Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Bygget av ett nytt fryslager i Hyllinge nordöst om Helsingborg startar under december månad. Byggnaden uppförs i den sydvästra delen av Hyllinge och ska innehålla frysrum med tillhörande inlastning, personal- och teknikrum samt slussar mot en befintlig byggnad där en kontorsdel samtidigt byggs om. Nybygget får en total yta på 6 400 kvadratmeter. Projektet beräknas stå färdigt i februari 2025.
Bygget av ett nytt fryslager i Hyllinge nordöst om Helsingborg startar under december månad. Byggnaden uppförs i den sydvästra delen av Hyllinge och ska innehålla frysrum med tillhörande inlastning, personal- och teknikrum samt slussar mot en befintlig byggnad där en kontorsdel samtidigt byggs om. Nybygget får en total yta på 6 400 kvadratmeter. Projektet beräknas stå färdigt i februari 2025.
Bygget av ett nytt fryslager i Hyllinge nordöst om Helsingborg startar under december månad. Byggnaden uppförs i den sydvästra delen av Hyllinge och ska innehålla frysrum med tillhörande inlastning, personal- och teknikrum samt slussar mot en befintlig byggnad där en kontorsdel samtidigt byggs om. Nybygget får en total yta på 6 400 kvadratmeter. Projektet beräknas stå färdigt i februari 2025.
Innan tvn hängde på väggen fanns stativ. Det gör det nu också. Spectral ART AX TV-Stand sätter tvn på piedestal och behandlar den som en möbel. Tillverkad i massiv ek, har en universell monteringsplatta för tvn och dold kabelföring i bakbenet. Kostar nånstans runt 15 000 kronor.
Innan tvn hängde på väggen fanns stativ. Det gör det nu också. Spectral ART AX TV-Stand sätter tvn på piedestal och behandlar den som en möbel. Tillverkad i massiv ek, har en universell monteringsplatta för tvn och dold kabelföring i bakbenet. Kostar nånstans runt 15 000 kronor.
Innan tvn hängde på väggen fanns stativ. Det gör det nu också. Spectral ART AX TV-Stand sätter tvn på piedestal och behandlar den som en möbel. Tillverkad i massiv ek, har en universell monteringsplatta för tvn och dold kabelföring i bakbenet. Kostar nånstans runt 15 000 kronor.
Ikväll ska jag gå på bio och se Scorseses nya film Killers of the Flower Moon. Eftersom Scorsese är en av husgudarna ska det bli jättekul men samtidigt är jag en smula orolig. Filmen är nämligen 206 minuter lång(!). Tre timmar och tjugosex minuter! Det är aslångt. Nu är det i och för sig så att det har blivit något av Scorseses signum att göra långa filmer.
Ikväll ska jag gå på bio och se Scorseses nya film Killers of the Flower Moon. Eftersom Scorsese är en av husgudarna ska det bli jättekul men samtidigt är jag en smula orolig. Filmen är nämligen 206 minuter lång(!). Tre timmar och tjugosex minuter! Det är aslångt. Nu är det i och för sig så att det har blivit något av Scorseses signum att göra långa filmer.
Ikväll ska jag gå på bio och se Scorseses nya film Killers of the Flower Moon. Eftersom Scorsese är en av husgudarna ska det bli jättekul men samtidigt är jag en smula orolig. Filmen är nämligen 206 minuter lång(!). Tre timmar och tjugosex minuter! Det är aslångt. Nu är det i och för sig så att det har blivit något av Scorseses signum att göra långa filmer.
Stoppa pressarna, nu har en ny chili forskats fram och intagit tronen som världens starkaste. Och min fråga är, behöver vi verkligen det?
Stoppa pressarna, nu har en ny chili forskats fram och intagit tronen som världens starkaste. Och min fråga är, behöver vi verkligen det?
Stoppa pressarna, nu har en ny chili forskats fram och intagit tronen som världens starkaste. Och min fråga är, behöver vi verkligen det?
Chilibonden Greg Foster i San Diego satte världsrekord när han den 17 september 2022 åt 10 Carolina Reaper-chilis på 33,15 sekunder. Hans råd till den som vill försöka slå det är att ha mjölk och glass nära till hands.
Chilibonden Greg Foster i San Diego satte världsrekord när han den 17 september 2022 åt 10 Carolina Reaper-chilis på 33,15 sekunder. Hans råd till den som vill försöka slå det är att ha mjölk och glass nära till hands.
Chilibonden Greg Foster i San Diego satte världsrekord när han den 17 september 2022 åt 10 Carolina Reaper-chilis på 33,15 sekunder. Hans råd till den som vill försöka slå det är att ha mjölk och glass nära till hands.
1982 köpte Behcet Yuksel en pizzeria i Högsbohöjd, vilken skulle bli startskottet för kedjan I Love Pizza. – När han tog över en pizzeria till ville vi bröder göra något roligt av den. Så vi startade I Love Pizza 2010, berättar sonen Jonny Yuksel. I dag har familjen tio restauranger, i huvudsak i Göteborg men även i Kungsbacka, Mölnlycke och Kungälv samt en på Gotland. Det senaste tillskottet öppnas i Nya Hovås i mitten av december. – Den är en klassisk pizzeria, som alla våra ställen. Vi jobbar med bra råvaror i en trevlig miljö och har även kebab och sallader, summerar Jonny Yuksel.
1982 köpte Behcet Yuksel en pizzeria i Högsbohöjd, vilken skulle bli startskottet för kedjan I Love Pizza. – När han tog över en pizzeria till ville vi bröder göra något roligt av den. Så vi startade I Love Pizza 2010, berättar sonen Jonny Yuksel. I dag har familjen tio restauranger, i huvudsak i Göteborg men även i Kungsbacka, Mölnlycke och Kungälv samt en på Gotland. Det senaste tillskottet öppnas i Nya Hovås i mitten av december. – Den är en klassisk pizzeria, som alla våra ställen. Vi jobbar med bra råvaror i en trevlig miljö och har även kebab och sallader, summerar Jonny Yuksel.
1982 köpte Behcet Yuksel en pizzeria i Högsbohöjd, vilken skulle bli startskottet för kedjan I Love Pizza. – När han tog över en pizzeria till ville vi bröder göra något roligt av den. Så vi startade I Love Pizza 2010, berättar sonen Jonny Yuksel. I dag har familjen tio restauranger, i huvudsak i Göteborg men även i Kungsbacka, Mölnlycke och Kungälv samt en på Gotland. Det senaste tillskottet öppnas i Nya Hovås i mitten av december. – Den är en klassisk pizzeria, som alla våra ställen. Vi jobbar med bra råvaror i en trevlig miljö och har även kebab och sallader, summerar Jonny Yuksel.
Hemelektronikkedjan Euronics har drygt 11 000 butiker i Europa, varav 106 stycken i Sverige. Konceptet är ett brett utbud av det senaste inom teknik, ljud, telefoni och smarta hemprodukter. Den nya butiken blir företagets andra i Göteborg när den slår upp portarna i gatuplan i Femman under december. – Vår närvaro på Sveriges mest trafikerade köpcentrum har varit en långvarig plan. Vi ser fram emot att stärka vår position i Göteborg och erbjuda de senaste produkterna till rätt pris, tillsammans med kvalificerad rådgivning, säger Amir Dehghani, butikschef på Euronics.
Hemelektronikkedjan Euronics har drygt 11 000 butiker i Europa, varav 106 stycken i Sverige. Konceptet är ett brett utbud av det senaste inom teknik, ljud, telefoni och smarta hemprodukter. Den nya butiken blir företagets andra i Göteborg när den slår upp portarna i gatuplan i Femman under december. – Vår närvaro på Sveriges mest trafikerade köpcentrum har varit en långvarig plan. Vi ser fram emot att stärka vår position i Göteborg och erbjuda de senaste produkterna till rätt pris, tillsammans med kvalificerad rådgivning, säger Amir Dehghani, butikschef på Euronics.
Hemelektronikkedjan Euronics har drygt 11 000 butiker i Europa, varav 106 stycken i Sverige. Konceptet är ett brett utbud av det senaste inom teknik, ljud, telefoni och smarta hemprodukter. Den nya butiken blir företagets andra i Göteborg när den slår upp portarna i gatuplan i Femman under december. – Vår närvaro på Sveriges mest trafikerade köpcentrum har varit en långvarig plan. Vi ser fram emot att stärka vår position i Göteborg och erbjuda de senaste produkterna till rätt pris, tillsammans med kvalificerad rådgivning, säger Amir Dehghani, butikschef på Euronics.
Batteritillverkaren Northvolt, som håller på att bygga en fabrik i Göteborg, har utvecklat ett nytt natriumjonbatteri – fritt från sällsynta metaller som litium, kobolt och nickel. De beskrivs som ”säkrare, kostnadseffektivare och mer hållbara”, skriver bolaget. Peter Carlsson, vd och medgrundare av Northvolt, säger till Financial Times att den nya tekniken kan vara värd tiotals miljarder dollar och kan användas för energilagring i bland annat Indien, Mellanöstern och Afrika. De första batterierna från en testproduktion väntas nå kunder nästa år.
Batteritillverkaren Northvolt, som håller på att bygga en fabrik i Göteborg, har utvecklat ett nytt natriumjonbatteri – fritt från sällsynta metaller som litium, kobolt och nickel. De beskrivs som ”säkrare, kostnadseffektivare och mer hållbara”, skriver bolaget. Peter Carlsson, vd och medgrundare av Northvolt, säger till Financial Times att den nya tekniken kan vara värd tiotals miljarder dollar och kan användas för energilagring i bland annat Indien, Mellanöstern och Afrika. De första batterierna från en testproduktion väntas nå kunder nästa år.
Batteritillverkaren Northvolt, som håller på att bygga en fabrik i Göteborg, har utvecklat ett nytt natriumjonbatteri – fritt från sällsynta metaller som litium, kobolt och nickel. De beskrivs som ”säkrare, kostnadseffektivare och mer hållbara”, skriver bolaget. Peter Carlsson, vd och medgrundare av Northvolt, säger till Financial Times att den nya tekniken kan vara värd tiotals miljarder dollar och kan användas för energilagring i bland annat Indien, Mellanöstern och Afrika. De första batterierna från en testproduktion väntas nå kunder nästa år.
Lundabaserade Active Biotech ska göra en företrädesemission om 51 miljoner kronor. Syftet är enligt bolaget bland annat att få ”den finansiella uthållighet” som krävs för att genomföra planerade kliniska studier och invänta utfallet av pågående tester. Active Biotech fokuserar på utveckling av behandlingar för cancer och inflammatoriska sjukdomar, med tre huvudprojekt. Bioteknikföretaget bildades 1998 som en avknoppning från Pharmacia & Upjohn, och är idag listat på Stockholmsbörsens small cap-lista.
Lundabaserade Active Biotech ska göra en företrädesemission om 51 miljoner kronor. Syftet är enligt bolaget bland annat att få ”den finansiella uthållighet” som krävs för att genomföra planerade kliniska studier och invänta utfallet av pågående tester. Active Biotech fokuserar på utveckling av behandlingar för cancer och inflammatoriska sjukdomar, med tre huvudprojekt. Bioteknikföretaget bildades 1998 som en avknoppning från Pharmacia & Upjohn, och är idag listat på Stockholmsbörsens small cap-lista.
Lundabaserade Active Biotech ska göra en företrädesemission om 51 miljoner kronor. Syftet är enligt bolaget bland annat att få ”den finansiella uthållighet” som krävs för att genomföra planerade kliniska studier och invänta utfallet av pågående tester. Active Biotech fokuserar på utveckling av behandlingar för cancer och inflammatoriska sjukdomar, med tre huvudprojekt. Bioteknikföretaget bildades 1998 som en avknoppning från Pharmacia & Upjohn, och är idag listat på Stockholmsbörsens small cap-lista.
I somras uppnådde han en dröm när Big Slap som han varit med och byggt upp blev störst någonsin i Malmö. Men att sluta på topp ligger inte för Ali Eftekhari. Vi har träffat honom för att prata om drivkraften bakom fler och ännu större satsningar, Alis bakgrund och vänskapen med Steve Angello.
I somras uppnådde han en dröm när Big Slap som han varit med och byggt upp blev störst någonsin i Malmö. Men att sluta på topp ligger inte för Ali Eftekhari. Vi har träffat honom för att prata om drivkraften bakom fler och ännu större satsningar, Alis bakgrund och vänskapen med Steve Angello.
I somras uppnådde han en dröm när Big Slap som han varit med och byggt upp blev störst någonsin i Malmö. Men att sluta på topp ligger inte för Ali Eftekhari. Vi har träffat honom för att prata om drivkraften bakom fler och ännu större satsningar, Alis bakgrund och vänskapen med Steve Angello.
Om livet med musiken, ungdomen i Nashville, mörka år i livet och nya vägar till framgång.
Om livet med musiken, ungdomen i Nashville, mörka år i livet och nya vägar till framgång.
Om livet med musiken, ungdomen i Nashville, mörka år i livet och nya vägar till framgång.
Tillsammans med sin kompanjon har Therése Lorentzon på bara fyra år byggt upp ett företag som omsätter nästan 150 miljoner kronor. Therese berättar om sin bakgrund och hur åren i New York har format henne som företagare och person.
Tillsammans med sin kompanjon har Therése Lorentzon på bara fyra år byggt upp ett företag som omsätter nästan 150 miljoner kronor. Therese berättar om sin bakgrund och hur åren i New York har format henne som företagare och person.
Tillsammans med sin kompanjon har Therése Lorentzon på bara fyra år byggt upp ett företag som omsätter nästan 150 miljoner kronor. Therese berättar om sin bakgrund och hur åren i New York har format henne som företagare och person.
Isabelle började på sin mammas café som då omsatte 400 000 kronor. Idag driver hon hotell och flera restauranger med omsättning över 30 miljoner kronor.
Isabelle började på sin mammas café som då omsatte 400 000 kronor. Idag driver hon hotell och flera restauranger med omsättning över 30 miljoner kronor.
Isabelle började på sin mammas café som då omsatte 400 000 kronor. Idag driver hon hotell och flera restauranger med omsättning över 30 miljoner kronor.
Som ung knackade han dörr och sålde kokosbollar. För pengarna köpte han sig en utbildning och byggde sedan upp ett företag som i år siktar på att omsätta 100 miljoner kronor. Donald Axelsson Cardell säger hellre ja än nej och spanar nu både efter nya affärsmöjligheter och utanför landets gränser.
Som ung knackade han dörr och sålde kokosbollar. För pengarna köpte han sig en utbildning och byggde sedan upp ett företag som i år siktar på att omsätta 100 miljoner kronor. Donald Axelsson Cardell säger hellre ja än nej och spanar nu både efter nya affärsmöjligheter och utanför landets gränser.
Som ung knackade han dörr och sålde kokosbollar. För pengarna köpte han sig en utbildning och byggde sedan upp ett företag som i år siktar på att omsätta 100 miljoner kronor. Donald Axelsson Cardell säger hellre ja än nej och spanar nu både efter nya affärsmöjligheter och utanför landets gränser.
Ekologisk mat är ett ämne som berör oss alla, som diskuteras i media och som det råder en del olika meningar om. Vi besökte Rolf Axel Nordström på Ängavallen för att få en inblick i hur det är att odla utan kemikalier och föda upp djur utan mediciner.
Ekologisk mat är ett ämne som berör oss alla, som diskuteras i media och som det råder en del olika meningar om. Vi besökte Rolf Axel Nordström på Ängavallen för att få en inblick i hur det är att odla utan kemikalier och föda upp djur utan mediciner.
Ekologisk mat är ett ämne som berör oss alla, som diskuteras i media och som det råder en del olika meningar om. Vi besökte Rolf Axel Nordström på Ängavallen för att få en inblick i hur det är att odla utan kemikalier och föda upp djur utan mediciner.
Världens bästa trumpetare berättar om karriären, framtiden och hur allting började.
Världens bästa trumpetare berättar om karriären, framtiden och hur allting började.
Världens bästa trumpetare berättar om karriären, framtiden och hur allting började.
Kaptenen på White Arkitekter, som omsätter 750 miljoner och har fler än 700 medarbetare, berättar om framtiden för branschen, klimatneutrala byggprojekt, sin syn på ledarskap och var passionen för arkitektur kom ifrån.
Kaptenen på White Arkitekter, som omsätter 750 miljoner och har fler än 700 medarbetare, berättar om framtiden för branschen, klimatneutrala byggprojekt, sin syn på ledarskap och var passionen för arkitektur kom ifrån.
Kaptenen på White Arkitekter, som omsätter 750 miljoner och har fler än 700 medarbetare, berättar om framtiden för branschen, klimatneutrala byggprojekt, sin syn på ledarskap och var passionen för arkitektur kom ifrån.
Kaffepionjären berättar om hur Lilla Kafferosteriet kom till, sin syn på företagande, hållbarhet och såklart en hel del snack om kaffe.
Kaffepionjären berättar om hur Lilla Kafferosteriet kom till, sin syn på företagande, hållbarhet och såklart en hel del snack om kaffe.
Kaffepionjären berättar om hur Lilla Kafferosteriet kom till, sin syn på företagande, hållbarhet och såklart en hel del snack om kaffe.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö