Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
The Hemingway Cooler Bench från Business & Pleasure är både en kylväska och en bänk. Kylfacket rymmer 52 liter is och drycker och trälocket med dyna erbjuder en stabil sittplats på stranden. Designen och färgerna är inspirerade av 50-talets europeiska motorbåtar. Här i antikvit, men finns även som ”boathouse navy”. Båda med detaljer i mässingslook. Ska kunna hålla drycker kalla i upp till 4 dagar.
The Hemingway Cooler Bench från Business & Pleasure är både en kylväska och en bänk. Kylfacket rymmer 52 liter is och drycker och trälocket med dyna erbjuder en stabil sittplats på stranden. Designen och färgerna är inspirerade av 50-talets europeiska motorbåtar. Här i antikvit, men finns även som ”boathouse navy”. Båda med detaljer i mässingslook. Ska kunna hålla drycker kalla i upp till 4 dagar.
The Hemingway Cooler Bench från Business & Pleasure är både en kylväska och en bänk. Kylfacket rymmer 52 liter is och drycker och trälocket med dyna erbjuder en stabil sittplats på stranden. Designen och färgerna är inspirerade av 50-talets europeiska motorbåtar. Här i antikvit, men finns även som ”boathouse navy”. Båda med detaljer i mässingslook. Ska kunna hålla drycker kalla i upp till 4 dagar.
Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.
Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.
Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.
Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.
Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.
Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.
Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till
Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till
Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Stylophone S-1 är en ficksynth redo att spelas när kreativiteten infinner sig. Först lanserad 1968 och använd av såväl David Bowie och John Lennon, som Kraftwerk och The White Stripes. Går att köpa än idag på deras hemsida för en femhundring ungefär.
Stylophone S-1 är en ficksynth redo att spelas när kreativiteten infinner sig. Först lanserad 1968 och använd av såväl David Bowie och John Lennon, som Kraftwerk och The White Stripes. Går att köpa än idag på deras hemsida för en femhundring ungefär.
Stylophone S-1 är en ficksynth redo att spelas när kreativiteten infinner sig. Först lanserad 1968 och använd av såväl David Bowie och John Lennon, som Kraftwerk och The White Stripes. Går att köpa än idag på deras hemsida för en femhundring ungefär.
Danske Bank redovisade en rekordvinst för fjärde kvartalet, lyft av ökad kundaktivitet och färre kreditförluster. Intäkterna var 6 procent högre än väntat, och banken såg nettoåtervinningar på 107 miljoner danska kronor istället för väntade kreditförluster. ”2024 var ett år då vi konsekvent levererade positiva resultat från kvartal till kvartal”, skriver Carsten Egeriis i vd-ordet. I samband med bokslutet lanserade banken ett nytt återköpsprogram och spår ett nettoresultat på 21–23 miljarder för 2025.
Danske Bank redovisade en rekordvinst för fjärde kvartalet, lyft av ökad kundaktivitet och färre kreditförluster. Intäkterna var 6 procent högre än väntat, och banken såg nettoåtervinningar på 107 miljoner danska kronor istället för väntade kreditförluster. ”2024 var ett år då vi konsekvent levererade positiva resultat från kvartal till kvartal”, skriver Carsten Egeriis i vd-ordet. I samband med bokslutet lanserade banken ett nytt återköpsprogram och spår ett nettoresultat på 21–23 miljarder för 2025.
Danske Bank redovisade en rekordvinst för fjärde kvartalet, lyft av ökad kundaktivitet och färre kreditförluster. Intäkterna var 6 procent högre än väntat, och banken såg nettoåtervinningar på 107 miljoner danska kronor istället för väntade kreditförluster. ”2024 var ett år då vi konsekvent levererade positiva resultat från kvartal till kvartal”, skriver Carsten Egeriis i vd-ordet. I samband med bokslutet lanserade banken ett nytt återköpsprogram och spår ett nettoresultat på 21–23 miljarder för 2025.
Göteborgaren Charlotta Lindh lämnade en trygg karriär inom modebranschen för att satsa på sitt smyckesföretag Sparv Accessories 2019. – Då sade jag upp mig, min man sade upp sig och så sålde vi vår lägenhet, säger hon till Göteborgs-Posten. Det var genom en kurs i silversmide hon upptäckte sin passion, och efter att ha drivit företaget vid sidan av jobbet tog hon steget fullt ut. Fem år senare omsätter Sparv Accessories 11 miljoner kronor och säljs hos 35 återförsäljare. Efter en lyckad lansering i Norge planerar bolaget nu att växa ytterligare genom fler återförsäljare.
Göteborgaren Charlotta Lindh lämnade en trygg karriär inom modebranschen för att satsa på sitt smyckesföretag Sparv Accessories 2019. – Då sade jag upp mig, min man sade upp sig och så sålde vi vår lägenhet, säger hon till Göteborgs-Posten. Det var genom en kurs i silversmide hon upptäckte sin passion, och efter att ha drivit företaget vid sidan av jobbet tog hon steget fullt ut. Fem år senare omsätter Sparv Accessories 11 miljoner kronor och säljs hos 35 återförsäljare. Efter en lyckad lansering i Norge planerar bolaget nu att växa ytterligare genom fler återförsäljare.
Göteborgaren Charlotta Lindh lämnade en trygg karriär inom modebranschen för att satsa på sitt smyckesföretag Sparv Accessories 2019. – Då sade jag upp mig, min man sade upp sig och så sålde vi vår lägenhet, säger hon till Göteborgs-Posten. Det var genom en kurs i silversmide hon upptäckte sin passion, och efter att ha drivit företaget vid sidan av jobbet tog hon steget fullt ut. Fem år senare omsätter Sparv Accessories 11 miljoner kronor och säljs hos 35 återförsäljare. Efter en lyckad lansering i Norge planerar bolaget nu att växa ytterligare genom fler återförsäljare.
Den största avokado som skördats vägde 2,55 kg. Rekordet tillskrevs Mark, Juliane och Loihi Pokini på Hawaii den 14 december 2018. Med tanke på att en avokado brukar väga runt 170 gram borde denna jätte räcka till ca 30 avokado-toasts.
Den största avokado som skördats vägde 2,55 kg. Rekordet tillskrevs Mark, Juliane och Loihi Pokini på Hawaii den 14 december 2018. Med tanke på att en avokado brukar väga runt 170 gram borde denna jätte räcka till ca 30 avokado-toasts.
Den största avokado som skördats vägde 2,55 kg. Rekordet tillskrevs Mark, Juliane och Loihi Pokini på Hawaii den 14 december 2018. Med tanke på att en avokado brukar väga runt 170 gram borde denna jätte räcka till ca 30 avokado-toasts.
De har funnits i drygt 45 år. Krigat och bråkat, medlemmar har kommit och gått men ljudet har renodlats genom åren. Wilmer X är idag Sveriges enda levande rockn’ roll-orkester som snart kan skryta med att ha ett lika långt liv som Rolling Stones. Liksom Stones finns två originalmedlemmar kvar i bandet, kapellmästaren och bandets allt-i-allo, låtskrivarmaskinen Nisse Hellberg och hans sidekick, munspelaren Jalle Lorensson, världens minsta blåssektion. Men de har i alla fall inte, som Stones, sparkat bandets grundare, även om det gått hett till i såväl studion som bakom scenen.
De har funnits i drygt 45 år. Krigat och bråkat, medlemmar har kommit och gått men ljudet har renodlats genom åren. Wilmer X är idag Sveriges enda levande rockn’ roll-orkester som snart kan skryta med att ha ett lika långt liv som Rolling Stones. Liksom Stones finns två originalmedlemmar kvar i bandet, kapellmästaren och bandets allt-i-allo, låtskrivarmaskinen Nisse Hellberg och hans sidekick, munspelaren Jalle Lorensson, världens minsta blåssektion. Men de har i alla fall inte, som Stones, sparkat bandets grundare, även om det gått hett till i såväl studion som bakom scenen.
De har funnits i drygt 45 år. Krigat och bråkat, medlemmar har kommit och gått men ljudet har renodlats genom åren. Wilmer X är idag Sveriges enda levande rockn’ roll-orkester som snart kan skryta med att ha ett lika långt liv som Rolling Stones. Liksom Stones finns två originalmedlemmar kvar i bandet, kapellmästaren och bandets allt-i-allo, låtskrivarmaskinen Nisse Hellberg och hans sidekick, munspelaren Jalle Lorensson, världens minsta blåssektion. Men de har i alla fall inte, som Stones, sparkat bandets grundare, även om det gått hett till i såväl studion som bakom scenen.
Kantarell (Cantharellus cibarius) är en svamp som växer i löv- och barrskog. Med sitt karakteristiska utseende och tydliga smak är kantarellen en svamp som är näst intill omöjlig att förväxla med någon giftig art. De är rika på vitaminer och mineraler, inklusive vitamin D och B-vitaminer.
Kantarell (Cantharellus cibarius) är en svamp som växer i löv- och barrskog. Med sitt karakteristiska utseende och tydliga smak är kantarellen en svamp som är näst intill omöjlig att förväxla med någon giftig art. De är rika på vitaminer och mineraler, inklusive vitamin D och B-vitaminer.
Kantarell (Cantharellus cibarius) är en svamp som växer i löv- och barrskog. Med sitt karakteristiska utseende och tydliga smak är kantarellen en svamp som är näst intill omöjlig att förväxla med någon giftig art. De är rika på vitaminer och mineraler, inklusive vitamin D och B-vitaminer.
Intill stationen i Hjärup växer den nya stadsdelen Västerstad fram, som fullt utbyggd ska innehålla 1 300 nya bostäder och två centrumkvarter. Nu byggs den första etappen i form av delområdet Klippängen. Här blir det totalt 67 radhus med 5 eller 6 rum, trädgård, fristående förråd och solceller på taken. Inflyttning i de nya radhusen väntas kunna börja våren 2026. Västerstad planeras stå helt färdigt 2032.
Intill stationen i Hjärup växer den nya stadsdelen Västerstad fram, som fullt utbyggd ska innehålla 1 300 nya bostäder och två centrumkvarter. Nu byggs den första etappen i form av delområdet Klippängen. Här blir det totalt 67 radhus med 5 eller 6 rum, trädgård, fristående förråd och solceller på taken. Inflyttning i de nya radhusen väntas kunna börja våren 2026. Västerstad planeras stå helt färdigt 2032.
Intill stationen i Hjärup växer den nya stadsdelen Västerstad fram, som fullt utbyggd ska innehålla 1 300 nya bostäder och två centrumkvarter. Nu byggs den första etappen i form av delområdet Klippängen. Här blir det totalt 67 radhus med 5 eller 6 rum, trädgård, fristående förråd och solceller på taken. Inflyttning i de nya radhusen väntas kunna börja våren 2026. Västerstad planeras stå helt färdigt 2032.
Selleri (Apium graveolens)är en tvåårig, starkt doftande ört, som växer vilt i Europa, västra Asien och Nordafrika. Selleri har en lång historia som krydd- och medicinalväxt och den äts även som grönsak och rotfrukt. Selleri är väldigt näringsrikt. Grönsaken innehåller bland annat fibrer, C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, folat, B-vitaminer (B1, B2, B3 och B6), fosfor, kalcium, magnesium, kalium, selen och zink.
Selleri (Apium graveolens)är en tvåårig, starkt doftande ört, som växer vilt i Europa, västra Asien och Nordafrika. Selleri har en lång historia som krydd- och medicinalväxt och den äts även som grönsak och rotfrukt. Selleri är väldigt näringsrikt. Grönsaken innehåller bland annat fibrer, C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, folat, B-vitaminer (B1, B2, B3 och B6), fosfor, kalcium, magnesium, kalium, selen och zink.
Selleri (Apium graveolens)är en tvåårig, starkt doftande ört, som växer vilt i Europa, västra Asien och Nordafrika. Selleri har en lång historia som krydd- och medicinalväxt och den äts även som grönsak och rotfrukt. Selleri är väldigt näringsrikt. Grönsaken innehåller bland annat fibrer, C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, folat, B-vitaminer (B1, B2, B3 och B6), fosfor, kalcium, magnesium, kalium, selen och zink.
Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött. – Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital. Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.
Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött. – Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital. Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.
Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött. – Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital. Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
I bryggeriet BRUS på Nørrebro tillverkas ölen ett rum bort från baren. To Øl står bakom recepten – ofta humledrivna, men alltid med en twist. Maten matchar ölen: crispy chicken sandwich med syrad kål, baos med sidfläsk, friterad aubergine med sojamajonnäs. Inga klassiker, men smarta smaker. Allt serveras utan krångel, men med noggrannhet. Hit går man hungrig – och törstig.
I bryggeriet BRUS på Nørrebro tillverkas ölen ett rum bort från baren. To Øl står bakom recepten – ofta humledrivna, men alltid med en twist. Maten matchar ölen: crispy chicken sandwich med syrad kål, baos med sidfläsk, friterad aubergine med sojamajonnäs. Inga klassiker, men smarta smaker. Allt serveras utan krångel, men med noggrannhet. Hit går man hungrig – och törstig.
I bryggeriet BRUS på Nørrebro tillverkas ölen ett rum bort från baren. To Øl står bakom recepten – ofta humledrivna, men alltid med en twist. Maten matchar ölen: crispy chicken sandwich med syrad kål, baos med sidfläsk, friterad aubergine med sojamajonnäs. Inga klassiker, men smarta smaker. Allt serveras utan krångel, men med noggrannhet. Hit går man hungrig – och törstig.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö