Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Sparrisen är en minst sagt omtyckt grönsak i det svenska köket, men den största producenten av sparris är faktiskt Kina. Råvaran odlas i två varianter, vit och grön, och skördas från vår till tidig sommar. Visste du dock att vit sparris skördas under jord medan grön skördas ovanför? Nu vet du. Den vita varianten behöver skalas på grund av sitt hårda yttre, medan den gröna är ätbar som den är.
Sparrisen är en minst sagt omtyckt grönsak i det svenska köket, men den största producenten av sparris är faktiskt Kina. Råvaran odlas i två varianter, vit och grön, och skördas från vår till tidig sommar. Visste du dock att vit sparris skördas under jord medan grön skördas ovanför? Nu vet du. Den vita varianten behöver skalas på grund av sitt hårda yttre, medan den gröna är ätbar som den är.
Sparrisen är en minst sagt omtyckt grönsak i det svenska köket, men den största producenten av sparris är faktiskt Kina. Råvaran odlas i två varianter, vit och grön, och skördas från vår till tidig sommar. Visste du dock att vit sparris skördas under jord medan grön skördas ovanför? Nu vet du. Den vita varianten behöver skalas på grund av sitt hårda yttre, medan den gröna är ätbar som den är.
Daniel Jönsson är köksmästare på restaurang Embassy i Malmö. Han har en gedigen bakgrund i att tävla inom gastronomi och är lagmedlem i Skåne Kulinar. Här visar Daniel hur man lagar en somrig fiskrätt.
Daniel Jönsson är köksmästare på restaurang Embassy i Malmö. Han har en gedigen bakgrund i att tävla inom gastronomi och är lagmedlem i Skåne Kulinar. Här visar Daniel hur man lagar en somrig fiskrätt.
Daniel Jönsson är köksmästare på restaurang Embassy i Malmö. Han har en gedigen bakgrund i att tävla inom gastronomi och är lagmedlem i Skåne Kulinar. Här visar Daniel hur man lagar en somrig fiskrätt.
Martin Bacon tog koffeinkick till nya höjder när han slog världsrekord med sin ”Bean Machine”. Denna Ford P100 kom upp i 105.451 km/h på Woodford Airfield i Stockport med sitt bränsle – gas gjord på flaket på torkad kaffesump.
Martin Bacon tog koffeinkick till nya höjder när han slog världsrekord med sin ”Bean Machine”. Denna Ford P100 kom upp i 105.451 km/h på Woodford Airfield i Stockport med sitt bränsle – gas gjord på flaket på torkad kaffesump.
Martin Bacon tog koffeinkick till nya höjder när han slog världsrekord med sin ”Bean Machine”. Denna Ford P100 kom upp i 105.451 km/h på Woodford Airfield i Stockport med sitt bränsle – gas gjord på flaket på torkad kaffesump.
Har man 630 000 kronor över kan man skämma bort sig med Rolls humidor med plats för cigarrer, snoppare, S.T. Dupont-tändare, en flaska avec, glas och askfat - allt du behöver för picnicen...
Har man 630 000 kronor över kan man skämma bort sig med Rolls humidor med plats för cigarrer, snoppare, S.T. Dupont-tändare, en flaska avec, glas och askfat - allt du behöver för picnicen...
Har man 630 000 kronor över kan man skämma bort sig med Rolls humidor med plats för cigarrer, snoppare, S.T. Dupont-tändare, en flaska avec, glas och askfat - allt du behöver för picnicen...
Den blinde gamle mannen i Mary Shelleys romanklassiker “Frankenstein” från 1818 erbjuder det jagade monstret värmen i sitt hem, mat, dryck – och en cigarr(!) Det senare åtminstone i diktadaptionen av Edward Field. Och när monstret förskräckt ryggar tillbaka för elden från tändstickan utspelar sig en rar liten scen: ”No, my friend, smoke -- gooood,” and the old man demonstrates with his own cigar. The monster takes a tentative puff and smiles hugely, saying, ”Smoke -- gooood,” and sits back like a banker, grunting and puffing.
Den blinde gamle mannen i Mary Shelleys romanklassiker “Frankenstein” från 1818 erbjuder det jagade monstret värmen i sitt hem, mat, dryck – och en cigarr(!) Det senare åtminstone i diktadaptionen av Edward Field. Och när monstret förskräckt ryggar tillbaka för elden från tändstickan utspelar sig en rar liten scen: ”No, my friend, smoke -- gooood,” and the old man demonstrates with his own cigar. The monster takes a tentative puff and smiles hugely, saying, ”Smoke -- gooood,” and sits back like a banker, grunting and puffing.
Den blinde gamle mannen i Mary Shelleys romanklassiker “Frankenstein” från 1818 erbjuder det jagade monstret värmen i sitt hem, mat, dryck – och en cigarr(!) Det senare åtminstone i diktadaptionen av Edward Field. Och när monstret förskräckt ryggar tillbaka för elden från tändstickan utspelar sig en rar liten scen: ”No, my friend, smoke -- gooood,” and the old man demonstrates with his own cigar. The monster takes a tentative puff and smiles hugely, saying, ”Smoke -- gooood,” and sits back like a banker, grunting and puffing.
Bang & Olufsen Beosound Level är en wifi-högtalare som kan placeras var som helst. Det finns många trådlösa högtalare på marknaden, men Beosound Level är nog ensam om att erbjuda äkta solid ek som material. Stommen är i metall och färgen Gold Tone smälter ihop perfekt. Snyggingen kostar 17 000 kronor, med eller utan Google Assistant.
Bang & Olufsen Beosound Level är en wifi-högtalare som kan placeras var som helst. Det finns många trådlösa högtalare på marknaden, men Beosound Level är nog ensam om att erbjuda äkta solid ek som material. Stommen är i metall och färgen Gold Tone smälter ihop perfekt. Snyggingen kostar 17 000 kronor, med eller utan Google Assistant.
Bang & Olufsen Beosound Level är en wifi-högtalare som kan placeras var som helst. Det finns många trådlösa högtalare på marknaden, men Beosound Level är nog ensam om att erbjuda äkta solid ek som material. Stommen är i metall och färgen Gold Tone smälter ihop perfekt. Snyggingen kostar 17 000 kronor, med eller utan Google Assistant.
Vilken sommar det har varit! Varmt och jävligt. Jag som inte är jätteförtjust i kvalmiga och svettiga soldagar utan föredrar ruggiga (läs mysiga) vinter- och höstkvällar har inte haft det lätt. Växthuseffekt-sommar är liksom inte den ultimata miljön för min favoritsysselsättning. Att mysa ner mig under en filt i tevesoffan. Men trots svåra yttre omständigheter har jag ändå, för er skull kära läsare, offrat mig, lagt mig i horisontalläge och gjort mitt jobb. Alltså tittat på TV och ätit godis.
Vilken sommar det har varit! Varmt och jävligt. Jag som inte är jätteförtjust i kvalmiga och svettiga soldagar utan föredrar ruggiga (läs mysiga) vinter- och höstkvällar har inte haft det lätt. Växthuseffekt-sommar är liksom inte den ultimata miljön för min favoritsysselsättning. Att mysa ner mig under en filt i tevesoffan. Men trots svåra yttre omständigheter har jag ändå, för er skull kära läsare, offrat mig, lagt mig i horisontalläge och gjort mitt jobb. Alltså tittat på TV och ätit godis.
Vilken sommar det har varit! Varmt och jävligt. Jag som inte är jätteförtjust i kvalmiga och svettiga soldagar utan föredrar ruggiga (läs mysiga) vinter- och höstkvällar har inte haft det lätt. Växthuseffekt-sommar är liksom inte den ultimata miljön för min favoritsysselsättning. Att mysa ner mig under en filt i tevesoffan. Men trots svåra yttre omständigheter har jag ändå, för er skull kära läsare, offrat mig, lagt mig i horisontalläge och gjort mitt jobb. Alltså tittat på TV och ätit godis.
31 december 2015 slog Vreugdevuur Scheveningen rekord i världens största brasa på Scheveningenstranden i Den Haag, Nederländerna. Brasan bestod av EU-pallar och volymen uppgick till 8 695 kubikmeter.
31 december 2015 slog Vreugdevuur Scheveningen rekord i världens största brasa på Scheveningenstranden i Den Haag, Nederländerna. Brasan bestod av EU-pallar och volymen uppgick till 8 695 kubikmeter.
31 december 2015 slog Vreugdevuur Scheveningen rekord i världens största brasa på Scheveningenstranden i Den Haag, Nederländerna. Brasan bestod av EU-pallar och volymen uppgick till 8 695 kubikmeter.
Även kallade Percebes på spanska eller Gooseneck barnacles på engelska är en slags större havstulpaner (filtrerande kräftdjur som fäster på klippor och drivved) från framförallt Portugal till Marocko som äts kokta som en delikatess med ett kilopris runt 500 kr.
Även kallade Percebes på spanska eller Gooseneck barnacles på engelska är en slags större havstulpaner (filtrerande kräftdjur som fäster på klippor och drivved) från framförallt Portugal till Marocko som äts kokta som en delikatess med ett kilopris runt 500 kr.
Även kallade Percebes på spanska eller Gooseneck barnacles på engelska är en slags större havstulpaner (filtrerande kräftdjur som fäster på klippor och drivved) från framförallt Portugal till Marocko som äts kokta som en delikatess med ett kilopris runt 500 kr.
Om hur passion, hjärta och att ta saker framåt har varit en viktig del till både framgången som gitarrist i The Ark och uppbyggnaden av fem populära krogar i Malmö.
Om hur passion, hjärta och att ta saker framåt har varit en viktig del till både framgången som gitarrist i The Ark och uppbyggnaden av fem populära krogar i Malmö.
Om hur passion, hjärta och att ta saker framåt har varit en viktig del till både framgången som gitarrist i The Ark och uppbyggnaden av fem populära krogar i Malmö.
Han har blivit utsedd till årets entreprenör och fått pris av självaste Kungen. Sam Manaberi och hans team har en affärsidé som både kan göra gott i världen och tjäna pengar.
Han har blivit utsedd till årets entreprenör och fått pris av självaste Kungen. Sam Manaberi och hans team har en affärsidé som både kan göra gott i världen och tjäna pengar.
Han har blivit utsedd till årets entreprenör och fått pris av självaste Kungen. Sam Manaberi och hans team har en affärsidé som både kan göra gott i världen och tjäna pengar.
De jobbar tillsammans och har gett Malmö ett rikare nöjesliv. Julius Malmström, som inledde sin karriär i 60-talets Lund, och dottern Emelie, idag VD för tre av bolagen inom Julius koncernen.
De jobbar tillsammans och har gett Malmö ett rikare nöjesliv. Julius Malmström, som inledde sin karriär i 60-talets Lund, och dottern Emelie, idag VD för tre av bolagen inom Julius koncernen.
De jobbar tillsammans och har gett Malmö ett rikare nöjesliv. Julius Malmström, som inledde sin karriär i 60-talets Lund, och dottern Emelie, idag VD för tre av bolagen inom Julius koncernen.
Han har från grunden byggt upp byggföretaget Treano som omsätter strax under en miljard kronor. Fredrik berättar om tillväxtplanerna, hur lagidrotten format hans ledarskap och varför värderingarna är viktiga för hans bolag.
Han har från grunden byggt upp byggföretaget Treano som omsätter strax under en miljard kronor. Fredrik berättar om tillväxtplanerna, hur lagidrotten format hans ledarskap och varför värderingarna är viktiga för hans bolag.
Han har från grunden byggt upp byggföretaget Treano som omsätter strax under en miljard kronor. Fredrik berättar om tillväxtplanerna, hur lagidrotten format hans ledarskap och varför värderingarna är viktiga för hans bolag.
Han växte bokstavligen talat upp i en falafelvagn. Med inspiration därifrån har han byggt upp en egen Malmöbaserad matkoncern. Vi träffade Sadoo för att prata om arvet från hans farfar, varför han mäter framgång i antal anställda och hur hans mat framöver ska nå ännu fler.
Han växte bokstavligen talat upp i en falafelvagn. Med inspiration därifrån har han byggt upp en egen Malmöbaserad matkoncern. Vi träffade Sadoo för att prata om arvet från hans farfar, varför han mäter framgång i antal anställda och hur hans mat framöver ska nå ännu fler.
Han växte bokstavligen talat upp i en falafelvagn. Med inspiration därifrån har han byggt upp en egen Malmöbaserad matkoncern. Vi träffade Sadoo för att prata om arvet från hans farfar, varför han mäter framgång i antal anställda och hur hans mat framöver ska nå ännu fler.
Tillsammans har de byggt ett bolag med 35 anställda och prisats som Årets företagare, trots att de båda saknar företagarbakgrund. Lina och Jenny berättar om fördomar de mött, att amma på kundmöten och om deras framtidsplaner.
Tillsammans har de byggt ett bolag med 35 anställda och prisats som Årets företagare, trots att de båda saknar företagarbakgrund. Lina och Jenny berättar om fördomar de mött, att amma på kundmöten och om deras framtidsplaner.
Tillsammans har de byggt ett bolag med 35 anställda och prisats som Årets företagare, trots att de båda saknar företagarbakgrund. Lina och Jenny berättar om fördomar de mött, att amma på kundmöten och om deras framtidsplaner.
I sitt långa affärsliv har Petter Stordalen upplevt många kriser, men pandemin blev den värsta av dem alla. Han berättar om att se möjligheter även i den djupaste kris, om att ha after work iförd sombrero ensam i köket och varför han tänker jobba i minst 15 år till.
I sitt långa affärsliv har Petter Stordalen upplevt många kriser, men pandemin blev den värsta av dem alla. Han berättar om att se möjligheter även i den djupaste kris, om att ha after work iförd sombrero ensam i köket och varför han tänker jobba i minst 15 år till.
I sitt långa affärsliv har Petter Stordalen upplevt många kriser, men pandemin blev den värsta av dem alla. Han berättar om att se möjligheter även i den djupaste kris, om att ha after work iförd sombrero ensam i köket och varför han tänker jobba i minst 15 år till.
Han blev entreprenör och byggherre redan som ung. Många år senare ordnade han så att popkonstnären Andy Warhol målade en tavla till hockeyklubben Frölunda HC. ”Hasse Bula” berättar hur han byggt ett litet imperium, ett livsverk som ständigt växer.
Han blev entreprenör och byggherre redan som ung. Många år senare ordnade han så att popkonstnären Andy Warhol målade en tavla till hockeyklubben Frölunda HC. ”Hasse Bula” berättar hur han byggt ett litet imperium, ett livsverk som ständigt växer.
Han blev entreprenör och byggherre redan som ung. Många år senare ordnade han så att popkonstnären Andy Warhol målade en tavla till hockeyklubben Frölunda HC. ”Hasse Bula” berättar hur han byggt ett litet imperium, ett livsverk som ständigt växer.
Några av världens största stjärnor visar gärna upp mobiler och Apple Watch-skal i hans design. Puia berättar om passionen för skapande, omvägen via telekombranschen och betydelsen av ett Instagram-konto med miljoner följare.
Några av världens största stjärnor visar gärna upp mobiler och Apple Watch-skal i hans design. Puia berättar om passionen för skapande, omvägen via telekombranschen och betydelsen av ett Instagram-konto med miljoner följare.
Några av världens största stjärnor visar gärna upp mobiler och Apple Watch-skal i hans design. Puia berättar om passionen för skapande, omvägen via telekombranschen och betydelsen av ett Instagram-konto med miljoner följare.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö