Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Mitt på Refshaleøen ligger Reffen – en industriell labyrint av färgglada containrar och doftande matstånd. Här samsas thailändsk curry med argentinsk grill och veganska burgare. Lokala mikrobrygder serveras i återanvändbara plastglas, och borden är grova träskivor på ölbackar. Soliga dagar fylls bryggorna av folk som badar, lyssnar på DJ:s och njuter av en stadsutsikt som känns långt bort.
Mitt på Refshaleøen ligger Reffen – en industriell labyrint av färgglada containrar och doftande matstånd. Här samsas thailändsk curry med argentinsk grill och veganska burgare. Lokala mikrobrygder serveras i återanvändbara plastglas, och borden är grova träskivor på ölbackar. Soliga dagar fylls bryggorna av folk som badar, lyssnar på DJ:s och njuter av en stadsutsikt som känns långt bort.
Mitt på Refshaleøen ligger Reffen – en industriell labyrint av färgglada containrar och doftande matstånd. Här samsas thailändsk curry med argentinsk grill och veganska burgare. Lokala mikrobrygder serveras i återanvändbara plastglas, och borden är grova träskivor på ölbackar. Soliga dagar fylls bryggorna av folk som badar, lyssnar på DJ:s och njuter av en stadsutsikt som känns långt bort.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Wilmar Internationals ”R&D Headquarters” i Singapore bygger inte på höjden, utan smälter snarare in med naturen. Ritat av Eric Parry Architects och stod klart 2021. 6 terrasserade våningar med böljande former och glas från golv till tak får de 20 000 kvadratmeter kontors- och labbyta att likna ett superskurknäste från en Bond-film. På ett bra sätt! Bottenplan har en öppen innergård med pelare formade som trädstammar och ett ljusinsläpp som låter solen skära genom byggnaden.
Wilmar Internationals ”R&D Headquarters” i Singapore bygger inte på höjden, utan smälter snarare in med naturen. Ritat av Eric Parry Architects och stod klart 2021. 6 terrasserade våningar med böljande former och glas från golv till tak får de 20 000 kvadratmeter kontors- och labbyta att likna ett superskurknäste från en Bond-film. På ett bra sätt! Bottenplan har en öppen innergård med pelare formade som trädstammar och ett ljusinsläpp som låter solen skära genom byggnaden.
Wilmar Internationals ”R&D Headquarters” i Singapore bygger inte på höjden, utan smälter snarare in med naturen. Ritat av Eric Parry Architects och stod klart 2021. 6 terrasserade våningar med böljande former och glas från golv till tak får de 20 000 kvadratmeter kontors- och labbyta att likna ett superskurknäste från en Bond-film. På ett bra sätt! Bottenplan har en öppen innergård med pelare formade som trädstammar och ett ljusinsläpp som låter solen skära genom byggnaden.
Att bygga broar är bland det finaste vi kan göra. Är de dessutom ritade av världskända arkitekter blir de ännu bättre. Konststycken och nytta i ett.
Att bygga broar är bland det finaste vi kan göra. Är de dessutom ritade av världskända arkitekter blir de ännu bättre. Konststycken och nytta i ett.
Att bygga broar är bland det finaste vi kan göra. Är de dessutom ritade av världskända arkitekter blir de ännu bättre. Konststycken och nytta i ett.
Javisst är det kolkraftverket från 30-talet – Battersea Power Station, ritat av Sir Giles Gilbert Scott. Men det är också Apples nya huvudkontor i London. Och ett helt köpcentrum. Kontoret på 46 000 kvm över 6 våningar ligger i ett gammalt pannrum med ett glastäckt atrium i mitten. Balkonger och pelare är klädda i tegel som bränts för hand i den gamla tegelfabriken i Gloucestershire som tillverkade teglet till fasaden för mer än 70 år sen. Och som kontrast till att det förr eldades kol, så går hela det nya kontoret på förnyelsebar energi.
Javisst är det kolkraftverket från 30-talet – Battersea Power Station, ritat av Sir Giles Gilbert Scott. Men det är också Apples nya huvudkontor i London. Och ett helt köpcentrum. Kontoret på 46 000 kvm över 6 våningar ligger i ett gammalt pannrum med ett glastäckt atrium i mitten. Balkonger och pelare är klädda i tegel som bränts för hand i den gamla tegelfabriken i Gloucestershire som tillverkade teglet till fasaden för mer än 70 år sen. Och som kontrast till att det förr eldades kol, så går hela det nya kontoret på förnyelsebar energi.
Javisst är det kolkraftverket från 30-talet – Battersea Power Station, ritat av Sir Giles Gilbert Scott. Men det är också Apples nya huvudkontor i London. Och ett helt köpcentrum. Kontoret på 46 000 kvm över 6 våningar ligger i ett gammalt pannrum med ett glastäckt atrium i mitten. Balkonger och pelare är klädda i tegel som bränts för hand i den gamla tegelfabriken i Gloucestershire som tillverkade teglet till fasaden för mer än 70 år sen. Och som kontrast till att det förr eldades kol, så går hela det nya kontoret på förnyelsebar energi.
Det skånska medicinteknikbolaget Spermosens har i en studie kunnat påvisa skillnader i spermiers bindningsförmåga mellan patienter. Företagets system används för datainsamling vid Reproduktionsmedicinskt Centrum i Malmö, en av Sveriges största offentliga IVF-kliniker. – Resultaten är mycket lovande och bekräftar att vi utvecklar en helt unik diagnostisk produkt med möjlighet att göra skillnad för miljontals människor som lider av ofrivillig barnlöshet, säger Spermosens vd Ulrik Nilsson.
Det skånska medicinteknikbolaget Spermosens har i en studie kunnat påvisa skillnader i spermiers bindningsförmåga mellan patienter. Företagets system används för datainsamling vid Reproduktionsmedicinskt Centrum i Malmö, en av Sveriges största offentliga IVF-kliniker. – Resultaten är mycket lovande och bekräftar att vi utvecklar en helt unik diagnostisk produkt med möjlighet att göra skillnad för miljontals människor som lider av ofrivillig barnlöshet, säger Spermosens vd Ulrik Nilsson.
Det skånska medicinteknikbolaget Spermosens har i en studie kunnat påvisa skillnader i spermiers bindningsförmåga mellan patienter. Företagets system används för datainsamling vid Reproduktionsmedicinskt Centrum i Malmö, en av Sveriges största offentliga IVF-kliniker. – Resultaten är mycket lovande och bekräftar att vi utvecklar en helt unik diagnostisk produkt med möjlighet att göra skillnad för miljontals människor som lider av ofrivillig barnlöshet, säger Spermosens vd Ulrik Nilsson.
Juicekedjan Joe & The Juice får nya storägare, efter att den svenska kapitalfonden Valedo sålt sina andelar till den amerikanska kapitalfonden General Atlantic, skriver Berlingske. Joe & The Juice grundades i Danmark 2002 och har idag 360 kaféer världen över. Med de nya ägarna väntas en expansion i USA, Europa och Latinamerika. I Mellanöstern har kedjan planer på att utöka med upp till 500 kaféer. Affären beräknas vara avslutad innan året är slut.
Juicekedjan Joe & The Juice får nya storägare, efter att den svenska kapitalfonden Valedo sålt sina andelar till den amerikanska kapitalfonden General Atlantic, skriver Berlingske. Joe & The Juice grundades i Danmark 2002 och har idag 360 kaféer världen över. Med de nya ägarna väntas en expansion i USA, Europa och Latinamerika. I Mellanöstern har kedjan planer på att utöka med upp till 500 kaféer. Affären beräknas vara avslutad innan året är slut.
Juicekedjan Joe & The Juice får nya storägare, efter att den svenska kapitalfonden Valedo sålt sina andelar till den amerikanska kapitalfonden General Atlantic, skriver Berlingske. Joe & The Juice grundades i Danmark 2002 och har idag 360 kaféer världen över. Med de nya ägarna väntas en expansion i USA, Europa och Latinamerika. I Mellanöstern har kedjan planer på att utöka med upp till 500 kaféer. Affären beräknas vara avslutad innan året är slut.
Anestis Papadopoulos äger redan tre Bad och Värme-butiker; i Höllviken, Värnhem och Trelleborg. Nu öppnar han en fjärde, som kommer fungera som Pop-Up-butik i några månader framöver i Triangelns köpcentrum. – Vi har allt för bad- och badrums-intresserade, vi säljer och renoverar allt från toaletter till värmepannor och blandare. Vi kommer hem till kunden och demonterar det som behöver bytas ut och så installerar vi den nya produkten. Så det är bara att luta sig tillbaka, säger Anestis Papadopoulos.
Anestis Papadopoulos äger redan tre Bad och Värme-butiker; i Höllviken, Värnhem och Trelleborg. Nu öppnar han en fjärde, som kommer fungera som Pop-Up-butik i några månader framöver i Triangelns köpcentrum. – Vi har allt för bad- och badrums-intresserade, vi säljer och renoverar allt från toaletter till värmepannor och blandare. Vi kommer hem till kunden och demonterar det som behöver bytas ut och så installerar vi den nya produkten. Så det är bara att luta sig tillbaka, säger Anestis Papadopoulos.
Anestis Papadopoulos äger redan tre Bad och Värme-butiker; i Höllviken, Värnhem och Trelleborg. Nu öppnar han en fjärde, som kommer fungera som Pop-Up-butik i några månader framöver i Triangelns köpcentrum. – Vi har allt för bad- och badrums-intresserade, vi säljer och renoverar allt från toaletter till värmepannor och blandare. Vi kommer hem till kunden och demonterar det som behöver bytas ut och så installerar vi den nya produkten. Så det är bara att luta sig tillbaka, säger Anestis Papadopoulos.
En verklig klassiker i Köpenhamn med sina 25 år på nacken. Baren ligger ett stenkast från centralstationen med utsikt över sjöarna. Kennedy’s är allt du väntar dig av en irländsk pub; gammal, lite sunkig och totalt kompromisslös! Men med detta kommer autenticitet och ett hjärta för irländsk öl och kultur som få pubar har. Dart och biljard finns tillhands om du behöver en paus från gubbarnas rövarhistorier.
En verklig klassiker i Köpenhamn med sina 25 år på nacken. Baren ligger ett stenkast från centralstationen med utsikt över sjöarna. Kennedy’s är allt du väntar dig av en irländsk pub; gammal, lite sunkig och totalt kompromisslös! Men med detta kommer autenticitet och ett hjärta för irländsk öl och kultur som få pubar har. Dart och biljard finns tillhands om du behöver en paus från gubbarnas rövarhistorier.
En verklig klassiker i Köpenhamn med sina 25 år på nacken. Baren ligger ett stenkast från centralstationen med utsikt över sjöarna. Kennedy’s är allt du väntar dig av en irländsk pub; gammal, lite sunkig och totalt kompromisslös! Men med detta kommer autenticitet och ett hjärta för irländsk öl och kultur som få pubar har. Dart och biljard finns tillhands om du behöver en paus från gubbarnas rövarhistorier.
Både i Sverige och globalt har containervolymen minskat – men Göteborgs hamn går mot strömmen. Här ökade istället antalet hanterade containrar med 3 procent under det tredje kvartalet. – Den internationella containermarknaden tecknar en tydlig bild av läget i en bromsande ekonomi. Att Göteborg ökar i det här läget är snudd på unikt, säger Claes Sundmark, försäljningschef på Göteborgs hamn. Han lägger till att det märks ”ett fortsatt jättetryck” i svensk exportindustri.
Både i Sverige och globalt har containervolymen minskat – men Göteborgs hamn går mot strömmen. Här ökade istället antalet hanterade containrar med 3 procent under det tredje kvartalet. – Den internationella containermarknaden tecknar en tydlig bild av läget i en bromsande ekonomi. Att Göteborg ökar i det här läget är snudd på unikt, säger Claes Sundmark, försäljningschef på Göteborgs hamn. Han lägger till att det märks ”ett fortsatt jättetryck” i svensk exportindustri.
Både i Sverige och globalt har containervolymen minskat – men Göteborgs hamn går mot strömmen. Här ökade istället antalet hanterade containrar med 3 procent under det tredje kvartalet. – Den internationella containermarknaden tecknar en tydlig bild av läget i en bromsande ekonomi. Att Göteborg ökar i det här läget är snudd på unikt, säger Claes Sundmark, försäljningschef på Göteborgs hamn. Han lägger till att det märks ”ett fortsatt jättetryck” i svensk exportindustri.
I höstas öppnade Stenugnsbageriet ett nytt bageri vid Heden och är även på gång med ett på Kallebäcks terrasser. Och nu är det dags igen. – Vi ser fram emot att öppna i Mölnlycke fabriker. Där blir det ett stort kafé med insyn i själva bageriet, som är på 500 kvadratmeter, säger Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet. Till bruksmiljöerna i det gamla fabriksområdet ska bageriet flytta sin befintliga verksamhet från Landvetter. Här liksom där är specialiteten surdegsbröd i lösvikt. Premiären ska ske strax efter årsskiftet.
I höstas öppnade Stenugnsbageriet ett nytt bageri vid Heden och är även på gång med ett på Kallebäcks terrasser. Och nu är det dags igen. – Vi ser fram emot att öppna i Mölnlycke fabriker. Där blir det ett stort kafé med insyn i själva bageriet, som är på 500 kvadratmeter, säger Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet. Till bruksmiljöerna i det gamla fabriksområdet ska bageriet flytta sin befintliga verksamhet från Landvetter. Här liksom där är specialiteten surdegsbröd i lösvikt. Premiären ska ske strax efter årsskiftet.
I höstas öppnade Stenugnsbageriet ett nytt bageri vid Heden och är även på gång med ett på Kallebäcks terrasser. Och nu är det dags igen. – Vi ser fram emot att öppna i Mölnlycke fabriker. Där blir det ett stort kafé med insyn i själva bageriet, som är på 500 kvadratmeter, säger Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet. Till bruksmiljöerna i det gamla fabriksområdet ska bageriet flytta sin befintliga verksamhet från Landvetter. Här liksom där är specialiteten surdegsbröd i lösvikt. Premiären ska ske strax efter årsskiftet.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Bakom Vesterbros industribyggnader öppnar sig en oväntad trädgårdsvärld. BaneGaarden består av gamla godsmagasin i trä, nu fyllda med ekologisk mat, vinbarer och popup-restauranger. I växthuset serveras middag under slingrande vinrankor, i gårdsplanen hålls konserter. Här dricker man naturvin i plastglas och äter flatbread direkt från stenugnen. Känslan är festival, men tempot är lågt.
Bakom Vesterbros industribyggnader öppnar sig en oväntad trädgårdsvärld. BaneGaarden består av gamla godsmagasin i trä, nu fyllda med ekologisk mat, vinbarer och popup-restauranger. I växthuset serveras middag under slingrande vinrankor, i gårdsplanen hålls konserter. Här dricker man naturvin i plastglas och äter flatbread direkt från stenugnen. Känslan är festival, men tempot är lågt.
Bakom Vesterbros industribyggnader öppnar sig en oväntad trädgårdsvärld. BaneGaarden består av gamla godsmagasin i trä, nu fyllda med ekologisk mat, vinbarer och popup-restauranger. I växthuset serveras middag under slingrande vinrankor, i gårdsplanen hålls konserter. Här dricker man naturvin i plastglas och äter flatbread direkt från stenugnen. Känslan är festival, men tempot är lågt.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö