Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Bygget av ett nytt fryslager i Hyllinge nordöst om Helsingborg startar under december månad. Byggnaden uppförs i den sydvästra delen av Hyllinge och ska innehålla frysrum med tillhörande inlastning, personal- och teknikrum samt slussar mot en befintlig byggnad där en kontorsdel samtidigt byggs om. Nybygget får en total yta på 6 400 kvadratmeter. Projektet beräknas stå färdigt i februari 2025.
Bygget av ett nytt fryslager i Hyllinge nordöst om Helsingborg startar under december månad. Byggnaden uppförs i den sydvästra delen av Hyllinge och ska innehålla frysrum med tillhörande inlastning, personal- och teknikrum samt slussar mot en befintlig byggnad där en kontorsdel samtidigt byggs om. Nybygget får en total yta på 6 400 kvadratmeter. Projektet beräknas stå färdigt i februari 2025.
Bygget av ett nytt fryslager i Hyllinge nordöst om Helsingborg startar under december månad. Byggnaden uppförs i den sydvästra delen av Hyllinge och ska innehålla frysrum med tillhörande inlastning, personal- och teknikrum samt slussar mot en befintlig byggnad där en kontorsdel samtidigt byggs om. Nybygget får en total yta på 6 400 kvadratmeter. Projektet beräknas stå färdigt i februari 2025.
Innan tvn hängde på väggen fanns stativ. Det gör det nu också. Spectral ART AX TV-Stand sätter tvn på piedestal och behandlar den som en möbel. Tillverkad i massiv ek, har en universell monteringsplatta för tvn och dold kabelföring i bakbenet. Kostar nånstans runt 15 000 kronor.
Innan tvn hängde på väggen fanns stativ. Det gör det nu också. Spectral ART AX TV-Stand sätter tvn på piedestal och behandlar den som en möbel. Tillverkad i massiv ek, har en universell monteringsplatta för tvn och dold kabelföring i bakbenet. Kostar nånstans runt 15 000 kronor.
Innan tvn hängde på väggen fanns stativ. Det gör det nu också. Spectral ART AX TV-Stand sätter tvn på piedestal och behandlar den som en möbel. Tillverkad i massiv ek, har en universell monteringsplatta för tvn och dold kabelföring i bakbenet. Kostar nånstans runt 15 000 kronor.
Ikväll ska jag gå på bio och se Scorseses nya film Killers of the Flower Moon. Eftersom Scorsese är en av husgudarna ska det bli jättekul men samtidigt är jag en smula orolig. Filmen är nämligen 206 minuter lång(!). Tre timmar och tjugosex minuter! Det är aslångt. Nu är det i och för sig så att det har blivit något av Scorseses signum att göra långa filmer.
Ikväll ska jag gå på bio och se Scorseses nya film Killers of the Flower Moon. Eftersom Scorsese är en av husgudarna ska det bli jättekul men samtidigt är jag en smula orolig. Filmen är nämligen 206 minuter lång(!). Tre timmar och tjugosex minuter! Det är aslångt. Nu är det i och för sig så att det har blivit något av Scorseses signum att göra långa filmer.
Ikväll ska jag gå på bio och se Scorseses nya film Killers of the Flower Moon. Eftersom Scorsese är en av husgudarna ska det bli jättekul men samtidigt är jag en smula orolig. Filmen är nämligen 206 minuter lång(!). Tre timmar och tjugosex minuter! Det är aslångt. Nu är det i och för sig så att det har blivit något av Scorseses signum att göra långa filmer.
Stoppa pressarna, nu har en ny chili forskats fram och intagit tronen som världens starkaste. Och min fråga är, behöver vi verkligen det?
Stoppa pressarna, nu har en ny chili forskats fram och intagit tronen som världens starkaste. Och min fråga är, behöver vi verkligen det?
Stoppa pressarna, nu har en ny chili forskats fram och intagit tronen som världens starkaste. Och min fråga är, behöver vi verkligen det?
Chilibonden Greg Foster i San Diego satte världsrekord när han den 17 september 2022 åt 10 Carolina Reaper-chilis på 33,15 sekunder. Hans råd till den som vill försöka slå det är att ha mjölk och glass nära till hands.
Chilibonden Greg Foster i San Diego satte världsrekord när han den 17 september 2022 åt 10 Carolina Reaper-chilis på 33,15 sekunder. Hans råd till den som vill försöka slå det är att ha mjölk och glass nära till hands.
Chilibonden Greg Foster i San Diego satte världsrekord när han den 17 september 2022 åt 10 Carolina Reaper-chilis på 33,15 sekunder. Hans råd till den som vill försöka slå det är att ha mjölk och glass nära till hands.
1982 köpte Behcet Yuksel en pizzeria i Högsbohöjd, vilken skulle bli startskottet för kedjan I Love Pizza. – När han tog över en pizzeria till ville vi bröder göra något roligt av den. Så vi startade I Love Pizza 2010, berättar sonen Jonny Yuksel. I dag har familjen tio restauranger, i huvudsak i Göteborg men även i Kungsbacka, Mölnlycke och Kungälv samt en på Gotland. Det senaste tillskottet öppnas i Nya Hovås i mitten av december. – Den är en klassisk pizzeria, som alla våra ställen. Vi jobbar med bra råvaror i en trevlig miljö och har även kebab och sallader, summerar Jonny Yuksel.
1982 köpte Behcet Yuksel en pizzeria i Högsbohöjd, vilken skulle bli startskottet för kedjan I Love Pizza. – När han tog över en pizzeria till ville vi bröder göra något roligt av den. Så vi startade I Love Pizza 2010, berättar sonen Jonny Yuksel. I dag har familjen tio restauranger, i huvudsak i Göteborg men även i Kungsbacka, Mölnlycke och Kungälv samt en på Gotland. Det senaste tillskottet öppnas i Nya Hovås i mitten av december. – Den är en klassisk pizzeria, som alla våra ställen. Vi jobbar med bra råvaror i en trevlig miljö och har även kebab och sallader, summerar Jonny Yuksel.
1982 köpte Behcet Yuksel en pizzeria i Högsbohöjd, vilken skulle bli startskottet för kedjan I Love Pizza. – När han tog över en pizzeria till ville vi bröder göra något roligt av den. Så vi startade I Love Pizza 2010, berättar sonen Jonny Yuksel. I dag har familjen tio restauranger, i huvudsak i Göteborg men även i Kungsbacka, Mölnlycke och Kungälv samt en på Gotland. Det senaste tillskottet öppnas i Nya Hovås i mitten av december. – Den är en klassisk pizzeria, som alla våra ställen. Vi jobbar med bra råvaror i en trevlig miljö och har även kebab och sallader, summerar Jonny Yuksel.
Hemelektronikkedjan Euronics har drygt 11 000 butiker i Europa, varav 106 stycken i Sverige. Konceptet är ett brett utbud av det senaste inom teknik, ljud, telefoni och smarta hemprodukter. Den nya butiken blir företagets andra i Göteborg när den slår upp portarna i gatuplan i Femman under december. – Vår närvaro på Sveriges mest trafikerade köpcentrum har varit en långvarig plan. Vi ser fram emot att stärka vår position i Göteborg och erbjuda de senaste produkterna till rätt pris, tillsammans med kvalificerad rådgivning, säger Amir Dehghani, butikschef på Euronics.
Hemelektronikkedjan Euronics har drygt 11 000 butiker i Europa, varav 106 stycken i Sverige. Konceptet är ett brett utbud av det senaste inom teknik, ljud, telefoni och smarta hemprodukter. Den nya butiken blir företagets andra i Göteborg när den slår upp portarna i gatuplan i Femman under december. – Vår närvaro på Sveriges mest trafikerade köpcentrum har varit en långvarig plan. Vi ser fram emot att stärka vår position i Göteborg och erbjuda de senaste produkterna till rätt pris, tillsammans med kvalificerad rådgivning, säger Amir Dehghani, butikschef på Euronics.
Hemelektronikkedjan Euronics har drygt 11 000 butiker i Europa, varav 106 stycken i Sverige. Konceptet är ett brett utbud av det senaste inom teknik, ljud, telefoni och smarta hemprodukter. Den nya butiken blir företagets andra i Göteborg när den slår upp portarna i gatuplan i Femman under december. – Vår närvaro på Sveriges mest trafikerade köpcentrum har varit en långvarig plan. Vi ser fram emot att stärka vår position i Göteborg och erbjuda de senaste produkterna till rätt pris, tillsammans med kvalificerad rådgivning, säger Amir Dehghani, butikschef på Euronics.
Batteritillverkaren Northvolt, som håller på att bygga en fabrik i Göteborg, har utvecklat ett nytt natriumjonbatteri – fritt från sällsynta metaller som litium, kobolt och nickel. De beskrivs som ”säkrare, kostnadseffektivare och mer hållbara”, skriver bolaget. Peter Carlsson, vd och medgrundare av Northvolt, säger till Financial Times att den nya tekniken kan vara värd tiotals miljarder dollar och kan användas för energilagring i bland annat Indien, Mellanöstern och Afrika. De första batterierna från en testproduktion väntas nå kunder nästa år.
Batteritillverkaren Northvolt, som håller på att bygga en fabrik i Göteborg, har utvecklat ett nytt natriumjonbatteri – fritt från sällsynta metaller som litium, kobolt och nickel. De beskrivs som ”säkrare, kostnadseffektivare och mer hållbara”, skriver bolaget. Peter Carlsson, vd och medgrundare av Northvolt, säger till Financial Times att den nya tekniken kan vara värd tiotals miljarder dollar och kan användas för energilagring i bland annat Indien, Mellanöstern och Afrika. De första batterierna från en testproduktion väntas nå kunder nästa år.
Batteritillverkaren Northvolt, som håller på att bygga en fabrik i Göteborg, har utvecklat ett nytt natriumjonbatteri – fritt från sällsynta metaller som litium, kobolt och nickel. De beskrivs som ”säkrare, kostnadseffektivare och mer hållbara”, skriver bolaget. Peter Carlsson, vd och medgrundare av Northvolt, säger till Financial Times att den nya tekniken kan vara värd tiotals miljarder dollar och kan användas för energilagring i bland annat Indien, Mellanöstern och Afrika. De första batterierna från en testproduktion väntas nå kunder nästa år.
Lundabaserade Active Biotech ska göra en företrädesemission om 51 miljoner kronor. Syftet är enligt bolaget bland annat att få ”den finansiella uthållighet” som krävs för att genomföra planerade kliniska studier och invänta utfallet av pågående tester. Active Biotech fokuserar på utveckling av behandlingar för cancer och inflammatoriska sjukdomar, med tre huvudprojekt. Bioteknikföretaget bildades 1998 som en avknoppning från Pharmacia & Upjohn, och är idag listat på Stockholmsbörsens small cap-lista.
Lundabaserade Active Biotech ska göra en företrädesemission om 51 miljoner kronor. Syftet är enligt bolaget bland annat att få ”den finansiella uthållighet” som krävs för att genomföra planerade kliniska studier och invänta utfallet av pågående tester. Active Biotech fokuserar på utveckling av behandlingar för cancer och inflammatoriska sjukdomar, med tre huvudprojekt. Bioteknikföretaget bildades 1998 som en avknoppning från Pharmacia & Upjohn, och är idag listat på Stockholmsbörsens small cap-lista.
Lundabaserade Active Biotech ska göra en företrädesemission om 51 miljoner kronor. Syftet är enligt bolaget bland annat att få ”den finansiella uthållighet” som krävs för att genomföra planerade kliniska studier och invänta utfallet av pågående tester. Active Biotech fokuserar på utveckling av behandlingar för cancer och inflammatoriska sjukdomar, med tre huvudprojekt. Bioteknikföretaget bildades 1998 som en avknoppning från Pharmacia & Upjohn, och är idag listat på Stockholmsbörsens small cap-lista.
Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.
Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.
Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.
Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.
Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.
Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.
Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.
Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.
Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.
Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.
Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.
Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.
Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.
Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.
Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.
Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö