Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.
Mitt på Refshaleøen ligger Reffen – en industriell labyrint av färgglada containrar och doftande matstånd. Här samsas thailändsk curry med argentinsk grill och veganska burgare. Lokala mikrobrygder serveras i återanvändbara plastglas, och borden är grova träskivor på ölbackar. Soliga dagar fylls bryggorna av folk som badar, lyssnar på DJ:s och njuter av en stadsutsikt som känns långt bort.
Mitt på Refshaleøen ligger Reffen – en industriell labyrint av färgglada containrar och doftande matstånd. Här samsas thailändsk curry med argentinsk grill och veganska burgare. Lokala mikrobrygder serveras i återanvändbara plastglas, och borden är grova träskivor på ölbackar. Soliga dagar fylls bryggorna av folk som badar, lyssnar på DJ:s och njuter av en stadsutsikt som känns långt bort.
Mitt på Refshaleøen ligger Reffen – en industriell labyrint av färgglada containrar och doftande matstånd. Här samsas thailändsk curry med argentinsk grill och veganska burgare. Lokala mikrobrygder serveras i återanvändbara plastglas, och borden är grova träskivor på ölbackar. Soliga dagar fylls bryggorna av folk som badar, lyssnar på DJ:s och njuter av en stadsutsikt som känns långt bort.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Rutger Arnhults fastighetsbolag Corem har sålt en fastighet på Frederiksberg i Köpenhamn för 890 miljoner kronor. Byggnaden har en area på 19 300 kvm och är fullt uthyrd till Copenhagen Business School. Även K-fastigheter, med huvudkontor i Hässleholm, planerar att sälja en bostadsportfölj i Danmark, uppgav bolaget i samband med sitt bokslut. K-fastigheter vill också avyttra kommersiella lokaler och bostadsfastigheter i Sverige ”som inte är byggda enligt bolagets koncept”.
Rutger Arnhults fastighetsbolag Corem har sålt en fastighet på Frederiksberg i Köpenhamn för 890 miljoner kronor. Byggnaden har en area på 19 300 kvm och är fullt uthyrd till Copenhagen Business School. Även K-fastigheter, med huvudkontor i Hässleholm, planerar att sälja en bostadsportfölj i Danmark, uppgav bolaget i samband med sitt bokslut. K-fastigheter vill också avyttra kommersiella lokaler och bostadsfastigheter i Sverige ”som inte är byggda enligt bolagets koncept”.
Rutger Arnhults fastighetsbolag Corem har sålt en fastighet på Frederiksberg i Köpenhamn för 890 miljoner kronor. Byggnaden har en area på 19 300 kvm och är fullt uthyrd till Copenhagen Business School. Även K-fastigheter, med huvudkontor i Hässleholm, planerar att sälja en bostadsportfölj i Danmark, uppgav bolaget i samband med sitt bokslut. K-fastigheter vill också avyttra kommersiella lokaler och bostadsfastigheter i Sverige ”som inte är byggda enligt bolagets koncept”.
Den indiska restaurangen Kontrasts Västra hamnen-koncept Ghee by the Sea tar före sommaren över Salt & Bryggas gamla lokaler på Sundspromenaden. Vespa har de senaste åren huserat i lokalen, men sedan deras flytt förra året har den stått tom. Kontrasts ägare Roger Persson inväntar fortfarande en del tillstånd, men hoppas kunna öppna i maj eller juni – då med en del förändringar i menyn. Framför allt var det ett större kök som lockade med grannlokalen. – Det blir också lite trevligare utsikt än här, säger han när vi når honom över telefon.
Den indiska restaurangen Kontrasts Västra hamnen-koncept Ghee by the Sea tar före sommaren över Salt & Bryggas gamla lokaler på Sundspromenaden. Vespa har de senaste åren huserat i lokalen, men sedan deras flytt förra året har den stått tom. Kontrasts ägare Roger Persson inväntar fortfarande en del tillstånd, men hoppas kunna öppna i maj eller juni – då med en del förändringar i menyn. Framför allt var det ett större kök som lockade med grannlokalen. – Det blir också lite trevligare utsikt än här, säger han när vi når honom över telefon.
Den indiska restaurangen Kontrasts Västra hamnen-koncept Ghee by the Sea tar före sommaren över Salt & Bryggas gamla lokaler på Sundspromenaden. Vespa har de senaste åren huserat i lokalen, men sedan deras flytt förra året har den stått tom. Kontrasts ägare Roger Persson inväntar fortfarande en del tillstånd, men hoppas kunna öppna i maj eller juni – då med en del förändringar i menyn. Framför allt var det ett större kök som lockade med grannlokalen. – Det blir också lite trevligare utsikt än här, säger han när vi når honom över telefon.
Libanesiska Laziza öppnade sin första restaurang för tretton år sedan och i dag driver de två restauranger; i city på Baltzarsgatan och på Hallenborgsgatan i Dockan. När de nu öppnar sin tredje Malmörestaurang har valet fallit på kontorshuset Vista i Hyllie, som kommer stå klart i slutet av 2025. – Vi talar samma språk kring hållbarhet, säger Sadoo Iskandarani, kock och grundare av Laziza. Den nya restaurangen kommer att finnas på två våningar om totalt 600 kvadratmeter, med samma koncept som i de två befintliga restaurangerna. På Vistas tak kommer Laziza att ha en egen odling för kryddor och örter som kan användas i matlagningen. – Vårt koncept har fungerat mycket väl i tretton år och nu är vi redo att ta nästa steg med en restaurang i Hyllie där vi redan i dag levererar mycket catering. Vi är måna om att bygga broar i vårt arbete, både mellan människor och länder. Vi ser därför en viktig symbolik i att befinna oss nära Öresundsbron och kontinenten, men också flera olika stadsdelar i Malmö, säger Iskandarani.
Libanesiska Laziza öppnade sin första restaurang för tretton år sedan och i dag driver de två restauranger; i city på Baltzarsgatan och på Hallenborgsgatan i Dockan. När de nu öppnar sin tredje Malmörestaurang har valet fallit på kontorshuset Vista i Hyllie, som kommer stå klart i slutet av 2025. – Vi talar samma språk kring hållbarhet, säger Sadoo Iskandarani, kock och grundare av Laziza. Den nya restaurangen kommer att finnas på två våningar om totalt 600 kvadratmeter, med samma koncept som i de två befintliga restaurangerna. På Vistas tak kommer Laziza att ha en egen odling för kryddor och örter som kan användas i matlagningen. – Vårt koncept har fungerat mycket väl i tretton år och nu är vi redo att ta nästa steg med en restaurang i Hyllie där vi redan i dag levererar mycket catering. Vi är måna om att bygga broar i vårt arbete, både mellan människor och länder. Vi ser därför en viktig symbolik i att befinna oss nära Öresundsbron och kontinenten, men också flera olika stadsdelar i Malmö, säger Iskandarani.
Libanesiska Laziza öppnade sin första restaurang för tretton år sedan och i dag driver de två restauranger; i city på Baltzarsgatan och på Hallenborgsgatan i Dockan. När de nu öppnar sin tredje Malmörestaurang har valet fallit på kontorshuset Vista i Hyllie, som kommer stå klart i slutet av 2025. – Vi talar samma språk kring hållbarhet, säger Sadoo Iskandarani, kock och grundare av Laziza. Den nya restaurangen kommer att finnas på två våningar om totalt 600 kvadratmeter, med samma koncept som i de två befintliga restaurangerna. På Vistas tak kommer Laziza att ha en egen odling för kryddor och örter som kan användas i matlagningen. – Vårt koncept har fungerat mycket väl i tretton år och nu är vi redo att ta nästa steg med en restaurang i Hyllie där vi redan i dag levererar mycket catering. Vi är måna om att bygga broar i vårt arbete, både mellan människor och länder. Vi ser därför en viktig symbolik i att befinna oss nära Öresundsbron och kontinenten, men också flera olika stadsdelar i Malmö, säger Iskandarani.
Teknikföretaget Beijer Electronics prisades som årets Malmöföretag på näringslivsgalan. ”Deras framgångsresa är en inspirerande berättelse om hårt arbete, innovation och engagemang för både Malmö och världen”, skrev juryn i sin nominering. Över 1.300 personer samlades på Malmö Live när stadens näringsliv hyllades i slutet av februari. Emission Twin utsågs till årets startup, medan smyckesdesignern Pow fick priset inom kreativa näringar, läkemedelsföretaget Rechon inom life science, och Altitude Meetings inom miljö och hållbar utveckling.
Teknikföretaget Beijer Electronics prisades som årets Malmöföretag på näringslivsgalan. ”Deras framgångsresa är en inspirerande berättelse om hårt arbete, innovation och engagemang för både Malmö och världen”, skrev juryn i sin nominering. Över 1.300 personer samlades på Malmö Live när stadens näringsliv hyllades i slutet av februari. Emission Twin utsågs till årets startup, medan smyckesdesignern Pow fick priset inom kreativa näringar, läkemedelsföretaget Rechon inom life science, och Altitude Meetings inom miljö och hållbar utveckling.
Teknikföretaget Beijer Electronics prisades som årets Malmöföretag på näringslivsgalan. ”Deras framgångsresa är en inspirerande berättelse om hårt arbete, innovation och engagemang för både Malmö och världen”, skrev juryn i sin nominering. Över 1.300 personer samlades på Malmö Live när stadens näringsliv hyllades i slutet av februari. Emission Twin utsågs till årets startup, medan smyckesdesignern Pow fick priset inom kreativa näringar, läkemedelsföretaget Rechon inom life science, och Altitude Meetings inom miljö och hållbar utveckling.
Det internationellt hyllade bryggeriet TOØL och BRUS delar DNA. Bryggeriet äger puben och många deras 34 ölen på kran är just från TOØL. Utöver fatöl serverar de även ett par öl på Cask och ytterligare ett hundratal på flaska. Maten är sådär utsökt som bara modern pubmat kan bli efter ett par baljor öl. Finns det inte nock timmar på dygnet att dricka ur deras kranar så kan du alltid köpa med dig ett gäng hem från deras fantastiska bottle-shop. Guldbergsgade 29
Det internationellt hyllade bryggeriet TOØL och BRUS delar DNA. Bryggeriet äger puben och många deras 34 ölen på kran är just från TOØL. Utöver fatöl serverar de även ett par öl på Cask och ytterligare ett hundratal på flaska. Maten är sådär utsökt som bara modern pubmat kan bli efter ett par baljor öl. Finns det inte nock timmar på dygnet att dricka ur deras kranar så kan du alltid köpa med dig ett gäng hem från deras fantastiska bottle-shop. Guldbergsgade 29
Det internationellt hyllade bryggeriet TOØL och BRUS delar DNA. Bryggeriet äger puben och många deras 34 ölen på kran är just från TOØL. Utöver fatöl serverar de även ett par öl på Cask och ytterligare ett hundratal på flaska. Maten är sådär utsökt som bara modern pubmat kan bli efter ett par baljor öl. Finns det inte nock timmar på dygnet att dricka ur deras kranar så kan du alltid köpa med dig ett gäng hem från deras fantastiska bottle-shop. Guldbergsgade 29
”THOM” har blivit ett internationellt fenomen. Med kärlek för motorcyklar, cocktails och gemenskap har de spridit kärlek och motorolja i deras barer i Cape Town, New York och nu senast i Köpenhamn. Stadsdelen Vesterbro huserar deras opretentiösa och livliga bar där musik och motor slåss med cocktails om uppmärksamheten. Som koncept älskar jag det! Elegant och gritty men känsla för kvalitet och med en cocktaillista som känns lika varierad och genuin som deras klientel. Enghavevej 31
”THOM” har blivit ett internationellt fenomen. Med kärlek för motorcyklar, cocktails och gemenskap har de spridit kärlek och motorolja i deras barer i Cape Town, New York och nu senast i Köpenhamn. Stadsdelen Vesterbro huserar deras opretentiösa och livliga bar där musik och motor slåss med cocktails om uppmärksamheten. Som koncept älskar jag det! Elegant och gritty men känsla för kvalitet och med en cocktaillista som känns lika varierad och genuin som deras klientel. Enghavevej 31
”THOM” har blivit ett internationellt fenomen. Med kärlek för motorcyklar, cocktails och gemenskap har de spridit kärlek och motorolja i deras barer i Cape Town, New York och nu senast i Köpenhamn. Stadsdelen Vesterbro huserar deras opretentiösa och livliga bar där musik och motor slåss med cocktails om uppmärksamheten. Som koncept älskar jag det! Elegant och gritty men känsla för kvalitet och med en cocktaillista som känns lika varierad och genuin som deras klientel. Enghavevej 31
Den trehalsade elgitarren ”Hydra” är ett samarbete mellan Ibanez och Steve Vai. Utöver de tre gitarrerna med alla tänkbara pick-uper har den en 13-strängad elharpa längst bak (där han håller handen). Hela skapelsen är lika extrem som Steve Vai själv. ibanez.com
Den trehalsade elgitarren ”Hydra” är ett samarbete mellan Ibanez och Steve Vai. Utöver de tre gitarrerna med alla tänkbara pick-uper har den en 13-strängad elharpa längst bak (där han håller handen). Hela skapelsen är lika extrem som Steve Vai själv. ibanez.com
Den trehalsade elgitarren ”Hydra” är ett samarbete mellan Ibanez och Steve Vai. Utöver de tre gitarrerna med alla tänkbara pick-uper har den en 13-strängad elharpa längst bak (där han håller handen). Hela skapelsen är lika extrem som Steve Vai själv. ibanez.com
121 food trucks deltog på Generation Food Truck på Florida State Fairgrounds i Tampa den 29 mars 2014. Då var också Guinness där och fastställde rekordet. Om vi minns rätt var där 46 utställare på Street Food Festivalen i Malmö 2023, som jämförelse. guinnessworldrecords.com
121 food trucks deltog på Generation Food Truck på Florida State Fairgrounds i Tampa den 29 mars 2014. Då var också Guinness där och fastställde rekordet. Om vi minns rätt var där 46 utställare på Street Food Festivalen i Malmö 2023, som jämförelse. guinnessworldrecords.com
121 food trucks deltog på Generation Food Truck på Florida State Fairgrounds i Tampa den 29 mars 2014. Då var också Guinness där och fastställde rekordet. Om vi minns rätt var där 46 utställare på Street Food Festivalen i Malmö 2023, som jämförelse. guinnessworldrecords.com
Vill du köpa choklad till någon för 1 200 kronor men vet inte vart man vänder sig? Say less. La Maison du Chocolats Coffret Maison Dark and Milk 84 chocolates landar in på 1 187 spänn. Skulle detta inte imponera har de även en 144 bitars megalåda för 2.000 kronor. Jepp, sanslöst. lamaisonduchocolat.com
Vill du köpa choklad till någon för 1 200 kronor men vet inte vart man vänder sig? Say less. La Maison du Chocolats Coffret Maison Dark and Milk 84 chocolates landar in på 1 187 spänn. Skulle detta inte imponera har de även en 144 bitars megalåda för 2.000 kronor. Jepp, sanslöst. lamaisonduchocolat.com
Vill du köpa choklad till någon för 1 200 kronor men vet inte vart man vänder sig? Say less. La Maison du Chocolats Coffret Maison Dark and Milk 84 chocolates landar in på 1 187 spänn. Skulle detta inte imponera har de även en 144 bitars megalåda för 2.000 kronor. Jepp, sanslöst. lamaisonduchocolat.com
Hon är just nu Skånes mest framgångsrika, internationella stjärna. Gunhild Carling, just hemkommen från sin konsert på legendariska jazzklubben Birdland i New York, tar emot i familjens 1800-talslänga i Stockamöllan.
Hon är just nu Skånes mest framgångsrika, internationella stjärna. Gunhild Carling, just hemkommen från sin konsert på legendariska jazzklubben Birdland i New York, tar emot i familjens 1800-talslänga i Stockamöllan.
Hon är just nu Skånes mest framgångsrika, internationella stjärna. Gunhild Carling, just hemkommen från sin konsert på legendariska jazzklubben Birdland i New York, tar emot i familjens 1800-talslänga i Stockamöllan.
Anna-Lena Brundin har varit ambassadör för skånsk humor i 40 år. Hon är en av den svenska underhållningens stora, och kanske mest mångsidiga stjärna som sjunger, ståuppar, skriver böcker, gör revyer och skådespelar. Vi träffade Anna-Lena i hennes och sambon Jan Sigurds lägenhet på Ribban i Malmö.
Anna-Lena Brundin har varit ambassadör för skånsk humor i 40 år. Hon är en av den svenska underhållningens stora, och kanske mest mångsidiga stjärna som sjunger, ståuppar, skriver böcker, gör revyer och skådespelar. Vi träffade Anna-Lena i hennes och sambon Jan Sigurds lägenhet på Ribban i Malmö.
Anna-Lena Brundin har varit ambassadör för skånsk humor i 40 år. Hon är en av den svenska underhållningens stora, och kanske mest mångsidiga stjärna som sjunger, ståuppar, skriver böcker, gör revyer och skådespelar. Vi träffade Anna-Lena i hennes och sambon Jan Sigurds lägenhet på Ribban i Malmö.
Kerstin nådde sina mål redan som 31-åring genom att bli forskningschef inom kemiteknik. Utöver en civilingenjörsutbildning tog hon också en civilekonomexamen, och en ny resa tog fart som VD för Bona AB som omsätter mer än 2 miljarder och nyligen vann priset Årets Malmöföretag på Malmö Näringslivsgala.
Kerstin nådde sina mål redan som 31-åring genom att bli forskningschef inom kemiteknik. Utöver en civilingenjörsutbildning tog hon också en civilekonomexamen, och en ny resa tog fart som VD för Bona AB som omsätter mer än 2 miljarder och nyligen vann priset Årets Malmöföretag på Malmö Näringslivsgala.
Kerstin nådde sina mål redan som 31-åring genom att bli forskningschef inom kemiteknik. Utöver en civilingenjörsutbildning tog hon också en civilekonomexamen, och en ny resa tog fart som VD för Bona AB som omsätter mer än 2 miljarder och nyligen vann priset Årets Malmöföretag på Malmö Näringslivsgala.
Humorduon Anders och Måns har grävt ner sig i självhjälpslitteratur och forskning om konsten att känna lycka. Resultatet blev en Sverigeturné med vad de kallar En självhjälpsshow i två akter, en turne som snart avslutas med tre föreställningar på Malmö live.
Humorduon Anders och Måns har grävt ner sig i självhjälpslitteratur och forskning om konsten att känna lycka. Resultatet blev en Sverigeturné med vad de kallar En självhjälpsshow i två akter, en turne som snart avslutas med tre föreställningar på Malmö live.
Humorduon Anders och Måns har grävt ner sig i självhjälpslitteratur och forskning om konsten att känna lycka. Resultatet blev en Sverigeturné med vad de kallar En självhjälpsshow i två akter, en turne som snart avslutas med tre föreställningar på Malmö live.
Ilir Latifi är topp10 i UFC som är världens största organisation inom MMA. Några dagar efter senaste matchen i Kanada träffade vi Ilir hemma hos föräldrarna i Rosengård där allting började. Vi pratade om Ilirs uppväxt och idrottskarriär, men också om Ilirs syn på Malmö, Rosengård, integration och framtiden.
Ilir Latifi är topp10 i UFC som är världens största organisation inom MMA. Några dagar efter senaste matchen i Kanada träffade vi Ilir hemma hos föräldrarna i Rosengård där allting började. Vi pratade om Ilirs uppväxt och idrottskarriär, men också om Ilirs syn på Malmö, Rosengård, integration och framtiden.
Ilir Latifi är topp10 i UFC som är världens största organisation inom MMA. Några dagar efter senaste matchen i Kanada träffade vi Ilir hemma hos föräldrarna i Rosengård där allting började. Vi pratade om Ilirs uppväxt och idrottskarriär, men också om Ilirs syn på Malmö, Rosengård, integration och framtiden.
Jan-Olof Wannius driver Falsterbo Horse Show sedan 30 år tillbaka och han har också varit Sveriges mest framgångsrika ryttare elva år i rad. Parallellt har han dessutom drivit en juristfirma på heltid. Vi träffade Jana för att få höra mer om hans liv och syn på affärer, hästsport och juridik.
Jan-Olof Wannius driver Falsterbo Horse Show sedan 30 år tillbaka och han har också varit Sveriges mest framgångsrika ryttare elva år i rad. Parallellt har han dessutom drivit en juristfirma på heltid. Vi träffade Jana för att få höra mer om hans liv och syn på affärer, hästsport och juridik.
Jan-Olof Wannius driver Falsterbo Horse Show sedan 30 år tillbaka och han har också varit Sveriges mest framgångsrika ryttare elva år i rad. Parallellt har han dessutom drivit en juristfirma på heltid. Vi träffade Jana för att få höra mer om hans liv och syn på affärer, hästsport och juridik.
Tre Champions League-titlar, OS fyra gånger och ett OS-silver, EM tre gånger, VM tre gånger och ett VM-brons, Diamantbollen fem gånger, listan kan göras hur lång som helst. Vi träffade svensk damfotbolls största stjärna för en pratstund.
Tre Champions League-titlar, OS fyra gånger och ett OS-silver, EM tre gånger, VM tre gånger och ett VM-brons, Diamantbollen fem gånger, listan kan göras hur lång som helst. Vi träffade svensk damfotbolls största stjärna för en pratstund.
Tre Champions League-titlar, OS fyra gånger och ett OS-silver, EM tre gånger, VM tre gånger och ett VM-brons, Diamantbollen fem gånger, listan kan göras hur lång som helst. Vi träffade svensk damfotbolls största stjärna för en pratstund.
Han har förändrat utbildningssystemet för musik i Sverige i flera decennier. Han var den yngste dirigenten på Malmö Opera. Han var programledare för Kontrapunkt i nästan 15 år. Vi har träffat Sixten Nordström för att prata om hans karriär.
Han har förändrat utbildningssystemet för musik i Sverige i flera decennier. Han var den yngste dirigenten på Malmö Opera. Han var programledare för Kontrapunkt i nästan 15 år. Vi har träffat Sixten Nordström för att prata om hans karriär.
Han har förändrat utbildningssystemet för musik i Sverige i flera decennier. Han var den yngste dirigenten på Malmö Opera. Han var programledare för Kontrapunkt i nästan 15 år. Vi har träffat Sixten Nordström för att prata om hans karriär.
Trelleborg, Electrolux, Getinge och Mellby Gård är nog vad de flesta tänker på när Rune Anderssons namn dyker upp. Men listan på bolag som Rune verkat för och många gånger ägt kan göras hur lång som helst. Medaljer och utmärkelser från både näringsliv och högskolor finns också på meritlistan. Vi fick en lång pratstund med Rune en torsdagsförmiddag.
Trelleborg, Electrolux, Getinge och Mellby Gård är nog vad de flesta tänker på när Rune Anderssons namn dyker upp. Men listan på bolag som Rune verkat för och många gånger ägt kan göras hur lång som helst. Medaljer och utmärkelser från både näringsliv och högskolor finns också på meritlistan. Vi fick en lång pratstund med Rune en torsdagsförmiddag.
Trelleborg, Electrolux, Getinge och Mellby Gård är nog vad de flesta tänker på när Rune Anderssons namn dyker upp. Men listan på bolag som Rune verkat för och många gånger ägt kan göras hur lång som helst. Medaljer och utmärkelser från både näringsliv och högskolor finns också på meritlistan. Vi fick en lång pratstund med Rune en torsdagsförmiddag.
Bakom Vesterbros industribyggnader öppnar sig en oväntad trädgårdsvärld. BaneGaarden består av gamla godsmagasin i trä, nu fyllda med ekologisk mat, vinbarer och popup-restauranger. I växthuset serveras middag under slingrande vinrankor, i gårdsplanen hålls konserter. Här dricker man naturvin i plastglas och äter flatbread direkt från stenugnen. Känslan är festival, men tempot är lågt.
Bakom Vesterbros industribyggnader öppnar sig en oväntad trädgårdsvärld. BaneGaarden består av gamla godsmagasin i trä, nu fyllda med ekologisk mat, vinbarer och popup-restauranger. I växthuset serveras middag under slingrande vinrankor, i gårdsplanen hålls konserter. Här dricker man naturvin i plastglas och äter flatbread direkt från stenugnen. Känslan är festival, men tempot är lågt.
Bakom Vesterbros industribyggnader öppnar sig en oväntad trädgårdsvärld. BaneGaarden består av gamla godsmagasin i trä, nu fyllda med ekologisk mat, vinbarer och popup-restauranger. I växthuset serveras middag under slingrande vinrankor, i gårdsplanen hålls konserter. Här dricker man naturvin i plastglas och äter flatbread direkt från stenugnen. Känslan är festival, men tempot är lågt.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö