Button Text
Läs
Intervju
Maj 2025

Christina Hörnell

Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.

Christina Hörnell
Läs
Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Läs
Vid grillen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

Vid grillen

Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.

Vid grillen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

Vid grillen

Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.

Vid grillen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

Vid grillen

Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.

Läs
Copenhagen Street Food
Mat & Dryck
Juni 2025

Copenhagen Street Food

Mitt på Refshaleøen ligger Reffen – en industriell labyrint av färgglada containrar och doftande matstånd. Här samsas thailändsk curry med argentinsk grill och veganska burgare. Lokala mikrobrygder serveras i återanvändbara plastglas, och borden är grova träskivor på ölbackar. Soliga dagar fylls bryggorna av folk som badar, lyssnar på DJ:s och njuter av en stadsutsikt som känns långt bort.

Copenhagen Street Food
Mat & Dryck
Juni 2025

Copenhagen Street Food

Mitt på Refshaleøen ligger Reffen – en industriell labyrint av färgglada containrar och doftande matstånd. Här samsas thailändsk curry med argentinsk grill och veganska burgare. Lokala mikrobrygder serveras i återanvändbara plastglas, och borden är grova träskivor på ölbackar. Soliga dagar fylls bryggorna av folk som badar, lyssnar på DJ:s och njuter av en stadsutsikt som känns långt bort.

Copenhagen Street Food
Mat & Dryck
Juni 2025

Copenhagen Street Food

Mitt på Refshaleøen ligger Reffen – en industriell labyrint av färgglada containrar och doftande matstånd. Här samsas thailändsk curry med argentinsk grill och veganska burgare. Lokala mikrobrygder serveras i återanvändbara plastglas, och borden är grova träskivor på ölbackar. Soliga dagar fylls bryggorna av folk som badar, lyssnar på DJ:s och njuter av en stadsutsikt som känns långt bort.

Läs
BaneGaarden
Mat & Dryck
Juni 2025

BaneGaarden

Bakom Vesterbros industribyggnader öppnar sig en oväntad trädgårdsvärld. BaneGaarden består av gamla godsmagasin i trä, nu fyllda med ekologisk mat, vinbarer och popup-restauranger. I växthuset serveras middag under slingrande vinrankor, i gårdsplanen hålls konserter. Här dricker man naturvin i plastglas och äter flatbread direkt från stenugnen. Känslan är festival, men tempot är lågt.

BaneGaarden
Mat & Dryck
Juni 2025

BaneGaarden

Bakom Vesterbros industribyggnader öppnar sig en oväntad trädgårdsvärld. BaneGaarden består av gamla godsmagasin i trä, nu fyllda med ekologisk mat, vinbarer och popup-restauranger. I växthuset serveras middag under slingrande vinrankor, i gårdsplanen hålls konserter. Här dricker man naturvin i plastglas och äter flatbread direkt från stenugnen. Känslan är festival, men tempot är lågt.

BaneGaarden
Mat & Dryck
Juni 2025

BaneGaarden

Bakom Vesterbros industribyggnader öppnar sig en oväntad trädgårdsvärld. BaneGaarden består av gamla godsmagasin i trä, nu fyllda med ekologisk mat, vinbarer och popup-restauranger. I växthuset serveras middag under slingrande vinrankor, i gårdsplanen hålls konserter. Här dricker man naturvin i plastglas och äter flatbread direkt från stenugnen. Känslan är festival, men tempot är lågt.

Läs
Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Läs
Vid grillen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

Vid grillen

Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.

Vid grillen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

Vid grillen

Har man grill med lock kan man gratinera ostron i grillen. Eller i pizzaugn för den delen. Outset har en gjutjärnsform med gropar för ostronen. Såklart kan man göra boveteplättar och annat i den också.

Läs
Copenhagen Street Food
Mat & Dryck
Juni 2025

Copenhagen Street Food

Mitt på Refshaleøen ligger Reffen – en industriell labyrint av färgglada containrar och doftande matstånd. Här samsas thailändsk curry med argentinsk grill och veganska burgare. Lokala mikrobrygder serveras i återanvändbara plastglas, och borden är grova träskivor på ölbackar. Soliga dagar fylls bryggorna av folk som badar, lyssnar på DJ:s och njuter av en stadsutsikt som känns långt bort.

Copenhagen Street Food
Mat & Dryck
Juni 2025

Copenhagen Street Food

Mitt på Refshaleøen ligger Reffen – en industriell labyrint av färgglada containrar och doftande matstånd. Här samsas thailändsk curry med argentinsk grill och veganska burgare. Lokala mikrobrygder serveras i återanvändbara plastglas, och borden är grova träskivor på ölbackar. Soliga dagar fylls bryggorna av folk som badar, lyssnar på DJ:s och njuter av en stadsutsikt som känns långt bort.

Läs
BaneGaarden
Mat & Dryck
Juni 2025

BaneGaarden

Bakom Vesterbros industribyggnader öppnar sig en oväntad trädgårdsvärld. BaneGaarden består av gamla godsmagasin i trä, nu fyllda med ekologisk mat, vinbarer och popup-restauranger. I växthuset serveras middag under slingrande vinrankor, i gårdsplanen hålls konserter. Här dricker man naturvin i plastglas och äter flatbread direkt från stenugnen. Känslan är festival, men tempot är lågt.

BaneGaarden
Mat & Dryck
Juni 2025

BaneGaarden

Bakom Vesterbros industribyggnader öppnar sig en oväntad trädgårdsvärld. BaneGaarden består av gamla godsmagasin i trä, nu fyllda med ekologisk mat, vinbarer och popup-restauranger. I växthuset serveras middag under slingrande vinrankor, i gårdsplanen hålls konserter. Här dricker man naturvin i plastglas och äter flatbread direkt från stenugnen. Känslan är festival, men tempot är lågt.

Läs
Värdefulla knölar från Bjäre
Mat & Dryck
Juni 2025

Värdefulla knölar från Bjäre

Rekordförsäljningen av svensk färskpotatis noterades den 13 maj 2024, då den första frilandsodlade skörden såldes för 2 500 kronor per kilo. Potatisen (av sorten Swift) skördades i Mäsinge på Bjärehalvön av odlarna Camilla och Arnold Ebbesson.

Värdefulla knölar från Bjäre
Mat & Dryck
Juni 2025

Värdefulla knölar från Bjäre

Rekordförsäljningen av svensk färskpotatis noterades den 13 maj 2024, då den första frilandsodlade skörden såldes för 2 500 kronor per kilo. Potatisen (av sorten Swift) skördades i Mäsinge på Bjärehalvön av odlarna Camilla och Arnold Ebbesson.

Läs
Intervju
November 2024

Simona Bamerlind

Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.

Simona Bamerlind
Läs
5/3/2024
Zeekr kommer till Femman
Nyöppnat
Maj 2024

Zeekr kommer till Femman

Zeekr är elbilsmärket från Geely Holding Group, bolaget som även är storägare i Volvo Cars och Polestar. I mars kommer premiummärket till centrala stan. – Det är med stor glädje vi välkomnar Zeekr till Femman. Deras showroom blir en spännande möjlighet för våra besökare att få en förhandsvisning av det senaste inom elbilsbranschen. Zeekr tillför en ny kategori för oss i Femman vilket känns extra roligt, säger Malin Måhlin, Uthyrare butik för Hufvudstaden. Zeekr lanserade sin första elbil 2021 och siktar på att skapa ett integrerat användarsystem med innovation i fokus. För den europeiska marknaden designas och utvecklas bilarna till stor del i Göteborg. I märkets pop-up-butik i Femman kommer besökarna att kunna uppleva det senaste hos Zeekr.

Zeekr kommer till Femman
Nyöppnat
Maj 2024

Zeekr kommer till Femman

Zeekr är elbilsmärket från Geely Holding Group, bolaget som även är storägare i Volvo Cars och Polestar. I mars kommer premiummärket till centrala stan. – Det är med stor glädje vi välkomnar Zeekr till Femman. Deras showroom blir en spännande möjlighet för våra besökare att få en förhandsvisning av det senaste inom elbilsbranschen. Zeekr tillför en ny kategori för oss i Femman vilket känns extra roligt, säger Malin Måhlin, Uthyrare butik för Hufvudstaden. Zeekr lanserade sin första elbil 2021 och siktar på att skapa ett integrerat användarsystem med innovation i fokus. För den europeiska marknaden designas och utvecklas bilarna till stor del i Göteborg. I märkets pop-up-butik i Femman kommer besökarna att kunna uppleva det senaste hos Zeekr.

Zeekr kommer till Femman
Nyöppnat
Maj 2024

Zeekr kommer till Femman

Zeekr är elbilsmärket från Geely Holding Group, bolaget som även är storägare i Volvo Cars och Polestar. I mars kommer premiummärket till centrala stan. – Det är med stor glädje vi välkomnar Zeekr till Femman. Deras showroom blir en spännande möjlighet för våra besökare att få en förhandsvisning av det senaste inom elbilsbranschen. Zeekr tillför en ny kategori för oss i Femman vilket känns extra roligt, säger Malin Måhlin, Uthyrare butik för Hufvudstaden. Zeekr lanserade sin första elbil 2021 och siktar på att skapa ett integrerat användarsystem med innovation i fokus. För den europeiska marknaden designas och utvecklas bilarna till stor del i Göteborg. I märkets pop-up-butik i Femman kommer besökarna att kunna uppleva det senaste hos Zeekr.

Läs
5/3/2024
Svenskt hr-bolag säljs till Finland
Näringsliv
Maj 2024

Svenskt hr-bolag säljs till Finland

Happy At Work, som grundades 2018 i Göteborg och hjälper företag att mäta sin arbetsmiljö, säljs till det finländska hr-bolaget Webropol. Bland kunderna finns lokalvårdskoncernen ISS och bokföringsbolaget Fortnox, skriver DI Digital. André Francois, medgrundare och styrelseordförande, säger till tidningen att det känns tryggt och lovande att nu bli en del av Webropol: – Det har varit en otroligt spännande resa att bygga upp Happy At Work och se hur våra lösningar har gjort skillnad för så många organisationer.

Svenskt hr-bolag säljs till Finland
Näringsliv
Maj 2024

Svenskt hr-bolag säljs till Finland

Happy At Work, som grundades 2018 i Göteborg och hjälper företag att mäta sin arbetsmiljö, säljs till det finländska hr-bolaget Webropol. Bland kunderna finns lokalvårdskoncernen ISS och bokföringsbolaget Fortnox, skriver DI Digital. André Francois, medgrundare och styrelseordförande, säger till tidningen att det känns tryggt och lovande att nu bli en del av Webropol: – Det har varit en otroligt spännande resa att bygga upp Happy At Work och se hur våra lösningar har gjort skillnad för så många organisationer.

Svenskt hr-bolag säljs till Finland
Näringsliv
Maj 2024

Svenskt hr-bolag säljs till Finland

Happy At Work, som grundades 2018 i Göteborg och hjälper företag att mäta sin arbetsmiljö, säljs till det finländska hr-bolaget Webropol. Bland kunderna finns lokalvårdskoncernen ISS och bokföringsbolaget Fortnox, skriver DI Digital. André Francois, medgrundare och styrelseordförande, säger till tidningen att det känns tryggt och lovande att nu bli en del av Webropol: – Det har varit en otroligt spännande resa att bygga upp Happy At Work och se hur våra lösningar har gjort skillnad för så många organisationer.

Läs
5/3/2024
Klassiskt danskt på Restaurant Anton
Mat & Dryck
Maj 2024

Klassiskt danskt på Restaurant Anton

På Grandjeans Gård från 1853 ligger en historisk andakt och vilar över rummen och här möts du av en otroligt vacker inredning. Anton är verkligen en pärla i huvudstaden som bjuder på en mycket omtyckt kulinarisk upplevelse av modern och klassisk gastronomi med danska råvaror - som jungfruhummer och dansk tartar, terrin på kyckling och klassisk ”Köbenhavner”. Modernt, avskalat och lovordat för både mat, service och atmosfär. Store Strandstræde 3

Klassiskt danskt på Restaurant Anton
Mat & Dryck
Maj 2024

Klassiskt danskt på Restaurant Anton

På Grandjeans Gård från 1853 ligger en historisk andakt och vilar över rummen och här möts du av en otroligt vacker inredning. Anton är verkligen en pärla i huvudstaden som bjuder på en mycket omtyckt kulinarisk upplevelse av modern och klassisk gastronomi med danska råvaror - som jungfruhummer och dansk tartar, terrin på kyckling och klassisk ”Köbenhavner”. Modernt, avskalat och lovordat för både mat, service och atmosfär. Store Strandstræde 3

Klassiskt danskt på Restaurant Anton
Mat & Dryck
Maj 2024

Klassiskt danskt på Restaurant Anton

På Grandjeans Gård från 1853 ligger en historisk andakt och vilar över rummen och här möts du av en otroligt vacker inredning. Anton är verkligen en pärla i huvudstaden som bjuder på en mycket omtyckt kulinarisk upplevelse av modern och klassisk gastronomi med danska råvaror - som jungfruhummer och dansk tartar, terrin på kyckling och klassisk ”Köbenhavner”. Modernt, avskalat och lovordat för både mat, service och atmosfär. Store Strandstræde 3

Läs
5/3/2024
Gött mos!
Underhållning
Maj 2024

Gött mos!

2012 lagade ett team studenter, ledda av Joël Robuchon, upp 1 ton potatismos och satte världsrekord i Poitiers. Moset gjordes för hand av 800 kg Ratte du Touquet-potatisar, 250 kg smör från Poitou-Charentes och 300 liter mjölk. Bon Appétit! guinnessworldrecords.com

Gött mos!
Underhållning
Maj 2024

Gött mos!

2012 lagade ett team studenter, ledda av Joël Robuchon, upp 1 ton potatismos och satte världsrekord i Poitiers. Moset gjordes för hand av 800 kg Ratte du Touquet-potatisar, 250 kg smör från Poitou-Charentes och 300 liter mjölk. Bon Appétit! guinnessworldrecords.com

Gött mos!
Underhållning
Maj 2024

Gött mos!

2012 lagade ett team studenter, ledda av Joël Robuchon, upp 1 ton potatismos och satte världsrekord i Poitiers. Moset gjordes för hand av 800 kg Ratte du Touquet-potatisar, 250 kg smör från Poitou-Charentes och 300 liter mjölk. Bon Appétit! guinnessworldrecords.com

Läs
5/3/2024
Blacksmith Burger flyttar in på Jägersro Center
Nyöppnat
Maj 2024

Blacksmith Burger flyttar in på Jägersro Center

Länge har de huserat i en matvagn bredvid Prevex järnhandel ute i Fosie industriområde och år efter år har de placerat sig på topplistan när sajten Burgerdudes årligen recenserar runt 200 svenska hamburgerrestauranger. En välbesökt lunch kan de steka uppemot 150 burgare. Kevin Kotai och Viktor Hedin har varit igång med sin foodtruck fulltid sedan 2018 och nu satsar de på att leverera burgare inomhus – den 2 maj flyttar Blacksmith Burger in på Jägersro Center. – Vi tittade lite på Kronprinsen också, men eftersom vi har en stor kundkrets här får början så passar det bra att öppna i området. Matvagnen blir kvar, men vi kommer att köra något annat där, säger Kevin Kotai. Inne på Jägersro Center blir Blacksmith Burger en del av foodcourten. Det blir några nya burgare på menyn, men duons egna favoriter blir kvar. Till dem hör Mister Smith – en burgare med dijonmayo, rostad lök, prästost, granatäpple, picklat päron och karamelliserad lök – och Jägaren med bland annat portobellosvamp och björnbärssylt.

Blacksmith Burger flyttar in på Jägersro Center
Nyöppnat
Maj 2024

Blacksmith Burger flyttar in på Jägersro Center

Länge har de huserat i en matvagn bredvid Prevex järnhandel ute i Fosie industriområde och år efter år har de placerat sig på topplistan när sajten Burgerdudes årligen recenserar runt 200 svenska hamburgerrestauranger. En välbesökt lunch kan de steka uppemot 150 burgare. Kevin Kotai och Viktor Hedin har varit igång med sin foodtruck fulltid sedan 2018 och nu satsar de på att leverera burgare inomhus – den 2 maj flyttar Blacksmith Burger in på Jägersro Center. – Vi tittade lite på Kronprinsen också, men eftersom vi har en stor kundkrets här får början så passar det bra att öppna i området. Matvagnen blir kvar, men vi kommer att köra något annat där, säger Kevin Kotai. Inne på Jägersro Center blir Blacksmith Burger en del av foodcourten. Det blir några nya burgare på menyn, men duons egna favoriter blir kvar. Till dem hör Mister Smith – en burgare med dijonmayo, rostad lök, prästost, granatäpple, picklat päron och karamelliserad lök – och Jägaren med bland annat portobellosvamp och björnbärssylt.

Blacksmith Burger flyttar in på Jägersro Center
Nyöppnat
Maj 2024

Blacksmith Burger flyttar in på Jägersro Center

Länge har de huserat i en matvagn bredvid Prevex järnhandel ute i Fosie industriområde och år efter år har de placerat sig på topplistan när sajten Burgerdudes årligen recenserar runt 200 svenska hamburgerrestauranger. En välbesökt lunch kan de steka uppemot 150 burgare. Kevin Kotai och Viktor Hedin har varit igång med sin foodtruck fulltid sedan 2018 och nu satsar de på att leverera burgare inomhus – den 2 maj flyttar Blacksmith Burger in på Jägersro Center. – Vi tittade lite på Kronprinsen också, men eftersom vi har en stor kundkrets här får början så passar det bra att öppna i området. Matvagnen blir kvar, men vi kommer att köra något annat där, säger Kevin Kotai. Inne på Jägersro Center blir Blacksmith Burger en del av foodcourten. Det blir några nya burgare på menyn, men duons egna favoriter blir kvar. Till dem hör Mister Smith – en burgare med dijonmayo, rostad lök, prästost, granatäpple, picklat päron och karamelliserad lök – och Jägaren med bland annat portobellosvamp och björnbärssylt.

Läs
5/2/2024
Stadsradhus i Pedagogen Park
Byggnytt
Maj 2024

Stadsradhus i Pedagogen Park

Längs med Bifrostgatan i Mölndals nya stadsdel Pedagogen Park planeras sju nya friköpta stadsradhus. Radhusen med fem rum och kök byggs i tre plan med en boyta på totalt 123 kvadratmeter. Samtliga får egen uteplats och takterrass. Mellan husen planeras också en gemensam grön plats. Husen värms med fjärrvärme och kommer även att utrustas med solpaneler. Inflyttning beräknas till första kvartalet 2025.

Stadsradhus i Pedagogen Park
Byggnytt
Maj 2024

Stadsradhus i Pedagogen Park

Längs med Bifrostgatan i Mölndals nya stadsdel Pedagogen Park planeras sju nya friköpta stadsradhus. Radhusen med fem rum och kök byggs i tre plan med en boyta på totalt 123 kvadratmeter. Samtliga får egen uteplats och takterrass. Mellan husen planeras också en gemensam grön plats. Husen värms med fjärrvärme och kommer även att utrustas med solpaneler. Inflyttning beräknas till första kvartalet 2025.

Stadsradhus i Pedagogen Park
Byggnytt
Maj 2024

Stadsradhus i Pedagogen Park

Längs med Bifrostgatan i Mölndals nya stadsdel Pedagogen Park planeras sju nya friköpta stadsradhus. Radhusen med fem rum och kök byggs i tre plan med en boyta på totalt 123 kvadratmeter. Samtliga får egen uteplats och takterrass. Mellan husen planeras också en gemensam grön plats. Husen värms med fjärrvärme och kommer även att utrustas med solpaneler. Inflyttning beräknas till första kvartalet 2025.

Läs
5/2/2024
Tygelsjö växer vidare i väster
Byggnytt
Maj 2024

Tygelsjö växer vidare i väster

Som en del av den pågående utbyggnaden i västra Tygelsjö planeras nu en ny etapp. I ett nytt kvarter ska det bli totalt 31 nya radhus respektive parhus, samtliga med en boyta på 128 kvadratmeter. De nya bostäderna planeras byggas i två våningar med tillhörande trädgårdstäppa och förråd till samtliga. Inflyttning i den nya radhusen beräknas preliminärt kunna ske under 2026.

Tygelsjö växer vidare i väster
Byggnytt
Maj 2024

Tygelsjö växer vidare i väster

Som en del av den pågående utbyggnaden i västra Tygelsjö planeras nu en ny etapp. I ett nytt kvarter ska det bli totalt 31 nya radhus respektive parhus, samtliga med en boyta på 128 kvadratmeter. De nya bostäderna planeras byggas i två våningar med tillhörande trädgårdstäppa och förråd till samtliga. Inflyttning i den nya radhusen beräknas preliminärt kunna ske under 2026.

Tygelsjö växer vidare i väster
Byggnytt
Maj 2024

Tygelsjö växer vidare i väster

Som en del av den pågående utbyggnaden i västra Tygelsjö planeras nu en ny etapp. I ett nytt kvarter ska det bli totalt 31 nya radhus respektive parhus, samtliga med en boyta på 128 kvadratmeter. De nya bostäderna planeras byggas i två våningar med tillhörande trädgårdstäppa och förråd till samtliga. Inflyttning i den nya radhusen beräknas preliminärt kunna ske under 2026.

Läs
4/30/2024
Sparprofil i Göteborg avslöjar sin identitet
Näringsliv
Maj 2024

Sparprofil i Göteborg avslöjar sin identitet

Den populära investeringsprofilen ”Stocktrader” har 18.000 följare i sociala medier och har hittills varit anonym. Men nu avslöjar Pontus Olausson för Göteborgs-Posten att han ligger bakom kontot. 32-åringen bor i centrala Göteborg och inledde sitt börssparande med 167.000 kronor. De senaste åtta åren har han jobbat som trader och levt på avkastningen från sina aktier. – Att göra det på heltid kräver sitt psyke. Man måste prestera, annars har man ingen inkomst, säger han till tidningen.

Sparprofil i Göteborg avslöjar sin identitet
Näringsliv
Maj 2024

Sparprofil i Göteborg avslöjar sin identitet

Den populära investeringsprofilen ”Stocktrader” har 18.000 följare i sociala medier och har hittills varit anonym. Men nu avslöjar Pontus Olausson för Göteborgs-Posten att han ligger bakom kontot. 32-åringen bor i centrala Göteborg och inledde sitt börssparande med 167.000 kronor. De senaste åtta åren har han jobbat som trader och levt på avkastningen från sina aktier. – Att göra det på heltid kräver sitt psyke. Man måste prestera, annars har man ingen inkomst, säger han till tidningen.

Sparprofil i Göteborg avslöjar sin identitet
Näringsliv
Maj 2024

Sparprofil i Göteborg avslöjar sin identitet

Den populära investeringsprofilen ”Stocktrader” har 18.000 följare i sociala medier och har hittills varit anonym. Men nu avslöjar Pontus Olausson för Göteborgs-Posten att han ligger bakom kontot. 32-åringen bor i centrala Göteborg och inledde sitt börssparande med 167.000 kronor. De senaste åtta åren har han jobbat som trader och levt på avkastningen från sina aktier. – Att göra det på heltid kräver sitt psyke. Man måste prestera, annars har man ingen inkomst, säger han till tidningen.

Läs
4/30/2024
Rad- och parhus i Tygelsjö
Byggnytt
Maj 2024

Rad- och parhus i Tygelsjö

I Tygelsjö planeras ett nytt område med sex radhus och åtta parhus. Radhusen i ett plan blir på 95 kvadratmeter med fyra rum och kök. Parhusen i två plan blir antingen fyror på 120 kvadratmeter eller femrummare på 134 kvadratmeter. Utöver egna uteplatser till varje bostad ska det även erbjudas odlingslotter, ett orangeri och boulebanor. Inflyttning beräknas preliminärt kunna ske i slutet på 2025 eller våren 2026.

Rad- och parhus i Tygelsjö
Byggnytt
Maj 2024

Rad- och parhus i Tygelsjö

I Tygelsjö planeras ett nytt område med sex radhus och åtta parhus. Radhusen i ett plan blir på 95 kvadratmeter med fyra rum och kök. Parhusen i två plan blir antingen fyror på 120 kvadratmeter eller femrummare på 134 kvadratmeter. Utöver egna uteplatser till varje bostad ska det även erbjudas odlingslotter, ett orangeri och boulebanor. Inflyttning beräknas preliminärt kunna ske i slutet på 2025 eller våren 2026.

Rad- och parhus i Tygelsjö
Byggnytt
Maj 2024

Rad- och parhus i Tygelsjö

I Tygelsjö planeras ett nytt område med sex radhus och åtta parhus. Radhusen i ett plan blir på 95 kvadratmeter med fyra rum och kök. Parhusen i två plan blir antingen fyror på 120 kvadratmeter eller femrummare på 134 kvadratmeter. Utöver egna uteplatser till varje bostad ska det även erbjudas odlingslotter, ett orangeri och boulebanor. Inflyttning beräknas preliminärt kunna ske i slutet på 2025 eller våren 2026.

Läs
6/15/2021
Cicci Landén, Yvette Eklund & Jennifer Saxell
Intervju
Juni 2021

Cicci Landén, Yvette Eklund & Jennifer Saxell

Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.

Cicci Landén, Yvette Eklund & Jennifer Saxell
Intervju
Juni 2021

Cicci Landén, Yvette Eklund & Jennifer Saxell

Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.

Cicci Landén, Yvette Eklund & Jennifer Saxell
Intervju
Juni 2021

Cicci Landén, Yvette Eklund & Jennifer Saxell

Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.

Läs
5/19/2021
Christian Jansson
Intervju
Maj 2021

Christian Jansson

Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.

Christian Jansson
Intervju
Maj 2021

Christian Jansson

Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.

Christian Jansson
Intervju
Maj 2021

Christian Jansson

Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.

Läs
4/15/2021
Thomas Kuuttanen
Intervju
April 2021

Thomas Kuuttanen

Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.

Thomas Kuuttanen
Intervju
April 2021

Thomas Kuuttanen

Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.

Thomas Kuuttanen
Intervju
April 2021

Thomas Kuuttanen

Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.

Läs
3/16/2021
Irya Gmeyner
Intervju
Mars 2021

Irya Gmeyner

Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.

Irya Gmeyner
Intervju
Mars 2021

Irya Gmeyner

Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.

Irya Gmeyner
Intervju
Mars 2021

Irya Gmeyner

Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.

Läs
12/31/2020
Paul  Nielsen
Intervju
Jul/Nyår 2020

Paul Nielsen

Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.

Paul  Nielsen
Intervju
Jul/Nyår 2020

Paul Nielsen

Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.

Paul  Nielsen
Intervju
Jul/Nyår 2020

Paul Nielsen

Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.

Läs
12/1/2020
David Polfeldt
Intervju
December 2020

David Polfeldt

David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.

David Polfeldt
Intervju
December 2020

David Polfeldt

David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.

David Polfeldt
Intervju
December 2020

David Polfeldt

David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.

Läs
11/17/2020
Markus Rosenberg
Intervju
November 2020

Markus Rosenberg

Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.

Markus Rosenberg
Intervju
November 2020

Markus Rosenberg

Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.

Markus Rosenberg
Intervju
November 2020

Markus Rosenberg

Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.

Läs
10/15/2020
John Ekström & Nicklas Nordbergh
Intervju
Oktober 2020

John Ekström & Nicklas Nordbergh

Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.

John Ekström & Nicklas Nordbergh
Intervju
Oktober 2020

John Ekström & Nicklas Nordbergh

Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.

John Ekström & Nicklas Nordbergh
Intervju
Oktober 2020

John Ekström & Nicklas Nordbergh

Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.

Läs
3/15/2020
Nina Totté Karyd & Martin Karyd
Intervju
Mars 2020

Nina Totté Karyd & Martin Karyd

Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.

Nina Totté Karyd & Martin Karyd
Intervju
Mars 2020

Nina Totté Karyd & Martin Karyd

Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.

Nina Totté Karyd & Martin Karyd
Intervju
Mars 2020

Nina Totté Karyd & Martin Karyd

Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.

Läs
2/14/2024 11:04
Värdefulla knölar från Bjäre
Mat & Dryck
Juni 2025

Värdefulla knölar från Bjäre

Rekordförsäljningen av svensk färskpotatis noterades den 13 maj 2024, då den första frilandsodlade skörden såldes för 2 500 kronor per kilo. Potatisen (av sorten Swift) skördades i Mäsinge på Bjärehalvön av odlarna Camilla och Arnold Ebbesson.

Värdefulla knölar från Bjäre
Mat & Dryck
Juni 2025

Värdefulla knölar från Bjäre

Rekordförsäljningen av svensk färskpotatis noterades den 13 maj 2024, då den första frilandsodlade skörden såldes för 2 500 kronor per kilo. Potatisen (av sorten Swift) skördades i Mäsinge på Bjärehalvön av odlarna Camilla och Arnold Ebbesson.

Värdefulla knölar från Bjäre
Mat & Dryck
Juni 2025

Värdefulla knölar från Bjäre

Rekordförsäljningen av svensk färskpotatis noterades den 13 maj 2024, då den första frilandsodlade skörden såldes för 2 500 kronor per kilo. Potatisen (av sorten Swift) skördades i Mäsinge på Bjärehalvön av odlarna Camilla och Arnold Ebbesson.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.