Button Text
Läs
Intervju
Maj 2025

Christina Hörnell

Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.

Christina Hörnell
Läs
På beachen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På beachen

The Hemingway Cooler Bench från Business & Pleasure är både en kylväska och en bänk. Kylfacket rymmer 52 liter is och drycker och trälocket med dyna erbjuder en stabil sittplats på stranden. Designen och färgerna är inspirerade av 50-talets europeiska motorbåtar. Här i antikvit, men finns även som ”boathouse navy”. Båda med detaljer i mässingslook. Ska kunna hålla drycker kalla i upp till 4 dagar.

På beachen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På beachen

The Hemingway Cooler Bench från Business & Pleasure är både en kylväska och en bänk. Kylfacket rymmer 52 liter is och drycker och trälocket med dyna erbjuder en stabil sittplats på stranden. Designen och färgerna är inspirerade av 50-talets europeiska motorbåtar. Här i antikvit, men finns även som ”boathouse navy”. Båda med detaljer i mässingslook. Ska kunna hålla drycker kalla i upp till 4 dagar.

På beachen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På beachen

The Hemingway Cooler Bench från Business & Pleasure är både en kylväska och en bänk. Kylfacket rymmer 52 liter is och drycker och trälocket med dyna erbjuder en stabil sittplats på stranden. Designen och färgerna är inspirerade av 50-talets europeiska motorbåtar. Här i antikvit, men finns även som ”boathouse navy”. Båda med detaljer i mässingslook. Ska kunna hålla drycker kalla i upp till 4 dagar.

Läs
SAS satsar på Köpenhamn
Näringsliv
Juni 2025

SAS satsar på Köpenhamn

Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.

SAS satsar på Köpenhamn
Näringsliv
Juni 2025

SAS satsar på Köpenhamn

Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.

SAS satsar på Köpenhamn
Näringsliv
Juni 2025

SAS satsar på Köpenhamn

Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.

Läs
Fasangården
Mat & Dryck
Juni 2025

Fasangården

Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.

Fasangården
Mat & Dryck
Juni 2025

Fasangården

Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.

Fasangården
Mat & Dryck
Juni 2025

Fasangården

Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.

Läs
Istiden kommer i sommar
Mat & Dryck
Juni 2025

Istiden kommer i sommar

Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till

Istiden kommer i sommar
Mat & Dryck
Juni 2025

Istiden kommer i sommar

Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till

Istiden kommer i sommar
Mat & Dryck
Juni 2025

Istiden kommer i sommar

Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till

Läs
På beachen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På beachen

The Hemingway Cooler Bench från Business & Pleasure är både en kylväska och en bänk. Kylfacket rymmer 52 liter is och drycker och trälocket med dyna erbjuder en stabil sittplats på stranden. Designen och färgerna är inspirerade av 50-talets europeiska motorbåtar. Här i antikvit, men finns även som ”boathouse navy”. Båda med detaljer i mässingslook. Ska kunna hålla drycker kalla i upp till 4 dagar.

På beachen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På beachen

The Hemingway Cooler Bench från Business & Pleasure är både en kylväska och en bänk. Kylfacket rymmer 52 liter is och drycker och trälocket med dyna erbjuder en stabil sittplats på stranden. Designen och färgerna är inspirerade av 50-talets europeiska motorbåtar. Här i antikvit, men finns även som ”boathouse navy”. Båda med detaljer i mässingslook. Ska kunna hålla drycker kalla i upp till 4 dagar.

Läs
SAS satsar på Köpenhamn
Näringsliv
Juni 2025

SAS satsar på Köpenhamn

Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.

SAS satsar på Köpenhamn
Näringsliv
Juni 2025

SAS satsar på Köpenhamn

Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.

Läs
Fasangården
Mat & Dryck
Juni 2025

Fasangården

Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.

Fasangården
Mat & Dryck
Juni 2025

Fasangården

Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.

Läs
Istiden kommer i sommar
Mat & Dryck
Juni 2025

Istiden kommer i sommar

Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till

Istiden kommer i sommar
Mat & Dryck
Juni 2025

Istiden kommer i sommar

Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till

Läs
BRUS
Mat & Dryck
Juni 2025

BRUS

I bryggeriet BRUS på Nørrebro tillverkas ölen ett rum bort från baren. To Øl står bakom recepten – ofta humledrivna, men alltid med en twist. Maten matchar ölen: crispy chicken sandwich med syrad kål, baos med sidfläsk, friterad aubergine med sojamajonnäs. Inga klassiker, men smarta smaker. Allt serveras utan krångel, men med noggrannhet. Hit går man hungrig – och törstig.

BRUS
Mat & Dryck
Juni 2025

BRUS

I bryggeriet BRUS på Nørrebro tillverkas ölen ett rum bort från baren. To Øl står bakom recepten – ofta humledrivna, men alltid med en twist. Maten matchar ölen: crispy chicken sandwich med syrad kål, baos med sidfläsk, friterad aubergine med sojamajonnäs. Inga klassiker, men smarta smaker. Allt serveras utan krångel, men med noggrannhet. Hit går man hungrig – och törstig.

Läs
Intervju
November 2024

Simona Bamerlind

Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.

Simona Bamerlind
Läs
3/30/2025
Älskad minisynth
Underhållning
April 2025

Älskad minisynth

Stylophone S-1 är en ficksynth redo att spelas när kreativiteten infinner sig. Först lanserad 1968 och använd av såväl David Bowie och John Lennon, som Kraftwerk och The White Stripes. Går att köpa än idag på deras hemsida för en femhundring ungefär.

Älskad minisynth
Underhållning
April 2025

Älskad minisynth

Stylophone S-1 är en ficksynth redo att spelas när kreativiteten infinner sig. Först lanserad 1968 och använd av såväl David Bowie och John Lennon, som Kraftwerk och The White Stripes. Går att köpa än idag på deras hemsida för en femhundring ungefär.

Älskad minisynth
Underhållning
April 2025

Älskad minisynth

Stylophone S-1 är en ficksynth redo att spelas när kreativiteten infinner sig. Först lanserad 1968 och använd av såväl David Bowie och John Lennon, som Kraftwerk och The White Stripes. Går att köpa än idag på deras hemsida för en femhundring ungefär.

Läs
3/30/2025
Danske Bank slår rekord och spår starkt år
Näringsliv
April 2025

Danske Bank slår rekord och spår starkt år

Danske Bank redovisade en rekordvinst för fjärde kvartalet, lyft av ökad kundaktivitet och färre kreditförluster. Intäkterna var 6 procent högre än väntat, och banken såg nettoåtervinningar på 107 miljoner danska kronor istället för väntade kreditförluster. ”2024 var ett år då vi konsekvent levererade positiva resultat från kvartal till kvartal”, skriver Carsten Egeriis i vd-ordet. I samband med bokslutet lanserade banken ett nytt återköpsprogram och spår ett nettoresultat på 21–23 miljarder för 2025.

Danske Bank slår rekord och spår starkt år
Näringsliv
April 2025

Danske Bank slår rekord och spår starkt år

Danske Bank redovisade en rekordvinst för fjärde kvartalet, lyft av ökad kundaktivitet och färre kreditförluster. Intäkterna var 6 procent högre än väntat, och banken såg nettoåtervinningar på 107 miljoner danska kronor istället för väntade kreditförluster. ”2024 var ett år då vi konsekvent levererade positiva resultat från kvartal till kvartal”, skriver Carsten Egeriis i vd-ordet. I samband med bokslutet lanserade banken ett nytt återköpsprogram och spår ett nettoresultat på 21–23 miljarder för 2025.

Danske Bank slår rekord och spår starkt år
Näringsliv
April 2025

Danske Bank slår rekord och spår starkt år

Danske Bank redovisade en rekordvinst för fjärde kvartalet, lyft av ökad kundaktivitet och färre kreditförluster. Intäkterna var 6 procent högre än väntat, och banken såg nettoåtervinningar på 107 miljoner danska kronor istället för väntade kreditförluster. ”2024 var ett år då vi konsekvent levererade positiva resultat från kvartal till kvartal”, skriver Carsten Egeriis i vd-ordet. I samband med bokslutet lanserade banken ett nytt återköpsprogram och spår ett nettoresultat på 21–23 miljarder för 2025.

Läs
3/29/2025
Hon sålde allt för att bygga sitt smyckesbolag
Näringsliv
April 2025

Hon sålde allt för att bygga sitt smyckesbolag

Göteborgaren Charlotta Lindh lämnade en trygg karriär inom modebranschen för att satsa på sitt smyckesföretag Sparv Accessories 2019. – Då sade jag upp mig, min man sade upp sig och så sålde vi vår lägenhet, säger hon till Göteborgs-Posten. Det var genom en kurs i silversmide hon upptäckte sin passion, och efter att ha drivit företaget vid sidan av jobbet tog hon steget fullt ut. Fem år senare omsätter Sparv Accessories 11 miljoner kronor och säljs hos 35 återförsäljare. Efter en lyckad lansering i Norge planerar bolaget nu att växa ytterligare genom fler återförsäljare.

Hon sålde allt för att bygga sitt smyckesbolag
Näringsliv
April 2025

Hon sålde allt för att bygga sitt smyckesbolag

Göteborgaren Charlotta Lindh lämnade en trygg karriär inom modebranschen för att satsa på sitt smyckesföretag Sparv Accessories 2019. – Då sade jag upp mig, min man sade upp sig och så sålde vi vår lägenhet, säger hon till Göteborgs-Posten. Det var genom en kurs i silversmide hon upptäckte sin passion, och efter att ha drivit företaget vid sidan av jobbet tog hon steget fullt ut. Fem år senare omsätter Sparv Accessories 11 miljoner kronor och säljs hos 35 återförsäljare. Efter en lyckad lansering i Norge planerar bolaget nu att växa ytterligare genom fler återförsäljare.

Hon sålde allt för att bygga sitt smyckesbolag
Näringsliv
April 2025

Hon sålde allt för att bygga sitt smyckesbolag

Göteborgaren Charlotta Lindh lämnade en trygg karriär inom modebranschen för att satsa på sitt smyckesföretag Sparv Accessories 2019. – Då sade jag upp mig, min man sade upp sig och så sålde vi vår lägenhet, säger hon till Göteborgs-Posten. Det var genom en kurs i silversmide hon upptäckte sin passion, och efter att ha drivit företaget vid sidan av jobbet tog hon steget fullt ut. Fem år senare omsätter Sparv Accessories 11 miljoner kronor och säljs hos 35 återförsäljare. Efter en lyckad lansering i Norge planerar bolaget nu att växa ytterligare genom fler återförsäljare.

Läs
3/29/2025
Världens största avokado
Mat & Dryck
April 2025

Världens största avokado

Den största avokado som skördats vägde 2,55 kg. Rekordet tillskrevs Mark, Juliane och Loihi Pokini på Hawaii den 14 december 2018. Med tanke på att en avokado brukar väga runt 170 gram borde denna jätte räcka till ca 30 avokado-toasts.

Världens största avokado
Mat & Dryck
April 2025

Världens största avokado

Den största avokado som skördats vägde 2,55 kg. Rekordet tillskrevs Mark, Juliane och Loihi Pokini på Hawaii den 14 december 2018. Med tanke på att en avokado brukar väga runt 170 gram borde denna jätte räcka till ca 30 avokado-toasts.

Världens största avokado
Mat & Dryck
April 2025

Världens största avokado

Den största avokado som skördats vägde 2,55 kg. Rekordet tillskrevs Mark, Juliane och Loihi Pokini på Hawaii den 14 december 2018. Med tanke på att en avokado brukar väga runt 170 gram borde denna jätte räcka till ca 30 avokado-toasts.

Läs
3/29/2025
45 år med Wilmer X
Underhållning
April 2025

45 år med Wilmer X

De har funnits i drygt 45 år. Krigat och bråkat, medlemmar har kommit och gått men ljudet har renodlats genom åren. Wilmer X är idag Sveriges enda levande rockn’ roll-orkester som snart kan skryta med att ha ett lika långt liv som Rolling Stones. Liksom Stones finns två originalmedlemmar kvar i bandet, kapellmästaren och bandets allt-i-allo, låtskrivarmaskinen Nisse Hellberg och hans sidekick, munspelaren Jalle Lorensson, världens minsta blåssektion. Men de har i alla fall inte, som Stones, sparkat bandets grundare, även om det gått hett till i såväl studion som bakom scenen.

45 år med Wilmer X
Underhållning
April 2025

45 år med Wilmer X

De har funnits i drygt 45 år. Krigat och bråkat, medlemmar har kommit och gått men ljudet har renodlats genom åren. Wilmer X är idag Sveriges enda levande rockn’ roll-orkester som snart kan skryta med att ha ett lika långt liv som Rolling Stones. Liksom Stones finns två originalmedlemmar kvar i bandet, kapellmästaren och bandets allt-i-allo, låtskrivarmaskinen Nisse Hellberg och hans sidekick, munspelaren Jalle Lorensson, världens minsta blåssektion. Men de har i alla fall inte, som Stones, sparkat bandets grundare, även om det gått hett till i såväl studion som bakom scenen.

45 år med Wilmer X
Underhållning
April 2025

45 år med Wilmer X

De har funnits i drygt 45 år. Krigat och bråkat, medlemmar har kommit och gått men ljudet har renodlats genom åren. Wilmer X är idag Sveriges enda levande rockn’ roll-orkester som snart kan skryta med att ha ett lika långt liv som Rolling Stones. Liksom Stones finns två originalmedlemmar kvar i bandet, kapellmästaren och bandets allt-i-allo, låtskrivarmaskinen Nisse Hellberg och hans sidekick, munspelaren Jalle Lorensson, världens minsta blåssektion. Men de har i alla fall inte, som Stones, sparkat bandets grundare, även om det gått hett till i såväl studion som bakom scenen.

Läs
3/28/2025
Kantareller
Mat & Dryck
April 2025

Kantareller

Kantarell (Cantharellus cibarius) är en svamp som växer i löv- och barrskog. Med sitt karakteristiska utseende och tydliga smak är kantarellen en svamp som är näst intill omöjlig att förväxla med någon giftig art. De är rika på vitaminer och mineraler, inklusive vitamin D och B-vitaminer.

Kantareller
Mat & Dryck
April 2025

Kantareller

Kantarell (Cantharellus cibarius) är en svamp som växer i löv- och barrskog. Med sitt karakteristiska utseende och tydliga smak är kantarellen en svamp som är näst intill omöjlig att förväxla med någon giftig art. De är rika på vitaminer och mineraler, inklusive vitamin D och B-vitaminer.

Kantareller
Mat & Dryck
April 2025

Kantareller

Kantarell (Cantharellus cibarius) är en svamp som växer i löv- och barrskog. Med sitt karakteristiska utseende och tydliga smak är kantarellen en svamp som är näst intill omöjlig att förväxla med någon giftig art. De är rika på vitaminer och mineraler, inklusive vitamin D och B-vitaminer.

Läs
3/28/2025
Första etappen av Västerstad
Byggnytt
April 2025

Första etappen av Västerstad

Intill stationen i Hjärup växer den nya stadsdelen Västerstad fram, som fullt utbyggd ska innehålla 1 300 nya bostäder och två centrumkvarter. Nu byggs den första etappen i form av delområdet Klippängen. Här blir det totalt 67 radhus med 5 eller 6 rum, trädgård, fristående förråd och solceller på taken. Inflyttning i de nya radhusen väntas kunna börja våren 2026. Västerstad planeras stå helt färdigt 2032.

Första etappen av Västerstad
Byggnytt
April 2025

Första etappen av Västerstad

Intill stationen i Hjärup växer den nya stadsdelen Västerstad fram, som fullt utbyggd ska innehålla 1 300 nya bostäder och två centrumkvarter. Nu byggs den första etappen i form av delområdet Klippängen. Här blir det totalt 67 radhus med 5 eller 6 rum, trädgård, fristående förråd och solceller på taken. Inflyttning i de nya radhusen väntas kunna börja våren 2026. Västerstad planeras stå helt färdigt 2032.

Första etappen av Västerstad
Byggnytt
April 2025

Första etappen av Västerstad

Intill stationen i Hjärup växer den nya stadsdelen Västerstad fram, som fullt utbyggd ska innehålla 1 300 nya bostäder och två centrumkvarter. Nu byggs den första etappen i form av delområdet Klippängen. Här blir det totalt 67 radhus med 5 eller 6 rum, trädgård, fristående förråd och solceller på taken. Inflyttning i de nya radhusen väntas kunna börja våren 2026. Västerstad planeras stå helt färdigt 2032.

Läs
3/20/2025
Selleri
Mat & Dryck
Mars 2025

Selleri

Selleri (Apium graveolens)är en tvåårig, starkt doftande ört, som växer vilt i Europa, västra Asien och Nordafrika. Selleri har en lång historia som krydd- och medicinalväxt och den äts även som grönsak och rotfrukt. Selleri är väldigt näringsrikt. Grönsaken innehåller bland annat fibrer, C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, folat, B-vitaminer (B1, B2, B3 och B6), fosfor, kalcium, magnesium, kalium, selen och zink.

Selleri
Mat & Dryck
Mars 2025

Selleri

Selleri (Apium graveolens)är en tvåårig, starkt doftande ört, som växer vilt i Europa, västra Asien och Nordafrika. Selleri har en lång historia som krydd- och medicinalväxt och den äts även som grönsak och rotfrukt. Selleri är väldigt näringsrikt. Grönsaken innehåller bland annat fibrer, C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, folat, B-vitaminer (B1, B2, B3 och B6), fosfor, kalcium, magnesium, kalium, selen och zink.

Selleri
Mat & Dryck
Mars 2025

Selleri

Selleri (Apium graveolens)är en tvåårig, starkt doftande ört, som växer vilt i Europa, västra Asien och Nordafrika. Selleri har en lång historia som krydd- och medicinalväxt och den äts även som grönsak och rotfrukt. Selleri är väldigt näringsrikt. Grönsaken innehåller bland annat fibrer, C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, folat, B-vitaminer (B1, B2, B3 och B6), fosfor, kalcium, magnesium, kalium, selen och zink.

Läs
3/19/2025
Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött
Näringsliv
Mars 2025

Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött

Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött. – Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital. Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.

Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött
Näringsliv
Mars 2025

Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött

Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött. – Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital. Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.

Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött
Näringsliv
Mars 2025

Malmöbolag vill ”brygga” framtidens kött

Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött. – Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital. Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.

Läs
6/6/2023
Charlotte Ljung
Intervju
Juni 2023

Charlotte Ljung

Med en uppväxt i ett välkänt familjeföretag kände Charlotte Ljung att hon hade omvärldens ögon på sig tidigt i livet. Hon berättar om New Yorks betydelse, livets käftsmällar och satsningen på ett eget bolag i en helt ny bransch.

Charlotte Ljung
Intervju
Juni 2023

Charlotte Ljung

Med en uppväxt i ett välkänt familjeföretag kände Charlotte Ljung att hon hade omvärldens ögon på sig tidigt i livet. Hon berättar om New Yorks betydelse, livets käftsmällar och satsningen på ett eget bolag i en helt ny bransch.

Charlotte Ljung
Intervju
Juni 2023

Charlotte Ljung

Med en uppväxt i ett välkänt familjeföretag kände Charlotte Ljung att hon hade omvärldens ögon på sig tidigt i livet. Hon berättar om New Yorks betydelse, livets käftsmällar och satsningen på ett eget bolag i en helt ny bransch.

Läs
5/2/2023
Karl Karlsson
Intervju
Maj 2023

Karl Karlsson

Som nittonåring drog han till New York där han startade sitt första företag. Efter att ha byggt upp ett multinationellt läkemedelsbolag är han tillbaka i Skåne och har infriat drömmen om en börsnotering. Karl berättar om vad som driver honom, om att gå igång på andras idéer och om hur USA fortfarande finns i tankarna.

Karl Karlsson
Intervju
Maj 2023

Karl Karlsson

Som nittonåring drog han till New York där han startade sitt första företag. Efter att ha byggt upp ett multinationellt läkemedelsbolag är han tillbaka i Skåne och har infriat drömmen om en börsnotering. Karl berättar om vad som driver honom, om att gå igång på andras idéer och om hur USA fortfarande finns i tankarna.

Karl Karlsson
Intervju
Maj 2023

Karl Karlsson

Som nittonåring drog han till New York där han startade sitt första företag. Efter att ha byggt upp ett multinationellt läkemedelsbolag är han tillbaka i Skåne och har infriat drömmen om en börsnotering. Karl berättar om vad som driver honom, om att gå igång på andras idéer och om hur USA fortfarande finns i tankarna.

Läs
4/5/2023
Linda Bjernstål
Intervju
April 2023

Linda Bjernstål

Som tidig entreprenör inom e-handel byggde hon upp ett miljardbolag i resebranschen. Vi har träffat Linda som berättar om när hon slutade vara rädd, entreprenörskap och hur det kan kännas att lämna ett företag man byggt upp.

Linda Bjernstål
Intervju
April 2023

Linda Bjernstål

Som tidig entreprenör inom e-handel byggde hon upp ett miljardbolag i resebranschen. Vi har träffat Linda som berättar om när hon slutade vara rädd, entreprenörskap och hur det kan kännas att lämna ett företag man byggt upp.

Linda Bjernstål
Intervju
April 2023

Linda Bjernstål

Som tidig entreprenör inom e-handel byggde hon upp ett miljardbolag i resebranschen. Vi har träffat Linda som berättar om när hon slutade vara rädd, entreprenörskap och hur det kan kännas att lämna ett företag man byggt upp.

Läs
4/3/2023
Mattias Andersson
Intervju
April 2023

Mattias Andersson

Han byggde sitt prisbelönta IT-bolag Antura på samhällsnytta och långsiktighet utan externa investerare. Vi träffade Mattias för att prata om motviljan mot ekonomiska luftslott, vad som går före karriären och om att leva flera år utan lön.

Mattias Andersson
Intervju
April 2023

Mattias Andersson

Han byggde sitt prisbelönta IT-bolag Antura på samhällsnytta och långsiktighet utan externa investerare. Vi träffade Mattias för att prata om motviljan mot ekonomiska luftslott, vad som går före karriären och om att leva flera år utan lön.

Mattias Andersson
Intervju
April 2023

Mattias Andersson

Han byggde sitt prisbelönta IT-bolag Antura på samhällsnytta och långsiktighet utan externa investerare. Vi träffade Mattias för att prata om motviljan mot ekonomiska luftslott, vad som går före karriären och om att leva flera år utan lön.

Läs
12/30/2022
Peter DeMaltén
Intervju
Jul/Nyår 2022

Peter DeMaltén

Att Peter DeMaltén inte hittade en lådcykel till rätt pris gav honom en företagsidé. Sedan starten hemma i garaget har Cargobike stadigt vuxit till att omsätta 80 miljoner kronor. Vi har träffat Peter som berättar om sin bakgrund, rockstjärnedrömmar och att ha många järn i elden.

Peter DeMaltén
Intervju
Jul/Nyår 2022

Peter DeMaltén

Att Peter DeMaltén inte hittade en lådcykel till rätt pris gav honom en företagsidé. Sedan starten hemma i garaget har Cargobike stadigt vuxit till att omsätta 80 miljoner kronor. Vi har träffat Peter som berättar om sin bakgrund, rockstjärnedrömmar och att ha många järn i elden.

Peter DeMaltén
Intervju
Jul/Nyår 2022

Peter DeMaltén

Att Peter DeMaltén inte hittade en lådcykel till rätt pris gav honom en företagsidé. Sedan starten hemma i garaget har Cargobike stadigt vuxit till att omsätta 80 miljoner kronor. Vi har träffat Peter som berättar om sin bakgrund, rockstjärnedrömmar och att ha många järn i elden.

Läs
12/28/2022
Emma Rozada
Intervju
Jul/Nyår 2022

Emma Rozada

Med bas i Göteborg har hon startat tech-bolag världen över och vunnit 20 Red Dot Awards, 12 UX Design Awards och blivit utsedd till DI Gasell-företag 6 gånger. Vi har träffat Emma som berättar om innovation, varför Göteborg på sikt kommer att växa förbi Stockholm, sin bakgrund och om att knäcka koden.

Emma Rozada
Intervju
Jul/Nyår 2022

Emma Rozada

Med bas i Göteborg har hon startat tech-bolag världen över och vunnit 20 Red Dot Awards, 12 UX Design Awards och blivit utsedd till DI Gasell-företag 6 gånger. Vi har träffat Emma som berättar om innovation, varför Göteborg på sikt kommer att växa förbi Stockholm, sin bakgrund och om att knäcka koden.

Emma Rozada
Intervju
Jul/Nyår 2022

Emma Rozada

Med bas i Göteborg har hon startat tech-bolag världen över och vunnit 20 Red Dot Awards, 12 UX Design Awards och blivit utsedd till DI Gasell-företag 6 gånger. Vi har träffat Emma som berättar om innovation, varför Göteborg på sikt kommer att växa förbi Stockholm, sin bakgrund och om att knäcka koden.

Läs
12/1/2022
Jonas  Stenberg
Intervju
December 2022

Jonas Stenberg

Nyöppnade Jacy’z mitt i Göteborg är ett av ESS Groups senaste nytillskott. Vi träffade hotell- och restaurangkoncernens grundare Jonas Stenberg för att prata om Jonas bakgrund, drivkraft och hur det är att ha vuxit till en miljardkoncern med fler än 2 000 anställda.

Jonas  Stenberg
Intervju
December 2022

Jonas Stenberg

Nyöppnade Jacy’z mitt i Göteborg är ett av ESS Groups senaste nytillskott. Vi träffade hotell- och restaurangkoncernens grundare Jonas Stenberg för att prata om Jonas bakgrund, drivkraft och hur det är att ha vuxit till en miljardkoncern med fler än 2 000 anställda.

Jonas  Stenberg
Intervju
December 2022

Jonas Stenberg

Nyöppnade Jacy’z mitt i Göteborg är ett av ESS Groups senaste nytillskott. Vi träffade hotell- och restaurangkoncernens grundare Jonas Stenberg för att prata om Jonas bakgrund, drivkraft och hur det är att ha vuxit till en miljardkoncern med fler än 2 000 anställda.

Läs
12/1/2022
Jens Lyckman
Intervju
December 2022

Jens Lyckman

Han är direktör på Clarion Hotel Malmö Live, som är Skånes största hotell. Vi träffade Jens för att prata om hans bakgrund, kärleken till Malmö och framtiden för den skånska hotellbranschen.

Jens Lyckman
Intervju
December 2022

Jens Lyckman

Han är direktör på Clarion Hotel Malmö Live, som är Skånes största hotell. Vi träffade Jens för att prata om hans bakgrund, kärleken till Malmö och framtiden för den skånska hotellbranschen.

Jens Lyckman
Intervju
December 2022

Jens Lyckman

Han är direktör på Clarion Hotel Malmö Live, som är Skånes största hotell. Vi träffade Jens för att prata om hans bakgrund, kärleken till Malmö och framtiden för den skånska hotellbranschen.

Läs
11/15/2022
Johan Linde
Intervju
November 2022

Johan Linde

Han drömde om Paris modevärld men föll för mäkleriet. Som grundare av Våningen & Villan ville Johan förändra mäklarbranschen. Han fick bolaget att växa till fler än 150 medarbetare. Vi träffade Johan som berättade om kreativitet, entreprenörskap och om beslutet att sälja sitt livsverk.

Johan Linde
Intervju
November 2022

Johan Linde

Han drömde om Paris modevärld men föll för mäkleriet. Som grundare av Våningen & Villan ville Johan förändra mäklarbranschen. Han fick bolaget att växa till fler än 150 medarbetare. Vi träffade Johan som berättade om kreativitet, entreprenörskap och om beslutet att sälja sitt livsverk.

Johan Linde
Intervju
November 2022

Johan Linde

Han drömde om Paris modevärld men föll för mäkleriet. Som grundare av Våningen & Villan ville Johan förändra mäklarbranschen. Han fick bolaget att växa till fler än 150 medarbetare. Vi träffade Johan som berättade om kreativitet, entreprenörskap och om beslutet att sälja sitt livsverk.

Läs
2/14/2024 11:04
BRUS
Mat & Dryck
Juni 2025

BRUS

I bryggeriet BRUS på Nørrebro tillverkas ölen ett rum bort från baren. To Øl står bakom recepten – ofta humledrivna, men alltid med en twist. Maten matchar ölen: crispy chicken sandwich med syrad kål, baos med sidfläsk, friterad aubergine med sojamajonnäs. Inga klassiker, men smarta smaker. Allt serveras utan krångel, men med noggrannhet. Hit går man hungrig – och törstig.

BRUS
Mat & Dryck
Juni 2025

BRUS

I bryggeriet BRUS på Nørrebro tillverkas ölen ett rum bort från baren. To Øl står bakom recepten – ofta humledrivna, men alltid med en twist. Maten matchar ölen: crispy chicken sandwich med syrad kål, baos med sidfläsk, friterad aubergine med sojamajonnäs. Inga klassiker, men smarta smaker. Allt serveras utan krångel, men med noggrannhet. Hit går man hungrig – och törstig.

BRUS
Mat & Dryck
Juni 2025

BRUS

I bryggeriet BRUS på Nørrebro tillverkas ölen ett rum bort från baren. To Øl står bakom recepten – ofta humledrivna, men alltid med en twist. Maten matchar ölen: crispy chicken sandwich med syrad kål, baos med sidfläsk, friterad aubergine med sojamajonnäs. Inga klassiker, men smarta smaker. Allt serveras utan krångel, men med noggrannhet. Hit går man hungrig – och törstig.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.