Button Text
Läs
Intervju
Maj 2025

Christina Hörnell

Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.

Christina Hörnell
Läs
Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Läs
Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Läs
På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

Läs
Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Läs
Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Läs
Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Läs
På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

Läs
Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Läs
Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Läs
Intervju
November 2024

Simona Bamerlind

Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.

Simona Bamerlind
Läs
11/7/2023
Nytt Smile-bolag utvecklar smart mikroskopi
Näringsliv
November 2023

Nytt Smile-bolag utvecklar smart mikroskopi

Startupföretaget Cytely har antagits till Smiles inkubatorprogram. Företaget har utvecklat en mjukvara som automatiskt samlar in och analyserar mikroskopibilder för exempelvis cancerceller, bakterier och virus. Mjukvaran har tagits fram på Nordenfelts Lab vid Lunds universitet, och har använts där i flera år. – Cytely kan bidra till effektivare forskning och diagnostik – och därmed medverka till snabbare och säkrare läkemedelsutveckling, säger Ulrika Ringdahl, operativ chef vid Smile.

Nytt Smile-bolag utvecklar smart mikroskopi
Näringsliv
November 2023

Nytt Smile-bolag utvecklar smart mikroskopi

Startupföretaget Cytely har antagits till Smiles inkubatorprogram. Företaget har utvecklat en mjukvara som automatiskt samlar in och analyserar mikroskopibilder för exempelvis cancerceller, bakterier och virus. Mjukvaran har tagits fram på Nordenfelts Lab vid Lunds universitet, och har använts där i flera år. – Cytely kan bidra till effektivare forskning och diagnostik – och därmed medverka till snabbare och säkrare läkemedelsutveckling, säger Ulrika Ringdahl, operativ chef vid Smile.

Nytt Smile-bolag utvecklar smart mikroskopi
Näringsliv
November 2023

Nytt Smile-bolag utvecklar smart mikroskopi

Startupföretaget Cytely har antagits till Smiles inkubatorprogram. Företaget har utvecklat en mjukvara som automatiskt samlar in och analyserar mikroskopibilder för exempelvis cancerceller, bakterier och virus. Mjukvaran har tagits fram på Nordenfelts Lab vid Lunds universitet, och har använts där i flera år. – Cytely kan bidra till effektivare forskning och diagnostik – och därmed medverka till snabbare och säkrare läkemedelsutveckling, säger Ulrika Ringdahl, operativ chef vid Smile.

Läs
11/2/2023
Ravioli och vin i Olskroken
Nyöppnat
November 2023

Ravioli och vin i Olskroken

Ravioleria och vinbar med kvarterskrogkänsla, så kan man sammanfatta Faccia Grassa. – Jag har jobbat inom restaurang och bott mycket i Italien. Det var svårt att inte få upp ögonen för pastan. Jag ville ta det vidare och gick en pastautbildning där, säger Johan Blomberg. På hans Faccia Grassa blir det förutom pasta även ett bra vinutbud och förmodligen en hantverksöl på fat. Där kommer han även att leda kurser i hur man gör sin egen pasta. Faccia Grassa öppnas på Kobbarnas väg 1C, i det levande Olskroken, troligtvis i november.

Ravioli och vin i Olskroken
Nyöppnat
November 2023

Ravioli och vin i Olskroken

Ravioleria och vinbar med kvarterskrogkänsla, så kan man sammanfatta Faccia Grassa. – Jag har jobbat inom restaurang och bott mycket i Italien. Det var svårt att inte få upp ögonen för pastan. Jag ville ta det vidare och gick en pastautbildning där, säger Johan Blomberg. På hans Faccia Grassa blir det förutom pasta även ett bra vinutbud och förmodligen en hantverksöl på fat. Där kommer han även att leda kurser i hur man gör sin egen pasta. Faccia Grassa öppnas på Kobbarnas väg 1C, i det levande Olskroken, troligtvis i november.

Ravioli och vin i Olskroken
Nyöppnat
November 2023

Ravioli och vin i Olskroken

Ravioleria och vinbar med kvarterskrogkänsla, så kan man sammanfatta Faccia Grassa. – Jag har jobbat inom restaurang och bott mycket i Italien. Det var svårt att inte få upp ögonen för pastan. Jag ville ta det vidare och gick en pastautbildning där, säger Johan Blomberg. På hans Faccia Grassa blir det förutom pasta även ett bra vinutbud och förmodligen en hantverksöl på fat. Där kommer han även att leda kurser i hur man gör sin egen pasta. Faccia Grassa öppnas på Kobbarnas väg 1C, i det levande Olskroken, troligtvis i november.

Läs
11/2/2023
Satsning på batteriforskning
Näringsliv
November 2023

Satsning på batteriforskning

Chalmers ska utbilda fler ingenjörer och anställa fler som kan undervisa och forska inom elektrifiering och batteriteknik. Regeringen ger universitetet 48,5 miljoner kronor för satsningen. – Ingenjörskompetens och spjutspetsforskning inom detta område är avgörande för omställningen till en fossilfri transportsektor, säger Martin Nilsson Jacobi, rektor för Chalmers. Även ingenjörsutbildningarna vid Lunds och Uppsalas universitet får motsvarande tillskott i kassan.

Satsning på batteriforskning
Näringsliv
November 2023

Satsning på batteriforskning

Chalmers ska utbilda fler ingenjörer och anställa fler som kan undervisa och forska inom elektrifiering och batteriteknik. Regeringen ger universitetet 48,5 miljoner kronor för satsningen. – Ingenjörskompetens och spjutspetsforskning inom detta område är avgörande för omställningen till en fossilfri transportsektor, säger Martin Nilsson Jacobi, rektor för Chalmers. Även ingenjörsutbildningarna vid Lunds och Uppsalas universitet får motsvarande tillskott i kassan.

Satsning på batteriforskning
Näringsliv
November 2023

Satsning på batteriforskning

Chalmers ska utbilda fler ingenjörer och anställa fler som kan undervisa och forska inom elektrifiering och batteriteknik. Regeringen ger universitetet 48,5 miljoner kronor för satsningen. – Ingenjörskompetens och spjutspetsforskning inom detta område är avgörande för omställningen till en fossilfri transportsektor, säger Martin Nilsson Jacobi, rektor för Chalmers. Även ingenjörsutbildningarna vid Lunds och Uppsalas universitet får motsvarande tillskott i kassan.

Läs
11/2/2023
Pronto kakel flyttar till Vellinge
Nyöppnat
November 2023

Pronto kakel flyttar till Vellinge

Pronto kakel har flyttat till ett magasin på en stor gård i Vellinge. Tidigare höll kakelbutiken till på Kompanigatan i Malmö men nu har man blivit med rymligare lokal. Nästa år firar företaget 20 år. Det drivs som ett familjeföretag av makarna Carina och Christian Bergh tillsammans med sönerna Casper och Christoffer. Carina framhåller att kakeltrender, precis som alla andra trender, går i vågor. – Har man varit med i branschen så pass länge som vi har så ser man hur efterfrågan skiftar. Idag vill många ha en naturlig look i sina hem med naturliga material och färger, som gärna kompletteras med sten och betong, säger Carina Bergh. I och med flytten tar familjen tillfället i akt och byter ut det gamla kaklet mot nytt, men det italienska kaklet som är lite av företagets nisch finns fortfarande kvar. – Vi bodde i Italien i mitten av 2000-talet där vi hyrde ett hus av en italienare som jobbade med kakel. Så vi började sälja vackert italienskt kakel till Sverige, och på den vägen är det, säger Carina Bergh.

Pronto kakel flyttar till Vellinge
Nyöppnat
November 2023

Pronto kakel flyttar till Vellinge

Pronto kakel har flyttat till ett magasin på en stor gård i Vellinge. Tidigare höll kakelbutiken till på Kompanigatan i Malmö men nu har man blivit med rymligare lokal. Nästa år firar företaget 20 år. Det drivs som ett familjeföretag av makarna Carina och Christian Bergh tillsammans med sönerna Casper och Christoffer. Carina framhåller att kakeltrender, precis som alla andra trender, går i vågor. – Har man varit med i branschen så pass länge som vi har så ser man hur efterfrågan skiftar. Idag vill många ha en naturlig look i sina hem med naturliga material och färger, som gärna kompletteras med sten och betong, säger Carina Bergh. I och med flytten tar familjen tillfället i akt och byter ut det gamla kaklet mot nytt, men det italienska kaklet som är lite av företagets nisch finns fortfarande kvar. – Vi bodde i Italien i mitten av 2000-talet där vi hyrde ett hus av en italienare som jobbade med kakel. Så vi började sälja vackert italienskt kakel till Sverige, och på den vägen är det, säger Carina Bergh.

Pronto kakel flyttar till Vellinge
Nyöppnat
November 2023

Pronto kakel flyttar till Vellinge

Pronto kakel har flyttat till ett magasin på en stor gård i Vellinge. Tidigare höll kakelbutiken till på Kompanigatan i Malmö men nu har man blivit med rymligare lokal. Nästa år firar företaget 20 år. Det drivs som ett familjeföretag av makarna Carina och Christian Bergh tillsammans med sönerna Casper och Christoffer. Carina framhåller att kakeltrender, precis som alla andra trender, går i vågor. – Har man varit med i branschen så pass länge som vi har så ser man hur efterfrågan skiftar. Idag vill många ha en naturlig look i sina hem med naturliga material och färger, som gärna kompletteras med sten och betong, säger Carina Bergh. I och med flytten tar familjen tillfället i akt och byter ut det gamla kaklet mot nytt, men det italienska kaklet som är lite av företagets nisch finns fortfarande kvar. – Vi bodde i Italien i mitten av 2000-talet där vi hyrde ett hus av en italienare som jobbade med kakel. Så vi började sälja vackert italienskt kakel till Sverige, och på den vägen är det, säger Carina Bergh.

Läs
11/2/2023
Nya solcellsparker i södra Sverige
Näringsliv
November 2023

Nya solcellsparker i södra Sverige

Svea Solar har tecknat ett tioårigt avtal med mejerijätten Arla. Avtalet innebär att Arla köper 100 GWh solenergi årligen till ett fast pris. Pieter Godderis, chef för solparker på Svea Solar, menar att det är en viktig milstolpe för bolaget – men även för Sveriges energiomställning i stort. – Vi har en projektportfölj med över 30 stora parker och siktar på att investera över 10 miljarder kronor i nya stora solcellsparker i främst södra halvan av Sverige de kommande fem åren, säger han till DI.

Nya solcellsparker i södra Sverige
Näringsliv
November 2023

Nya solcellsparker i södra Sverige

Svea Solar har tecknat ett tioårigt avtal med mejerijätten Arla. Avtalet innebär att Arla köper 100 GWh solenergi årligen till ett fast pris. Pieter Godderis, chef för solparker på Svea Solar, menar att det är en viktig milstolpe för bolaget – men även för Sveriges energiomställning i stort. – Vi har en projektportfölj med över 30 stora parker och siktar på att investera över 10 miljarder kronor i nya stora solcellsparker i främst södra halvan av Sverige de kommande fem åren, säger han till DI.

Nya solcellsparker i södra Sverige
Näringsliv
November 2023

Nya solcellsparker i södra Sverige

Svea Solar har tecknat ett tioårigt avtal med mejerijätten Arla. Avtalet innebär att Arla köper 100 GWh solenergi årligen till ett fast pris. Pieter Godderis, chef för solparker på Svea Solar, menar att det är en viktig milstolpe för bolaget – men även för Sveriges energiomställning i stort. – Vi har en projektportfölj med över 30 stora parker och siktar på att investera över 10 miljarder kronor i nya stora solcellsparker i främst södra halvan av Sverige de kommande fem åren, säger han till DI.

Läs
11/1/2023
Sport & motion
Visste du att
November 2023

Sport & motion

Hur många gropar (dimples) har en golfboll? Vilka fitness-appar är populärast? Och vem har flest Grand Slam-titlar?

Sport & motion
Visste du att
November 2023

Sport & motion

Hur många gropar (dimples) har en golfboll? Vilka fitness-appar är populärast? Och vem har flest Grand Slam-titlar?

Sport & motion
Visste du att
November 2023

Sport & motion

Hur många gropar (dimples) har en golfboll? Vilka fitness-appar är populärast? Och vem har flest Grand Slam-titlar?

Läs
10/31/2023
Noi Pizza öppnar en tredje restaurang
Nyöppnat
Oktober 2023

Noi Pizza öppnar en tredje restaurang

Noi’s resa började för drygt två år sedan med en hål-i väggen pizzeria i Bulltofta, och i vintras utökade man till Malmö Saluhall. Nu drar en tredje satsning igång på Erikslust. – Vi märker att hajpen håller i sig och intresset verkar inte dala även fast vi hållit öppet i mer än två år. För många som bor i stan ligger Bulltofta lite långt bort för att hämta hem sin pizza så vi fångar in en stor ny stor kundkrets nu, säger Rolando Modica. Menyn ändras från vecka till vecka, med undantag för tre favoriter som alltid ligger kvar fast på menyn. På Noi i Malmö Saluhall har man en fast pizzameny och bordsservering. På Erikslust tar man Bulltofta-konceptet rakt av, med tyngdpunkten på take away. – Hela idén går ut på att göra napolitanska pizzor med äkta San Marzano-tomater från Napoli som skapar en oslagbar sötma. Förarbetet är inte heller att förringa, degen jäser i 72 timmar och majoriteten av våra produkter och råvaror kommer från Italien. Det ska vara en extraordinär upplevelse att besöka oss, säger Rolando Modica.

Noi Pizza öppnar en tredje restaurang
Nyöppnat
Oktober 2023

Noi Pizza öppnar en tredje restaurang

Noi’s resa började för drygt två år sedan med en hål-i väggen pizzeria i Bulltofta, och i vintras utökade man till Malmö Saluhall. Nu drar en tredje satsning igång på Erikslust. – Vi märker att hajpen håller i sig och intresset verkar inte dala även fast vi hållit öppet i mer än två år. För många som bor i stan ligger Bulltofta lite långt bort för att hämta hem sin pizza så vi fångar in en stor ny stor kundkrets nu, säger Rolando Modica. Menyn ändras från vecka till vecka, med undantag för tre favoriter som alltid ligger kvar fast på menyn. På Noi i Malmö Saluhall har man en fast pizzameny och bordsservering. På Erikslust tar man Bulltofta-konceptet rakt av, med tyngdpunkten på take away. – Hela idén går ut på att göra napolitanska pizzor med äkta San Marzano-tomater från Napoli som skapar en oslagbar sötma. Förarbetet är inte heller att förringa, degen jäser i 72 timmar och majoriteten av våra produkter och råvaror kommer från Italien. Det ska vara en extraordinär upplevelse att besöka oss, säger Rolando Modica.

Noi Pizza öppnar en tredje restaurang
Nyöppnat
Oktober 2023

Noi Pizza öppnar en tredje restaurang

Noi’s resa började för drygt två år sedan med en hål-i väggen pizzeria i Bulltofta, och i vintras utökade man till Malmö Saluhall. Nu drar en tredje satsning igång på Erikslust. – Vi märker att hajpen håller i sig och intresset verkar inte dala även fast vi hållit öppet i mer än två år. För många som bor i stan ligger Bulltofta lite långt bort för att hämta hem sin pizza så vi fångar in en stor ny stor kundkrets nu, säger Rolando Modica. Menyn ändras från vecka till vecka, med undantag för tre favoriter som alltid ligger kvar fast på menyn. På Noi i Malmö Saluhall har man en fast pizzameny och bordsservering. På Erikslust tar man Bulltofta-konceptet rakt av, med tyngdpunkten på take away. – Hela idén går ut på att göra napolitanska pizzor med äkta San Marzano-tomater från Napoli som skapar en oslagbar sötma. Förarbetet är inte heller att förringa, degen jäser i 72 timmar och majoriteten av våra produkter och råvaror kommer från Italien. Det ska vara en extraordinär upplevelse att besöka oss, säger Rolando Modica.

Läs
10/31/2023
Dansk turistboom lockar investerare
Näringsliv
Oktober 2023

Dansk turistboom lockar investerare

Turismen i Danmark blomstrar, med en rekordnivå på 62,7 miljoner övernattningar under förra året. Kust- och naturturismen har varit särskilt framgångsrik och står för 72 procent av övernattningarna. Som svar på den växande efterfrågan investeras nu kraftigt i nya hotell, vandrarhem och campingar längs den danska kusten, skriver affärstidningen Børsen. Bland annat byggs det en ny resort på ön Als för 1,4 miljarder danska kronor, Nordborg Resort, som ska stå klart nästa år och bli ett av Europas största semestercenter.

Dansk turistboom lockar investerare
Näringsliv
Oktober 2023

Dansk turistboom lockar investerare

Turismen i Danmark blomstrar, med en rekordnivå på 62,7 miljoner övernattningar under förra året. Kust- och naturturismen har varit särskilt framgångsrik och står för 72 procent av övernattningarna. Som svar på den växande efterfrågan investeras nu kraftigt i nya hotell, vandrarhem och campingar längs den danska kusten, skriver affärstidningen Børsen. Bland annat byggs det en ny resort på ön Als för 1,4 miljarder danska kronor, Nordborg Resort, som ska stå klart nästa år och bli ett av Europas största semestercenter.

Dansk turistboom lockar investerare
Näringsliv
Oktober 2023

Dansk turistboom lockar investerare

Turismen i Danmark blomstrar, med en rekordnivå på 62,7 miljoner övernattningar under förra året. Kust- och naturturismen har varit särskilt framgångsrik och står för 72 procent av övernattningarna. Som svar på den växande efterfrågan investeras nu kraftigt i nya hotell, vandrarhem och campingar längs den danska kusten, skriver affärstidningen Børsen. Bland annat byggs det en ny resort på ön Als för 1,4 miljarder danska kronor, Nordborg Resort, som ska stå klart nästa år och bli ett av Europas största semestercenter.

Läs
10/30/2023
Hydroponiskt odlade grönsaker
Mat & Dryck
Oktober 2023

Hydroponiskt odlade grönsaker

Österlen Greens i Ystad odlar bladgrönt och örter inomhus. Genom att cirkulera näringsrikt vatten i rör istället för att plantera i jord, minskar man vattenförbrukningen med 95%. Dessutom kan de odla året runt. Utan besprutning. Att odla mitt i stan är framtiden!

Hydroponiskt odlade grönsaker
Mat & Dryck
Oktober 2023

Hydroponiskt odlade grönsaker

Österlen Greens i Ystad odlar bladgrönt och örter inomhus. Genom att cirkulera näringsrikt vatten i rör istället för att plantera i jord, minskar man vattenförbrukningen med 95%. Dessutom kan de odla året runt. Utan besprutning. Att odla mitt i stan är framtiden!

Hydroponiskt odlade grönsaker
Mat & Dryck
Oktober 2023

Hydroponiskt odlade grönsaker

Österlen Greens i Ystad odlar bladgrönt och örter inomhus. Genom att cirkulera näringsrikt vatten i rör istället för att plantera i jord, minskar man vattenförbrukningen med 95%. Dessutom kan de odla året runt. Utan besprutning. Att odla mitt i stan är framtiden!

Läs
5/20/2024
Martin Axén
Intervju
Juni 2024

Martin Axén

Om hur passion, hjärta och att ta saker framåt har varit en viktig del till både framgången som gitarrist i The Ark och uppbyggnaden av fem populära krogar i Malmö.

Martin Axén
Intervju
Juni 2024

Martin Axén

Om hur passion, hjärta och att ta saker framåt har varit en viktig del till både framgången som gitarrist i The Ark och uppbyggnaden av fem populära krogar i Malmö.

Martin Axén
Intervju
Juni 2024

Martin Axén

Om hur passion, hjärta och att ta saker framåt har varit en viktig del till både framgången som gitarrist i The Ark och uppbyggnaden av fem populära krogar i Malmö.

Läs
4/29/2024
Sam Manaberi
Intervju
Maj 2024

Sam Manaberi

Han har blivit utsedd till årets entreprenör och fått pris av självaste Kungen. Sam Manaberi och hans team har en affärsidé som både kan göra gott i världen och tjäna pengar.

Sam Manaberi
Intervju
Maj 2024

Sam Manaberi

Han har blivit utsedd till årets entreprenör och fått pris av självaste Kungen. Sam Manaberi och hans team har en affärsidé som både kan göra gott i världen och tjäna pengar.

Sam Manaberi
Intervju
Maj 2024

Sam Manaberi

Han har blivit utsedd till årets entreprenör och fått pris av självaste Kungen. Sam Manaberi och hans team har en affärsidé som både kan göra gott i världen och tjäna pengar.

Läs
4/26/2024
Julius & Emelie
Intervju
Maj 2024

Julius & Emelie

De jobbar tillsammans och har gett Malmö ett rikare nöjesliv. Julius Malmström, som inledde sin karriär i 60-talets Lund, och dottern Emelie, idag VD för tre av bolagen inom Julius koncernen.

Julius & Emelie
Intervju
Maj 2024

Julius & Emelie

De jobbar tillsammans och har gett Malmö ett rikare nöjesliv. Julius Malmström, som inledde sin karriär i 60-talets Lund, och dottern Emelie, idag VD för tre av bolagen inom Julius koncernen.

Julius & Emelie
Intervju
Maj 2024

Julius & Emelie

De jobbar tillsammans och har gett Malmö ett rikare nöjesliv. Julius Malmström, som inledde sin karriär i 60-talets Lund, och dottern Emelie, idag VD för tre av bolagen inom Julius koncernen.

Läs
4/15/2024
Fredrik Kamf Schlyter
Intervju
April 2024

Fredrik Kamf Schlyter

Han har från grunden byggt upp byggföretaget Treano som omsätter strax under en miljard kronor. Fredrik berättar om tillväxtplanerna, hur lagidrotten format hans ledarskap och varför värderingarna är viktiga för hans bolag.

Fredrik Kamf Schlyter
Intervju
April 2024

Fredrik Kamf Schlyter

Han har från grunden byggt upp byggföretaget Treano som omsätter strax under en miljard kronor. Fredrik berättar om tillväxtplanerna, hur lagidrotten format hans ledarskap och varför värderingarna är viktiga för hans bolag.

Fredrik Kamf Schlyter
Intervju
April 2024

Fredrik Kamf Schlyter

Han har från grunden byggt upp byggföretaget Treano som omsätter strax under en miljard kronor. Fredrik berättar om tillväxtplanerna, hur lagidrotten format hans ledarskap och varför värderingarna är viktiga för hans bolag.

Läs
12/5/2023
Sadoo Iskandarani
Intervju
Jul/Nyår 2023

Sadoo Iskandarani

Han växte bokstavligen talat upp i en falafelvagn. Med inspiration därifrån har han byggt upp en egen Malmöbaserad matkoncern. Vi träffade Sadoo för att prata om arvet från hans farfar, varför han mäter framgång i antal anställda och hur hans mat framöver ska nå ännu fler.

Sadoo Iskandarani
Intervju
Jul/Nyår 2023

Sadoo Iskandarani

Han växte bokstavligen talat upp i en falafelvagn. Med inspiration därifrån har han byggt upp en egen Malmöbaserad matkoncern. Vi träffade Sadoo för att prata om arvet från hans farfar, varför han mäter framgång i antal anställda och hur hans mat framöver ska nå ännu fler.

Sadoo Iskandarani
Intervju
Jul/Nyår 2023

Sadoo Iskandarani

Han växte bokstavligen talat upp i en falafelvagn. Med inspiration därifrån har han byggt upp en egen Malmöbaserad matkoncern. Vi träffade Sadoo för att prata om arvet från hans farfar, varför han mäter framgång i antal anställda och hur hans mat framöver ska nå ännu fler.

Läs
12/1/2023
Lina Mashoun & Jenny Magee Mateluna
Intervju
December 2023

Lina Mashoun & Jenny Magee Mateluna

Tillsammans har de byggt ett bolag med 35 anställda och prisats som Årets företagare, trots att de båda saknar företagarbakgrund. Lina och Jenny berättar om fördomar de mött, att amma på kundmöten och om deras framtidsplaner.

Lina Mashoun & Jenny Magee Mateluna
Intervju
December 2023

Lina Mashoun & Jenny Magee Mateluna

Tillsammans har de byggt ett bolag med 35 anställda och prisats som Årets företagare, trots att de båda saknar företagarbakgrund. Lina och Jenny berättar om fördomar de mött, att amma på kundmöten och om deras framtidsplaner.

Lina Mashoun & Jenny Magee Mateluna
Intervju
December 2023

Lina Mashoun & Jenny Magee Mateluna

Tillsammans har de byggt ett bolag med 35 anställda och prisats som Årets företagare, trots att de båda saknar företagarbakgrund. Lina och Jenny berättar om fördomar de mött, att amma på kundmöten och om deras framtidsplaner.

Läs
10/15/2023
Petter Stordalen
Intervju
Oktober 2023

Petter Stordalen

I sitt långa affärsliv har Petter Stordalen upplevt många kriser, men pandemin blev den värsta av dem alla. Han berättar om att se möjligheter även i den djupaste kris, om att ha after work iförd sombrero ensam i köket och varför han tänker jobba i minst 15 år till.

Petter Stordalen
Intervju
Oktober 2023

Petter Stordalen

I sitt långa affärsliv har Petter Stordalen upplevt många kriser, men pandemin blev den värsta av dem alla. Han berättar om att se möjligheter även i den djupaste kris, om att ha after work iförd sombrero ensam i köket och varför han tänker jobba i minst 15 år till.

Petter Stordalen
Intervju
Oktober 2023

Petter Stordalen

I sitt långa affärsliv har Petter Stordalen upplevt många kriser, men pandemin blev den värsta av dem alla. Han berättar om att se möjligheter även i den djupaste kris, om att ha after work iförd sombrero ensam i köket och varför han tänker jobba i minst 15 år till.

Läs
10/10/2023
”Hasse Bula” Andersson
Intervju
Oktober 2023

”Hasse Bula” Andersson

Han blev entreprenör och byggherre redan som ung. Många år senare ordnade han så att popkonstnären Andy Warhol målade en tavla till hockeyklubben Frölunda HC. ”Hasse Bula” berättar hur han byggt ett litet imperium, ett livsverk som ständigt växer.

”Hasse Bula” Andersson
Intervju
Oktober 2023

”Hasse Bula” Andersson

Han blev entreprenör och byggherre redan som ung. Många år senare ordnade han så att popkonstnären Andy Warhol målade en tavla till hockeyklubben Frölunda HC. ”Hasse Bula” berättar hur han byggt ett litet imperium, ett livsverk som ständigt växer.

”Hasse Bula” Andersson
Intervju
Oktober 2023

”Hasse Bula” Andersson

Han blev entreprenör och byggherre redan som ung. Många år senare ordnade han så att popkonstnären Andy Warhol målade en tavla till hockeyklubben Frölunda HC. ”Hasse Bula” berättar hur han byggt ett litet imperium, ett livsverk som ständigt växer.

Läs
7/12/2023
Puia  Shamsossadati
Intervju
Juli 2023

Puia Shamsossadati

Några av världens största stjärnor visar gärna upp mobiler och Apple Watch-skal i hans design. Puia berättar om passionen för skapande, omvägen via telekombranschen och betydelsen av ett Instagram-konto med miljoner följare.

Puia  Shamsossadati
Intervju
Juli 2023

Puia Shamsossadati

Några av världens största stjärnor visar gärna upp mobiler och Apple Watch-skal i hans design. Puia berättar om passionen för skapande, omvägen via telekombranschen och betydelsen av ett Instagram-konto med miljoner följare.

Puia  Shamsossadati
Intervju
Juli 2023

Puia Shamsossadati

Några av världens största stjärnor visar gärna upp mobiler och Apple Watch-skal i hans design. Puia berättar om passionen för skapande, omvägen via telekombranschen och betydelsen av ett Instagram-konto med miljoner följare.

Läs
2/14/2024 11:04
Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.