Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Caveman cooking, asado eller rent och slätt grillning. Än är inte säsongen över och du kan hänga på den glödheta trenden med att laga mat över öppen eld. När elpriserna stiger är det ju dessutom relevant att låta lågorna göra jobbet. Både hemma och på restaurang. Det är inte amerikansk BBQ eller klotgrillen vi pratar om här. Vi pratar om flammor, svett och gnistor. Det är långt hetare att slå med flinta på prärien (okej, du kan bara bege dig till en grillplats och använda tändstickor) än att skruva på gasolen på uteplatsen. Även restauranger har insett att vi lockas utav elden.
Caveman cooking, asado eller rent och slätt grillning. Än är inte säsongen över och du kan hänga på den glödheta trenden med att laga mat över öppen eld. När elpriserna stiger är det ju dessutom relevant att låta lågorna göra jobbet. Både hemma och på restaurang. Det är inte amerikansk BBQ eller klotgrillen vi pratar om här. Vi pratar om flammor, svett och gnistor. Det är långt hetare att slå med flinta på prärien (okej, du kan bara bege dig till en grillplats och använda tändstickor) än att skruva på gasolen på uteplatsen. Även restauranger har insett att vi lockas utav elden.
Caveman cooking, asado eller rent och slätt grillning. Än är inte säsongen över och du kan hänga på den glödheta trenden med att laga mat över öppen eld. När elpriserna stiger är det ju dessutom relevant att låta lågorna göra jobbet. Både hemma och på restaurang. Det är inte amerikansk BBQ eller klotgrillen vi pratar om här. Vi pratar om flammor, svett och gnistor. Det är långt hetare att slå med flinta på prärien (okej, du kan bara bege dig till en grillplats och använda tändstickor) än att skruva på gasolen på uteplatsen. Även restauranger har insett att vi lockas utav elden.
Michael Jacksons sista studioinspelning (Invincible 2001) ska vara den dyraste någonsin. Skivbolaget Sony ska ha lagt uppåt 300 miljoner kronor på studiotid. Inte minst då de bokade upp tre olika studios varje dag, för att Michael skulle känna in vilken studio han ville vara i för dagen. Över 50 låtar spelades in för att kortas ner till 16 låtar på albumet.
Michael Jacksons sista studioinspelning (Invincible 2001) ska vara den dyraste någonsin. Skivbolaget Sony ska ha lagt uppåt 300 miljoner kronor på studiotid. Inte minst då de bokade upp tre olika studios varje dag, för att Michael skulle känna in vilken studio han ville vara i för dagen. Över 50 låtar spelades in för att kortas ner till 16 låtar på albumet.
Michael Jacksons sista studioinspelning (Invincible 2001) ska vara den dyraste någonsin. Skivbolaget Sony ska ha lagt uppåt 300 miljoner kronor på studiotid. Inte minst då de bokade upp tre olika studios varje dag, för att Michael skulle känna in vilken studio han ville vara i för dagen. Över 50 låtar spelades in för att kortas ner till 16 låtar på albumet.
MiMU Gloves är handskar som känner av rörelse och position och används för att spela och komponera musik med händerna. Lite som en synth, fast där tangenterna blir virtuella. Demovideon på deras hemsida är mega.
MiMU Gloves är handskar som känner av rörelse och position och används för att spela och komponera musik med händerna. Lite som en synth, fast där tangenterna blir virtuella. Demovideon på deras hemsida är mega.
MiMU Gloves är handskar som känner av rörelse och position och används för att spela och komponera musik med händerna. Lite som en synth, fast där tangenterna blir virtuella. Demovideon på deras hemsida är mega.
Efter några år av psykedelia och progg var tiden redo för den tredje poprevolutionen. En ny generation av rock’n’rollers var redo att ta över: Bowie, T.Rex, Roxy, New York Dolls, Stooges och givetvis Eagles i södra Kalifornien.
Efter några år av psykedelia och progg var tiden redo för den tredje poprevolutionen. En ny generation av rock’n’rollers var redo att ta över: Bowie, T.Rex, Roxy, New York Dolls, Stooges och givetvis Eagles i södra Kalifornien.
Efter några år av psykedelia och progg var tiden redo för den tredje poprevolutionen. En ny generation av rock’n’rollers var redo att ta över: Bowie, T.Rex, Roxy, New York Dolls, Stooges och givetvis Eagles i södra Kalifornien.
Grönt är lugnande och får oss att känna oss nära naturen. Ibland kan det räcka med att placera en klassisk bankirlampa med grönt sken i rummet.
Grönt är lugnande och får oss att känna oss nära naturen. Ibland kan det räcka med att placera en klassisk bankirlampa med grönt sken i rummet.
Grönt är lugnande och får oss att känna oss nära naturen. Ibland kan det räcka med att placera en klassisk bankirlampa med grönt sken i rummet.
Förnybar energi är framtiden. Siffror och aktuell fakta om de olika energikällorna och hur vi känner inför dem.
Förnybar energi är framtiden. Siffror och aktuell fakta om de olika energikällorna och hur vi känner inför dem.
Förnybar energi är framtiden. Siffror och aktuell fakta om de olika energikällorna och hur vi känner inför dem.
Tisdagen den 10 maj firade restaurang Atmosfär sin 25-års dag med mat och dryck och lokalen full av glada gäster. DJ där inne och mingel på uteserveringen bland blomsterarrangemang och parasoller. Galore var på plats och minglade.
Tisdagen den 10 maj firade restaurang Atmosfär sin 25-års dag med mat och dryck och lokalen full av glada gäster. DJ där inne och mingel på uteserveringen bland blomsterarrangemang och parasoller. Galore var på plats och minglade.
Tisdagen den 10 maj firade restaurang Atmosfär sin 25-års dag med mat och dryck och lokalen full av glada gäster. DJ där inne och mingel på uteserveringen bland blomsterarrangemang och parasoller. Galore var på plats och minglade.
Den mörkgröna kaprisen är blomknoppar från kaprisbusken som plockas omogna, och läggs in med vinäger och salt. Kaprisen får med det en smakkaraktär av behaglig bitterhet tillsammans med syrlighet. Ett klassiskt tillbehör och krydda som gör sig väl till bland annat schnitzel och råbiff. Samma buske som ger de små blomknopparna ger även de större kaprisfrukterna med stjälk som vi ofta har på charkbrickan.
Den mörkgröna kaprisen är blomknoppar från kaprisbusken som plockas omogna, och läggs in med vinäger och salt. Kaprisen får med det en smakkaraktär av behaglig bitterhet tillsammans med syrlighet. Ett klassiskt tillbehör och krydda som gör sig väl till bland annat schnitzel och råbiff. Samma buske som ger de små blomknopparna ger även de större kaprisfrukterna med stjälk som vi ofta har på charkbrickan.
Den mörkgröna kaprisen är blomknoppar från kaprisbusken som plockas omogna, och läggs in med vinäger och salt. Kaprisen får med det en smakkaraktär av behaglig bitterhet tillsammans med syrlighet. Ett klassiskt tillbehör och krydda som gör sig väl till bland annat schnitzel och råbiff. Samma buske som ger de små blomknopparna ger även de större kaprisfrukterna med stjälk som vi ofta har på charkbrickan.
Viktor Lind driver familjeägda Scandwich. 2019 vann Viktor Mack-SM. Här visar Viktor hur du lagar en schnitzelmacka med spets-kål, ärtor, ansjovissmör och kaprismajonnäs som en riktig mackmästare hemma.
Viktor Lind driver familjeägda Scandwich. 2019 vann Viktor Mack-SM. Här visar Viktor hur du lagar en schnitzelmacka med spets-kål, ärtor, ansjovissmör och kaprismajonnäs som en riktig mackmästare hemma.
Viktor Lind driver familjeägda Scandwich. 2019 vann Viktor Mack-SM. Här visar Viktor hur du lagar en schnitzelmacka med spets-kål, ärtor, ansjovissmör och kaprismajonnäs som en riktig mackmästare hemma.
Sveriges främsta äventyrskvinna har bestigit berg och gjort expeditioner över hela världen, fått internationella utmärkelser och ska bli första svenska kvinna i rymden.
Sveriges främsta äventyrskvinna har bestigit berg och gjort expeditioner över hela världen, fått internationella utmärkelser och ska bli första svenska kvinna i rymden.
Sveriges främsta äventyrskvinna har bestigit berg och gjort expeditioner över hela världen, fått internationella utmärkelser och ska bli första svenska kvinna i rymden.
Hon har släppt tre skivor i eget namn och är Guldbaggebelönad för sin tolkning av Monica Zetterlund i filmen Monica Z. Vi träffade Edda för att prata musik, hennes karriär och bakgrund.
Hon har släppt tre skivor i eget namn och är Guldbaggebelönad för sin tolkning av Monica Zetterlund i filmen Monica Z. Vi träffade Edda för att prata musik, hennes karriär och bakgrund.
Hon har släppt tre skivor i eget namn och är Guldbaggebelönad för sin tolkning av Monica Zetterlund i filmen Monica Z. Vi träffade Edda för att prata musik, hennes karriär och bakgrund.
Grundaren av ESS Group, en miljardkoncern med hotell som Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad och Marienlyst. Vi träffade Jonas för att prata om entreprenörsskap, drivkraften och nyckelfaktorerna till hotellens framgång.
Grundaren av ESS Group, en miljardkoncern med hotell som Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad och Marienlyst. Vi träffade Jonas för att prata om entreprenörsskap, drivkraften och nyckelfaktorerna till hotellens framgång.
Grundaren av ESS Group, en miljardkoncern med hotell som Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad och Marienlyst. Vi träffade Jonas för att prata om entreprenörsskap, drivkraften och nyckelfaktorerna till hotellens framgång.
Grundarna av Rumrum berättar om resan från möbelbutik till en av regionens snabbast växande inredningsbyråer.
Grundarna av Rumrum berättar om resan från möbelbutik till en av regionens snabbast växande inredningsbyråer.
Grundarna av Rumrum berättar om resan från möbelbutik till en av regionens snabbast växande inredningsbyråer.
Entreprenörsduon som förändrat frisörbranschen i snart 30 år, berättar om hur allt började och ger sin syn på företagande och kompanjonskap.
Entreprenörsduon som förändrat frisörbranschen i snart 30 år, berättar om hur allt började och ger sin syn på företagande och kompanjonskap.
Entreprenörsduon som förändrat frisörbranschen i snart 30 år, berättar om hur allt började och ger sin syn på företagande och kompanjonskap.
Grundaren av gymkedjan Fitness24Seven. Ett miljardbolag med verksamhet i Europa, Sydamerika och Asien. Vi träffade Christian för att prata om företagande, livet, drivkraften bakom bolaget och Christians bakgrund.
Grundaren av gymkedjan Fitness24Seven. Ett miljardbolag med verksamhet i Europa, Sydamerika och Asien. Vi träffade Christian för att prata om företagande, livet, drivkraften bakom bolaget och Christians bakgrund.
Grundaren av gymkedjan Fitness24Seven. Ett miljardbolag med verksamhet i Europa, Sydamerika och Asien. Vi träffade Christian för att prata om företagande, livet, drivkraften bakom bolaget och Christians bakgrund.
Hon må vara mest känd för sin roll som Filippa Bark i SVT-program som Robins och Mello. Men Sissela Benn är SÅ mycket mer. Hon är uppvuxen i en teaterfamilj och är även dramatisk skådespelare med bland annat rollen som Marilyn i Marilynpassionen på Malmö Stadsteater på sitt CV, komiker i olika sammanhang, hon är Sunes mamma och regissören bakom tv-serien Dilan och Moa.
Hon må vara mest känd för sin roll som Filippa Bark i SVT-program som Robins och Mello. Men Sissela Benn är SÅ mycket mer. Hon är uppvuxen i en teaterfamilj och är även dramatisk skådespelare med bland annat rollen som Marilyn i Marilynpassionen på Malmö Stadsteater på sitt CV, komiker i olika sammanhang, hon är Sunes mamma och regissören bakom tv-serien Dilan och Moa.
Hon må vara mest känd för sin roll som Filippa Bark i SVT-program som Robins och Mello. Men Sissela Benn är SÅ mycket mer. Hon är uppvuxen i en teaterfamilj och är även dramatisk skådespelare med bland annat rollen som Marilyn i Marilynpassionen på Malmö Stadsteater på sitt CV, komiker i olika sammanhang, hon är Sunes mamma och regissören bakom tv-serien Dilan och Moa.
Jill Johnson har inlett ett nytt kapitel i sin karriär med ny man vid sin sida, ny musik och sin första klubbturné sen tonåren hemma i Ängelholm. Jill berättar från hjärtat om sin nya kärlek, Mattias Elg, om att bo på tre olika platser, om Nashville, Verandans framtid och synen på #metoo, (som också finns på nya plattan).
Jill Johnson har inlett ett nytt kapitel i sin karriär med ny man vid sin sida, ny musik och sin första klubbturné sen tonåren hemma i Ängelholm. Jill berättar från hjärtat om sin nya kärlek, Mattias Elg, om att bo på tre olika platser, om Nashville, Verandans framtid och synen på #metoo, (som också finns på nya plattan).
Jill Johnson har inlett ett nytt kapitel i sin karriär med ny man vid sin sida, ny musik och sin första klubbturné sen tonåren hemma i Ängelholm. Jill berättar från hjärtat om sin nya kärlek, Mattias Elg, om att bo på tre olika platser, om Nashville, Verandans framtid och synen på #metoo, (som också finns på nya plattan).
Hela sitt vuxna liv har Anders Jansson varit en del av den svenska humorscenen. Först lokalt hemma i Lund men sedan snart 20 år tillbaka som nationell stjärna via sina folkkära figurer som Tiffany Persson, Morgan Pålsson och Svinarps starke man, kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson.
Hela sitt vuxna liv har Anders Jansson varit en del av den svenska humorscenen. Först lokalt hemma i Lund men sedan snart 20 år tillbaka som nationell stjärna via sina folkkära figurer som Tiffany Persson, Morgan Pålsson och Svinarps starke man, kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson.
Hela sitt vuxna liv har Anders Jansson varit en del av den svenska humorscenen. Först lokalt hemma i Lund men sedan snart 20 år tillbaka som nationell stjärna via sina folkkära figurer som Tiffany Persson, Morgan Pålsson och Svinarps starke man, kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö