Button Text
Läs
Intervju
Maj 2025

Christina Hörnell

Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.

Christina Hörnell
Läs
Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Läs
Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Läs
På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

Läs
Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Läs
Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Läs
Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Läs
På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

Läs
Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Läs
Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Läs
Intervju
November 2024

Simona Bamerlind

Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.

Simona Bamerlind
Läs
12/1/2023
Sundsgymnasiet bygger ut
Byggnytt
December 2023

Sundsgymnasiet bygger ut

Tornhuset, en del av Sundsgymnasiet i Vellinge, ska byggas om och få en ny tillbyggnad. Projektet ska skapa plats åt ytterligare 130 gymnasiestuderande. Utöver fler lektionssalar, grupprum och arbetsrum kommer matsal och tillagningskök att utvidgas. Totalt omfattar projektet 2400 kvadratmeter, varav ombyggnad och tillbyggnad står för omkring hälften vardera. Projektet beräknas vara klart våren 2025.

Sundsgymnasiet bygger ut
Byggnytt
December 2023

Sundsgymnasiet bygger ut

Tornhuset, en del av Sundsgymnasiet i Vellinge, ska byggas om och få en ny tillbyggnad. Projektet ska skapa plats åt ytterligare 130 gymnasiestuderande. Utöver fler lektionssalar, grupprum och arbetsrum kommer matsal och tillagningskök att utvidgas. Totalt omfattar projektet 2400 kvadratmeter, varav ombyggnad och tillbyggnad står för omkring hälften vardera. Projektet beräknas vara klart våren 2025.

Sundsgymnasiet bygger ut
Byggnytt
December 2023

Sundsgymnasiet bygger ut

Tornhuset, en del av Sundsgymnasiet i Vellinge, ska byggas om och få en ny tillbyggnad. Projektet ska skapa plats åt ytterligare 130 gymnasiestuderande. Utöver fler lektionssalar, grupprum och arbetsrum kommer matsal och tillagningskök att utvidgas. Totalt omfattar projektet 2400 kvadratmeter, varav ombyggnad och tillbyggnad står för omkring hälften vardera. Projektet beräknas vara klart våren 2025.

Läs
12/1/2023
Nytt bostadsområde i norra Kävlinge
Byggnytt
December 2023

Nytt bostadsområde i norra Kävlinge

I norra Kävlinge, mellan väg 108 i väster och Minnesdalsvägen i öster, planeras det nya området Minnesdal med småskalig och varierad bebyggelse i form av radhus, villor och lägenheter. Genom området är det tänkt att bli en trädkantad huvudgata. Första etappen i utbyggnaden omfattar cirka 700 bostäder i två- till trevåningshus, men också förskolor, LSS-boende och seniorboende. Arbetet med ny detaljplan har inletts.

Nytt bostadsområde i norra Kävlinge
Byggnytt
December 2023

Nytt bostadsområde i norra Kävlinge

I norra Kävlinge, mellan väg 108 i väster och Minnesdalsvägen i öster, planeras det nya området Minnesdal med småskalig och varierad bebyggelse i form av radhus, villor och lägenheter. Genom området är det tänkt att bli en trädkantad huvudgata. Första etappen i utbyggnaden omfattar cirka 700 bostäder i två- till trevåningshus, men också förskolor, LSS-boende och seniorboende. Arbetet med ny detaljplan har inletts.

Nytt bostadsområde i norra Kävlinge
Byggnytt
December 2023

Nytt bostadsområde i norra Kävlinge

I norra Kävlinge, mellan väg 108 i väster och Minnesdalsvägen i öster, planeras det nya området Minnesdal med småskalig och varierad bebyggelse i form av radhus, villor och lägenheter. Genom området är det tänkt att bli en trädkantad huvudgata. Första etappen i utbyggnaden omfattar cirka 700 bostäder i två- till trevåningshus, men också förskolor, LSS-boende och seniorboende. Arbetet med ny detaljplan har inletts.

Läs
12/1/2023
Bostäder på Fisketorvet i Köpenhamn
Byggnytt
December 2023

Bostäder på Fisketorvet i Köpenhamn

Utbyggnadsplanerna för det 23 år gamla shoppingcentret Fisketorvet i Köpenhamn börjar klarna efter att de ursprungliga planerna har bantats från 70 000 till 43 000 kvadratmeter. Nu ska det bli tillbyggnader på mer än 40 meters höjd med publika lokaler, som restauranger eller butiker, i entréplanet. Enbart nybygget i det sydvästra hörnet ska ge plats åt 9 300 kvadratmeter för bostäder tillsammans med kontor.

Bostäder på Fisketorvet i Köpenhamn
Byggnytt
December 2023

Bostäder på Fisketorvet i Köpenhamn

Utbyggnadsplanerna för det 23 år gamla shoppingcentret Fisketorvet i Köpenhamn börjar klarna efter att de ursprungliga planerna har bantats från 70 000 till 43 000 kvadratmeter. Nu ska det bli tillbyggnader på mer än 40 meters höjd med publika lokaler, som restauranger eller butiker, i entréplanet. Enbart nybygget i det sydvästra hörnet ska ge plats åt 9 300 kvadratmeter för bostäder tillsammans med kontor.

Bostäder på Fisketorvet i Köpenhamn
Byggnytt
December 2023

Bostäder på Fisketorvet i Köpenhamn

Utbyggnadsplanerna för det 23 år gamla shoppingcentret Fisketorvet i Köpenhamn börjar klarna efter att de ursprungliga planerna har bantats från 70 000 till 43 000 kvadratmeter. Nu ska det bli tillbyggnader på mer än 40 meters höjd med publika lokaler, som restauranger eller butiker, i entréplanet. Enbart nybygget i det sydvästra hörnet ska ge plats åt 9 300 kvadratmeter för bostäder tillsammans med kontor.

Läs
12/1/2023
Uppdaterad Soundboks
Underhållning
December 2023

Uppdaterad Soundboks

Ingen har väl missat den ”bärbara” högtalaren som får alla andra att skämmas? Den redan högljudda kolossen har fått ännu mer tryck (126 dB), bättre batteri (40h) och SKAA-anslutning så du kan koppla ihop 4 st Soundboks4 där de kan sköta olika kanaler för optimalt stereoljud. Boooyaaah!

Uppdaterad Soundboks
Underhållning
December 2023

Uppdaterad Soundboks

Ingen har väl missat den ”bärbara” högtalaren som får alla andra att skämmas? Den redan högljudda kolossen har fått ännu mer tryck (126 dB), bättre batteri (40h) och SKAA-anslutning så du kan koppla ihop 4 st Soundboks4 där de kan sköta olika kanaler för optimalt stereoljud. Boooyaaah!

Uppdaterad Soundboks
Underhållning
December 2023

Uppdaterad Soundboks

Ingen har väl missat den ”bärbara” högtalaren som får alla andra att skämmas? Den redan högljudda kolossen har fått ännu mer tryck (126 dB), bättre batteri (40h) och SKAA-anslutning så du kan koppla ihop 4 st Soundboks4 där de kan sköta olika kanaler för optimalt stereoljud. Boooyaaah!

Läs
12/1/2023
Vad är grejen med Babblarna?
Underhållning
December 2023

Vad är grejen med Babblarna?

Jag har en liten parvel där hemma. Jack. Jag älskar honom väldigt mycket och han är den bästa ungen i hela världen. Om du som läser detta också har barn ska du veta att hur bra och gulliga dina barn än är så är Jack lite bättre och gulligare. Inte för att va taskig alltså men så är det.

Vad är grejen med Babblarna?
Underhållning
December 2023

Vad är grejen med Babblarna?

Jag har en liten parvel där hemma. Jack. Jag älskar honom väldigt mycket och han är den bästa ungen i hela världen. Om du som läser detta också har barn ska du veta att hur bra och gulliga dina barn än är så är Jack lite bättre och gulligare. Inte för att va taskig alltså men så är det.

Vad är grejen med Babblarna?
Underhållning
December 2023

Vad är grejen med Babblarna?

Jag har en liten parvel där hemma. Jack. Jag älskar honom väldigt mycket och han är den bästa ungen i hela världen. Om du som läser detta också har barn ska du veta att hur bra och gulliga dina barn än är så är Jack lite bättre och gulligare. Inte för att va taskig alltså men så är det.

Läs
12/1/2023
Världens starkaste curry?
Underhållning
December 2023

Världens starkaste curry?

På vissa restauranger i Birmingham serveras en rätt som heter Phaal Curry. Denna ska vara starkare än Vindaloo och kan innehålla chilisorter som Scotch bonnet, habanero, eller Carolina reaper. Grytan är tomatbaserad med ingefära och (ibland) fänkålsfrön. Numera finns den även på menyn på Brick Lane Curry House på Manhattan, NY.

Världens starkaste curry?
Underhållning
December 2023

Världens starkaste curry?

På vissa restauranger i Birmingham serveras en rätt som heter Phaal Curry. Denna ska vara starkare än Vindaloo och kan innehålla chilisorter som Scotch bonnet, habanero, eller Carolina reaper. Grytan är tomatbaserad med ingefära och (ibland) fänkålsfrön. Numera finns den även på menyn på Brick Lane Curry House på Manhattan, NY.

Världens starkaste curry?
Underhållning
December 2023

Världens starkaste curry?

På vissa restauranger i Birmingham serveras en rätt som heter Phaal Curry. Denna ska vara starkare än Vindaloo och kan innehålla chilisorter som Scotch bonnet, habanero, eller Carolina reaper. Grytan är tomatbaserad med ingefära och (ibland) fänkålsfrön. Numera finns den även på menyn på Brick Lane Curry House på Manhattan, NY.

Läs
12/1/2023
Något för finlyssnaren
Underhållning
December 2023

Något för finlyssnaren

Om man vill spela sina skivor på skivspelarnas ultimata crème-de-la-crème, Thorens nya modell New Reference, får man vara beredd att betala 2,8 miljoner kronor(!). Vi har inte ens sett den i verkligheten, men den ser makalöst krallig ut på bild...

Något för finlyssnaren
Underhållning
December 2023

Något för finlyssnaren

Om man vill spela sina skivor på skivspelarnas ultimata crème-de-la-crème, Thorens nya modell New Reference, får man vara beredd att betala 2,8 miljoner kronor(!). Vi har inte ens sett den i verkligheten, men den ser makalöst krallig ut på bild...

Något för finlyssnaren
Underhållning
December 2023

Något för finlyssnaren

Om man vill spela sina skivor på skivspelarnas ultimata crème-de-la-crème, Thorens nya modell New Reference, får man vara beredd att betala 2,8 miljoner kronor(!). Vi har inte ens sett den i verkligheten, men den ser makalöst krallig ut på bild...

Läs
12/1/2023
Hur jag fick en indisk sås uppkallad efter mig…
Underhållning
December 2023

Hur jag fick en indisk sås uppkallad efter mig…

Alla vet ju att Andy Warhol älskar hamburgare och godis. Men myten spräcktes direkt. ”Stannar du på lunch”, frågar Andy artigt när vi småpratar om hans ”superstars”, senaste silkscreen-trycken och hans besatthet av europeiska antikviteter i The Factory vid Union Square.

Hur jag fick en indisk sås uppkallad efter mig…
Underhållning
December 2023

Hur jag fick en indisk sås uppkallad efter mig…

Alla vet ju att Andy Warhol älskar hamburgare och godis. Men myten spräcktes direkt. ”Stannar du på lunch”, frågar Andy artigt när vi småpratar om hans ”superstars”, senaste silkscreen-trycken och hans besatthet av europeiska antikviteter i The Factory vid Union Square.

Hur jag fick en indisk sås uppkallad efter mig…
Underhållning
December 2023

Hur jag fick en indisk sås uppkallad efter mig…

Alla vet ju att Andy Warhol älskar hamburgare och godis. Men myten spräcktes direkt. ”Stannar du på lunch”, frågar Andy artigt när vi småpratar om hans ”superstars”, senaste silkscreen-trycken och hans besatthet av europeiska antikviteter i The Factory vid Union Square.

Läs
12/1/2023
 Snabbast på att äta spagetti
Underhållning
December 2023

Snabbast på att äta spagetti

Leah Shutkever från London slog rekord i att äta en skål spagetti på så lite som 17,03 sekunder, nu i somras. ”En skål” definierades som 100 g spagetti och 50 g sås, om du vill prova att slå rekordet...

 Snabbast på att äta spagetti
Underhållning
December 2023

Snabbast på att äta spagetti

Leah Shutkever från London slog rekord i att äta en skål spagetti på så lite som 17,03 sekunder, nu i somras. ”En skål” definierades som 100 g spagetti och 50 g sås, om du vill prova att slå rekordet...

 Snabbast på att äta spagetti
Underhållning
December 2023

Snabbast på att äta spagetti

Leah Shutkever från London slog rekord i att äta en skål spagetti på så lite som 17,03 sekunder, nu i somras. ”En skål” definierades som 100 g spagetti och 50 g sås, om du vill prova att slå rekordet...

Läs
9/17/2014
Henrik Regnér
Intervju
September 2014

Henrik Regnér

Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.

Henrik Regnér
Intervju
September 2014

Henrik Regnér

Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.

Henrik Regnér
Intervju
September 2014

Henrik Regnér

Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.

Läs
9/17/2014
Kristina Bardh
Intervju
September 2014

Kristina Bardh

Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.

Kristina Bardh
Intervju
September 2014

Kristina Bardh

Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.

Kristina Bardh
Intervju
September 2014

Kristina Bardh

Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.

Läs
7/17/2014
Daniel Müllern
Intervju
Juli 2014

Daniel Müllern

Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.

Daniel Müllern
Intervju
Juli 2014

Daniel Müllern

Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.

Daniel Müllern
Intervju
Juli 2014

Daniel Müllern

Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.

Läs
4/16/2014
Ellen Benediktson
Intervju
April 2014

Ellen Benediktson

Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.

Ellen Benediktson
Intervju
April 2014

Ellen Benediktson

Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.

Ellen Benediktson
Intervju
April 2014

Ellen Benediktson

Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.

Läs
10/16/2013
Jon Enström
Intervju
Oktober 2013

Jon Enström

”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.

Jon Enström
Intervju
Oktober 2013

Jon Enström

”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.

Jon Enström
Intervju
Oktober 2013

Jon Enström

”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.

Läs
10/15/2013
Krister Appelfeldt
Intervju
Oktober 2013

Krister Appelfeldt

Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.

Krister Appelfeldt
Intervju
Oktober 2013

Krister Appelfeldt

Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.

Krister Appelfeldt
Intervju
Oktober 2013

Krister Appelfeldt

Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.

Läs
10/15/2013
Wilhelm Pieplow
Intervju
Oktober 2013

Wilhelm Pieplow

Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.

Wilhelm Pieplow
Intervju
Oktober 2013

Wilhelm Pieplow

Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.

Wilhelm Pieplow
Intervju
Oktober 2013

Wilhelm Pieplow

Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.

Läs
10/15/2013
Dan Olofsson
Intervju
Oktober 2013

Dan Olofsson

Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.

Dan Olofsson
Intervju
Oktober 2013

Dan Olofsson

Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.

Dan Olofsson
Intervju
Oktober 2013

Dan Olofsson

Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.

Läs
2/14/2024 11:04
Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.