Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
7 oktober arrangerades GAW på La Brasserie tillsammans med Svensk Fastighetsförmedling och Akademikliniken. Fullbokad gästlista, moules, ostron, Peroni och hög stämning. Musik spelades av Dj Jepson och Dj Oscar.
7 oktober arrangerades GAW på La Brasserie tillsammans med Svensk Fastighetsförmedling och Akademikliniken. Fullbokad gästlista, moules, ostron, Peroni och hög stämning. Musik spelades av Dj Jepson och Dj Oscar.
7 oktober arrangerades GAW på La Brasserie tillsammans med Svensk Fastighetsförmedling och Akademikliniken. Fullbokad gästlista, moules, ostron, Peroni och hög stämning. Musik spelades av Dj Jepson och Dj Oscar.
Fredagen den 16 september var det GAW på Steakhouse Lilla Torg. Le Petit Dieu och Besh One spelade musik och stämningen var fantastisk.
Fredagen den 16 september var det GAW på Steakhouse Lilla Torg. Le Petit Dieu och Besh One spelade musik och stämningen var fantastisk.
Fredagen den 16 september var det GAW på Steakhouse Lilla Torg. Le Petit Dieu och Besh One spelade musik och stämningen var fantastisk.
Premiär för Paddy's nya vin- & ginbar onsdagen 12 oktober. Mycket branschfolk, krogprofiler och stammisar. Och såklart var Galore på plats och minglade.
Premiär för Paddy's nya vin- & ginbar onsdagen 12 oktober. Mycket branschfolk, krogprofiler och stammisar. Och såklart var Galore på plats och minglade.
Premiär för Paddy's nya vin- & ginbar onsdagen 12 oktober. Mycket branschfolk, krogprofiler och stammisar. Och såklart var Galore på plats och minglade.
Den 2 september var det säsongspremiär för Galore After Work! Evenemanget arrangerades på taket på centralens p-hus tillsammans med ideas. Denna gången otur med vädret men ändå god stämning tack vare trevliga gäster!
Den 2 september var det säsongspremiär för Galore After Work! Evenemanget arrangerades på taket på centralens p-hus tillsammans med ideas. Denna gången otur med vädret men ändå god stämning tack vare trevliga gäster!
Den 2 september var det säsongspremiär för Galore After Work! Evenemanget arrangerades på taket på centralens p-hus tillsammans med ideas. Denna gången otur med vädret men ändå god stämning tack vare trevliga gäster!
Lördagen den 6 augusti arrangerades för fjärde året i rad Big Slap festivalen i Pildammsparken. Kanske var stämningen mest i topp på VIP-området där kavajer blandades med peruker, hattar, Hawaii-kransar och andra utstyrslar.
Lördagen den 6 augusti arrangerades för fjärde året i rad Big Slap festivalen i Pildammsparken. Kanske var stämningen mest i topp på VIP-området där kavajer blandades med peruker, hattar, Hawaii-kransar och andra utstyrslar.
Lördagen den 6 augusti arrangerades för fjärde året i rad Big Slap festivalen i Pildammsparken. Kanske var stämningen mest i topp på VIP-området där kavajer blandades med peruker, hattar, Hawaii-kransar och andra utstyrslar.
Den 10 juni arrangerades säsongsavslutning för Galore After Work tillsammans med Porsche och Peroni. På Operagrillen med 700 gäster och musik från Dj Besh One och Le Petit Dieu skapades en magisk stämning på takterassen, piazzan och "balkongen".
Den 10 juni arrangerades säsongsavslutning för Galore After Work tillsammans med Porsche och Peroni. På Operagrillen med 700 gäster och musik från Dj Besh One och Le Petit Dieu skapades en magisk stämning på takterassen, piazzan och "balkongen".
Den 10 juni arrangerades säsongsavslutning för Galore After Work tillsammans med Porsche och Peroni. På Operagrillen med 700 gäster och musik från Dj Besh One och Le Petit Dieu skapades en magisk stämning på takterassen, piazzan och "balkongen".
Den 20 maj var det invigning av Larsson & Langes nya salong i Skanör. Fint folk, drinkar och hög stämning.
Den 20 maj var det invigning av Larsson & Langes nya salong i Skanör. Fint folk, drinkar och hög stämning.
Den 20 maj var det invigning av Larsson & Langes nya salong i Skanör. Fint folk, drinkar och hög stämning.
Den 20 maj arrangerades Galore After Work med badklädesvisning av La Leia och hår & make av Engelbrektsgatan12.
Den 20 maj arrangerades Galore After Work med badklädesvisning av La Leia och hår & make av Engelbrektsgatan12.
Den 20 maj arrangerades Galore After Work med badklädesvisning av La Leia och hår & make av Engelbrektsgatan12.
Den 13 maj arrangerades GAW på far i hatten. Musik spelades bl a av Dj Kick-it & All-ice, Dj Besh One och Mikael Jepson. Live uppträdde Jagne och Canary Islands. En skön mix av gäster och hög mysfaktor.
Den 13 maj arrangerades GAW på far i hatten. Musik spelades bl a av Dj Kick-it & All-ice, Dj Besh One och Mikael Jepson. Live uppträdde Jagne och Canary Islands. En skön mix av gäster och hög mysfaktor.
Den 13 maj arrangerades GAW på far i hatten. Musik spelades bl a av Dj Kick-it & All-ice, Dj Besh One och Mikael Jepson. Live uppträdde Jagne och Canary Islands. En skön mix av gäster och hög mysfaktor.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö