Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Det är inte officiellt, men äppeltavlan på Äppelmarknaden i Kivik är 108 kvm stor och det går åt ca 35 000 äpplen av 12 olika sorter. Och det tar 5 dagar att färdigställa den. Det är åtminstone den största i Skåne och det är allt som räknas! I höstas flyttade marknaden från hamnen till höjderna strax söder om Kivik. I år startar det 30 september.
Det är inte officiellt, men äppeltavlan på Äppelmarknaden i Kivik är 108 kvm stor och det går åt ca 35 000 äpplen av 12 olika sorter. Och det tar 5 dagar att färdigställa den. Det är åtminstone den största i Skåne och det är allt som räknas! I höstas flyttade marknaden från hamnen till höjderna strax söder om Kivik. I år startar det 30 september.
Det är inte officiellt, men äppeltavlan på Äppelmarknaden i Kivik är 108 kvm stor och det går åt ca 35 000 äpplen av 12 olika sorter. Och det tar 5 dagar att färdigställa den. Det är åtminstone den största i Skåne och det är allt som räknas! I höstas flyttade marknaden från hamnen till höjderna strax söder om Kivik. I år startar det 30 september.
GoChess är ett schackbräde på Kickstarter som har magneter som flyttar datorns pjäser. Dessutom ska den ha inbyggd AI som kan lära sig dina drag och lägga motståndet på ”lagom” nivå för utveckling av ditt spel. De färgade ringarna är datorns förslag på drag, så den kan coacha dig i rätt riktning.
GoChess är ett schackbräde på Kickstarter som har magneter som flyttar datorns pjäser. Dessutom ska den ha inbyggd AI som kan lära sig dina drag och lägga motståndet på ”lagom” nivå för utveckling av ditt spel. De färgade ringarna är datorns förslag på drag, så den kan coacha dig i rätt riktning.
GoChess är ett schackbräde på Kickstarter som har magneter som flyttar datorns pjäser. Dessutom ska den ha inbyggd AI som kan lära sig dina drag och lägga motståndet på ”lagom” nivå för utveckling av ditt spel. De färgade ringarna är datorns förslag på drag, så den kan coacha dig i rätt riktning.
Enligt forskningsinstitutet RISE är de tre råvaror som har minst klimatavtryck svensk potatis (0,1 kg CO₂e), svenska äpplen (0,2 kg CO₂e) och färsk svensk spenat (0,3 kg CO₂e). CO₂e är koldioxidekvivalenter per kilogram livsmedel utan förpackning.
Enligt forskningsinstitutet RISE är de tre råvaror som har minst klimatavtryck svensk potatis (0,1 kg CO₂e), svenska äpplen (0,2 kg CO₂e) och färsk svensk spenat (0,3 kg CO₂e). CO₂e är koldioxidekvivalenter per kilogram livsmedel utan förpackning.
Enligt forskningsinstitutet RISE är de tre råvaror som har minst klimatavtryck svensk potatis (0,1 kg CO₂e), svenska äpplen (0,2 kg CO₂e) och färsk svensk spenat (0,3 kg CO₂e). CO₂e är koldioxidekvivalenter per kilogram livsmedel utan förpackning.
Båtarna guppar utanför och skapar en harmonisk känsla i de historiska köpenhamska kvarteren. Kanalen ligger i Christianshavn och du kan även ta din båt hit och parkera utanför på restaurangens båtplats. Här serveras nätta moderna rätter i säsong att dela på, stilfulla cocktails och grillade skaldjur som havskräftor och krabba om sommaren men också lamm och kanin. Inredningen är sober men man sitter gärna ute under parasollerna en solig dag. Wilders Plads 2
Båtarna guppar utanför och skapar en harmonisk känsla i de historiska köpenhamska kvarteren. Kanalen ligger i Christianshavn och du kan även ta din båt hit och parkera utanför på restaurangens båtplats. Här serveras nätta moderna rätter i säsong att dela på, stilfulla cocktails och grillade skaldjur som havskräftor och krabba om sommaren men också lamm och kanin. Inredningen är sober men man sitter gärna ute under parasollerna en solig dag. Wilders Plads 2
Båtarna guppar utanför och skapar en harmonisk känsla i de historiska köpenhamska kvarteren. Kanalen ligger i Christianshavn och du kan även ta din båt hit och parkera utanför på restaurangens båtplats. Här serveras nätta moderna rätter i säsong att dela på, stilfulla cocktails och grillade skaldjur som havskräftor och krabba om sommaren men också lamm och kanin. Inredningen är sober men man sitter gärna ute under parasollerna en solig dag. Wilders Plads 2
Hur många grillar har vi per person? Vad lägger vi helst på grillen? Och vilken sås är populärast på de svenska grillkvällarna?
Hur många grillar har vi per person? Vad lägger vi helst på grillen? Och vilken sås är populärast på de svenska grillkvällarna?
Hur många grillar har vi per person? Vad lägger vi helst på grillen? Och vilken sås är populärast på de svenska grillkvällarna?
Smaksatt whiskey dyker upp regelbundet och en nyhet vi sannolikt inte får till Systembolaget är Hotel Tangos ’Shmallow Toasted Marshmallow Bourbon. Sägs smaka lite rökig, karamelliserat socker och kamratskap kring lägerelden. Låter spännande...
Smaksatt whiskey dyker upp regelbundet och en nyhet vi sannolikt inte får till Systembolaget är Hotel Tangos ’Shmallow Toasted Marshmallow Bourbon. Sägs smaka lite rökig, karamelliserat socker och kamratskap kring lägerelden. Låter spännande...
Smaksatt whiskey dyker upp regelbundet och en nyhet vi sannolikt inte får till Systembolaget är Hotel Tangos ’Shmallow Toasted Marshmallow Bourbon. Sägs smaka lite rökig, karamelliserat socker och kamratskap kring lägerelden. Låter spännande...
Trustpilot är ett globalt företag med huvudkontor i Köpenhamn. Man förstår direkt att de jobbar mycket framför skärmar och som kontrast är deras kontor inrett som en vilsam oas.
Trustpilot är ett globalt företag med huvudkontor i Köpenhamn. Man förstår direkt att de jobbar mycket framför skärmar och som kontrast är deras kontor inrett som en vilsam oas.
Trustpilot är ett globalt företag med huvudkontor i Köpenhamn. Man förstår direkt att de jobbar mycket framför skärmar och som kontrast är deras kontor inrett som en vilsam oas.
Linda Manzer har många strängar på sin lyra. Pikasso I är en specialgjord gitarr med 42-strängar på tre halsar. Populariserad av jazzgitarristen Pat Metheny och kan höras på hans låt ”Into the Dream”.
Linda Manzer har många strängar på sin lyra. Pikasso I är en specialgjord gitarr med 42-strängar på tre halsar. Populariserad av jazzgitarristen Pat Metheny och kan höras på hans låt ”Into the Dream”.
Linda Manzer har många strängar på sin lyra. Pikasso I är en specialgjord gitarr med 42-strängar på tre halsar. Populariserad av jazzgitarristen Pat Metheny och kan höras på hans låt ”Into the Dream”.
Gårdsfisk är något så ovanligt som matfisk odlad i bassänger på bondgård. Och fördelarna är många. Fisken lever skild från vilda bestånd. Fiskarterna man valt är tåliga mot sjukdomar och behöver inga mediciner. Och vattnet (med fiskarnas avföring) används som gödsel på åkrarna. Win, win.
Gårdsfisk är något så ovanligt som matfisk odlad i bassänger på bondgård. Och fördelarna är många. Fisken lever skild från vilda bestånd. Fiskarterna man valt är tåliga mot sjukdomar och behöver inga mediciner. Och vattnet (med fiskarnas avföring) används som gödsel på åkrarna. Win, win.
Gårdsfisk är något så ovanligt som matfisk odlad i bassänger på bondgård. Och fördelarna är många. Fisken lever skild från vilda bestånd. Fiskarterna man valt är tåliga mot sjukdomar och behöver inga mediciner. Och vattnet (med fiskarnas avföring) används som gödsel på åkrarna. Win, win.
I somras uppnådde han en dröm när Big Slap som han varit med och byggt upp blev störst någonsin i Malmö. Men att sluta på topp ligger inte för Ali Eftekhari. Vi har träffat honom för att prata om drivkraften bakom fler och ännu större satsningar, Alis bakgrund och vänskapen med Steve Angello.
I somras uppnådde han en dröm när Big Slap som han varit med och byggt upp blev störst någonsin i Malmö. Men att sluta på topp ligger inte för Ali Eftekhari. Vi har träffat honom för att prata om drivkraften bakom fler och ännu större satsningar, Alis bakgrund och vänskapen med Steve Angello.
I somras uppnådde han en dröm när Big Slap som han varit med och byggt upp blev störst någonsin i Malmö. Men att sluta på topp ligger inte för Ali Eftekhari. Vi har träffat honom för att prata om drivkraften bakom fler och ännu större satsningar, Alis bakgrund och vänskapen med Steve Angello.
Om livet med musiken, ungdomen i Nashville, mörka år i livet och nya vägar till framgång.
