Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Mitt på Refshaleøen ligger Reffen – en industriell labyrint av färgglada containrar och doftande matstånd. Här samsas thailändsk curry med argentinsk grill och veganska burgare. Lokala mikrobrygder serveras i återanvändbara plastglas, och borden är grova träskivor på ölbackar. Soliga dagar fylls bryggorna av folk som badar, lyssnar på DJ:s och njuter av en stadsutsikt som känns långt bort.
Mitt på Refshaleøen ligger Reffen – en industriell labyrint av färgglada containrar och doftande matstånd. Här samsas thailändsk curry med argentinsk grill och veganska burgare. Lokala mikrobrygder serveras i återanvändbara plastglas, och borden är grova träskivor på ölbackar. Soliga dagar fylls bryggorna av folk som badar, lyssnar på DJ:s och njuter av en stadsutsikt som känns långt bort.
Mitt på Refshaleøen ligger Reffen – en industriell labyrint av färgglada containrar och doftande matstånd. Här samsas thailändsk curry med argentinsk grill och veganska burgare. Lokala mikrobrygder serveras i återanvändbara plastglas, och borden är grova träskivor på ölbackar. Soliga dagar fylls bryggorna av folk som badar, lyssnar på DJ:s och njuter av en stadsutsikt som känns långt bort.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Upplevelsekonceptet Teamfabriken öppnar efter sommaren upp på Södra Storgatan i Helsingborg. Det var 2006 som den första aktivitetsanläggningen öppnades i Malmö, då som Utmaningarnas hus. Sedan dess har man bland annat också etablerat sig i Göteborg och Helsingborg blir Teamfabrikens femte anläggning. Det är öppet för alla, men fokus kommer också att ligga på aktörer som vill ta med sina anställda för att ”stärka bandet samtidigt som de har roligt tillsammans”. Totalt kommer det att finnas femton olika aktivitetsrum. – Vi vill erbjuda ett glädjefyllt och energifyllt besök samtidigt som vi kombinera detta med unika konferensmöjligheter, säger Olle Sjölund, vd Teamfabriken. Fastigheten som konceptet öppnar i ägs av Sjödin Fastigheter, som ser fram emot öppningen av Teamfabriken. – Etableringen av Teamfabriken skapar även möjligheter för fler spännande verksamheter på övriga våningar i fastigheten, säger Kristian Svensson, kommersiellt uthyrningsansvarig på Sjödin Fastigheter.
Upplevelsekonceptet Teamfabriken öppnar efter sommaren upp på Södra Storgatan i Helsingborg. Det var 2006 som den första aktivitetsanläggningen öppnades i Malmö, då som Utmaningarnas hus. Sedan dess har man bland annat också etablerat sig i Göteborg och Helsingborg blir Teamfabrikens femte anläggning. Det är öppet för alla, men fokus kommer också att ligga på aktörer som vill ta med sina anställda för att ”stärka bandet samtidigt som de har roligt tillsammans”. Totalt kommer det att finnas femton olika aktivitetsrum. – Vi vill erbjuda ett glädjefyllt och energifyllt besök samtidigt som vi kombinera detta med unika konferensmöjligheter, säger Olle Sjölund, vd Teamfabriken. Fastigheten som konceptet öppnar i ägs av Sjödin Fastigheter, som ser fram emot öppningen av Teamfabriken. – Etableringen av Teamfabriken skapar även möjligheter för fler spännande verksamheter på övriga våningar i fastigheten, säger Kristian Svensson, kommersiellt uthyrningsansvarig på Sjödin Fastigheter.
Upplevelsekonceptet Teamfabriken öppnar efter sommaren upp på Södra Storgatan i Helsingborg. Det var 2006 som den första aktivitetsanläggningen öppnades i Malmö, då som Utmaningarnas hus. Sedan dess har man bland annat också etablerat sig i Göteborg och Helsingborg blir Teamfabrikens femte anläggning. Det är öppet för alla, men fokus kommer också att ligga på aktörer som vill ta med sina anställda för att ”stärka bandet samtidigt som de har roligt tillsammans”. Totalt kommer det att finnas femton olika aktivitetsrum. – Vi vill erbjuda ett glädjefyllt och energifyllt besök samtidigt som vi kombinera detta med unika konferensmöjligheter, säger Olle Sjölund, vd Teamfabriken. Fastigheten som konceptet öppnar i ägs av Sjödin Fastigheter, som ser fram emot öppningen av Teamfabriken. – Etableringen av Teamfabriken skapar även möjligheter för fler spännande verksamheter på övriga våningar i fastigheten, säger Kristian Svensson, kommersiellt uthyrningsansvarig på Sjödin Fastigheter.
Søstrene Grene flyttade in på köpcentret Triangeln i Malmö redan 2013 och har huserat där på 335 kvadratmeter sedan dess. Men i slutet av mars är det dags att växla upp, när butiken tar över 572 kvadratmeter – och tar sitt nya koncept till Malmö. – Vi har det sista året märkt ett större intresse för vår butik och har därför velat lansera vårt nya och uppdaterade koncept, ”Retail for the senses”, här i Malmö och då kändes Triangeln för rätt ställe, säger Christian Malholm, franchisepartner Søstrene Grene, och fortsätter: – Storleken och formen på vår befintliga lokal gjorde det omöjligt att konvertera konceptet, så vi hade tur att komma överens med Vasakronan om att etablera oss i Ikeas gamla lokal, som har en bättre form och yta. Konceptet ”Retail for the senses” är enligt butikskedjan ”nytänkande i design och estetik”. – Syftet med konceptet är att man kan ta en paus från en hektisk dag och gå på en vandring i en lugn och inspirerande miljö hos oss, säger Malholm.
Søstrene Grene flyttade in på köpcentret Triangeln i Malmö redan 2013 och har huserat där på 335 kvadratmeter sedan dess. Men i slutet av mars är det dags att växla upp, när butiken tar över 572 kvadratmeter – och tar sitt nya koncept till Malmö. – Vi har det sista året märkt ett större intresse för vår butik och har därför velat lansera vårt nya och uppdaterade koncept, ”Retail for the senses”, här i Malmö och då kändes Triangeln för rätt ställe, säger Christian Malholm, franchisepartner Søstrene Grene, och fortsätter: – Storleken och formen på vår befintliga lokal gjorde det omöjligt att konvertera konceptet, så vi hade tur att komma överens med Vasakronan om att etablera oss i Ikeas gamla lokal, som har en bättre form och yta. Konceptet ”Retail for the senses” är enligt butikskedjan ”nytänkande i design och estetik”. – Syftet med konceptet är att man kan ta en paus från en hektisk dag och gå på en vandring i en lugn och inspirerande miljö hos oss, säger Malholm.
Søstrene Grene flyttade in på köpcentret Triangeln i Malmö redan 2013 och har huserat där på 335 kvadratmeter sedan dess. Men i slutet av mars är det dags att växla upp, när butiken tar över 572 kvadratmeter – och tar sitt nya koncept till Malmö. – Vi har det sista året märkt ett större intresse för vår butik och har därför velat lansera vårt nya och uppdaterade koncept, ”Retail for the senses”, här i Malmö och då kändes Triangeln för rätt ställe, säger Christian Malholm, franchisepartner Søstrene Grene, och fortsätter: – Storleken och formen på vår befintliga lokal gjorde det omöjligt att konvertera konceptet, så vi hade tur att komma överens med Vasakronan om att etablera oss i Ikeas gamla lokal, som har en bättre form och yta. Konceptet ”Retail for the senses” är enligt butikskedjan ”nytänkande i design och estetik”. – Syftet med konceptet är att man kan ta en paus från en hektisk dag och gå på en vandring i en lugn och inspirerande miljö hos oss, säger Malholm.
Ett helt nytt sjukhusområde ska uppföras på området Smörlyckan i centrala Lund, enligt ett inriktningsbeslut fattat av Region Skånes beredning. De första delarna av det nya sjukhuset beräknas preliminärt kunna stå klara tidigast om 15 år. På det nuvarande sjukhusområdet planerar Lunds kommun att låta en ny blandad stadsdel med bostäder, gröna stråk och utbildningslokaler växa fram. I denna del påbörjas nu processen för att ta fram ny detaljplan.
Ett helt nytt sjukhusområde ska uppföras på området Smörlyckan i centrala Lund, enligt ett inriktningsbeslut fattat av Region Skånes beredning. De första delarna av det nya sjukhuset beräknas preliminärt kunna stå klara tidigast om 15 år. På det nuvarande sjukhusområdet planerar Lunds kommun att låta en ny blandad stadsdel med bostäder, gröna stråk och utbildningslokaler växa fram. I denna del påbörjas nu processen för att ta fram ny detaljplan.
Ett helt nytt sjukhusområde ska uppföras på området Smörlyckan i centrala Lund, enligt ett inriktningsbeslut fattat av Region Skånes beredning. De första delarna av det nya sjukhuset beräknas preliminärt kunna stå klara tidigast om 15 år. På det nuvarande sjukhusområdet planerar Lunds kommun att låta en ny blandad stadsdel med bostäder, gröna stråk och utbildningslokaler växa fram. I denna del påbörjas nu processen för att ta fram ny detaljplan.
Som en del i framväxande Stationsstaden i Kävlinge, i närheten av nya Harjagersbadet och kommunhuset, byggs ett nytt kvarter med hyresbostäder. Totalt blir det 124 lägenheter fördelade på fem trapphus, i storlekar från ettor till fyrarummare. Samtliga lägenheter får balkong, delar av nybygget får sedumtak och på huvudbyggnaden installeras solceller. Inflyttning beräknas kunna ske från fjärde kvartalet 2025.
Som en del i framväxande Stationsstaden i Kävlinge, i närheten av nya Harjagersbadet och kommunhuset, byggs ett nytt kvarter med hyresbostäder. Totalt blir det 124 lägenheter fördelade på fem trapphus, i storlekar från ettor till fyrarummare. Samtliga lägenheter får balkong, delar av nybygget får sedumtak och på huvudbyggnaden installeras solceller. Inflyttning beräknas kunna ske från fjärde kvartalet 2025.
Som en del i framväxande Stationsstaden i Kävlinge, i närheten av nya Harjagersbadet och kommunhuset, byggs ett nytt kvarter med hyresbostäder. Totalt blir det 124 lägenheter fördelade på fem trapphus, i storlekar från ettor till fyrarummare. Samtliga lägenheter får balkong, delar av nybygget får sedumtak och på huvudbyggnaden installeras solceller. Inflyttning beräknas kunna ske från fjärde kvartalet 2025.
Den 29 mars 2011 lanserade High Voltage Software spelet Country Dance till Wii i USA. Bland de 27 låtarna fanns “Achy Breaky Heart” med Billy Ray Cyrus, “Ring of Fire” med Johnny Cash och “Cowboy Casanova” med Carrie Underwood. guinnessworldrecords.com
Den 29 mars 2011 lanserade High Voltage Software spelet Country Dance till Wii i USA. Bland de 27 låtarna fanns “Achy Breaky Heart” med Billy Ray Cyrus, “Ring of Fire” med Johnny Cash och “Cowboy Casanova” med Carrie Underwood. guinnessworldrecords.com
Den 29 mars 2011 lanserade High Voltage Software spelet Country Dance till Wii i USA. Bland de 27 låtarna fanns “Achy Breaky Heart” med Billy Ray Cyrus, “Ring of Fire” med Johnny Cash och “Cowboy Casanova” med Carrie Underwood. guinnessworldrecords.com
Den libanesiska restaurangen Mezza Beirut öppnade för fyra år sedan nere vid Titanic i Västra hamnen, sedan dess har man flyttat till Möllan och bytt namn till Rue Hamra. Men nu vänder man tillbaka – och tar i slutet av mars över Sugois lokaler på Citadellsvägen. – Det som lockade oss är kanalen och Malmöhus slott. Man kan se det från uteserveringen – tänk att sitta en sen sommarkväll på uteserveringen och njuta av ett glas vin och njuta av utsikten. Sedan är det fräscha lokaler som är nybyggda och vi vet att området har stor potential, säger Hassan El-Kassem. El-Kassem beskriver Mezza Beirut som ett libanesiskt koncept skapat med traditioner där moderna tankar har adderats och med stort fokus på säsongvaror, ekologiskt samt närodlat. Menyn kommer att bestå av meze, samt ett grillat koncept där man röker köttet och tillagar det under tjugo timmar i ugn med kol eller ved. – Vi kommer också att ha magdansös, saxofonist och annan livemusik. Vi kommer även vara den första libanesiska restaurangen med standup-komiker från Mellanöstern.
Den libanesiska restaurangen Mezza Beirut öppnade för fyra år sedan nere vid Titanic i Västra hamnen, sedan dess har man flyttat till Möllan och bytt namn till Rue Hamra. Men nu vänder man tillbaka – och tar i slutet av mars över Sugois lokaler på Citadellsvägen. – Det som lockade oss är kanalen och Malmöhus slott. Man kan se det från uteserveringen – tänk att sitta en sen sommarkväll på uteserveringen och njuta av ett glas vin och njuta av utsikten. Sedan är det fräscha lokaler som är nybyggda och vi vet att området har stor potential, säger Hassan El-Kassem. El-Kassem beskriver Mezza Beirut som ett libanesiskt koncept skapat med traditioner där moderna tankar har adderats och med stort fokus på säsongvaror, ekologiskt samt närodlat. Menyn kommer att bestå av meze, samt ett grillat koncept där man röker köttet och tillagar det under tjugo timmar i ugn med kol eller ved. – Vi kommer också att ha magdansös, saxofonist och annan livemusik. Vi kommer även vara den första libanesiska restaurangen med standup-komiker från Mellanöstern.
Den libanesiska restaurangen Mezza Beirut öppnade för fyra år sedan nere vid Titanic i Västra hamnen, sedan dess har man flyttat till Möllan och bytt namn till Rue Hamra. Men nu vänder man tillbaka – och tar i slutet av mars över Sugois lokaler på Citadellsvägen. – Det som lockade oss är kanalen och Malmöhus slott. Man kan se det från uteserveringen – tänk att sitta en sen sommarkväll på uteserveringen och njuta av ett glas vin och njuta av utsikten. Sedan är det fräscha lokaler som är nybyggda och vi vet att området har stor potential, säger Hassan El-Kassem. El-Kassem beskriver Mezza Beirut som ett libanesiskt koncept skapat med traditioner där moderna tankar har adderats och med stort fokus på säsongvaror, ekologiskt samt närodlat. Menyn kommer att bestå av meze, samt ett grillat koncept där man röker köttet och tillagar det under tjugo timmar i ugn med kol eller ved. – Vi kommer också att ha magdansös, saxofonist och annan livemusik. Vi kommer även vara den första libanesiska restaurangen med standup-komiker från Mellanöstern.
Perfetto fyller sista mathubben på Kronprinsen. Perfetto kommer att servera genuin italiensk mat – det blir pasta, pizza, antipasto och efterrätter. Sedan invigningen av restaurangtorget på Kronprinsen hösten 2023, har Kronprinsens utbud successivt vuxit med fler hyresgäster och Perfetto är den sista pusselbiten – i slutet av mars öppnar de upp. – Vi är såklart jätteglada för att Perfetto blir en del av Kronprinsen. Konceptet adderar till helhetsupplevelsen och det tror jag alla drar nytta av, säger Thomas Persson, head of commercial letting på Heimstaden. Det är Hamid Tawana, som sedan tidigare driver Poké Poké på både Djäknegatan och på Kronprinsen, som nu tillsammans med sin bror öppnar ytterligare en restaurang inne på köpcentret. – Det finns inte mycket av det äkta italienska köket i just Malmö och jag vill gärna ta fram så bra mat som möjligt med äkta italienska varor samt komma det italienska köket nära, säger han.
Perfetto fyller sista mathubben på Kronprinsen. Perfetto kommer att servera genuin italiensk mat – det blir pasta, pizza, antipasto och efterrätter. Sedan invigningen av restaurangtorget på Kronprinsen hösten 2023, har Kronprinsens utbud successivt vuxit med fler hyresgäster och Perfetto är den sista pusselbiten – i slutet av mars öppnar de upp. – Vi är såklart jätteglada för att Perfetto blir en del av Kronprinsen. Konceptet adderar till helhetsupplevelsen och det tror jag alla drar nytta av, säger Thomas Persson, head of commercial letting på Heimstaden. Det är Hamid Tawana, som sedan tidigare driver Poké Poké på både Djäknegatan och på Kronprinsen, som nu tillsammans med sin bror öppnar ytterligare en restaurang inne på köpcentret. – Det finns inte mycket av det äkta italienska köket i just Malmö och jag vill gärna ta fram så bra mat som möjligt med äkta italienska varor samt komma det italienska köket nära, säger han.
Perfetto fyller sista mathubben på Kronprinsen. Perfetto kommer att servera genuin italiensk mat – det blir pasta, pizza, antipasto och efterrätter. Sedan invigningen av restaurangtorget på Kronprinsen hösten 2023, har Kronprinsens utbud successivt vuxit med fler hyresgäster och Perfetto är den sista pusselbiten – i slutet av mars öppnar de upp. – Vi är såklart jätteglada för att Perfetto blir en del av Kronprinsen. Konceptet adderar till helhetsupplevelsen och det tror jag alla drar nytta av, säger Thomas Persson, head of commercial letting på Heimstaden. Det är Hamid Tawana, som sedan tidigare driver Poké Poké på både Djäknegatan och på Kronprinsen, som nu tillsammans med sin bror öppnar ytterligare en restaurang inne på köpcentret. – Det finns inte mycket av det äkta italienska köket i just Malmö och jag vill gärna ta fram så bra mat som möjligt med äkta italienska varor samt komma det italienska köket nära, säger han.
Hotellkedjan Scandic märker av en ovanligt stor efterfrågan i hela Öresundsregionen, när Eurovision arrangeras i Malmö i maj. Alla sex hotell i Malmö är slutsålda de flesta dagar under Eurovisionveckan, säger Scandic Hotels kommersiella direktör Klaus Johansen till Dansk Erhverv. – Även i Köpenhamn upplever vi en kraftigt ökad efterfrågan, säger han och lägger till att Scandic har dubbelt så många bokningar i staden jämfört med samma tid förra året. Eurovison Song Contest pågår mellan den 7 och 11 maj på Malmö Arena, som rymmer 15.000 sittplatser.
Hotellkedjan Scandic märker av en ovanligt stor efterfrågan i hela Öresundsregionen, när Eurovision arrangeras i Malmö i maj. Alla sex hotell i Malmö är slutsålda de flesta dagar under Eurovisionveckan, säger Scandic Hotels kommersiella direktör Klaus Johansen till Dansk Erhverv. – Även i Köpenhamn upplever vi en kraftigt ökad efterfrågan, säger han och lägger till att Scandic har dubbelt så många bokningar i staden jämfört med samma tid förra året. Eurovison Song Contest pågår mellan den 7 och 11 maj på Malmö Arena, som rymmer 15.000 sittplatser.
Hotellkedjan Scandic märker av en ovanligt stor efterfrågan i hela Öresundsregionen, när Eurovision arrangeras i Malmö i maj. Alla sex hotell i Malmö är slutsålda de flesta dagar under Eurovisionveckan, säger Scandic Hotels kommersiella direktör Klaus Johansen till Dansk Erhverv. – Även i Köpenhamn upplever vi en kraftigt ökad efterfrågan, säger han och lägger till att Scandic har dubbelt så många bokningar i staden jämfört med samma tid förra året. Eurovison Song Contest pågår mellan den 7 och 11 maj på Malmö Arena, som rymmer 15.000 sittplatser.
Tamnack Thai driver sedan tidigare två restauranger i Malmö, på Spångatan vid Triangeln och på Köpenhamnsvägen i Slottsstaden. I vår satsar de på en tredje restaurang på Västra Varvsgatan i Västra hamnen, mittemot Kockum fritid. I lokalen har tidigare Sushi hamnen legat, men nu blir det alltså thai. Exakt datum för öppning är ännu inte satt, men ägaren Dragan Zeljo hoppas på mars. – Det blir samma koncept som i våra andra två restauranger, det blev Västra hamnen eftersom vi fick erbjudande om just den här lokalen som vi gillar.
Tamnack Thai driver sedan tidigare två restauranger i Malmö, på Spångatan vid Triangeln och på Köpenhamnsvägen i Slottsstaden. I vår satsar de på en tredje restaurang på Västra Varvsgatan i Västra hamnen, mittemot Kockum fritid. I lokalen har tidigare Sushi hamnen legat, men nu blir det alltså thai. Exakt datum för öppning är ännu inte satt, men ägaren Dragan Zeljo hoppas på mars. – Det blir samma koncept som i våra andra två restauranger, det blev Västra hamnen eftersom vi fick erbjudande om just den här lokalen som vi gillar.
Tamnack Thai driver sedan tidigare två restauranger i Malmö, på Spångatan vid Triangeln och på Köpenhamnsvägen i Slottsstaden. I vår satsar de på en tredje restaurang på Västra Varvsgatan i Västra hamnen, mittemot Kockum fritid. I lokalen har tidigare Sushi hamnen legat, men nu blir det alltså thai. Exakt datum för öppning är ännu inte satt, men ägaren Dragan Zeljo hoppas på mars. – Det blir samma koncept som i våra andra två restauranger, det blev Västra hamnen eftersom vi fick erbjudande om just den här lokalen som vi gillar.
Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.
Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.
Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.
Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.
Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.
Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.
Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.
Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.
Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.
Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.
Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.
Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.
Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.
Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.
Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.
Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.
Bakom Vesterbros industribyggnader öppnar sig en oväntad trädgårdsvärld. BaneGaarden består av gamla godsmagasin i trä, nu fyllda med ekologisk mat, vinbarer och popup-restauranger. I växthuset serveras middag under slingrande vinrankor, i gårdsplanen hålls konserter. Här dricker man naturvin i plastglas och äter flatbread direkt från stenugnen. Känslan är festival, men tempot är lågt.
Bakom Vesterbros industribyggnader öppnar sig en oväntad trädgårdsvärld. BaneGaarden består av gamla godsmagasin i trä, nu fyllda med ekologisk mat, vinbarer och popup-restauranger. I växthuset serveras middag under slingrande vinrankor, i gårdsplanen hålls konserter. Här dricker man naturvin i plastglas och äter flatbread direkt från stenugnen. Känslan är festival, men tempot är lågt.
Bakom Vesterbros industribyggnader öppnar sig en oväntad trädgårdsvärld. BaneGaarden består av gamla godsmagasin i trä, nu fyllda med ekologisk mat, vinbarer och popup-restauranger. I växthuset serveras middag under slingrande vinrankor, i gårdsplanen hålls konserter. Här dricker man naturvin i plastglas och äter flatbread direkt från stenugnen. Känslan är festival, men tempot är lågt.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö