Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
Med allt fler allmänna tobaksrestriktioner och rökförbud vill delstaten Kentucky lätta på regelverket för cigarr och pipa. I förslaget listas punkter som ska uppfyllas för att en restaurang eller bar ska få tillåta cigarrökning, bland annat måste de ha alkoholtillstånd och 21-årsgräns, en tydlig skylt utanför att rökning kan förekomma i lokalen, att minst 15% av omsättningen kommer från cigarrförsäljning, att en rökfri zon inrättas vid leveransintag och kanske viktigast av allt, att det bara tillåter cigarrer och pipa och inte vejp eller cigaretter. Så kanske det kan bli en cigarr i baren på The Galt House till nästa Kentucky Derby.
Med allt fler allmänna tobaksrestriktioner och rökförbud vill delstaten Kentucky lätta på regelverket för cigarr och pipa. I förslaget listas punkter som ska uppfyllas för att en restaurang eller bar ska få tillåta cigarrökning, bland annat måste de ha alkoholtillstånd och 21-årsgräns, en tydlig skylt utanför att rökning kan förekomma i lokalen, att minst 15% av omsättningen kommer från cigarrförsäljning, att en rökfri zon inrättas vid leveransintag och kanske viktigast av allt, att det bara tillåter cigarrer och pipa och inte vejp eller cigaretter. Så kanske det kan bli en cigarr i baren på The Galt House till nästa Kentucky Derby.
Med allt fler allmänna tobaksrestriktioner och rökförbud vill delstaten Kentucky lätta på regelverket för cigarr och pipa. I förslaget listas punkter som ska uppfyllas för att en restaurang eller bar ska få tillåta cigarrökning, bland annat måste de ha alkoholtillstånd och 21-årsgräns, en tydlig skylt utanför att rökning kan förekomma i lokalen, att minst 15% av omsättningen kommer från cigarrförsäljning, att en rökfri zon inrättas vid leveransintag och kanske viktigast av allt, att det bara tillåter cigarrer och pipa och inte vejp eller cigaretter. Så kanske det kan bli en cigarr i baren på The Galt House till nästa Kentucky Derby.
Nu i juli ska Belmonds nya tåg Britannic Explorer börja rulla från London, till Cornwall eller till Wales. Resan tar tre dagar och ombord blir man serverad fine dining komponerad av Simon Rogan från trestjärniga L’Enclume. Biljettpriser startar vid ca 150 000 kronor för två personer.
Nu i juli ska Belmonds nya tåg Britannic Explorer börja rulla från London, till Cornwall eller till Wales. Resan tar tre dagar och ombord blir man serverad fine dining komponerad av Simon Rogan från trestjärniga L’Enclume. Biljettpriser startar vid ca 150 000 kronor för två personer.
Nu i juli ska Belmonds nya tåg Britannic Explorer börja rulla från London, till Cornwall eller till Wales. Resan tar tre dagar och ombord blir man serverad fine dining komponerad av Simon Rogan från trestjärniga L’Enclume. Biljettpriser startar vid ca 150 000 kronor för två personer.
När Johnny Palmer från Bristol kom över Pablo Escobars gamla Boeing 727-100 fick han en idé. Flygplanskroppen, utan vingar, har fraktats till ett intetsägande industriområde i Bristol och fixats upp till ett minihotell med namnet PytchAir. Inredningen är opulent i valnöt, läder och guld och mycket är originalutförande. En natt i flygplanet (med två sovrum) kostar runt 10 000 kr beroende på säsong.
När Johnny Palmer från Bristol kom över Pablo Escobars gamla Boeing 727-100 fick han en idé. Flygplanskroppen, utan vingar, har fraktats till ett intetsägande industriområde i Bristol och fixats upp till ett minihotell med namnet PytchAir. Inredningen är opulent i valnöt, läder och guld och mycket är originalutförande. En natt i flygplanet (med två sovrum) kostar runt 10 000 kr beroende på säsong.
När Johnny Palmer från Bristol kom över Pablo Escobars gamla Boeing 727-100 fick han en idé. Flygplanskroppen, utan vingar, har fraktats till ett intetsägande industriområde i Bristol och fixats upp till ett minihotell med namnet PytchAir. Inredningen är opulent i valnöt, läder och guld och mycket är originalutförande. En natt i flygplanet (med två sovrum) kostar runt 10 000 kr beroende på säsong.
Syskonen Keeley och Kirk Haworths Plates på 320 Old Street i London är första veganska restaurangen i Storbritannien att få Michelinstjärna. Den charmiga restaurangen på en innergård fylls dagligen, inte nödvändigtvis av veganer utan även av matintresserade som vill uppleva något nytt.
Syskonen Keeley och Kirk Haworths Plates på 320 Old Street i London är första veganska restaurangen i Storbritannien att få Michelinstjärna. Den charmiga restaurangen på en innergård fylls dagligen, inte nödvändigtvis av veganer utan även av matintresserade som vill uppleva något nytt.
Syskonen Keeley och Kirk Haworths Plates på 320 Old Street i London är första veganska restaurangen i Storbritannien att få Michelinstjärna. Den charmiga restaurangen på en innergård fylls dagligen, inte nödvändigtvis av veganer utan även av matintresserade som vill uppleva något nytt.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Klassisk Oscietra-kaviar (Acipenser gueldenstaedtii) är känd för sin utmärkta äggkvalitet. Denna finkorniga kaviar har en nötig smak med en mild eftersmak som dröjer sig kvar i gommen. Kornens färg varierar från mörkt olivgrön till guldbruna toner. Attilus Klassisk Oscietra-kaviar är Malossol, vilket betyder ”lättsaltad”, med ett saltinnehåll på mindre än 4%.
Klassisk Oscietra-kaviar (Acipenser gueldenstaedtii) är känd för sin utmärkta äggkvalitet. Denna finkorniga kaviar har en nötig smak med en mild eftersmak som dröjer sig kvar i gommen. Kornens färg varierar från mörkt olivgrön till guldbruna toner. Attilus Klassisk Oscietra-kaviar är Malossol, vilket betyder ”lättsaltad”, med ett saltinnehåll på mindre än 4%.
Klassisk Oscietra-kaviar (Acipenser gueldenstaedtii) är känd för sin utmärkta äggkvalitet. Denna finkorniga kaviar har en nötig smak med en mild eftersmak som dröjer sig kvar i gommen. Kornens färg varierar från mörkt olivgrön till guldbruna toner. Attilus Klassisk Oscietra-kaviar är Malossol, vilket betyder ”lättsaltad”, med ett saltinnehåll på mindre än 4%.
Den svarta Densuke-vattenmelonen från Hokkaido-ön odlas i begränsat antal och säljs på auktion i Japan för uppemot 50 000 kronor styck (för de allra största och finaste). Fröna är däremot överkomliga om man vill prova att odla fram en själv.
Den svarta Densuke-vattenmelonen från Hokkaido-ön odlas i begränsat antal och säljs på auktion i Japan för uppemot 50 000 kronor styck (för de allra största och finaste). Fröna är däremot överkomliga om man vill prova att odla fram en själv.
Den svarta Densuke-vattenmelonen från Hokkaido-ön odlas i begränsat antal och säljs på auktion i Japan för uppemot 50 000 kronor styck (för de allra största och finaste). Fröna är däremot överkomliga om man vill prova att odla fram en själv.
Jag knappar in sökorden för att göra min research. ”Trender för julen 2022”. Men helt ärligt, hur mycket kan det svänga egentligen? Från rött och grönt i inredningen till guld och silver. Från köpegran på torget till hållbar gran på kruka. Från hemgjord korv och pastejer till köpt korv och pastejer. Är det något som är tråkigt att läsa om så är det just trender när det kommer till högtider - eftersom de står i stort sett helt stilla. Frånsett några procentsatser hädiska familjer som vågat slänga ut julbordets skinka och Janson mot skaldjursplatåer och syrisk buffé
Jag knappar in sökorden för att göra min research. ”Trender för julen 2022”. Men helt ärligt, hur mycket kan det svänga egentligen? Från rött och grönt i inredningen till guld och silver. Från köpegran på torget till hållbar gran på kruka. Från hemgjord korv och pastejer till köpt korv och pastejer. Är det något som är tråkigt att läsa om så är det just trender när det kommer till högtider - eftersom de står i stort sett helt stilla. Frånsett några procentsatser hädiska familjer som vågat slänga ut julbordets skinka och Janson mot skaldjursplatåer och syrisk buffé
Jag knappar in sökorden för att göra min research. ”Trender för julen 2022”. Men helt ärligt, hur mycket kan det svänga egentligen? Från rött och grönt i inredningen till guld och silver. Från köpegran på torget till hållbar gran på kruka. Från hemgjord korv och pastejer till köpt korv och pastejer. Är det något som är tråkigt att läsa om så är det just trender när det kommer till högtider - eftersom de står i stort sett helt stilla. Frånsett några procentsatser hädiska familjer som vågat slänga ut julbordets skinka och Janson mot skaldjursplatåer och syrisk buffé
TV-serien som haft flest avsnitt måste vara Våra bästa år (Days of Our Lives) med sina 14 430 avsnitt, uppdelade på 58 säsonger med start 8 november 1965. Och då är inte spinoff-erna Days of Our Lives: Beyond Salem och Days of Our Lives: A Very Salem Christmas inräknade.
TV-serien som haft flest avsnitt måste vara Våra bästa år (Days of Our Lives) med sina 14 430 avsnitt, uppdelade på 58 säsonger med start 8 november 1965. Och då är inte spinoff-erna Days of Our Lives: Beyond Salem och Days of Our Lives: A Very Salem Christmas inräknade.
TV-serien som haft flest avsnitt måste vara Våra bästa år (Days of Our Lives) med sina 14 430 avsnitt, uppdelade på 58 säsonger med start 8 november 1965. Och då är inte spinoff-erna Days of Our Lives: Beyond Salem och Days of Our Lives: A Very Salem Christmas inräknade.
Nej, den har inga inbyggda högtalare. Högtalartillverkaren Gamuts Hi-Fi Lobster Chair har klätts med ett material som bättre ska reflektera ljudet in i öronen. Ingen prislapp, men en ”vanlig” Lobster kostar ca 60 000 kr.
Nej, den har inga inbyggda högtalare. Högtalartillverkaren Gamuts Hi-Fi Lobster Chair har klätts med ett material som bättre ska reflektera ljudet in i öronen. Ingen prislapp, men en ”vanlig” Lobster kostar ca 60 000 kr.
Nej, den har inga inbyggda högtalare. Högtalartillverkaren Gamuts Hi-Fi Lobster Chair har klätts med ett material som bättre ska reflektera ljudet in i öronen. Ingen prislapp, men en ”vanlig” Lobster kostar ca 60 000 kr.
Vår nya regering har beslutat att uppföra en svensk kulturkanon. Undrar vem som får sitta med i juryn och bestämma vad som ska va med? Jag vill! Vart skickar jag mitt CV? Okej, jag fattar att jag inte kommer få vara med. Men, om nån av er från gänget-som-bestämmer läser detta så kommer här några tips.
Vår nya regering har beslutat att uppföra en svensk kulturkanon. Undrar vem som får sitta med i juryn och bestämma vad som ska va med? Jag vill! Vart skickar jag mitt CV? Okej, jag fattar att jag inte kommer få vara med. Men, om nån av er från gänget-som-bestämmer läser detta så kommer här några tips.
Vår nya regering har beslutat att uppföra en svensk kulturkanon. Undrar vem som får sitta med i juryn och bestämma vad som ska va med? Jag vill! Vart skickar jag mitt CV? Okej, jag fattar att jag inte kommer få vara med. Men, om nån av er från gänget-som-bestämmer läser detta så kommer här några tips.
Teak har en självklar plats på uteplatsen men används ofta även inomhus, inte minst i klassiker från Mid-century modern-eran. Rustikt när det är obehandlat och elegant när det är oljat.
Teak har en självklar plats på uteplatsen men används ofta även inomhus, inte minst i klassiker från Mid-century modern-eran. Rustikt när det är obehandlat och elegant när det är oljat.
Teak har en självklar plats på uteplatsen men används ofta även inomhus, inte minst i klassiker från Mid-century modern-eran. Rustikt när det är obehandlat och elegant när det är oljat.
Douglas är ny Headchef för Göteborgsfamiljens restauranger på Skanstorget, bland andra Skanshof. Douglas startade som lärling under Bengt Sjöström och Leif Mannerström på Sjömagasinet. Som medlem i Culinary team Gothenburg west har han ett VM-guld, tre VM-silver och 4 OS-silver. Här visar Douglas hur man lagar Boeuf Bourguignon på svensk oxkind, tryffelpuré, rökt sidfläsk, höstsvamp, picklad och karamelliserad lök hemma.
Douglas är ny Headchef för Göteborgsfamiljens restauranger på Skanstorget, bland andra Skanshof. Douglas startade som lärling under Bengt Sjöström och Leif Mannerström på Sjömagasinet. Som medlem i Culinary team Gothenburg west har han ett VM-guld, tre VM-silver och 4 OS-silver. Här visar Douglas hur man lagar Boeuf Bourguignon på svensk oxkind, tryffelpuré, rökt sidfläsk, höstsvamp, picklad och karamelliserad lök hemma.
Douglas är ny Headchef för Göteborgsfamiljens restauranger på Skanstorget, bland andra Skanshof. Douglas startade som lärling under Bengt Sjöström och Leif Mannerström på Sjömagasinet. Som medlem i Culinary team Gothenburg west har han ett VM-guld, tre VM-silver och 4 OS-silver. Här visar Douglas hur man lagar Boeuf Bourguignon på svensk oxkind, tryffelpuré, rökt sidfläsk, höstsvamp, picklad och karamelliserad lök hemma.
Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P. Här visar Joakim hur man lagar en förrätt som tillsammans med champagne blir lite som en ”Stoli-Bolli” i munnen. En riktig partystartare.
Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P. Här visar Joakim hur man lagar en förrätt som tillsammans med champagne blir lite som en ”Stoli-Bolli” i munnen. En riktig partystartare.
Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P. Här visar Joakim hur man lagar en förrätt som tillsammans med champagne blir lite som en ”Stoli-Bolli” i munnen. En riktig partystartare.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö