Button Text
Läs
Intervju
Maj 2025

Christina Hörnell

Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.

Christina Hörnell
Läs
Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Läs
Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Läs
På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

Läs
Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Läs
Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Läs
Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Läs
På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

Läs
Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Läs
Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Läs
Intervju
November 2024

Simona Bamerlind

Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.

Simona Bamerlind
Läs
11/22/2023
Dirty Taco till Södertull
Nyöppnat
November 2023

Dirty Taco till Södertull

Farok Jodat började med grisuppfödning som ledde till en foodtruck som senare blev en restaurang i Karlstad, som så småningom blev flera som öppnades i Stockholm. Nästa år etablerar sig Dirty Taco vid Södertull i Malmö. – Den som väntar sig klassiska tacos kommer att bli besviken. Vi förnyar den mexikanska tacon och tar influenser från Asien och skapar en lekfull fusion mellan det mexikanska och asiatiska köket. Det är framförallt de koreanska och japanska smakerna som sticker ut, säger ägaren Farok Jodat.

Dirty Taco till Södertull
Nyöppnat
November 2023

Dirty Taco till Södertull

Farok Jodat började med grisuppfödning som ledde till en foodtruck som senare blev en restaurang i Karlstad, som så småningom blev flera som öppnades i Stockholm. Nästa år etablerar sig Dirty Taco vid Södertull i Malmö. – Den som väntar sig klassiska tacos kommer att bli besviken. Vi förnyar den mexikanska tacon och tar influenser från Asien och skapar en lekfull fusion mellan det mexikanska och asiatiska köket. Det är framförallt de koreanska och japanska smakerna som sticker ut, säger ägaren Farok Jodat.

Dirty Taco till Södertull
Nyöppnat
November 2023

Dirty Taco till Södertull

Farok Jodat började med grisuppfödning som ledde till en foodtruck som senare blev en restaurang i Karlstad, som så småningom blev flera som öppnades i Stockholm. Nästa år etablerar sig Dirty Taco vid Södertull i Malmö. – Den som väntar sig klassiska tacos kommer att bli besviken. Vi förnyar den mexikanska tacon och tar influenser från Asien och skapar en lekfull fusion mellan det mexikanska och asiatiska köket. Det är framförallt de koreanska och japanska smakerna som sticker ut, säger ägaren Farok Jodat.

Läs
11/22/2023
Punk och street på Uno Mas
Nyöppnat
November 2023

Punk och street på Uno Mas

Mexikanska Uno Mas öppnar på markplan på Malmö Live i januari nästa år. Det blir en cantina med mexikansk street food i kombination med ett brett utbud av drinkar och cocktails. ”Viben” i restaurangen ska andas punk och street, enligt Camilla Ahlberg, marknadsföringsansvarig på Clarion Hotel Sverige. – Vår förra restaurang, Eatery Social, som hade mer fokus på TexMex, har varit älskad av många. Men här kände vi att vi behövde utveckla konceptet och komma med en mer ruffig touch.

Punk och street på Uno Mas
Nyöppnat
November 2023

Punk och street på Uno Mas

Mexikanska Uno Mas öppnar på markplan på Malmö Live i januari nästa år. Det blir en cantina med mexikansk street food i kombination med ett brett utbud av drinkar och cocktails. ”Viben” i restaurangen ska andas punk och street, enligt Camilla Ahlberg, marknadsföringsansvarig på Clarion Hotel Sverige. – Vår förra restaurang, Eatery Social, som hade mer fokus på TexMex, har varit älskad av många. Men här kände vi att vi behövde utveckla konceptet och komma med en mer ruffig touch.

Punk och street på Uno Mas
Nyöppnat
November 2023

Punk och street på Uno Mas

Mexikanska Uno Mas öppnar på markplan på Malmö Live i januari nästa år. Det blir en cantina med mexikansk street food i kombination med ett brett utbud av drinkar och cocktails. ”Viben” i restaurangen ska andas punk och street, enligt Camilla Ahlberg, marknadsföringsansvarig på Clarion Hotel Sverige. – Vår förra restaurang, Eatery Social, som hade mer fokus på TexMex, har varit älskad av många. Men här kände vi att vi behövde utveckla konceptet och komma med en mer ruffig touch.

Läs
11/22/2023
Skånsk överviktsklinik siktar mot Europa
Näringsliv
November 2023

Skånsk överviktsklinik siktar mot Europa

Den digitala överviktskliniken Yazen Health har tagit in 37 miljoner kronor i en nyemission. Med den påfyllda kassan ska det Lundabaserade företaget utveckla sin produkt och expandera i Europa. Investeringsrundan leds av Luminar Ventures, tillsammans med befintliga ägare och befattningshavare. – Yazen har tagit fram en kliniskt bevisad behandlingsmetod med livsstilsförändringar i kombination med moderna läkemedel. Vi ser en stor internationell potential, säger Magnus Bergman på Luminar Ventures.

Skånsk överviktsklinik siktar mot Europa
Näringsliv
November 2023

Skånsk överviktsklinik siktar mot Europa

Den digitala överviktskliniken Yazen Health har tagit in 37 miljoner kronor i en nyemission. Med den påfyllda kassan ska det Lundabaserade företaget utveckla sin produkt och expandera i Europa. Investeringsrundan leds av Luminar Ventures, tillsammans med befintliga ägare och befattningshavare. – Yazen har tagit fram en kliniskt bevisad behandlingsmetod med livsstilsförändringar i kombination med moderna läkemedel. Vi ser en stor internationell potential, säger Magnus Bergman på Luminar Ventures.

Skånsk överviktsklinik siktar mot Europa
Näringsliv
November 2023

Skånsk överviktsklinik siktar mot Europa

Den digitala överviktskliniken Yazen Health har tagit in 37 miljoner kronor i en nyemission. Med den påfyllda kassan ska det Lundabaserade företaget utveckla sin produkt och expandera i Europa. Investeringsrundan leds av Luminar Ventures, tillsammans med befintliga ägare och befattningshavare. – Yazen har tagit fram en kliniskt bevisad behandlingsmetod med livsstilsförändringar i kombination med moderna läkemedel. Vi ser en stor internationell potential, säger Magnus Bergman på Luminar Ventures.

Läs
11/22/2023
Digital matmarknad lockar riskkapital
Näringsliv
November 2023

Digital matmarknad lockar riskkapital

Malmöbaserade Mylla har säkrat investeringar från det svenska riskkapitalbolaget Backing Minds och techentreprenören Anders Frankel. Mylla är en digital matmarknad där lokala lantbrukare kan sälja direkt till kund. Hur mycket kapital det rör sig om är inte känt, men investeringen ska gå till att expandera. – Vi är övertygade om att Mylla kommer att spela en nyckelroll i att möta den växande gruppen medvetna konsumenter, främja lokala småproducenter och öka graden av självförsörjning i Sverige och resten av Europa, säger Susanne Najafi på Backing Minds.

Digital matmarknad lockar riskkapital
Näringsliv
November 2023

Digital matmarknad lockar riskkapital

Malmöbaserade Mylla har säkrat investeringar från det svenska riskkapitalbolaget Backing Minds och techentreprenören Anders Frankel. Mylla är en digital matmarknad där lokala lantbrukare kan sälja direkt till kund. Hur mycket kapital det rör sig om är inte känt, men investeringen ska gå till att expandera. – Vi är övertygade om att Mylla kommer att spela en nyckelroll i att möta den växande gruppen medvetna konsumenter, främja lokala småproducenter och öka graden av självförsörjning i Sverige och resten av Europa, säger Susanne Najafi på Backing Minds.

Digital matmarknad lockar riskkapital
Näringsliv
November 2023

Digital matmarknad lockar riskkapital

Malmöbaserade Mylla har säkrat investeringar från det svenska riskkapitalbolaget Backing Minds och techentreprenören Anders Frankel. Mylla är en digital matmarknad där lokala lantbrukare kan sälja direkt till kund. Hur mycket kapital det rör sig om är inte känt, men investeringen ska gå till att expandera. – Vi är övertygade om att Mylla kommer att spela en nyckelroll i att möta den växande gruppen medvetna konsumenter, främja lokala småproducenter och öka graden av självförsörjning i Sverige och resten av Europa, säger Susanne Najafi på Backing Minds.

Läs
11/22/2023
Tryffelhyveln
Mat & Dryck
November 2023

Tryffelhyveln

Precis som det finns ostronknivar för ostron, finns det tryffelhyvlar för tryffel. Det som gör dessa hyvlar unika är den lilla ställskruven på sidan av bladet som gör att du kan få toktunna skivor av din dyrbara svamp, ner till 0,07 mm!

Tryffelhyveln
Mat & Dryck
November 2023

Tryffelhyveln

Precis som det finns ostronknivar för ostron, finns det tryffelhyvlar för tryffel. Det som gör dessa hyvlar unika är den lilla ställskruven på sidan av bladet som gör att du kan få toktunna skivor av din dyrbara svamp, ner till 0,07 mm!

Tryffelhyveln
Mat & Dryck
November 2023

Tryffelhyveln

Precis som det finns ostronknivar för ostron, finns det tryffelhyvlar för tryffel. Det som gör dessa hyvlar unika är den lilla ställskruven på sidan av bladet som gör att du kan få toktunna skivor av din dyrbara svamp, ner till 0,07 mm!

Läs
11/15/2023
Broens Beer Stall
Mat & Dryck
November 2023

Broens Beer Stall

På andra sidan vattnet, rakt över från Nyhavn, ligger ett kluster av ute-barer och restauranger. Vem älskar inte det fria och totalt osvenska som är food courts utomhus med ölservering. Utbudet är såklart inte lika varierat som hos ölbarerna i stan men alldeles utmärkt och vilken atmosfär du får på köpet! Bästa tiden att besöka? Cykla förbi alla uteserveringar i Nyhavn fyllda med turister, över cykelbron slå dig ner vid bron på en kall en. Strandgade 95

Broens Beer Stall
Mat & Dryck
November 2023

Broens Beer Stall

På andra sidan vattnet, rakt över från Nyhavn, ligger ett kluster av ute-barer och restauranger. Vem älskar inte det fria och totalt osvenska som är food courts utomhus med ölservering. Utbudet är såklart inte lika varierat som hos ölbarerna i stan men alldeles utmärkt och vilken atmosfär du får på köpet! Bästa tiden att besöka? Cykla förbi alla uteserveringar i Nyhavn fyllda med turister, över cykelbron slå dig ner vid bron på en kall en. Strandgade 95

Broens Beer Stall
Mat & Dryck
November 2023

Broens Beer Stall

På andra sidan vattnet, rakt över från Nyhavn, ligger ett kluster av ute-barer och restauranger. Vem älskar inte det fria och totalt osvenska som är food courts utomhus med ölservering. Utbudet är såklart inte lika varierat som hos ölbarerna i stan men alldeles utmärkt och vilken atmosfär du får på köpet! Bästa tiden att besöka? Cykla förbi alla uteserveringar i Nyhavn fyllda med turister, över cykelbron slå dig ner vid bron på en kall en. Strandgade 95

Läs
11/15/2023
Moderndanskt på Judie
Mat & Dryck
November 2023

Moderndanskt på Judie

Smörrebröd är ju Danmarks nationalrätt och jag rekommenderar minst ett smörrebrödsbesök om året. Nu finns ett nytillskott att upptäcka, nämligen Judie som ligger i Nyhavns turiststråk med utsikt över de färgglada husen och vattnet. Sitt förslagsvis i baren mot gatan med en öl och bli serverad moderna smörrebröd som är vackra att titta på. En färgkaskad av grönt toppar bröden som bjuder på allt från tartar och klassisk rostbiff med remouladsås till sill med gammelknas. Nyhavn 26

Moderndanskt på Judie
Mat & Dryck
November 2023

Moderndanskt på Judie

Smörrebröd är ju Danmarks nationalrätt och jag rekommenderar minst ett smörrebrödsbesök om året. Nu finns ett nytillskott att upptäcka, nämligen Judie som ligger i Nyhavns turiststråk med utsikt över de färgglada husen och vattnet. Sitt förslagsvis i baren mot gatan med en öl och bli serverad moderna smörrebröd som är vackra att titta på. En färgkaskad av grönt toppar bröden som bjuder på allt från tartar och klassisk rostbiff med remouladsås till sill med gammelknas. Nyhavn 26

Moderndanskt på Judie
Mat & Dryck
November 2023

Moderndanskt på Judie

Smörrebröd är ju Danmarks nationalrätt och jag rekommenderar minst ett smörrebrödsbesök om året. Nu finns ett nytillskott att upptäcka, nämligen Judie som ligger i Nyhavns turiststråk med utsikt över de färgglada husen och vattnet. Sitt förslagsvis i baren mot gatan med en öl och bli serverad moderna smörrebröd som är vackra att titta på. En färgkaskad av grönt toppar bröden som bjuder på allt från tartar och klassisk rostbiff med remouladsås till sill med gammelknas. Nyhavn 26

Läs
11/15/2023
Hygge på Café Bopa
Mat & Dryck
November 2023

Hygge på Café Bopa

På Österbro ligger Bopa Plads och här, i ett grönt hus från 1885, tror man att motståndsrörelsen Borgelige Partisaner under andra världskriget planerade sina aktioner. Det historiska huset är idag café mitt i en livlig oas bland lekplatser, park och boulebanor. Ät en enkel moules mariniére, hamburgare eller galette och umgås med danskarna i denna informella atmosfär, så kallad dansk kvartershygge. Løgstørgade 8

Hygge på Café Bopa
Mat & Dryck
November 2023

Hygge på Café Bopa

På Österbro ligger Bopa Plads och här, i ett grönt hus från 1885, tror man att motståndsrörelsen Borgelige Partisaner under andra världskriget planerade sina aktioner. Det historiska huset är idag café mitt i en livlig oas bland lekplatser, park och boulebanor. Ät en enkel moules mariniére, hamburgare eller galette och umgås med danskarna i denna informella atmosfär, så kallad dansk kvartershygge. Løgstørgade 8

Hygge på Café Bopa
Mat & Dryck
November 2023

Hygge på Café Bopa

På Österbro ligger Bopa Plads och här, i ett grönt hus från 1885, tror man att motståndsrörelsen Borgelige Partisaner under andra världskriget planerade sina aktioner. Det historiska huset är idag café mitt i en livlig oas bland lekplatser, park och boulebanor. Ät en enkel moules mariniére, hamburgare eller galette och umgås med danskarna i denna informella atmosfär, så kallad dansk kvartershygge. Løgstørgade 8

Läs
11/15/2023
Pastakärlek på Masseria
Mat & Dryck
November 2023

Pastakärlek på Masseria

Ät pasta, mycket pasta och gör det här. Att vi har en italiensk metropol på andra sidan sundet är något du bör omfamna. Nu finns ett nytt pastaparadis i Kødbyen där du kan fylla magen med kolhydrater och läppja på en longdrink. Det är krämigt, hemgjort med kärlek och upplagt på rustika fat medan lokalen är ljus, modern med vitt och vinrött, och bjuder in till långa sittningar med vin och vänner. Flæsketorvet 50

Pastakärlek på Masseria
Mat & Dryck
November 2023

Pastakärlek på Masseria

Ät pasta, mycket pasta och gör det här. Att vi har en italiensk metropol på andra sidan sundet är något du bör omfamna. Nu finns ett nytt pastaparadis i Kødbyen där du kan fylla magen med kolhydrater och läppja på en longdrink. Det är krämigt, hemgjort med kärlek och upplagt på rustika fat medan lokalen är ljus, modern med vitt och vinrött, och bjuder in till långa sittningar med vin och vänner. Flæsketorvet 50

Pastakärlek på Masseria
Mat & Dryck
November 2023

Pastakärlek på Masseria

Ät pasta, mycket pasta och gör det här. Att vi har en italiensk metropol på andra sidan sundet är något du bör omfamna. Nu finns ett nytt pastaparadis i Kødbyen där du kan fylla magen med kolhydrater och läppja på en longdrink. Det är krämigt, hemgjort med kärlek och upplagt på rustika fat medan lokalen är ljus, modern med vitt och vinrött, och bjuder in till långa sittningar med vin och vänner. Flæsketorvet 50

Läs
10/16/2015
Percy Nilsson
Intervju
Oktober 2015

Percy Nilsson

Vi fick en exklusiv pratstund hemma hos Percy i Höllviken. I avslappnade former berättar Percy om barndomen, affärerna och karriärens toppar och dalar.

Percy Nilsson
Intervju
Oktober 2015

Percy Nilsson

Vi fick en exklusiv pratstund hemma hos Percy i Höllviken. I avslappnade former berättar Percy om barndomen, affärerna och karriärens toppar och dalar.

Percy Nilsson
Intervju
Oktober 2015

Percy Nilsson

Vi fick en exklusiv pratstund hemma hos Percy i Höllviken. I avslappnade former berättar Percy om barndomen, affärerna och karriärens toppar och dalar.

Läs
9/18/2015
Andreas Pieplow
Intervju
September 2015

Andreas Pieplow

Om att vara en kreativ själ, driva sju restauranger och ta stora ekonomiska risker.

Andreas Pieplow
Intervju
September 2015

Andreas Pieplow

Om att vara en kreativ själ, driva sju restauranger och ta stora ekonomiska risker.

Andreas Pieplow
Intervju
September 2015

Andreas Pieplow

Om att vara en kreativ själ, driva sju restauranger och ta stora ekonomiska risker.

Läs
5/15/2015
Marta Vieira da Silva
Intervju
Maj 2015

Marta Vieira da Silva

Sex SM-guld, ett Champions League-guld, OS- och VM-medaljer och en oändlig massa individuella utmärkelser. Världens bästa fotbollsspelare bor i Malmö och spelar i FC Rosengård.

Marta Vieira da Silva
Intervju
Maj 2015

Marta Vieira da Silva

Sex SM-guld, ett Champions League-guld, OS- och VM-medaljer och en oändlig massa individuella utmärkelser. Världens bästa fotbollsspelare bor i Malmö och spelar i FC Rosengård.

Marta Vieira da Silva
Intervju
Maj 2015

Marta Vieira da Silva

Sex SM-guld, ett Champions League-guld, OS- och VM-medaljer och en oändlig massa individuella utmärkelser. Världens bästa fotbollsspelare bor i Malmö och spelar i FC Rosengård.

Läs
4/16/2015
Titti Qvarnström
Intervju
April 2015

Titti Qvarnström

En del känner igen henne från Bloom in the park, en del känner igen henne från Kanal 5s Köksmästarna och nu känner även en del igen henne från Guide Michelin. Galore fick en pratstund med stjärnkocken på hennes enda lediga dag.

Titti Qvarnström
Intervju
April 2015

Titti Qvarnström

En del känner igen henne från Bloom in the park, en del känner igen henne från Kanal 5s Köksmästarna och nu känner även en del igen henne från Guide Michelin. Galore fick en pratstund med stjärnkocken på hennes enda lediga dag.

Titti Qvarnström
Intervju
April 2015

Titti Qvarnström

En del känner igen henne från Bloom in the park, en del känner igen henne från Kanal 5s Köksmästarna och nu känner även en del igen henne från Guide Michelin. Galore fick en pratstund med stjärnkocken på hennes enda lediga dag.

Läs
3/14/2015
Åge Hareide
Intervju
Mars 2015

Åge Hareide

Den ständigt aktuelle MFF-tränaren Åge Hareide ser man ofta på presskonferenser. Men Galore Weekend fick en lång pratstund med Åge om livet innan Malmö FF och likheter mellan fotboll, livet och företagande.

Åge Hareide
Intervju
Mars 2015

Åge Hareide

Den ständigt aktuelle MFF-tränaren Åge Hareide ser man ofta på presskonferenser. Men Galore Weekend fick en lång pratstund med Åge om livet innan Malmö FF och likheter mellan fotboll, livet och företagande.

Åge Hareide
Intervju
Mars 2015

Åge Hareide

Den ständigt aktuelle MFF-tränaren Åge Hareide ser man ofta på presskonferenser. Men Galore Weekend fick en lång pratstund med Åge om livet innan Malmö FF och likheter mellan fotboll, livet och företagande.

Läs
3/13/2015
Lars-Göran Håkansson
Intervju
Mars 2015

Lars-Göran Håkansson

Han började i plåtverkstan hos sin far, startade eget och förlorade allt. Idag har han bland annat mekaniska verkstäder, dentallab, gästgiveri och totalt omsätter hans bolag över en halv miljard.

Lars-Göran Håkansson
Intervju
Mars 2015

Lars-Göran Håkansson

Han började i plåtverkstan hos sin far, startade eget och förlorade allt. Idag har han bland annat mekaniska verkstäder, dentallab, gästgiveri och totalt omsätter hans bolag över en halv miljard.

Lars-Göran Håkansson
Intervju
Mars 2015

Lars-Göran Håkansson

Han började i plåtverkstan hos sin far, startade eget och förlorade allt. Idag har han bland annat mekaniska verkstäder, dentallab, gästgiveri och totalt omsätter hans bolag över en halv miljard.

Läs
3/12/2015
Mikael Ahlqvist
Intervju
Mars 2015

Mikael Ahlqvist

Ägare av Étage, Crown Nightclub, Centiliter & Gram, Amiralen och Izakaya Koi. Allting började för 20 år sen som ett extrajobb på Kungsparken.

Mikael Ahlqvist
Intervju
Mars 2015

Mikael Ahlqvist

Ägare av Étage, Crown Nightclub, Centiliter & Gram, Amiralen och Izakaya Koi. Allting började för 20 år sen som ett extrajobb på Kungsparken.

Mikael Ahlqvist
Intervju
Mars 2015

Mikael Ahlqvist

Ägare av Étage, Crown Nightclub, Centiliter & Gram, Amiralen och Izakaya Koi. Allting började för 20 år sen som ett extrajobb på Kungsparken.

Läs
10/15/2014
Markus "Supermackan" Rosenberg
Intervju
Oktober 2014

Markus "Supermackan" Rosenberg

Efter 10 år utomlands kom äntligen Malmöpågen hem och frälste Malmö. Strax efter det blev klart med Champions League fick Galore Weekend en exklusiv pratstund med ”Super-Mackan”.

Markus "Supermackan" Rosenberg
Intervju
Oktober 2014

Markus "Supermackan" Rosenberg

Efter 10 år utomlands kom äntligen Malmöpågen hem och frälste Malmö. Strax efter det blev klart med Champions League fick Galore Weekend en exklusiv pratstund med ”Super-Mackan”.

Markus "Supermackan" Rosenberg
Intervju
Oktober 2014

Markus "Supermackan" Rosenberg

Efter 10 år utomlands kom äntligen Malmöpågen hem och frälste Malmö. Strax efter det blev klart med Champions League fick Galore Weekend en exklusiv pratstund med ”Super-Mackan”.

Läs
9/18/2014
Erling Pålsson
Intervju
September 2014

Erling Pålsson

En man som brinner för tävlandet – både inom idrott och affärsliv. Har bland annat startat Sydtotal och MFF Nätverket. Galore Business fick en pratstund med Erling.

Erling Pålsson
Intervju
September 2014

Erling Pålsson

En man som brinner för tävlandet – både inom idrott och affärsliv. Har bland annat startat Sydtotal och MFF Nätverket. Galore Business fick en pratstund med Erling.

Erling Pålsson
Intervju
September 2014

Erling Pålsson

En man som brinner för tävlandet – både inom idrott och affärsliv. Har bland annat startat Sydtotal och MFF Nätverket. Galore Business fick en pratstund med Erling.

Läs
2/14/2024 11:04
Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.