Om livet med musiken, ungdomen i Nashville, mörka år i livet och nya vägar till framgång.
Om livet med musiken, ungdomen i Nashville, mörka år i livet och nya vägar till framgång.
Tillsammans med sin kompanjon har Therése Lorentzon på bara fyra år byggt upp ett företag som omsätter nästan 150 miljoner kronor. Therese berättar om sin bakgrund och hur åren i New York har format henne som företagare och person.
Tillsammans med sin kompanjon har Therése Lorentzon på bara fyra år byggt upp ett företag som omsätter nästan 150 miljoner kronor. Therese berättar om sin bakgrund och hur åren i New York har format henne som företagare och person.
Tillsammans med sin kompanjon har Therése Lorentzon på bara fyra år byggt upp ett företag som omsätter nästan 150 miljoner kronor. Therese berättar om sin bakgrund och hur åren i New York har format henne som företagare och person.
Isabelle började på sin mammas café som då omsatte 400 000 kronor. Idag driver hon hotell och flera restauranger med omsättning över 30 miljoner kronor.
Isabelle började på sin mammas café som då omsatte 400 000 kronor. Idag driver hon hotell och flera restauranger med omsättning över 30 miljoner kronor.
Isabelle började på sin mammas café som då omsatte 400 000 kronor. Idag driver hon hotell och flera restauranger med omsättning över 30 miljoner kronor.
Som ung knackade han dörr och sålde kokosbollar. För pengarna köpte han sig en utbildning och byggde sedan upp ett företag som i år siktar på att omsätta 100 miljoner kronor. Donald Axelsson Cardell säger hellre ja än nej och spanar nu både efter nya affärsmöjligheter och utanför landets gränser.
Som ung knackade han dörr och sålde kokosbollar. För pengarna köpte han sig en utbildning och byggde sedan upp ett företag som i år siktar på att omsätta 100 miljoner kronor. Donald Axelsson Cardell säger hellre ja än nej och spanar nu både efter nya affärsmöjligheter och utanför landets gränser.
Som ung knackade han dörr och sålde kokosbollar. För pengarna köpte han sig en utbildning och byggde sedan upp ett företag som i år siktar på att omsätta 100 miljoner kronor. Donald Axelsson Cardell säger hellre ja än nej och spanar nu både efter nya affärsmöjligheter och utanför landets gränser.
Ekologisk mat är ett ämne som berör oss alla, som diskuteras i media och som det råder en del olika meningar om. Vi besökte Rolf Axel Nordström på Ängavallen för att få en inblick i hur det är att odla utan kemikalier och föda upp djur utan mediciner.
Ekologisk mat är ett ämne som berör oss alla, som diskuteras i media och som det råder en del olika meningar om. Vi besökte Rolf Axel Nordström på Ängavallen för att få en inblick i hur det är att odla utan kemikalier och föda upp djur utan mediciner.
Ekologisk mat är ett ämne som berör oss alla, som diskuteras i media och som det råder en del olika meningar om. Vi besökte Rolf Axel Nordström på Ängavallen för att få en inblick i hur det är att odla utan kemikalier och föda upp djur utan mediciner.
Världens bästa trumpetare berättar om karriären, framtiden och hur allting började.
Världens bästa trumpetare berättar om karriären, framtiden och hur allting började.
Världens bästa trumpetare berättar om karriären, framtiden och hur allting började.
Kaptenen på White Arkitekter, som omsätter 750 miljoner och har fler än 700 medarbetare, berättar om framtiden för branschen, klimatneutrala byggprojekt, sin syn på ledarskap och var passionen för arkitektur kom ifrån.
Kaptenen på White Arkitekter, som omsätter 750 miljoner och har fler än 700 medarbetare, berättar om framtiden för branschen, klimatneutrala byggprojekt, sin syn på ledarskap och var passionen för arkitektur kom ifrån.
Kaptenen på White Arkitekter, som omsätter 750 miljoner och har fler än 700 medarbetare, berättar om framtiden för branschen, klimatneutrala byggprojekt, sin syn på ledarskap och var passionen för arkitektur kom ifrån.
Kaffepionjären berättar om hur Lilla Kafferosteriet kom till, sin syn på företagande, hållbarhet och såklart en hel del snack om kaffe.
Kaffepionjären berättar om hur Lilla Kafferosteriet kom till, sin syn på företagande, hållbarhet och såklart en hel del snack om kaffe.
Kaffepionjären berättar om hur Lilla Kafferosteriet kom till, sin syn på företagande, hållbarhet och såklart en hel del snack om kaffe.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö