Button Text
Läs
Intervju
Maj 2025

Christina Hörnell

Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.

Christina Hörnell
Läs
Serstech-vd är nästa skånska stjärna
Näringsliv
November 2025

Serstech-vd är nästa skånska stjärna

Stefan Sandor, vd för Lundabolaget Serstech, har utsetts till mottagare av ”Nästa skånska stjärna” 2025. Stipendiet delas ut av EFL Executive Education, Handelskammaren, Perstorp AB och Sparbanken Skåne och lyfter fram ledare som förväntas spela en viktig roll i Sydsveriges utveckling. Serstech utvecklar teknik som identifierar narkotika, sprängämnen och kemiska ämnen och hade 2024 en omsättning på 52 miljoner kronor. Med stipendiet följer en plats på EFL:s managementprogram i Lund.

Serstech-vd är nästa skånska stjärna
Näringsliv
November 2025

Serstech-vd är nästa skånska stjärna

Stefan Sandor, vd för Lundabolaget Serstech, har utsetts till mottagare av ”Nästa skånska stjärna” 2025. Stipendiet delas ut av EFL Executive Education, Handelskammaren, Perstorp AB och Sparbanken Skåne och lyfter fram ledare som förväntas spela en viktig roll i Sydsveriges utveckling. Serstech utvecklar teknik som identifierar narkotika, sprängämnen och kemiska ämnen och hade 2024 en omsättning på 52 miljoner kronor. Med stipendiet följer en plats på EFL:s managementprogram i Lund.

Serstech-vd är nästa skånska stjärna
Näringsliv
November 2025

Serstech-vd är nästa skånska stjärna

Stefan Sandor, vd för Lundabolaget Serstech, har utsetts till mottagare av ”Nästa skånska stjärna” 2025. Stipendiet delas ut av EFL Executive Education, Handelskammaren, Perstorp AB och Sparbanken Skåne och lyfter fram ledare som förväntas spela en viktig roll i Sydsveriges utveckling. Serstech utvecklar teknik som identifierar narkotika, sprängämnen och kemiska ämnen och hade 2024 en omsättning på 52 miljoner kronor. Med stipendiet följer en plats på EFL:s managementprogram i Lund.

Läs
Roche tar nästa steg med Medicon Village
Näringsliv
November 2025

Roche tar nästa steg med Medicon Village

Läkemedels- och diagnostikföretaget Roche stärker sitt samarbete med Medicon Village i Lund genom en ny avsiktsförklaring. Man har samarbetat tidigare, men nu formaliseras relationen när Roche blir medlem i forskningsbyn. Målet är att påskynda införandet av nya läkemedel och diagnostik i vården samt stärka samverkan mellan industri, akademi och hälso- och sjukvård. – Genom detta samarbete med Medicon Village vill vi bli en drivande kraft i utvecklingen av svensk life science, säger Yoshito Nakanishi, vd för Roche.

Roche tar nästa steg med Medicon Village
Näringsliv
November 2025

Roche tar nästa steg med Medicon Village

Läkemedels- och diagnostikföretaget Roche stärker sitt samarbete med Medicon Village i Lund genom en ny avsiktsförklaring. Man har samarbetat tidigare, men nu formaliseras relationen när Roche blir medlem i forskningsbyn. Målet är att påskynda införandet av nya läkemedel och diagnostik i vården samt stärka samverkan mellan industri, akademi och hälso- och sjukvård. – Genom detta samarbete med Medicon Village vill vi bli en drivande kraft i utvecklingen av svensk life science, säger Yoshito Nakanishi, vd för Roche.

Roche tar nästa steg med Medicon Village
Näringsliv
November 2025

Roche tar nästa steg med Medicon Village

Läkemedels- och diagnostikföretaget Roche stärker sitt samarbete med Medicon Village i Lund genom en ny avsiktsförklaring. Man har samarbetat tidigare, men nu formaliseras relationen när Roche blir medlem i forskningsbyn. Målet är att påskynda införandet av nya läkemedel och diagnostik i vården samt stärka samverkan mellan industri, akademi och hälso- och sjukvård. – Genom detta samarbete med Medicon Village vill vi bli en drivande kraft i utvecklingen av svensk life science, säger Yoshito Nakanishi, vd för Roche.

Läs
Nya planer på Universitetsholmen
Byggnytt
November 2025

Nya planer på Universitetsholmen

Som en del i omvandlingen av Beijerskajen på Universitetsholmen i Malmö planeras ett nytt hus just intill Södra varvsbassängen. Nyligen presenterades det vinnande arkitektförslaget för fastigheten Trollhättan 6 mellan Beijerskajen och Nordenskiöldsgatan. På en tomyta på cirka 5 100 kvadratmeter där det idag finns ett parkeringshus och kontorshus ska det bli ett större nybygge för bostäder, kontor och centrumverksamheter. Nästa steg är ny detaljplan. Byggstart förväntas kunna ske 2027.

Nya planer på Universitetsholmen
Byggnytt
November 2025

Nya planer på Universitetsholmen

Som en del i omvandlingen av Beijerskajen på Universitetsholmen i Malmö planeras ett nytt hus just intill Södra varvsbassängen. Nyligen presenterades det vinnande arkitektförslaget för fastigheten Trollhättan 6 mellan Beijerskajen och Nordenskiöldsgatan. På en tomyta på cirka 5 100 kvadratmeter där det idag finns ett parkeringshus och kontorshus ska det bli ett större nybygge för bostäder, kontor och centrumverksamheter. Nästa steg är ny detaljplan. Byggstart förväntas kunna ske 2027.

Nya planer på Universitetsholmen
Byggnytt
November 2025

Nya planer på Universitetsholmen

Som en del i omvandlingen av Beijerskajen på Universitetsholmen i Malmö planeras ett nytt hus just intill Södra varvsbassängen. Nyligen presenterades det vinnande arkitektförslaget för fastigheten Trollhättan 6 mellan Beijerskajen och Nordenskiöldsgatan. På en tomyta på cirka 5 100 kvadratmeter där det idag finns ett parkeringshus och kontorshus ska det bli ett större nybygge för bostäder, kontor och centrumverksamheter. Nästa steg är ny detaljplan. Byggstart förväntas kunna ske 2027.

Läs
Världens största ostbricka
Mat & Dryck
November 2025

Världens största ostbricka

När Wisconsin Milk Marketing Board slog rekord med att duka upp en ostbricka på 2012,87 kg använde de 145 olika sorters ost (bland annat en Mammoth Cheddar). Rekordet noterades den 1 augusti 2018.

Världens största ostbricka
Mat & Dryck
November 2025

Världens största ostbricka

När Wisconsin Milk Marketing Board slog rekord med att duka upp en ostbricka på 2012,87 kg använde de 145 olika sorters ost (bland annat en Mammoth Cheddar). Rekordet noterades den 1 augusti 2018.

Världens största ostbricka
Mat & Dryck
November 2025

Världens största ostbricka

När Wisconsin Milk Marketing Board slog rekord med att duka upp en ostbricka på 2012,87 kg använde de 145 olika sorters ost (bland annat en Mammoth Cheddar). Rekordet noterades den 1 augusti 2018.

Läs
Serstech-vd är nästa skånska stjärna
Näringsliv
November 2025

Serstech-vd är nästa skånska stjärna

Stefan Sandor, vd för Lundabolaget Serstech, har utsetts till mottagare av ”Nästa skånska stjärna” 2025. Stipendiet delas ut av EFL Executive Education, Handelskammaren, Perstorp AB och Sparbanken Skåne och lyfter fram ledare som förväntas spela en viktig roll i Sydsveriges utveckling. Serstech utvecklar teknik som identifierar narkotika, sprängämnen och kemiska ämnen och hade 2024 en omsättning på 52 miljoner kronor. Med stipendiet följer en plats på EFL:s managementprogram i Lund.

Serstech-vd är nästa skånska stjärna
Näringsliv
November 2025

Serstech-vd är nästa skånska stjärna

Stefan Sandor, vd för Lundabolaget Serstech, har utsetts till mottagare av ”Nästa skånska stjärna” 2025. Stipendiet delas ut av EFL Executive Education, Handelskammaren, Perstorp AB och Sparbanken Skåne och lyfter fram ledare som förväntas spela en viktig roll i Sydsveriges utveckling. Serstech utvecklar teknik som identifierar narkotika, sprängämnen och kemiska ämnen och hade 2024 en omsättning på 52 miljoner kronor. Med stipendiet följer en plats på EFL:s managementprogram i Lund.

Läs
Roche tar nästa steg med Medicon Village
Näringsliv
November 2025

Roche tar nästa steg med Medicon Village

Läkemedels- och diagnostikföretaget Roche stärker sitt samarbete med Medicon Village i Lund genom en ny avsiktsförklaring. Man har samarbetat tidigare, men nu formaliseras relationen när Roche blir medlem i forskningsbyn. Målet är att påskynda införandet av nya läkemedel och diagnostik i vården samt stärka samverkan mellan industri, akademi och hälso- och sjukvård. – Genom detta samarbete med Medicon Village vill vi bli en drivande kraft i utvecklingen av svensk life science, säger Yoshito Nakanishi, vd för Roche.

Roche tar nästa steg med Medicon Village
Näringsliv
November 2025

Roche tar nästa steg med Medicon Village

Läkemedels- och diagnostikföretaget Roche stärker sitt samarbete med Medicon Village i Lund genom en ny avsiktsförklaring. Man har samarbetat tidigare, men nu formaliseras relationen när Roche blir medlem i forskningsbyn. Målet är att påskynda införandet av nya läkemedel och diagnostik i vården samt stärka samverkan mellan industri, akademi och hälso- och sjukvård. – Genom detta samarbete med Medicon Village vill vi bli en drivande kraft i utvecklingen av svensk life science, säger Yoshito Nakanishi, vd för Roche.

Läs
Nya planer på Universitetsholmen
Byggnytt
November 2025

Nya planer på Universitetsholmen

Som en del i omvandlingen av Beijerskajen på Universitetsholmen i Malmö planeras ett nytt hus just intill Södra varvsbassängen. Nyligen presenterades det vinnande arkitektförslaget för fastigheten Trollhättan 6 mellan Beijerskajen och Nordenskiöldsgatan. På en tomyta på cirka 5 100 kvadratmeter där det idag finns ett parkeringshus och kontorshus ska det bli ett större nybygge för bostäder, kontor och centrumverksamheter. Nästa steg är ny detaljplan. Byggstart förväntas kunna ske 2027.

Nya planer på Universitetsholmen
Byggnytt
November 2025

Nya planer på Universitetsholmen

Som en del i omvandlingen av Beijerskajen på Universitetsholmen i Malmö planeras ett nytt hus just intill Södra varvsbassängen. Nyligen presenterades det vinnande arkitektförslaget för fastigheten Trollhättan 6 mellan Beijerskajen och Nordenskiöldsgatan. På en tomyta på cirka 5 100 kvadratmeter där det idag finns ett parkeringshus och kontorshus ska det bli ett större nybygge för bostäder, kontor och centrumverksamheter. Nästa steg är ny detaljplan. Byggstart förväntas kunna ske 2027.

Läs
Världens största ostbricka
Mat & Dryck
November 2025

Världens största ostbricka

När Wisconsin Milk Marketing Board slog rekord med att duka upp en ostbricka på 2012,87 kg använde de 145 olika sorters ost (bland annat en Mammoth Cheddar). Rekordet noterades den 1 augusti 2018.

Världens största ostbricka
Mat & Dryck
November 2025

Världens största ostbricka

När Wisconsin Milk Marketing Board slog rekord med att duka upp en ostbricka på 2012,87 kg använde de 145 olika sorters ost (bland annat en Mammoth Cheddar). Rekordet noterades den 1 augusti 2018.

Läs
Det blir bättre
Underhållning
November 2025

Det blir bättre

Jag har tre söner. Den äldsta är tjugo och den yngsta är två år. Eller bå år som han själv säger. Eftersom jag har låtit alla mina barn få mycket skärmtid från tidig ålder har jag kunnat följa hur barnunderhållningen utvecklats under dessa tjugo år. Detta är mina slutsats; Allt går fortare nu. Ni vet, man tittar på nån gammal Pippi och blir förundrad över hur låååångsamt allt går. Och så frågar man sig hur man kunde tycka det där var kul. Svaret är ofta: För att det inte fanns något annat att tillgå. Och dessutom gick allt annat på teve lika långsamt. Även vuxen-underhållningen.

Det blir bättre
Underhållning
November 2025

Det blir bättre

Jag har tre söner. Den äldsta är tjugo och den yngsta är två år. Eller bå år som han själv säger. Eftersom jag har låtit alla mina barn få mycket skärmtid från tidig ålder har jag kunnat följa hur barnunderhållningen utvecklats under dessa tjugo år. Detta är mina slutsats; Allt går fortare nu. Ni vet, man tittar på nån gammal Pippi och blir förundrad över hur låååångsamt allt går. Och så frågar man sig hur man kunde tycka det där var kul. Svaret är ofta: För att det inte fanns något annat att tillgå. Och dessutom gick allt annat på teve lika långsamt. Även vuxen-underhållningen.

Läs
Intervju
November 2024

Simona Bamerlind

Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.

Simona Bamerlind
Läs
6/14/2023
Avslapppnat på Vilette
Mat & Dryck
Juni 2023

Avslapppnat på Vilette

Nørrebro har fått ännu en skönt, avslappnad restaurang och vinbar med grön mat och naturliga viner. Bakom ligger ägarna från de kända krogarna Pompett och Poulette vilket ger en hint om stilen i köket. Kökschefen Marissa Lippert kommer från New York och gillar att laga hälsosamt, rent och vackert. Bakgrunden från USA syns i de fina kakorna som en äppelpaj på farmors recept och godsaker som kanske väger upp den hälsosamma maten. Om sommaren finns en uteplats att sitta på. Fælledvej 12

Avslapppnat på Vilette
Mat & Dryck
Juni 2023

Avslapppnat på Vilette

Nørrebro har fått ännu en skönt, avslappnad restaurang och vinbar med grön mat och naturliga viner. Bakom ligger ägarna från de kända krogarna Pompett och Poulette vilket ger en hint om stilen i köket. Kökschefen Marissa Lippert kommer från New York och gillar att laga hälsosamt, rent och vackert. Bakgrunden från USA syns i de fina kakorna som en äppelpaj på farmors recept och godsaker som kanske väger upp den hälsosamma maten. Om sommaren finns en uteplats att sitta på. Fælledvej 12

Avslapppnat på Vilette
Mat & Dryck
Juni 2023

Avslapppnat på Vilette

Nørrebro har fått ännu en skönt, avslappnad restaurang och vinbar med grön mat och naturliga viner. Bakom ligger ägarna från de kända krogarna Pompett och Poulette vilket ger en hint om stilen i köket. Kökschefen Marissa Lippert kommer från New York och gillar att laga hälsosamt, rent och vackert. Bakgrunden från USA syns i de fina kakorna som en äppelpaj på farmors recept och godsaker som kanske väger upp den hälsosamma maten. Om sommaren finns en uteplats att sitta på. Fælledvej 12

Läs
6/14/2023
Topicàl
Mat & Dryck
Juni 2023

Topicàl

På min favoritgata Jægersborggade som slingar sig lång med barer, vinbutiker, utomordentliga restauranger och små designbutiker har Topicàl öppnat i Relæs gamla lokaler. Här finns en 5-rätters meny med omsorgsfulla gröna rätter som visar upp favoriter från främst det italienska och napolitanska köket och medelhavet med rätter som hemgjord pasta Cavatelli till grönskande Escarole och tartar på torsk. Vill du addera kött så går det bra. Jægersborggade 41

Topicàl
Mat & Dryck
Juni 2023

Topicàl

På min favoritgata Jægersborggade som slingar sig lång med barer, vinbutiker, utomordentliga restauranger och små designbutiker har Topicàl öppnat i Relæs gamla lokaler. Här finns en 5-rätters meny med omsorgsfulla gröna rätter som visar upp favoriter från främst det italienska och napolitanska köket och medelhavet med rätter som hemgjord pasta Cavatelli till grönskande Escarole och tartar på torsk. Vill du addera kött så går det bra. Jægersborggade 41

Topicàl
Mat & Dryck
Juni 2023

Topicàl

På min favoritgata Jægersborggade som slingar sig lång med barer, vinbutiker, utomordentliga restauranger och små designbutiker har Topicàl öppnat i Relæs gamla lokaler. Här finns en 5-rätters meny med omsorgsfulla gröna rätter som visar upp favoriter från främst det italienska och napolitanska köket och medelhavet med rätter som hemgjord pasta Cavatelli till grönskande Escarole och tartar på torsk. Vill du addera kött så går det bra. Jægersborggade 41

Läs
6/14/2023
Champinjoner
Mat & Dryck
Juni 2023

Champinjoner

Champinjoner (Agaricus) är ett släkte av både ätliga och giftiga svampar. Det är den vanligaste svampen i svenska kök och de flesta odlas i Polen, Nederländerna och Spanien. I sverige odlades (2021) 1 130 ton champinjonvarianter och 95 ton annan svamp (som shiitake och ostronskivling). Namnet champinjon kommer från franskans champignon (svamp) och i engelsktalande länder säger man ofta Button mushroom. Button mushroom är egentligen en specifik sort (Agaricus bisporus) som vi kallar Trädgårdschampinjon. Champinjonen är rik på B-vitamin, jod och järn och studier har visat att de redan höga halterna D-vitamin kan ökas mångfalt genom att soltorka champinjonerna.

Champinjoner
Mat & Dryck
Juni 2023

Champinjoner

Champinjoner (Agaricus) är ett släkte av både ätliga och giftiga svampar. Det är den vanligaste svampen i svenska kök och de flesta odlas i Polen, Nederländerna och Spanien. I sverige odlades (2021) 1 130 ton champinjonvarianter och 95 ton annan svamp (som shiitake och ostronskivling). Namnet champinjon kommer från franskans champignon (svamp) och i engelsktalande länder säger man ofta Button mushroom. Button mushroom är egentligen en specifik sort (Agaricus bisporus) som vi kallar Trädgårdschampinjon. Champinjonen är rik på B-vitamin, jod och järn och studier har visat att de redan höga halterna D-vitamin kan ökas mångfalt genom att soltorka champinjonerna.

Champinjoner
Mat & Dryck
Juni 2023

Champinjoner

Champinjoner (Agaricus) är ett släkte av både ätliga och giftiga svampar. Det är den vanligaste svampen i svenska kök och de flesta odlas i Polen, Nederländerna och Spanien. I sverige odlades (2021) 1 130 ton champinjonvarianter och 95 ton annan svamp (som shiitake och ostronskivling). Namnet champinjon kommer från franskans champignon (svamp) och i engelsktalande länder säger man ofta Button mushroom. Button mushroom är egentligen en specifik sort (Agaricus bisporus) som vi kallar Trädgårdschampinjon. Champinjonen är rik på B-vitamin, jod och järn och studier har visat att de redan höga halterna D-vitamin kan ökas mångfalt genom att soltorka champinjonerna.

Läs
6/14/2023
Papardelle con guancia di maiale
Mat & Dryck
Juni 2023

Papardelle con guancia di maiale

Leon Bergström, köksmästare på Bar Robusta, är statsvetaren som blev kock, och flyttade från Grekland till Sverige för cirka tio år sen. Han har också hunnit arbeta bland annat på Sjöbaren och St. Jörgens i Göteborg. Här visar Leon hur man lagar en klassisk italiensk ragu med en twist.

Papardelle con guancia di maiale
Mat & Dryck
Juni 2023

Papardelle con guancia di maiale

Leon Bergström, köksmästare på Bar Robusta, är statsvetaren som blev kock, och flyttade från Grekland till Sverige för cirka tio år sen. Han har också hunnit arbeta bland annat på Sjöbaren och St. Jörgens i Göteborg. Här visar Leon hur man lagar en klassisk italiensk ragu med en twist.

Papardelle con guancia di maiale
Mat & Dryck
Juni 2023

Papardelle con guancia di maiale

Leon Bergström, köksmästare på Bar Robusta, är statsvetaren som blev kock, och flyttade från Grekland till Sverige för cirka tio år sen. Han har också hunnit arbeta bland annat på Sjöbaren och St. Jörgens i Göteborg. Här visar Leon hur man lagar en klassisk italiensk ragu med en twist.

Läs
6/14/2023
Hur många genier finns det?
Underhållning
Juni 2023

Hur många genier finns det?

Jag såg en dokumentär om jazzpianisten Oscar Peterson på SVT. Där sa dom att han var ett geni. Men var han verkligen det? Han var såklart en hejare på att kittla elfenben (gammalt roligt uttryck för att spela piano.) Men ett geni? Nja, jag vet inte.

Hur många genier finns det?
Underhållning
Juni 2023

Hur många genier finns det?

Jag såg en dokumentär om jazzpianisten Oscar Peterson på SVT. Där sa dom att han var ett geni. Men var han verkligen det? Han var såklart en hejare på att kittla elfenben (gammalt roligt uttryck för att spela piano.) Men ett geni? Nja, jag vet inte.

Hur många genier finns det?
Underhållning
Juni 2023

Hur många genier finns det?

Jag såg en dokumentär om jazzpianisten Oscar Peterson på SVT. Där sa dom att han var ett geni. Men var han verkligen det? Han var såklart en hejare på att kittla elfenben (gammalt roligt uttryck för att spela piano.) Men ett geni? Nja, jag vet inte.

Läs
6/14/2023
Naturliga material
Arkitektur & Inredning
Juni 2023

Naturliga material

Möbler och inredningsprylar där naturliga material får stå i centrum. Trä, läder och metall.

Naturliga material
Arkitektur & Inredning
Juni 2023

Naturliga material

Möbler och inredningsprylar där naturliga material får stå i centrum. Trä, läder och metall.

Naturliga material
Arkitektur & Inredning
Juni 2023

Naturliga material

Möbler och inredningsprylar där naturliga material får stå i centrum. Trä, läder och metall.

Läs
6/13/2023
Världens äldsta instrument
Underhållning
Juni 2023

Världens äldsta instrument

Det äldsta fyndet är en flöjt täljd av ben. Specifikt ett lårben från en grottbjörn. Flöjten uppskattas vara 43 000 - 82 000 år gammal och hittades av Dr Ivan Turk 1988 i en Neanderthal-utgrävningsplats i Cerkno, Slovenien. Flöjten finns nu för beskådan på Sloveniens nationalmuseum i Ljubljana.

Världens äldsta instrument
Underhållning
Juni 2023

Världens äldsta instrument

Det äldsta fyndet är en flöjt täljd av ben. Specifikt ett lårben från en grottbjörn. Flöjten uppskattas vara 43 000 - 82 000 år gammal och hittades av Dr Ivan Turk 1988 i en Neanderthal-utgrävningsplats i Cerkno, Slovenien. Flöjten finns nu för beskådan på Sloveniens nationalmuseum i Ljubljana.

Världens äldsta instrument
Underhållning
Juni 2023

Världens äldsta instrument

Det äldsta fyndet är en flöjt täljd av ben. Specifikt ett lårben från en grottbjörn. Flöjten uppskattas vara 43 000 - 82 000 år gammal och hittades av Dr Ivan Turk 1988 i en Neanderthal-utgrävningsplats i Cerkno, Slovenien. Flöjten finns nu för beskådan på Sloveniens nationalmuseum i Ljubljana.

Läs
6/13/2023
Världens äldsta brödsmulor
Underhållning
Juni 2023

Världens äldsta brödsmulor

Den 12 juni 2018 hittade arkeologer från Köpenhamns universitet brödsmulor i Svarta öknen, Jordanien som daterades att vara 14 400 år gamla. (5 000 år äldre än tidigare fynd.) Brödet innehöll mjöl från vild vete och rötter från klotsäv, blandat med vatten för att få en deg, sen bakat på varma stenar.

Världens äldsta brödsmulor
Underhållning
Juni 2023

Världens äldsta brödsmulor

Den 12 juni 2018 hittade arkeologer från Köpenhamns universitet brödsmulor i Svarta öknen, Jordanien som daterades att vara 14 400 år gamla. (5 000 år äldre än tidigare fynd.) Brödet innehöll mjöl från vild vete och rötter från klotsäv, blandat med vatten för att få en deg, sen bakat på varma stenar.

Världens äldsta brödsmulor
Underhållning
Juni 2023

Världens äldsta brödsmulor

Den 12 juni 2018 hittade arkeologer från Köpenhamns universitet brödsmulor i Svarta öknen, Jordanien som daterades att vara 14 400 år gamla. (5 000 år äldre än tidigare fynd.) Brödet innehöll mjöl från vild vete och rötter från klotsäv, blandat med vatten för att få en deg, sen bakat på varma stenar.

Läs
6/13/2023
Grönt och gratis är gott
Mat & Dryck
Juni 2023

Grönt och gratis är gott

Det bränns, det doftar, det smakar, det sticks och det grönskar. Äntligen lever naturen upp och vi kan vandra ut i ett skafferi av godsaker utanför vår dörr.

Grönt och gratis är gott
Mat & Dryck
Juni 2023

Grönt och gratis är gott

Det bränns, det doftar, det smakar, det sticks och det grönskar. Äntligen lever naturen upp och vi kan vandra ut i ett skafferi av godsaker utanför vår dörr.

Grönt och gratis är gott
Mat & Dryck
Juni 2023

Grönt och gratis är gott

Det bränns, det doftar, det smakar, det sticks och det grönskar. Äntligen lever naturen upp och vi kan vandra ut i ett skafferi av godsaker utanför vår dörr.

Läs
9/17/2014
Henrik Regnér
Intervju
September 2014

Henrik Regnér

Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.

Henrik Regnér
Intervju
September 2014

Henrik Regnér

Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.

Henrik Regnér
Intervju
September 2014

Henrik Regnér

Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.

Läs
9/17/2014
Kristina Bardh
Intervju
September 2014

Kristina Bardh

Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.

Kristina Bardh
Intervju
September 2014

Kristina Bardh

Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.

Kristina Bardh
Intervju
September 2014

Kristina Bardh

Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.

Läs
7/17/2014
Daniel Müllern
Intervju
Juli 2014

Daniel Müllern

Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.

Daniel Müllern
Intervju
Juli 2014

Daniel Müllern

Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.

Daniel Müllern
Intervju
Juli 2014

Daniel Müllern

Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.

Läs
4/16/2014
Ellen Benediktson
Intervju
April 2014

Ellen Benediktson

Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.

Ellen Benediktson
Intervju
April 2014

Ellen Benediktson

Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.

Ellen Benediktson
Intervju
April 2014

Ellen Benediktson

Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.

Läs
10/16/2013
Jon Enström
Intervju
Oktober 2013

Jon Enström

”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.

Jon Enström
Intervju
Oktober 2013

Jon Enström

”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.

Jon Enström
Intervju
Oktober 2013

Jon Enström

”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.

Läs
10/15/2013
Krister Appelfeldt
Intervju
Oktober 2013

Krister Appelfeldt

Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.

Krister Appelfeldt
Intervju
Oktober 2013

Krister Appelfeldt

Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.

Krister Appelfeldt
Intervju
Oktober 2013

Krister Appelfeldt

Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.

Läs
10/15/2013
Wilhelm Pieplow
Intervju
Oktober 2013

Wilhelm Pieplow

Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.

Wilhelm Pieplow
Intervju
Oktober 2013

Wilhelm Pieplow

Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.

Wilhelm Pieplow
Intervju
Oktober 2013

Wilhelm Pieplow

Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.

Läs
10/15/2013
Dan Olofsson
Intervju
Oktober 2013

Dan Olofsson

Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.

Dan Olofsson
Intervju
Oktober 2013

Dan Olofsson

Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.

Dan Olofsson
Intervju
Oktober 2013

Dan Olofsson

Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.

Läs
9/18/2024 16:17
Det blir bättre
Underhållning
November 2025

Det blir bättre

Jag har tre söner. Den äldsta är tjugo och den yngsta är två år. Eller bå år som han själv säger. Eftersom jag har låtit alla mina barn få mycket skärmtid från tidig ålder har jag kunnat följa hur barnunderhållningen utvecklats under dessa tjugo år. Detta är mina slutsats; Allt går fortare nu. Ni vet, man tittar på nån gammal Pippi och blir förundrad över hur låååångsamt allt går. Och så frågar man sig hur man kunde tycka det där var kul. Svaret är ofta: För att det inte fanns något annat att tillgå. Och dessutom gick allt annat på teve lika långsamt. Även vuxen-underhållningen.

Det blir bättre
Underhållning
November 2025

Det blir bättre

Jag har tre söner. Den äldsta är tjugo och den yngsta är två år. Eller bå år som han själv säger. Eftersom jag har låtit alla mina barn få mycket skärmtid från tidig ålder har jag kunnat följa hur barnunderhållningen utvecklats under dessa tjugo år. Detta är mina slutsats; Allt går fortare nu. Ni vet, man tittar på nån gammal Pippi och blir förundrad över hur låååångsamt allt går. Och så frågar man sig hur man kunde tycka det där var kul. Svaret är ofta: För att det inte fanns något annat att tillgå. Och dessutom gick allt annat på teve lika långsamt. Även vuxen-underhållningen.

Det blir bättre
Underhållning
November 2025

Det blir bättre

Jag har tre söner. Den äldsta är tjugo och den yngsta är två år. Eller bå år som han själv säger. Eftersom jag har låtit alla mina barn få mycket skärmtid från tidig ålder har jag kunnat följa hur barnunderhållningen utvecklats under dessa tjugo år. Detta är mina slutsats; Allt går fortare nu. Ni vet, man tittar på nån gammal Pippi och blir förundrad över hur låååångsamt allt går. Och så frågar man sig hur man kunde tycka det där var kul. Svaret är ofta: För att det inte fanns något annat att tillgå. Och dessutom gick allt annat på teve lika långsamt. Även vuxen-underhållningen.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.