det vore nog har de uppdaterat sin lilla ölbar, som idag är en av de mest hyllade i västra Köpenhamn. Bästa tiden att besöka; när Carlsberg Byen stod på agendan men du nådde aldrig riktigt fram för i vägen stod Rbabarrab som en oas i öknen. Sønder Boulevard 52

Rbabarrab/Kihoskh
Mat & Dryck
Juni 2023

Rbabarrab/Kihoskh

Kihoskh har länge varit kiosken vi alla önskar hade varit laglig i Sverige. Liten sektion med eko-färskvaror, obskyr lektyr, smaskiga snacks och och galet bra utbud av dryck, med och utan alkohol. Som om inte det vore nog har de uppdaterat sin lilla ölbar, som idag är en av de mest hyllade i västra Köpenhamn. Bästa tiden att besöka; när Carlsberg Byen stod på agendan men du nådde aldrig riktigt fram för i vägen stod Rbabarrab som en oas i öknen. Sønder Boulevard 52

Rbabarrab/Kihoskh
Mat & Dryck
Juni 2023

Rbabarrab/Kihoskh

Kihoskh har länge varit kiosken vi alla önskar hade varit laglig i Sverige. Liten sektion med eko-färskvaror, obskyr lektyr, smaskiga snacks och och galet bra utbud av dryck, med och utan alkohol. Som om inte det vore nog har de uppdaterat sin lilla ölbar, som idag är en av de mest hyllade i västra Köpenhamn. Bästa tiden att besöka; när Carlsberg Byen stod på agendan men du nådde aldrig riktigt fram för i vägen stod Rbabarrab som en oas i öknen. Sønder Boulevard 52

Läs
6/1/2023
Krukväxter
Visste du att
Juni 2023

Krukväxter

När började vi sätta växter i krukor? Och vilka sorter är populärast? Vad är Ornithogalum adseptentrionesvergentulum? Och vilka köttätande växter finns i den svenska naturen?

Krukväxter
Visste du att
Juni 2023

Krukväxter

När började vi sätta växter i krukor? Och vilka sorter är populärast? Vad är Ornithogalum adseptentrionesvergentulum? Och vilka köttätande växter finns i den svenska naturen?

Krukväxter
Visste du att
Juni 2023

Krukväxter

När började vi sätta växter i krukor? Och vilka sorter är populärast? Vad är Ornithogalum adseptentrionesvergentulum? Och vilka köttätande växter finns i den svenska naturen?

Läs
5/18/2023
En färgstark vardag
Arkitektur & Inredning
Maj 2023

En färgstark vardag

Företaget växer snabbt och kontoret växer med dem. Det som började med en kontorslokal har nu brett ut sig till flera olika lokaler på två våningar och konceptet är färgstarkt!

En färgstark vardag
Arkitektur & Inredning
Maj 2023

En färgstark vardag

Företaget växer snabbt och kontoret växer med dem. Det som började med en kontorslokal har nu brett ut sig till flera olika lokaler på två våningar och konceptet är färgstarkt!

En färgstark vardag
Arkitektur & Inredning
Maj 2023

En färgstark vardag

Företaget växer snabbt och kontoret växer med dem. Det som började med en kontorslokal har nu brett ut sig till flera olika lokaler på två våningar och konceptet är färgstarkt!

Läs
9/17/2014
Henrik Regnér
Intervju
September 2014

Henrik Regnér

Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.

Henrik Regnér
Intervju
September 2014

Henrik Regnér

Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.

Henrik Regnér
Intervju
September 2014

Henrik Regnér

Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.

Läs
9/17/2014
Kristina Bardh
Intervju
September 2014

Kristina Bardh

Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.

Kristina Bardh
Intervju
September 2014

Kristina Bardh

Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.

Kristina Bardh
Intervju
September 2014

Kristina Bardh

Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.

Läs
7/17/2014
Daniel Müllern
Intervju
Juli 2014

Daniel Müllern

Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.

Daniel Müllern
Intervju
Juli 2014

Daniel Müllern

Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.

Daniel Müllern
Intervju
Juli 2014

Daniel Müllern

Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.

Läs
4/16/2014
Ellen Benediktson
Intervju
April 2014

Ellen Benediktson

Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.

Ellen Benediktson
Intervju
April 2014

Ellen Benediktson

Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.

Ellen Benediktson
Intervju
April 2014

Ellen Benediktson

Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.

Läs
10/16/2013
Jon Enström
Intervju
Oktober 2013

Jon Enström

”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.

Jon Enström
Intervju
Oktober 2013

Jon Enström

”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.

Jon Enström
Intervju
Oktober 2013

Jon Enström

”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.

Läs
10/15/2013
Krister Appelfeldt
Intervju
Oktober 2013

Krister Appelfeldt

Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.

Krister Appelfeldt
Intervju
Oktober 2013

Krister Appelfeldt

Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.

Krister Appelfeldt
Intervju
Oktober 2013

Krister Appelfeldt

Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.

Läs
10/15/2013
Wilhelm Pieplow
Intervju
Oktober 2013

Wilhelm Pieplow

Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.

Wilhelm Pieplow
Intervju
Oktober 2013

Wilhelm Pieplow

Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.

Wilhelm Pieplow
Intervju
Oktober 2013

Wilhelm Pieplow

Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.

Läs
10/15/2013
Dan Olofsson
Intervju
Oktober 2013

Dan Olofsson

Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.

Dan Olofsson
Intervju
Oktober 2013

Dan Olofsson

Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.

Dan Olofsson
Intervju
Oktober 2013

Dan Olofsson

Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.

Läs
2/14/2024 11:04
Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.