Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Fredag 16 november arrangerades den årliga middagen med gäster från Galore's nätverk av duktiga yrkeskvinnor och yrkesmän. Denna gången med 200 gäster på Glasklart. Mat, dryck, hög stämning och trevliga samtal.
Fredag 16 november arrangerades den årliga middagen med gäster från Galore's nätverk av duktiga yrkeskvinnor och yrkesmän. Denna gången med 200 gäster på Glasklart. Mat, dryck, hög stämning och trevliga samtal.
Fredag 16 november arrangerades den årliga middagen med gäster från Galore's nätverk av duktiga yrkeskvinnor och yrkesmän. Denna gången med 200 gäster på Glasklart. Mat, dryck, hög stämning och trevliga samtal.
Den 16 november arrangerades Galore's Julfest tillsammans med Förenade Bil Jaguar Land Rover, Svensk Fastighetsförmedling, JKE Design och Saturnus. Fullspäckat program med Rob'n Raz, Klubbkören, Dj Jesaja och Dj Oscar. God stämning, trevliga gäster och glada miner!
Den 16 november arrangerades Galore's Julfest tillsammans med Förenade Bil Jaguar Land Rover, Svensk Fastighetsförmedling, JKE Design och Saturnus. Fullspäckat program med Rob'n Raz, Klubbkören, Dj Jesaja och Dj Oscar. God stämning, trevliga gäster och glada miner!
Den 16 november arrangerades Galore's Julfest tillsammans med Förenade Bil Jaguar Land Rover, Svensk Fastighetsförmedling, JKE Design och Saturnus. Fullspäckat program med Rob'n Raz, Klubbkören, Dj Jesaja och Dj Oscar. God stämning, trevliga gäster och glada miner!
Onsdagen 10 oktober var det invigning av Quan. Den nya asiatiska restaurangen på Mäster Johansgatan. Sober inredning, glada gäster och såklart en hel del mat och dryck.
Onsdagen 10 oktober var det invigning av Quan. Den nya asiatiska restaurangen på Mäster Johansgatan. Sober inredning, glada gäster och såklart en hel del mat och dryck.
Onsdagen 10 oktober var det invigning av Quan. Den nya asiatiska restaurangen på Mäster Johansgatan. Sober inredning, glada gäster och såklart en hel del mat och dryck.
Torsdagen 27 september var det invigning av La Leia’s nya butik på Hamngatan. Trevliga gäster, livemusik, visning och såklart mycket fina underkläder.
Torsdagen 27 september var det invigning av La Leia’s nya butik på Hamngatan. Trevliga gäster, livemusik, visning och såklart mycket fina underkläder.
Torsdagen 27 september var det invigning av La Leia’s nya butik på Hamngatan. Trevliga gäster, livemusik, visning och såklart mycket fina underkläder.
Lördagen 22 september invigdes nya vip-loungen på Malmö Arena. Det bjöds på mat, dryck och hockey. Galore minglade bland fint folk, viktigt folk och såklart Percy Nilsson.
Lördagen 22 september invigdes nya vip-loungen på Malmö Arena. Det bjöds på mat, dryck och hockey. Galore minglade bland fint folk, viktigt folk och såklart Percy Nilsson.
Lördagen 22 september invigdes nya vip-loungen på Malmö Arena. Det bjöds på mat, dryck och hockey. Galore minglade bland fint folk, viktigt folk och såklart Percy Nilsson.
Den 4 augusti var det Big Slap i Pildammsparken. Nytt för 2018 var en Business Lounge. En ”lugnare” avdelning för att knyta nya affärskontakter.
Den 4 augusti var det Big Slap i Pildammsparken. Nytt för 2018 var en Business Lounge. En ”lugnare” avdelning för att knyta nya affärskontakter.
Den 4 augusti var det Big Slap i Pildammsparken. Nytt för 2018 var en Business Lounge. En ”lugnare” avdelning för att knyta nya affärskontakter.
Lördagen 28 juli var det Galore Weekends Sommarfest på Badhytten. Ett skönt dagtidshäng. Badklädesvisning av La Leia med hårstyling av Larsson & Lange, live-uppträdande av RobnRaz, fina bilar visades från Jaguar och Land Rover, cyklar från Seaside Bike och mycket mer. Fantastiskt väder, god stämning och trevliga gäster.
Lördagen 28 juli var det Galore Weekends Sommarfest på Badhytten. Ett skönt dagtidshäng. Badklädesvisning av La Leia med hårstyling av Larsson & Lange, live-uppträdande av RobnRaz, fina bilar visades från Jaguar och Land Rover, cyklar från Seaside Bike och mycket mer. Fantastiskt väder, god stämning och trevliga gäster.
Lördagen 28 juli var det Galore Weekends Sommarfest på Badhytten. Ett skönt dagtidshäng. Badklädesvisning av La Leia med hårstyling av Larsson & Lange, live-uppträdande av RobnRaz, fina bilar visades från Jaguar och Land Rover, cyklar från Seaside Bike och mycket mer. Fantastiskt väder, god stämning och trevliga gäster.
Torsdagen den 12 juli var det VIP-fest i Glashusets tält på Falsterbo Horse Show. Mat, dryck, musik, trevliga gäster och såklart en hel del fina möbler.
Torsdagen den 12 juli var det VIP-fest i Glashusets tält på Falsterbo Horse Show. Mat, dryck, musik, trevliga gäster och såklart en hel del fina möbler.
Torsdagen den 12 juli var det VIP-fest i Glashusets tält på Falsterbo Horse Show. Mat, dryck, musik, trevliga gäster och såklart en hel del fina möbler.
Onsdagen 9 maj var det 25-årsjubileum på Paddy’s. Hela huset öppet, musik, mat, dryck och många gäster. Galore passade på att mingla.
Onsdagen 9 maj var det 25-årsjubileum på Paddy’s. Hela huset öppet, musik, mat, dryck och många gäster. Galore passade på att mingla.
Onsdagen 9 maj var det 25-årsjubileum på Paddy’s. Hela huset öppet, musik, mat, dryck och många gäster. Galore passade på att mingla.
Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.
Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.
Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.
Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.
Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.
Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.
Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.
Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.
Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.
Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.
Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.
Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.
Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.
Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.
Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.
Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö