Button Text
Läs
Intervju
Maj 2025

Christina Hörnell

Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.

Christina Hörnell
Läs
Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Läs
Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Läs
På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

Läs
Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Läs
Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Läs
Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Läs
På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

Läs
Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Läs
Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Läs
Intervju
November 2024

Simona Bamerlind

Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.

Simona Bamerlind
Läs
11/15/2023
Valentinas till Kallebäck
Nyöppnat
November 2023

Valentinas till Kallebäck

Genom Kallebäcks terrasser bygger Wallenstam en ny stadsdel. Där ska Valentinas slå upp sina portar den 20 oktober. – Tidigare fanns det ingen anledning att besöka Kallebäck, men det finns det nu! Där händer det mycket och vi ser fram emot att skapa en härlig mötesplats att hänga på, säger Niclas Isaksson. Tillsammans med sin bror, Johan Isaksson, äger han restaurangen Valentinas, vid Lilla Bommen. Det nya stället får samma namn och blir dubbelt så stort. Även där blir tarte flambée huvudnumret. – Det är en slags surdegspizza med franska smaker. Den är tunn och krispig med en bas av gruyère, svecia och crème fraiche. Nya Valentinas blir en varm, modern och ombonad kvarterskrog.

Valentinas till Kallebäck
Nyöppnat
November 2023

Valentinas till Kallebäck

Genom Kallebäcks terrasser bygger Wallenstam en ny stadsdel. Där ska Valentinas slå upp sina portar den 20 oktober. – Tidigare fanns det ingen anledning att besöka Kallebäck, men det finns det nu! Där händer det mycket och vi ser fram emot att skapa en härlig mötesplats att hänga på, säger Niclas Isaksson. Tillsammans med sin bror, Johan Isaksson, äger han restaurangen Valentinas, vid Lilla Bommen. Det nya stället får samma namn och blir dubbelt så stort. Även där blir tarte flambée huvudnumret. – Det är en slags surdegspizza med franska smaker. Den är tunn och krispig med en bas av gruyère, svecia och crème fraiche. Nya Valentinas blir en varm, modern och ombonad kvarterskrog.

Valentinas till Kallebäck
Nyöppnat
November 2023

Valentinas till Kallebäck

Genom Kallebäcks terrasser bygger Wallenstam en ny stadsdel. Där ska Valentinas slå upp sina portar den 20 oktober. – Tidigare fanns det ingen anledning att besöka Kallebäck, men det finns det nu! Där händer det mycket och vi ser fram emot att skapa en härlig mötesplats att hänga på, säger Niclas Isaksson. Tillsammans med sin bror, Johan Isaksson, äger han restaurangen Valentinas, vid Lilla Bommen. Det nya stället får samma namn och blir dubbelt så stort. Även där blir tarte flambée huvudnumret. – Det är en slags surdegspizza med franska smaker. Den är tunn och krispig med en bas av gruyère, svecia och crème fraiche. Nya Valentinas blir en varm, modern och ombonad kvarterskrog.

Läs
11/15/2023
Årets företagare korade i Västra Götaland
Näringsliv
November 2023

Årets företagare korade i Västra Götaland

David Ekelund och Tom Nilsson, med sitt greppskoföretag Icebug, har utsetts till årets företagare i Västra Götaland. De prisades under Företagarnas regionfinal i Borås i början av september. – Det är väldigt roligt att få erkännande för det man gör. Vi har lagt många år och mycket arbete på att försöka skapa ett bra företag, säger David Ekelund. Till årets unga företagare utsågs Svante Olsson, som driver startupen Elektroskutt i Trollhättan. Hans affärsidé är att ta fram produkter som underlättar och effektiviserar elektrikers vardag.

Årets företagare korade i Västra Götaland
Näringsliv
November 2023

Årets företagare korade i Västra Götaland

David Ekelund och Tom Nilsson, med sitt greppskoföretag Icebug, har utsetts till årets företagare i Västra Götaland. De prisades under Företagarnas regionfinal i Borås i början av september. – Det är väldigt roligt att få erkännande för det man gör. Vi har lagt många år och mycket arbete på att försöka skapa ett bra företag, säger David Ekelund. Till årets unga företagare utsågs Svante Olsson, som driver startupen Elektroskutt i Trollhättan. Hans affärsidé är att ta fram produkter som underlättar och effektiviserar elektrikers vardag.

Årets företagare korade i Västra Götaland
Näringsliv
November 2023

Årets företagare korade i Västra Götaland

David Ekelund och Tom Nilsson, med sitt greppskoföretag Icebug, har utsetts till årets företagare i Västra Götaland. De prisades under Företagarnas regionfinal i Borås i början av september. – Det är väldigt roligt att få erkännande för det man gör. Vi har lagt många år och mycket arbete på att försöka skapa ett bra företag, säger David Ekelund. Till årets unga företagare utsågs Svante Olsson, som driver startupen Elektroskutt i Trollhättan. Hans affärsidé är att ta fram produkter som underlättar och effektiviserar elektrikers vardag.

Läs
11/15/2023
Kappahl öppnar nytt i Helsingborg
Nyöppnat
November 2023

Kappahl öppnar nytt i Helsingborg

En omfattande renovering av Gallerian Magnus Stenbock på Kullagatan är i full gång. Den svenska modekedjan KappAhl har funnits i gallerian sedan ett antal år. Under renoveringen håller klädkedjan stängt men beräknas att åter slå upp portarna till sin nya utökade butik inför sommaren 2024, den här gången direkt ut mot Kullagatan. – Vi är oerhört glada över att projektet i före detta Gallerian Magnus Stenbock äntligen är igång. Fokus kommer vara på att modernisera och förbättra miljöavtrycket, men samtidigt även bevara byggnadens karaktär, säger Hélène Henning, chef Asset Management i Norden hos fastighetsägaren Savills Investment Management.

Kappahl öppnar nytt i Helsingborg
Nyöppnat
November 2023

Kappahl öppnar nytt i Helsingborg

En omfattande renovering av Gallerian Magnus Stenbock på Kullagatan är i full gång. Den svenska modekedjan KappAhl har funnits i gallerian sedan ett antal år. Under renoveringen håller klädkedjan stängt men beräknas att åter slå upp portarna till sin nya utökade butik inför sommaren 2024, den här gången direkt ut mot Kullagatan. – Vi är oerhört glada över att projektet i före detta Gallerian Magnus Stenbock äntligen är igång. Fokus kommer vara på att modernisera och förbättra miljöavtrycket, men samtidigt även bevara byggnadens karaktär, säger Hélène Henning, chef Asset Management i Norden hos fastighetsägaren Savills Investment Management.

Kappahl öppnar nytt i Helsingborg
Nyöppnat
November 2023

Kappahl öppnar nytt i Helsingborg

En omfattande renovering av Gallerian Magnus Stenbock på Kullagatan är i full gång. Den svenska modekedjan KappAhl har funnits i gallerian sedan ett antal år. Under renoveringen håller klädkedjan stängt men beräknas att åter slå upp portarna till sin nya utökade butik inför sommaren 2024, den här gången direkt ut mot Kullagatan. – Vi är oerhört glada över att projektet i före detta Gallerian Magnus Stenbock äntligen är igång. Fokus kommer vara på att modernisera och förbättra miljöavtrycket, men samtidigt även bevara byggnadens karaktär, säger Hélène Henning, chef Asset Management i Norden hos fastighetsägaren Savills Investment Management.

Läs
11/15/2023
Burgarduo öppnar bagelshak i Malmö
Nyöppnat
November 2023

Burgarduo öppnar bagelshak i Malmö

Ägarna till burgarstället Casual Street Food på Bergsgatan öppnar A Casual Bakery på Friisgatan 20 i centrala Malmö efter årsskiftet. Den stora anledningen till att Peter Martinsson och Christopher Pherguson nu startar bagelsförsäljning är att brödet är ett centralt tema i och med den redan etablerade hamburgerrestaurangen. – Utbudet på bagels är otroligt litet i Malmö, men det är ju jäkligt gott, så det känns som en klockren grej att spinna vidare på. När man kommer till oss ska det kännas som att man sitter inne i ett bageri, inte ett kafé, vilket är lite annorlunda från det vi är vana vid. Jag tror att det kommer göra att vi sticker ut på ett positivt sätt, säger Peter Martinsson och fortsätter: – Vi kommer satsa på lunchgästerna och servera riktigt goda och matiga bagels, men vi kommer också sälja naturella som kunden kan köpa med hem för att göra sina egna varianter, säger han.

Burgarduo öppnar bagelshak i Malmö
Nyöppnat
November 2023

Burgarduo öppnar bagelshak i Malmö

Ägarna till burgarstället Casual Street Food på Bergsgatan öppnar A Casual Bakery på Friisgatan 20 i centrala Malmö efter årsskiftet. Den stora anledningen till att Peter Martinsson och Christopher Pherguson nu startar bagelsförsäljning är att brödet är ett centralt tema i och med den redan etablerade hamburgerrestaurangen. – Utbudet på bagels är otroligt litet i Malmö, men det är ju jäkligt gott, så det känns som en klockren grej att spinna vidare på. När man kommer till oss ska det kännas som att man sitter inne i ett bageri, inte ett kafé, vilket är lite annorlunda från det vi är vana vid. Jag tror att det kommer göra att vi sticker ut på ett positivt sätt, säger Peter Martinsson och fortsätter: – Vi kommer satsa på lunchgästerna och servera riktigt goda och matiga bagels, men vi kommer också sälja naturella som kunden kan köpa med hem för att göra sina egna varianter, säger han.

Burgarduo öppnar bagelshak i Malmö
Nyöppnat
November 2023

Burgarduo öppnar bagelshak i Malmö

Ägarna till burgarstället Casual Street Food på Bergsgatan öppnar A Casual Bakery på Friisgatan 20 i centrala Malmö efter årsskiftet. Den stora anledningen till att Peter Martinsson och Christopher Pherguson nu startar bagelsförsäljning är att brödet är ett centralt tema i och med den redan etablerade hamburgerrestaurangen. – Utbudet på bagels är otroligt litet i Malmö, men det är ju jäkligt gott, så det känns som en klockren grej att spinna vidare på. När man kommer till oss ska det kännas som att man sitter inne i ett bageri, inte ett kafé, vilket är lite annorlunda från det vi är vana vid. Jag tror att det kommer göra att vi sticker ut på ett positivt sätt, säger Peter Martinsson och fortsätter: – Vi kommer satsa på lunchgästerna och servera riktigt goda och matiga bagels, men vi kommer också sälja naturella som kunden kan köpa med hem för att göra sina egna varianter, säger han.

Läs
11/15/2023
Malmöbolaget Cyxone tar in pengar
Näringsliv
November 2023

Malmöbolaget Cyxone tar in pengar

Bioteknikbolaget Cyxone i Malmö gör en företrädesemission på 36 miljoner kronor. Pengarna ska bland annat gå till kliniska studier av bolagets substanser rabeximod och T20K, förstärkning av bolagets kapitalstruktur samt personalkostnader. Cyxone är specialiserat på utveckling av nya behandlingar mot autoimmuna och autoinflammatoriska sjukdomar. Bolaget är noterat på Stockholmsbörsens First North-lista.

Malmöbolaget Cyxone tar in pengar
Näringsliv
November 2023

Malmöbolaget Cyxone tar in pengar

Bioteknikbolaget Cyxone i Malmö gör en företrädesemission på 36 miljoner kronor. Pengarna ska bland annat gå till kliniska studier av bolagets substanser rabeximod och T20K, förstärkning av bolagets kapitalstruktur samt personalkostnader. Cyxone är specialiserat på utveckling av nya behandlingar mot autoimmuna och autoinflammatoriska sjukdomar. Bolaget är noterat på Stockholmsbörsens First North-lista.

Malmöbolaget Cyxone tar in pengar
Näringsliv
November 2023

Malmöbolaget Cyxone tar in pengar

Bioteknikbolaget Cyxone i Malmö gör en företrädesemission på 36 miljoner kronor. Pengarna ska bland annat gå till kliniska studier av bolagets substanser rabeximod och T20K, förstärkning av bolagets kapitalstruktur samt personalkostnader. Cyxone är specialiserat på utveckling av nya behandlingar mot autoimmuna och autoinflammatoriska sjukdomar. Bolaget är noterat på Stockholmsbörsens First North-lista.

Läs
11/15/2023
Heimstaden i dansk storaffär
Näringsliv
November 2023

Heimstaden i dansk storaffär

Malmöbaserade Heimstaden har beslutat att sälja fastigheter i Danmark till ett värde av uppemot 4,5 miljarder kronor, rapporterar Rapidus. Fastighetsbolaget räknar med en försäljning av 5 000 lägenheter i Danmark, av mer än 20 000. – Det finns goda försäljningsmöjligheter, särskilt på den danska sidan av Öresund […] Vi måste titta på andra marknader också, men det är tidigt i processen, säger Frederik Stentoft Berling, kommunikationschef för Heimstaden i Danmark, till nyhetssajten.

Heimstaden i dansk storaffär
Näringsliv
November 2023

Heimstaden i dansk storaffär

Malmöbaserade Heimstaden har beslutat att sälja fastigheter i Danmark till ett värde av uppemot 4,5 miljarder kronor, rapporterar Rapidus. Fastighetsbolaget räknar med en försäljning av 5 000 lägenheter i Danmark, av mer än 20 000. – Det finns goda försäljningsmöjligheter, särskilt på den danska sidan av Öresund […] Vi måste titta på andra marknader också, men det är tidigt i processen, säger Frederik Stentoft Berling, kommunikationschef för Heimstaden i Danmark, till nyhetssajten.

Heimstaden i dansk storaffär
Näringsliv
November 2023

Heimstaden i dansk storaffär

Malmöbaserade Heimstaden har beslutat att sälja fastigheter i Danmark till ett värde av uppemot 4,5 miljarder kronor, rapporterar Rapidus. Fastighetsbolaget räknar med en försäljning av 5 000 lägenheter i Danmark, av mer än 20 000. – Det finns goda försäljningsmöjligheter, särskilt på den danska sidan av Öresund […] Vi måste titta på andra marknader också, men det är tidigt i processen, säger Frederik Stentoft Berling, kommunikationschef för Heimstaden i Danmark, till nyhetssajten.

Läs
11/15/2023
Skånska inkubatorer i ny startup-satsning
Näringsliv
November 2023

Skånska inkubatorer i ny startup-satsning

Fyra skånska inkubatorer – Minc, Ideon Innovation, Hetch och Krinova – går samman i investeringssatsningen Skåne Ventures. Målet är att främja investeringar i regionens tidiga startupföretag, enligt ett pressmeddelande. Samarbetet innebär också att investeringskapitalet kommer att vara det dubbla, 55 miljoner kronor, jämfört med Mincs tidigare investeringsfond. – Vi står för ett brett startfält av startups vars idéer kan stärka både industri och välfärd, och därför är de också attraktiva för investerare, säger Ida Herbertsson, portföljansvarig för Fast Track Capital och Skåne Ventures på Minc.

Skånska inkubatorer i ny startup-satsning
Näringsliv
November 2023

Skånska inkubatorer i ny startup-satsning

Fyra skånska inkubatorer – Minc, Ideon Innovation, Hetch och Krinova – går samman i investeringssatsningen Skåne Ventures. Målet är att främja investeringar i regionens tidiga startupföretag, enligt ett pressmeddelande. Samarbetet innebär också att investeringskapitalet kommer att vara det dubbla, 55 miljoner kronor, jämfört med Mincs tidigare investeringsfond. – Vi står för ett brett startfält av startups vars idéer kan stärka både industri och välfärd, och därför är de också attraktiva för investerare, säger Ida Herbertsson, portföljansvarig för Fast Track Capital och Skåne Ventures på Minc.

Skånska inkubatorer i ny startup-satsning
Näringsliv
November 2023

Skånska inkubatorer i ny startup-satsning

Fyra skånska inkubatorer – Minc, Ideon Innovation, Hetch och Krinova – går samman i investeringssatsningen Skåne Ventures. Målet är att främja investeringar i regionens tidiga startupföretag, enligt ett pressmeddelande. Samarbetet innebär också att investeringskapitalet kommer att vara det dubbla, 55 miljoner kronor, jämfört med Mincs tidigare investeringsfond. – Vi står för ett brett startfält av startups vars idéer kan stärka både industri och välfärd, och därför är de också attraktiva för investerare, säger Ida Herbertsson, portföljansvarig för Fast Track Capital och Skåne Ventures på Minc.

Läs
11/15/2023
Ostron
Mat & Dryck
November 2023

Ostron

Ostron (Ostreidae) är namnet på olika typer av mollusker (blötdjur) som lever på hårt underlag i grunt, ganska varmt, salt och rent vatten. Ostronet är tvåkönat, det börjar sitt liv som hane men genomgår en flerårig process där könet byts. I Sverige finns ostron endast på västkusten då de kräver en salthalt på minst 25 promille för att kunna fortplanta sig. Fram till 2006 har bara arten europeiskt ostron (Ostrea edulis) funnits i Sverige, men 2007 upptäcktes det japanska jätteostronet (Crassostrea gigas) vid Bovallstrand. Ostron är inte bara bra för att rena haven, de är dessutom nyttiga. Utöver protein innehåller de Jod, Zink, Järn, Selen, Calcium, Vitamin B12, Vitamin C, A, D och E.

Ostron
Mat & Dryck
November 2023

Ostron

Ostron (Ostreidae) är namnet på olika typer av mollusker (blötdjur) som lever på hårt underlag i grunt, ganska varmt, salt och rent vatten. Ostronet är tvåkönat, det börjar sitt liv som hane men genomgår en flerårig process där könet byts. I Sverige finns ostron endast på västkusten då de kräver en salthalt på minst 25 promille för att kunna fortplanta sig. Fram till 2006 har bara arten europeiskt ostron (Ostrea edulis) funnits i Sverige, men 2007 upptäcktes det japanska jätteostronet (Crassostrea gigas) vid Bovallstrand. Ostron är inte bara bra för att rena haven, de är dessutom nyttiga. Utöver protein innehåller de Jod, Zink, Järn, Selen, Calcium, Vitamin B12, Vitamin C, A, D och E.

Ostron
Mat & Dryck
November 2023

Ostron

Ostron (Ostreidae) är namnet på olika typer av mollusker (blötdjur) som lever på hårt underlag i grunt, ganska varmt, salt och rent vatten. Ostronet är tvåkönat, det börjar sitt liv som hane men genomgår en flerårig process där könet byts. I Sverige finns ostron endast på västkusten då de kräver en salthalt på minst 25 promille för att kunna fortplanta sig. Fram till 2006 har bara arten europeiskt ostron (Ostrea edulis) funnits i Sverige, men 2007 upptäcktes det japanska jätteostronet (Crassostrea gigas) vid Bovallstrand. Ostron är inte bara bra för att rena haven, de är dessutom nyttiga. Utöver protein innehåller de Jod, Zink, Järn, Selen, Calcium, Vitamin B12, Vitamin C, A, D och E.

Läs
11/15/2023
Ostron ”Japan”
Mat & Dryck
November 2023

Ostron ”Japan”

Ture Thuresson har hunnit med att laga mat på världens alla sju kontinenter. I köket på finkrogen Basement träffade han Gustav Trägårdh. Tillsammans driver de Gurras som firar ett år i dagarna. Här visar Ture hur man lagar Ostron ”Japan”.

Ostron ”Japan”
Mat & Dryck
November 2023

Ostron ”Japan”

Ture Thuresson har hunnit med att laga mat på världens alla sju kontinenter. I köket på finkrogen Basement träffade han Gustav Trägårdh. Tillsammans driver de Gurras som firar ett år i dagarna. Här visar Ture hur man lagar Ostron ”Japan”.

Ostron ”Japan”
Mat & Dryck
November 2023

Ostron ”Japan”

Ture Thuresson har hunnit med att laga mat på världens alla sju kontinenter. I köket på finkrogen Basement träffade han Gustav Trägårdh. Tillsammans driver de Gurras som firar ett år i dagarna. Här visar Ture hur man lagar Ostron ”Japan”.

Läs
6/15/2021
Cicci Landén, Yvette Eklund & Jennifer Saxell
Intervju
Juni 2021

Cicci Landén, Yvette Eklund & Jennifer Saxell

Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.

Cicci Landén, Yvette Eklund & Jennifer Saxell
Intervju
Juni 2021

Cicci Landén, Yvette Eklund & Jennifer Saxell

Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.

Cicci Landén, Yvette Eklund & Jennifer Saxell
Intervju
Juni 2021

Cicci Landén, Yvette Eklund & Jennifer Saxell

Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.

Läs
5/19/2021
Christian Jansson
Intervju
Maj 2021

Christian Jansson

Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.

Christian Jansson
Intervju
Maj 2021

Christian Jansson

Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.

Christian Jansson
Intervju
Maj 2021

Christian Jansson

Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.

Läs
4/15/2021
Thomas Kuuttanen
Intervju
April 2021

Thomas Kuuttanen

Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.

Thomas Kuuttanen
Intervju
April 2021

Thomas Kuuttanen

Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.

Thomas Kuuttanen
Intervju
April 2021

Thomas Kuuttanen

Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.

Läs
3/16/2021
Irya Gmeyner
Intervju
Mars 2021

Irya Gmeyner

Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.

Irya Gmeyner
Intervju
Mars 2021

Irya Gmeyner

Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.

Irya Gmeyner
Intervju
Mars 2021

Irya Gmeyner

Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.

Läs
12/31/2020
Paul  Nielsen
Intervju
Jul/Nyår 2020

Paul Nielsen

Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.

Paul  Nielsen
Intervju
Jul/Nyår 2020

Paul Nielsen

Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.

Paul  Nielsen
Intervju
Jul/Nyår 2020

Paul Nielsen

Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.

Läs
12/1/2020
David Polfeldt
Intervju
December 2020

David Polfeldt

David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.

David Polfeldt
Intervju
December 2020

David Polfeldt

David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.

David Polfeldt
Intervju
December 2020

David Polfeldt

David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.

Läs
11/17/2020
Markus Rosenberg
Intervju
November 2020

Markus Rosenberg

Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.

Markus Rosenberg
Intervju
November 2020

Markus Rosenberg

Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.

Markus Rosenberg
Intervju
November 2020

Markus Rosenberg

Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.

Läs
10/15/2020
John Ekström & Nicklas Nordbergh
Intervju
Oktober 2020

John Ekström & Nicklas Nordbergh

Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.

John Ekström & Nicklas Nordbergh
Intervju
Oktober 2020

John Ekström & Nicklas Nordbergh

Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.

John Ekström & Nicklas Nordbergh
Intervju
Oktober 2020

John Ekström & Nicklas Nordbergh

Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.

Läs
3/15/2020
Nina Totté Karyd & Martin Karyd
Intervju
Mars 2020

Nina Totté Karyd & Martin Karyd

Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.

Nina Totté Karyd & Martin Karyd
Intervju
Mars 2020

Nina Totté Karyd & Martin Karyd

Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.

Nina Totté Karyd & Martin Karyd
Intervju
Mars 2020

Nina Totté Karyd & Martin Karyd

Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.

Läs
2/14/2024 11:04
Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.