Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
För 295 kr för en förpackning om 280 g, är den i översta segmentet. Atavis rökta tagliatelle ska passa särskilt bra till Carbonara eller ricotta med citronzest. Andra roliga torrpasta de erbjuder är surdegspasta och umamipasta.
För 295 kr för en förpackning om 280 g, är den i översta segmentet. Atavis rökta tagliatelle ska passa särskilt bra till Carbonara eller ricotta med citronzest. Andra roliga torrpasta de erbjuder är surdegspasta och umamipasta.
För 295 kr för en förpackning om 280 g, är den i översta segmentet. Atavis rökta tagliatelle ska passa särskilt bra till Carbonara eller ricotta med citronzest. Andra roliga torrpasta de erbjuder är surdegspasta och umamipasta.
Den är älskad, den är familjär och den kommer i lika många former som det finns matglada hemmakockar. Jag pratar om bolognesen, tagliatellens bästa kompis, som gör sig lika väl på en restaurang som vid vardagsbordet och slukas av stora som små. Så var kommer egentligen denna rätt ifrån och vad är hemligheten bakom en äkta köttfärssås?
Den är älskad, den är familjär och den kommer i lika många former som det finns matglada hemmakockar. Jag pratar om bolognesen, tagliatellens bästa kompis, som gör sig lika väl på en restaurang som vid vardagsbordet och slukas av stora som små. Så var kommer egentligen denna rätt ifrån och vad är hemligheten bakom en äkta köttfärssås?
Den är älskad, den är familjär och den kommer i lika många former som det finns matglada hemmakockar. Jag pratar om bolognesen, tagliatellens bästa kompis, som gör sig lika väl på en restaurang som vid vardagsbordet och slukas av stora som små. Så var kommer egentligen denna rätt ifrån och vad är hemligheten bakom en äkta köttfärssås?
Alla material har en färg. Låt träslaget stå för uttrycket både i hemmet och på kontoret.
Alla material har en färg. Låt träslaget stå för uttrycket både i hemmet och på kontoret.
Alla material har en färg. Låt träslaget stå för uttrycket både i hemmet och på kontoret.
När de växte ur sina tidigare lokaler passade de på att göra det nya kontoret extra inbjudande för att locka sina medarbetare att jobba från kontoret. Inredningsbyrån Rumrum skapade ett riktigt varmt och trivsamt kontor med hjälp av naturliga material och många avslappnade ytor.
När de växte ur sina tidigare lokaler passade de på att göra det nya kontoret extra inbjudande för att locka sina medarbetare att jobba från kontoret. Inredningsbyrån Rumrum skapade ett riktigt varmt och trivsamt kontor med hjälp av naturliga material och många avslappnade ytor.
När de växte ur sina tidigare lokaler passade de på att göra det nya kontoret extra inbjudande för att locka sina medarbetare att jobba från kontoret. Inredningsbyrån Rumrum skapade ett riktigt varmt och trivsamt kontor med hjälp av naturliga material och många avslappnade ytor.
Kålrot (Brassica napus, Napobrassica-gruppen) är en kålväxt som används som rotfrukt. Växten är släkt med raps, har sitt ursprung i Norden och anses ha uppstått genom en korsning av kål och rova. I Tyskland kallades den för Schwedische Rübe på 1600-talet och i Storbritannien kallas växten ofta för ”swede” efter Swedish turnip. På annat håll, bland annat i Frankrike och i USA, kallas den däremot rutabaga, efter det västgötska dialektordet rotabagge. I Sverige har kålroten använts flitigt till rotmos och i Skottland finns ett liknande tillbehör (till Haggis) som kallas ”neeps and tatties” efter turnips and potatoes. Kålrot är rik på Vitamin C och Vitamin B9.
Kålrot (Brassica napus, Napobrassica-gruppen) är en kålväxt som används som rotfrukt. Växten är släkt med raps, har sitt ursprung i Norden och anses ha uppstått genom en korsning av kål och rova. I Tyskland kallades den för Schwedische Rübe på 1600-talet och i Storbritannien kallas växten ofta för ”swede” efter Swedish turnip. På annat håll, bland annat i Frankrike och i USA, kallas den däremot rutabaga, efter det västgötska dialektordet rotabagge. I Sverige har kålroten använts flitigt till rotmos och i Skottland finns ett liknande tillbehör (till Haggis) som kallas ”neeps and tatties” efter turnips and potatoes. Kålrot är rik på Vitamin C och Vitamin B9.
Kålrot (Brassica napus, Napobrassica-gruppen) är en kålväxt som används som rotfrukt. Växten är släkt med raps, har sitt ursprung i Norden och anses ha uppstått genom en korsning av kål och rova. I Tyskland kallades den för Schwedische Rübe på 1600-talet och i Storbritannien kallas växten ofta för ”swede” efter Swedish turnip. På annat håll, bland annat i Frankrike och i USA, kallas den däremot rutabaga, efter det västgötska dialektordet rotabagge. I Sverige har kålroten använts flitigt till rotmos och i Skottland finns ett liknande tillbehör (till Haggis) som kallas ”neeps and tatties” efter turnips and potatoes. Kålrot är rik på Vitamin C och Vitamin B9.
Vad köper vi gärna online och vad handlar vi helst i fysiska butiker? Och vilka är de mest googlade varumärkena? Siffror kring handel och online-handel ur ett globalt perspektiv.
Vad köper vi gärna online och vad handlar vi helst i fysiska butiker? Och vilka är de mest googlade varumärkena? Siffror kring handel och online-handel ur ett globalt perspektiv.
Vad köper vi gärna online och vad handlar vi helst i fysiska butiker? Och vilka är de mest googlade varumärkena? Siffror kring handel och online-handel ur ett globalt perspektiv.
Swedish Logistic Property, SLP, har förvärvat två fastigheter i Helsingborg och Malmö. Fastighetsvärdet uppgår till 317 miljoner kronor. Båda fastigheterna är fullt uthyrda och ska framöver utrustas med solceller och miljöcertifieras, säger SLP:s vd Tommy Åstrand. Lokalen i Malmö hyrs av Isadora med ett 10-årigt hyresavtal. Fastigheten i Helsingborg hyrs av Sydfrys, som ingår i Temcon-gruppen, med ett 15-årigt hyresavtal. Säljare i affären är Evolv.
Swedish Logistic Property, SLP, har förvärvat två fastigheter i Helsingborg och Malmö. Fastighetsvärdet uppgår till 317 miljoner kronor. Båda fastigheterna är fullt uthyrda och ska framöver utrustas med solceller och miljöcertifieras, säger SLP:s vd Tommy Åstrand. Lokalen i Malmö hyrs av Isadora med ett 10-årigt hyresavtal. Fastigheten i Helsingborg hyrs av Sydfrys, som ingår i Temcon-gruppen, med ett 15-årigt hyresavtal. Säljare i affären är Evolv.
Swedish Logistic Property, SLP, har förvärvat två fastigheter i Helsingborg och Malmö. Fastighetsvärdet uppgår till 317 miljoner kronor. Båda fastigheterna är fullt uthyrda och ska framöver utrustas med solceller och miljöcertifieras, säger SLP:s vd Tommy Åstrand. Lokalen i Malmö hyrs av Isadora med ett 10-årigt hyresavtal. Fastigheten i Helsingborg hyrs av Sydfrys, som ingår i Temcon-gruppen, med ett 15-årigt hyresavtal. Säljare i affären är Evolv.
På Way Out West och Lindholmen Street Food Market har Suggan synts i pop up-form. Men snart förvandlas den till en permanent verksamhet, när Felicia Nordström och tre kollegor öppnar sin vinbar. – Vinet kommer att flöda och vår discogris kommer att lysa upp Majorna nu när vintern närmar sig, berättar de. På Karl Johansgatan 58 satsar de på en krog där folk ska vilja hänga varje kväll. Vinet kommer från små gårdar och maten blir god men enkel, med råvaror från mindre producenter.
På Way Out West och Lindholmen Street Food Market har Suggan synts i pop up-form. Men snart förvandlas den till en permanent verksamhet, när Felicia Nordström och tre kollegor öppnar sin vinbar. – Vinet kommer att flöda och vår discogris kommer att lysa upp Majorna nu när vintern närmar sig, berättar de. På Karl Johansgatan 58 satsar de på en krog där folk ska vilja hänga varje kväll. Vinet kommer från små gårdar och maten blir god men enkel, med råvaror från mindre producenter.
På Way Out West och Lindholmen Street Food Market har Suggan synts i pop up-form. Men snart förvandlas den till en permanent verksamhet, när Felicia Nordström och tre kollegor öppnar sin vinbar. – Vinet kommer att flöda och vår discogris kommer att lysa upp Majorna nu när vintern närmar sig, berättar de. På Karl Johansgatan 58 satsar de på en krog där folk ska vilja hänga varje kväll. Vinet kommer från små gårdar och maten blir god men enkel, med råvaror från mindre producenter.
Klockor från Breitling har då rakt inte synts till överallt. I Göteborg har det exklusiva märket bara funnits hos ett par återförsäljare. Men nu får det en större exponering. – Vi tänker att det är dags för landets näst största stad att få en egen butik. Breitling expanderar stort just nu och har redan ett tjugotal butiker i Storbritannien, säger Andreas Thorén, försäljningschef för Breitling Scandinavia. Butiken blir den tredje i Sverige och drivs av Watches of Switzerland Group.
Klockor från Breitling har då rakt inte synts till överallt. I Göteborg har det exklusiva märket bara funnits hos ett par återförsäljare. Men nu får det en större exponering. – Vi tänker att det är dags för landets näst största stad att få en egen butik. Breitling expanderar stort just nu och har redan ett tjugotal butiker i Storbritannien, säger Andreas Thorén, försäljningschef för Breitling Scandinavia. Butiken blir den tredje i Sverige och drivs av Watches of Switzerland Group.
Klockor från Breitling har då rakt inte synts till överallt. I Göteborg har det exklusiva märket bara funnits hos ett par återförsäljare. Men nu får det en större exponering. – Vi tänker att det är dags för landets näst största stad att få en egen butik. Breitling expanderar stort just nu och har redan ett tjugotal butiker i Storbritannien, säger Andreas Thorén, försäljningschef för Breitling Scandinavia. Butiken blir den tredje i Sverige och drivs av Watches of Switzerland Group.
Med en uppväxt i ett välkänt familjeföretag kände Charlotte Ljung att hon hade omvärldens ögon på sig tidigt i livet. Hon berättar om New Yorks betydelse, livets käftsmällar och satsningen på ett eget bolag i en helt ny bransch.
Med en uppväxt i ett välkänt familjeföretag kände Charlotte Ljung att hon hade omvärldens ögon på sig tidigt i livet. Hon berättar om New Yorks betydelse, livets käftsmällar och satsningen på ett eget bolag i en helt ny bransch.
Med en uppväxt i ett välkänt familjeföretag kände Charlotte Ljung att hon hade omvärldens ögon på sig tidigt i livet. Hon berättar om New Yorks betydelse, livets käftsmällar och satsningen på ett eget bolag i en helt ny bransch.
Som nittonåring drog han till New York där han startade sitt första företag. Efter att ha byggt upp ett multinationellt läkemedelsbolag är han tillbaka i Skåne och har infriat drömmen om en börsnotering. Karl berättar om vad som driver honom, om att gå igång på andras idéer och om hur USA fortfarande finns i tankarna.
Som nittonåring drog han till New York där han startade sitt första företag. Efter att ha byggt upp ett multinationellt läkemedelsbolag är han tillbaka i Skåne och har infriat drömmen om en börsnotering. Karl berättar om vad som driver honom, om att gå igång på andras idéer och om hur USA fortfarande finns i tankarna.
Som nittonåring drog han till New York där han startade sitt första företag. Efter att ha byggt upp ett multinationellt läkemedelsbolag är han tillbaka i Skåne och har infriat drömmen om en börsnotering. Karl berättar om vad som driver honom, om att gå igång på andras idéer och om hur USA fortfarande finns i tankarna.
Som tidig entreprenör inom e-handel byggde hon upp ett miljardbolag i resebranschen. Vi har träffat Linda som berättar om när hon slutade vara rädd, entreprenörskap och hur det kan kännas att lämna ett företag man byggt upp.
Som tidig entreprenör inom e-handel byggde hon upp ett miljardbolag i resebranschen. Vi har träffat Linda som berättar om när hon slutade vara rädd, entreprenörskap och hur det kan kännas att lämna ett företag man byggt upp.
Som tidig entreprenör inom e-handel byggde hon upp ett miljardbolag i resebranschen. Vi har träffat Linda som berättar om när hon slutade vara rädd, entreprenörskap och hur det kan kännas att lämna ett företag man byggt upp.
Han byggde sitt prisbelönta IT-bolag Antura på samhällsnytta och långsiktighet utan externa investerare. Vi träffade Mattias för att prata om motviljan mot ekonomiska luftslott, vad som går före karriären och om att leva flera år utan lön.
Han byggde sitt prisbelönta IT-bolag Antura på samhällsnytta och långsiktighet utan externa investerare. Vi träffade Mattias för att prata om motviljan mot ekonomiska luftslott, vad som går före karriären och om att leva flera år utan lön.
Han byggde sitt prisbelönta IT-bolag Antura på samhällsnytta och långsiktighet utan externa investerare. Vi träffade Mattias för att prata om motviljan mot ekonomiska luftslott, vad som går före karriären och om att leva flera år utan lön.
Att Peter DeMaltén inte hittade en lådcykel till rätt pris gav honom en företagsidé. Sedan starten hemma i garaget har Cargobike stadigt vuxit till att omsätta 80 miljoner kronor. Vi har träffat Peter som berättar om sin bakgrund, rockstjärnedrömmar och att ha många järn i elden.
Att Peter DeMaltén inte hittade en lådcykel till rätt pris gav honom en företagsidé. Sedan starten hemma i garaget har Cargobike stadigt vuxit till att omsätta 80 miljoner kronor. Vi har träffat Peter som berättar om sin bakgrund, rockstjärnedrömmar och att ha många järn i elden.
Att Peter DeMaltén inte hittade en lådcykel till rätt pris gav honom en företagsidé. Sedan starten hemma i garaget har Cargobike stadigt vuxit till att omsätta 80 miljoner kronor. Vi har träffat Peter som berättar om sin bakgrund, rockstjärnedrömmar och att ha många järn i elden.
Med bas i Göteborg har hon startat tech-bolag världen över och vunnit 20 Red Dot Awards, 12 UX Design Awards och blivit utsedd till DI Gasell-företag 6 gånger. Vi har träffat Emma som berättar om innovation, varför Göteborg på sikt kommer att växa förbi Stockholm, sin bakgrund och om att knäcka koden.
Med bas i Göteborg har hon startat tech-bolag världen över och vunnit 20 Red Dot Awards, 12 UX Design Awards och blivit utsedd till DI Gasell-företag 6 gånger. Vi har träffat Emma som berättar om innovation, varför Göteborg på sikt kommer att växa förbi Stockholm, sin bakgrund och om att knäcka koden.
Med bas i Göteborg har hon startat tech-bolag världen över och vunnit 20 Red Dot Awards, 12 UX Design Awards och blivit utsedd till DI Gasell-företag 6 gånger. Vi har träffat Emma som berättar om innovation, varför Göteborg på sikt kommer att växa förbi Stockholm, sin bakgrund och om att knäcka koden.
Nyöppnade Jacy’z mitt i Göteborg är ett av ESS Groups senaste nytillskott. Vi träffade hotell- och restaurangkoncernens grundare Jonas Stenberg för att prata om Jonas bakgrund, drivkraft och hur det är att ha vuxit till en miljardkoncern med fler än 2 000 anställda.
Nyöppnade Jacy’z mitt i Göteborg är ett av ESS Groups senaste nytillskott. Vi träffade hotell- och restaurangkoncernens grundare Jonas Stenberg för att prata om Jonas bakgrund, drivkraft och hur det är att ha vuxit till en miljardkoncern med fler än 2 000 anställda.
Nyöppnade Jacy’z mitt i Göteborg är ett av ESS Groups senaste nytillskott. Vi träffade hotell- och restaurangkoncernens grundare Jonas Stenberg för att prata om Jonas bakgrund, drivkraft och hur det är att ha vuxit till en miljardkoncern med fler än 2 000 anställda.
Han är direktör på Clarion Hotel Malmö Live, som är Skånes största hotell. Vi träffade Jens för att prata om hans bakgrund, kärleken till Malmö och framtiden för den skånska hotellbranschen.
Han är direktör på Clarion Hotel Malmö Live, som är Skånes största hotell. Vi träffade Jens för att prata om hans bakgrund, kärleken till Malmö och framtiden för den skånska hotellbranschen.
Han är direktör på Clarion Hotel Malmö Live, som är Skånes största hotell. Vi träffade Jens för att prata om hans bakgrund, kärleken till Malmö och framtiden för den skånska hotellbranschen.
Han drömde om Paris modevärld men föll för mäkleriet. Som grundare av Våningen & Villan ville Johan förändra mäklarbranschen. Han fick bolaget att växa till fler än 150 medarbetare. Vi träffade Johan som berättade om kreativitet, entreprenörskap och om beslutet att sälja sitt livsverk.
Han drömde om Paris modevärld men föll för mäkleriet. Som grundare av Våningen & Villan ville Johan förändra mäklarbranschen. Han fick bolaget att växa till fler än 150 medarbetare. Vi träffade Johan som berättade om kreativitet, entreprenörskap och om beslutet att sälja sitt livsverk.
Han drömde om Paris modevärld men föll för mäkleriet. Som grundare av Våningen & Villan ville Johan förändra mäklarbranschen. Han fick bolaget att växa till fler än 150 medarbetare. Vi träffade Johan som berättade om kreativitet, entreprenörskap och om beslutet att sälja sitt livsverk.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö