Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
Engelska Doghouse Distillery har släppt Debt Collector whisky, en produkt som följer alla traditioner för att framställa bourbon, fast destillerad i deras industrilokal i Battersea. Produkten innehåller 75% majs och har lagrats på kolade ekfat i 7 år. Grundaren Braden Saunders menar att en fördel med att tillverka en whisky i bourbonstil är att många cocktailrecept använder bourbon, hellre än singel malt whisky. Och på så sätt blir produkten mer inkluderande. Smak beskrivs som karamellkola och vanilj likt traditionella bourbons.
Engelska Doghouse Distillery har släppt Debt Collector whisky, en produkt som följer alla traditioner för att framställa bourbon, fast destillerad i deras industrilokal i Battersea. Produkten innehåller 75% majs och har lagrats på kolade ekfat i 7 år. Grundaren Braden Saunders menar att en fördel med att tillverka en whisky i bourbonstil är att många cocktailrecept använder bourbon, hellre än singel malt whisky. Och på så sätt blir produkten mer inkluderande. Smak beskrivs som karamellkola och vanilj likt traditionella bourbons.
Engelska Doghouse Distillery har släppt Debt Collector whisky, en produkt som följer alla traditioner för att framställa bourbon, fast destillerad i deras industrilokal i Battersea. Produkten innehåller 75% majs och har lagrats på kolade ekfat i 7 år. Grundaren Braden Saunders menar att en fördel med att tillverka en whisky i bourbonstil är att många cocktailrecept använder bourbon, hellre än singel malt whisky. Och på så sätt blir produkten mer inkluderande. Smak beskrivs som karamellkola och vanilj likt traditionella bourbons.
Ingen annan dryck har på så kort tid förändrats lika mycket som gin. Det som var en ganska enkel industrisprit till för drygt tio år sedan lockar i dag konnässörer till provningsglasen över hela världen. Förr var gin mest ett nödvändigt ont till kvälls-GT:n, men har nu blivit en symfoni av smaker – och Sverige har täten.
Ingen annan dryck har på så kort tid förändrats lika mycket som gin. Det som var en ganska enkel industrisprit till för drygt tio år sedan lockar i dag konnässörer till provningsglasen över hela världen. Förr var gin mest ett nödvändigt ont till kvälls-GT:n, men har nu blivit en symfoni av smaker – och Sverige har täten.
Ingen annan dryck har på så kort tid förändrats lika mycket som gin. Det som var en ganska enkel industrisprit till för drygt tio år sedan lockar i dag konnässörer till provningsglasen över hela världen. Förr var gin mest ett nödvändigt ont till kvälls-GT:n, men har nu blivit en symfoni av smaker – och Sverige har täten.
Tiffany & Co.s nya flaggskeppsbutik ligger i det spektakulära Taikoo Li-kvarteret. Här blandas traditionell kinesisk arkitektur med moderna västerländska märkesbutiker. Själva butiken är ritad av Hugh Dutton och på första våningen möts man av en ljuskrona inspirerad av lokala magnoliablommor.
Tiffany & Co.s nya flaggskeppsbutik ligger i det spektakulära Taikoo Li-kvarteret. Här blandas traditionell kinesisk arkitektur med moderna västerländska märkesbutiker. Själva butiken är ritad av Hugh Dutton och på första våningen möts man av en ljuskrona inspirerad av lokala magnoliablommor.
Tiffany & Co.s nya flaggskeppsbutik ligger i det spektakulära Taikoo Li-kvarteret. Här blandas traditionell kinesisk arkitektur med moderna västerländska märkesbutiker. Själva butiken är ritad av Hugh Dutton och på första våningen möts man av en ljuskrona inspirerad av lokala magnoliablommor.
Ikoniska Golden Steer i Las Vegas öppnade 1958 och är mångas favorit bland steak houses. Nu ska de öppna ett andra ställe på One Fifth space (1 Fifth Avenue, West Eighth Street) på Manhattan. Menyn ska vara densamma med några tillägg som är lokala för New York och enligt ägaren Amanda Signorelli ska de öppna nu till hösten.
Ikoniska Golden Steer i Las Vegas öppnade 1958 och är mångas favorit bland steak houses. Nu ska de öppna ett andra ställe på One Fifth space (1 Fifth Avenue, West Eighth Street) på Manhattan. Menyn ska vara densamma med några tillägg som är lokala för New York och enligt ägaren Amanda Signorelli ska de öppna nu till hösten.
Ikoniska Golden Steer i Las Vegas öppnade 1958 och är mångas favorit bland steak houses. Nu ska de öppna ett andra ställe på One Fifth space (1 Fifth Avenue, West Eighth Street) på Manhattan. Menyn ska vara densamma med några tillägg som är lokala för New York och enligt ägaren Amanda Signorelli ska de öppna nu till hösten.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.
Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.
Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.
Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.
Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.
Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.
Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till
Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till
Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till
I bryggeriet BRUS på Nørrebro tillverkas ölen ett rum bort från baren. To Øl står bakom recepten – ofta humledrivna, men alltid med en twist. Maten matchar ölen: crispy chicken sandwich med syrad kål, baos med sidfläsk, friterad aubergine med sojamajonnäs. Inga klassiker, men smarta smaker. Allt serveras utan krångel, men med noggrannhet. Hit går man hungrig – och törstig.
I bryggeriet BRUS på Nørrebro tillverkas ölen ett rum bort från baren. To Øl står bakom recepten – ofta humledrivna, men alltid med en twist. Maten matchar ölen: crispy chicken sandwich med syrad kål, baos med sidfläsk, friterad aubergine med sojamajonnäs. Inga klassiker, men smarta smaker. Allt serveras utan krångel, men med noggrannhet. Hit går man hungrig – och törstig.
I bryggeriet BRUS på Nørrebro tillverkas ölen ett rum bort från baren. To Øl står bakom recepten – ofta humledrivna, men alltid med en twist. Maten matchar ölen: crispy chicken sandwich med syrad kål, baos med sidfläsk, friterad aubergine med sojamajonnäs. Inga klassiker, men smarta smaker. Allt serveras utan krångel, men med noggrannhet. Hit går man hungrig – och törstig.
I Landskrona är det klart för två stora anläggningar: Dels en helt ny simhall och dels en helt ombyggt fotbollsarena. Simhallen kommer att ha en 25-metersbassäng med höj- och sänkbar botten, samt en 50-metersbassäng och upp till som mest 900 åskådarplatser. Det blir också kafé och badlekland. Den uppdaterade fotbollsarenan kommer bland annat att ha nya storbildsskärmar och samtliga sittplatser under tak. Arenan väntas vara klar under andra kvartalet 2027. Den nya simhallen ska öppna 2028.
I Landskrona är det klart för två stora anläggningar: Dels en helt ny simhall och dels en helt ombyggt fotbollsarena. Simhallen kommer att ha en 25-metersbassäng med höj- och sänkbar botten, samt en 50-metersbassäng och upp till som mest 900 åskådarplatser. Det blir också kafé och badlekland. Den uppdaterade fotbollsarenan kommer bland annat att ha nya storbildsskärmar och samtliga sittplatser under tak. Arenan väntas vara klar under andra kvartalet 2027. Den nya simhallen ska öppna 2028.
I Landskrona är det klart för två stora anläggningar: Dels en helt ny simhall och dels en helt ombyggt fotbollsarena. Simhallen kommer att ha en 25-metersbassäng med höj- och sänkbar botten, samt en 50-metersbassäng och upp till som mest 900 åskådarplatser. Det blir också kafé och badlekland. Den uppdaterade fotbollsarenan kommer bland annat att ha nya storbildsskärmar och samtliga sittplatser under tak. Arenan väntas vara klar under andra kvartalet 2027. Den nya simhallen ska öppna 2028.
Tomas de Souza har utsetts till ny vd för Minc i Malmö. Han tillträder i augusti och tar med sig erfarenhet från bland annat Ablemind, Bonnier News och EFL. – Malmö är den perfekta platsen för att lösa globala utmaningar – en stad präglad av mångfald, kreativitet och mod. Jag ser Minc som hjärtat i den utvecklingen, säger de Souza. Rekryteringen lockade över 350 sökande. Enligt Mincs styrelse kombinerar de Souza erfarenhet från startupvärlden och innovationsledning med ett starkt engagemang för Malmös näringsliv.
Tomas de Souza har utsetts till ny vd för Minc i Malmö. Han tillträder i augusti och tar med sig erfarenhet från bland annat Ablemind, Bonnier News och EFL. – Malmö är den perfekta platsen för att lösa globala utmaningar – en stad präglad av mångfald, kreativitet och mod. Jag ser Minc som hjärtat i den utvecklingen, säger de Souza. Rekryteringen lockade över 350 sökande. Enligt Mincs styrelse kombinerar de Souza erfarenhet från startupvärlden och innovationsledning med ett starkt engagemang för Malmös näringsliv.
Tomas de Souza har utsetts till ny vd för Minc i Malmö. Han tillträder i augusti och tar med sig erfarenhet från bland annat Ablemind, Bonnier News och EFL. – Malmö är den perfekta platsen för att lösa globala utmaningar – en stad präglad av mångfald, kreativitet och mod. Jag ser Minc som hjärtat i den utvecklingen, säger de Souza. Rekryteringen lockade över 350 sökande. Enligt Mincs styrelse kombinerar de Souza erfarenhet från startupvärlden och innovationsledning med ett starkt engagemang för Malmös näringsliv.
På en smal träbrygga ute på Refshaleøen ligger La Banchina – en vinbar, bastu och restaurang i ett före detta båthus. Naturviner serveras ur flaskor med handskrivna etiketter, maten är säsongsbetonad och ofta vegetarisk. Gäster badar direkt från bryggan mellan rätter och glas. Det är litet, enkelt och charmigt rörigt – ett ställe där man tappar tiden och kommer hem med salt i håret.
På en smal träbrygga ute på Refshaleøen ligger La Banchina – en vinbar, bastu och restaurang i ett före detta båthus. Naturviner serveras ur flaskor med handskrivna etiketter, maten är säsongsbetonad och ofta vegetarisk. Gäster badar direkt från bryggan mellan rätter och glas. Det är litet, enkelt och charmigt rörigt – ett ställe där man tappar tiden och kommer hem med salt i håret.
På en smal träbrygga ute på Refshaleøen ligger La Banchina – en vinbar, bastu och restaurang i ett före detta båthus. Naturviner serveras ur flaskor med handskrivna etiketter, maten är säsongsbetonad och ofta vegetarisk. Gäster badar direkt från bryggan mellan rätter och glas. Det är litet, enkelt och charmigt rörigt – ett ställe där man tappar tiden och kommer hem med salt i håret.
Kronärtskocka (Cynara cardunculus) är en grönsak som tillhör tistelsläktet och odlas främst för sina ätbara blomknoppar. Det är den omogna blomman man äter, särskilt de köttiga delarna av de yttre bladen samt det mjuka ”hjärtat” i mitten. Kronärtskockan är rik på fiber, låg i kalorier, hög i antioxidanter och innehåller bland annat C-vitamin, K-vitamin, folat, magnesium och kalium.
Kronärtskocka (Cynara cardunculus) är en grönsak som tillhör tistelsläktet och odlas främst för sina ätbara blomknoppar. Det är den omogna blomman man äter, särskilt de köttiga delarna av de yttre bladen samt det mjuka ”hjärtat” i mitten. Kronärtskockan är rik på fiber, låg i kalorier, hög i antioxidanter och innehåller bland annat C-vitamin, K-vitamin, folat, magnesium och kalium.
Kronärtskocka (Cynara cardunculus) är en grönsak som tillhör tistelsläktet och odlas främst för sina ätbara blomknoppar. Det är den omogna blomman man äter, särskilt de köttiga delarna av de yttre bladen samt det mjuka ”hjärtat” i mitten. Kronärtskockan är rik på fiber, låg i kalorier, hög i antioxidanter och innehåller bland annat C-vitamin, K-vitamin, folat, magnesium och kalium.
En ny detaljplan öppnar för helt nya bostadskvarter intill Mejeriet i Lund. På ett område som avgränsas av Södra Vägen, Stora Södergatan, Södra Esplanaden och Tullgatan ska det byggas tre slutna kvarter med privata innergårdar och fyra så kallade parkhus. Därmed utvidgas Lunds stadskärna söderut. Totalt ska det bli cirka 500 nya hyres- och bostadsrätter i hus som blir från fem till sju våningar höga. Parkering kommer att finnas i en gemensam anläggning i kvarteret närmast Tullgatan.
En ny detaljplan öppnar för helt nya bostadskvarter intill Mejeriet i Lund. På ett område som avgränsas av Södra Vägen, Stora Södergatan, Södra Esplanaden och Tullgatan ska det byggas tre slutna kvarter med privata innergårdar och fyra så kallade parkhus. Därmed utvidgas Lunds stadskärna söderut. Totalt ska det bli cirka 500 nya hyres- och bostadsrätter i hus som blir från fem till sju våningar höga. Parkering kommer att finnas i en gemensam anläggning i kvarteret närmast Tullgatan.
En ny detaljplan öppnar för helt nya bostadskvarter intill Mejeriet i Lund. På ett område som avgränsas av Södra Vägen, Stora Södergatan, Södra Esplanaden och Tullgatan ska det byggas tre slutna kvarter med privata innergårdar och fyra så kallade parkhus. Därmed utvidgas Lunds stadskärna söderut. Totalt ska det bli cirka 500 nya hyres- och bostadsrätter i hus som blir från fem till sju våningar höga. Parkering kommer att finnas i en gemensam anläggning i kvarteret närmast Tullgatan.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Diamantens anatomi, vilka länder som utvinner flest diamanter och en planet som tros bestå av en tredjedel diamant.
Diamantens anatomi, vilka länder som utvinner flest diamanter och en planet som tros bestå av en tredjedel diamant.
Diamantens anatomi, vilka länder som utvinner flest diamanter och en planet som tros bestå av en tredjedel diamant.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö