Button Text
Läs
Intervju
Maj 2025

Christina Hörnell

Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.

Christina Hörnell
Läs
Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Läs
Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Läs
På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

Läs
Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Läs
Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Lille Blå på La Banchina
Mat & Dryck
Juni 2025

Lille Blå på La Banchina

På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.

Läs
Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Illums Rooftop
Mat & Dryck
Juni 2025

Illums Rooftop

Högst upp i varuhuset Illum samsas flera restauranger: sushi, pizza, dansk fisk och italienska klassiker. Du väljer bord först, kök sen. En chablis från vinbaren kan kombineras med tonfisk-tartar eller burrata från grannen. Terrassen vetter mot stadens takåsar och bjuder sol större delen av dagen. Det är en publik plats – men med något lyxigt i att se ut över allt utan att vara mitt i det.

Läs
På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

På uteplatsen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På uteplatsen

Bolleke från Fatboy är en riktigt mångsidig bärbar lampa. Kan hängas på en trädgren eller flera i rad i ett snöre över matbordet. Klotet är 20 cm i diameter.

Läs
Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Broens Gadekøkken
Mat & Dryck
Juni 2025

Broens Gadekøkken

Vid foten av Inderhavnsbron mellan Nyhavn och Christianshavn samlas foodtrucks och barer i ett organiserat kaos. Här beställer man ramen, lobster rolls eller koreansk fried chicken och slår sig ner vid kajen. Drycken kommer i plastglas, men är ofta naturvin eller hantverksöl. Miljön är ruff men charmig, med fladdrande dukar, badbrygga och after work-folk som stannar längre än de tänkt.

Läs
Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Läs
Intervju
November 2024

Simona Bamerlind

Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.

Simona Bamerlind
Läs
10/1/2022
Spätta med ’nduja och kronärtskocka
Mat & Dryck
Oktober 2022

Spätta med ’nduja och kronärtskocka

Rasmus Johansen har en gedigen bakgrund från flera restauranger i Malmö, han har tävlat i Årets Ekokock och varit köksmästare på bland annat Malmö Live och MJ’S. Numera basar han i köket på Folk, Mat och Möten.

Spätta med ’nduja och kronärtskocka
Mat & Dryck
Oktober 2022

Spätta med ’nduja och kronärtskocka

Rasmus Johansen har en gedigen bakgrund från flera restauranger i Malmö, han har tävlat i Årets Ekokock och varit köksmästare på bland annat Malmö Live och MJ’S. Numera basar han i köket på Folk, Mat och Möten.

Spätta med ’nduja och kronärtskocka
Mat & Dryck
Oktober 2022

Spätta med ’nduja och kronärtskocka

Rasmus Johansen har en gedigen bakgrund från flera restauranger i Malmö, han har tävlat i Årets Ekokock och varit köksmästare på bland annat Malmö Live och MJ’S. Numera basar han i köket på Folk, Mat och Möten.

Läs
10/1/2022
Världens största samling cigarrgördlar
Underhållning
Oktober 2022

Världens största samling cigarrgördlar

Alfred Manthe i Langen, Tyskland, har samlat flest cigarrgördlar i världen - 211 104 olika varianter. 1996 donerade han hela sin samling till Tabakmuseum Lorsch.

Världens största samling cigarrgördlar
Underhållning
Oktober 2022

Världens största samling cigarrgördlar

Alfred Manthe i Langen, Tyskland, har samlat flest cigarrgördlar i världen - 211 104 olika varianter. 1996 donerade han hela sin samling till Tabakmuseum Lorsch.

Världens största samling cigarrgördlar
Underhållning
Oktober 2022

Världens största samling cigarrgördlar

Alfred Manthe i Langen, Tyskland, har samlat flest cigarrgördlar i världen - 211 104 olika varianter. 1996 donerade han hela sin samling till Tabakmuseum Lorsch.

Läs
10/1/2022
Din egen rom-cigarr pairing
Mat & Dryck
Oktober 2022

Din egen rom-cigarr pairing

Med några favoritcigarrer och boxen "Plantation Experience" från bolaget (nr 11426, 499 kr) kan du anordna en egen pairing hemma. Vi på redaktionen har provat detta (flera gånger för säkerhets skull) och en liten spoiler är att tre av dem funkar riktigt bra, upptäck själva.

Din egen rom-cigarr pairing
Mat & Dryck
Oktober 2022

Din egen rom-cigarr pairing

Med några favoritcigarrer och boxen "Plantation Experience" från bolaget (nr 11426, 499 kr) kan du anordna en egen pairing hemma. Vi på redaktionen har provat detta (flera gånger för säkerhets skull) och en liten spoiler är att tre av dem funkar riktigt bra, upptäck själva.

Din egen rom-cigarr pairing
Mat & Dryck
Oktober 2022

Din egen rom-cigarr pairing

Med några favoritcigarrer och boxen "Plantation Experience" från bolaget (nr 11426, 499 kr) kan du anordna en egen pairing hemma. Vi på redaktionen har provat detta (flera gånger för säkerhets skull) och en liten spoiler är att tre av dem funkar riktigt bra, upptäck själva.

Läs
10/1/2022
Att hitta en seriös handlare
Mat & Dryck
Oktober 2022

Att hitta en seriös handlare

Den 29 oktober 1969 kl 22.30 skickades det första meddelandet i Arpanet, embryot till Internet, men först 20 år senare skapade Tim Berners-Lee World Wide Web som gjorde nätet hanterbart för gemene man. Därför kan vi idag beställa cigarrer från handlare i hela världen och få hem i brevlådan. Gott så!

Att hitta en seriös handlare
Mat & Dryck
Oktober 2022

Att hitta en seriös handlare

Den 29 oktober 1969 kl 22.30 skickades det första meddelandet i Arpanet, embryot till Internet, men först 20 år senare skapade Tim Berners-Lee World Wide Web som gjorde nätet hanterbart för gemene man. Därför kan vi idag beställa cigarrer från handlare i hela världen och få hem i brevlådan. Gott så!

Att hitta en seriös handlare
Mat & Dryck
Oktober 2022

Att hitta en seriös handlare

Den 29 oktober 1969 kl 22.30 skickades det första meddelandet i Arpanet, embryot till Internet, men först 20 år senare skapade Tim Berners-Lee World Wide Web som gjorde nätet hanterbart för gemene man. Därför kan vi idag beställa cigarrer från handlare i hela världen och få hem i brevlådan. Gott så!

Läs
10/1/2022
Största äpplet nånsin
Underhållning
Oktober 2022

Största äpplet nånsin

Den 24 oktober 2005 noterades Chisato Iwasakis äpple som världens största. Äpplet vägde 1,849 kg och odlades på hans äppelfarm i Hirosaki City, Japan. Hade man bakat äppelpaj av det, hade det räckt till 14 portioner.

Största äpplet nånsin
Underhållning
Oktober 2022

Största äpplet nånsin

Den 24 oktober 2005 noterades Chisato Iwasakis äpple som världens största. Äpplet vägde 1,849 kg och odlades på hans äppelfarm i Hirosaki City, Japan. Hade man bakat äppelpaj av det, hade det räckt till 14 portioner.

Största äpplet nånsin
Underhållning
Oktober 2022

Största äpplet nånsin

Den 24 oktober 2005 noterades Chisato Iwasakis äpple som världens största. Äpplet vägde 1,849 kg och odlades på hans äppelfarm i Hirosaki City, Japan. Hade man bakat äppelpaj av det, hade det räckt till 14 portioner.

Läs
10/1/2022
Välhängd ost
Mat & Dryck
Oktober 2022

Välhängd ost

Caciocavallo Podolico är en ost av mjölk från Podolica-korna i södra Italien. Osten lagras i grottor, hängandes i snören, vilket ger osten en droppform. Osten ska funka bra till lasagne och gratänger, eller bara smält till charkuterier. Osten kan kosta så mycket som 1 000 kr/kilo om den är kraftigt lagrad.

Välhängd ost
Mat & Dryck
Oktober 2022

Välhängd ost

Caciocavallo Podolico är en ost av mjölk från Podolica-korna i södra Italien. Osten lagras i grottor, hängandes i snören, vilket ger osten en droppform. Osten ska funka bra till lasagne och gratänger, eller bara smält till charkuterier. Osten kan kosta så mycket som 1 000 kr/kilo om den är kraftigt lagrad.

Välhängd ost
Mat & Dryck
Oktober 2022

Välhängd ost

Caciocavallo Podolico är en ost av mjölk från Podolica-korna i södra Italien. Osten lagras i grottor, hängandes i snören, vilket ger osten en droppform. Osten ska funka bra till lasagne och gratänger, eller bara smält till charkuterier. Osten kan kosta så mycket som 1 000 kr/kilo om den är kraftigt lagrad.

Läs
10/1/2022
Äpplen långt från trädet
Mat & Dryck
Oktober 2022

Äpplen långt från trädet

Äntligen är det högsäsong för våra svenska äpplen. Butikerna flödar av lokala godsaker från Apelträdet och du kan frossa i äppelkaka och hemgjort äppelmos, imponera med en tarte tartin eller trendig cider som du jäst i källaren. Vi är ett äppelland och Skåne står för hela 90 procent av alla odlingarna med Österlens äppelrike och Kullahalvön i täten. Trots att vi har ett fantastiskt utbud av svenska äpplen köper vi faktiskt fler utländska. Även i högsäsong. Visst är det konstigt?

Äpplen långt från trädet
Mat & Dryck
Oktober 2022

Äpplen långt från trädet

Äntligen är det högsäsong för våra svenska äpplen. Butikerna flödar av lokala godsaker från Apelträdet och du kan frossa i äppelkaka och hemgjort äppelmos, imponera med en tarte tartin eller trendig cider som du jäst i källaren. Vi är ett äppelland och Skåne står för hela 90 procent av alla odlingarna med Österlens äppelrike och Kullahalvön i täten. Trots att vi har ett fantastiskt utbud av svenska äpplen köper vi faktiskt fler utländska. Även i högsäsong. Visst är det konstigt?

Äpplen långt från trädet
Mat & Dryck
Oktober 2022

Äpplen långt från trädet

Äntligen är det högsäsong för våra svenska äpplen. Butikerna flödar av lokala godsaker från Apelträdet och du kan frossa i äppelkaka och hemgjort äppelmos, imponera med en tarte tartin eller trendig cider som du jäst i källaren. Vi är ett äppelland och Skåne står för hela 90 procent av alla odlingarna med Österlens äppelrike och Kullahalvön i täten. Trots att vi har ett fantastiskt utbud av svenska äpplen köper vi faktiskt fler utländska. Även i högsäsong. Visst är det konstigt?

Läs
10/1/2022
Leica lanserar 4k laser-tv-projector
Underhållning
Oktober 2022

Leica lanserar 4k laser-tv-projector

Allt med laser i namnet är fräckt! Cine 1 Laser TV är en projektor där ljuset kommer från tre laserdioder (RGB) för att skapa en 4k bild på 100 tum på väggen. Såklart har den inbyggd wifi, bluetooth och surrondljud och ska kosta runt 80 000 kronor i butik.

Leica lanserar 4k laser-tv-projector
Underhållning
Oktober 2022

Leica lanserar 4k laser-tv-projector

Allt med laser i namnet är fräckt! Cine 1 Laser TV är en projektor där ljuset kommer från tre laserdioder (RGB) för att skapa en 4k bild på 100 tum på väggen. Såklart har den inbyggd wifi, bluetooth och surrondljud och ska kosta runt 80 000 kronor i butik.

Leica lanserar 4k laser-tv-projector
Underhållning
Oktober 2022

Leica lanserar 4k laser-tv-projector

Allt med laser i namnet är fräckt! Cine 1 Laser TV är en projektor där ljuset kommer från tre laserdioder (RGB) för att skapa en 4k bild på 100 tum på väggen. Såklart har den inbyggd wifi, bluetooth och surrondljud och ska kosta runt 80 000 kronor i butik.

Läs
10/1/2022
Sann konst att läsa böcker
Underhållning
Oktober 2022

Sann konst att läsa böcker

När jag var liten tyckte jag det var tråkigt att läsa böcker. Jättetråkigt faktiskt. Jag kunde verkligen inte förstå varför man frivilligt ville sätta sig i en fåtölj och titta på bokstäver när man istället kunde va ute och sparka på en boll, bygga en hinderbana, leka krig eller göra annat livsviktigt. Runt tjugoårsåldern började jag dock så smått förstå tjusningen med läsning och gjorde några halvtrevande försök till att börja förkovra mig.

Sann konst att läsa böcker
Underhållning
Oktober 2022

Sann konst att läsa böcker

När jag var liten tyckte jag det var tråkigt att läsa böcker. Jättetråkigt faktiskt. Jag kunde verkligen inte förstå varför man frivilligt ville sätta sig i en fåtölj och titta på bokstäver när man istället kunde va ute och sparka på en boll, bygga en hinderbana, leka krig eller göra annat livsviktigt. Runt tjugoårsåldern började jag dock så smått förstå tjusningen med läsning och gjorde några halvtrevande försök till att börja förkovra mig.

Sann konst att läsa böcker
Underhållning
Oktober 2022

Sann konst att läsa böcker

När jag var liten tyckte jag det var tråkigt att läsa böcker. Jättetråkigt faktiskt. Jag kunde verkligen inte förstå varför man frivilligt ville sätta sig i en fåtölj och titta på bokstäver när man istället kunde va ute och sparka på en boll, bygga en hinderbana, leka krig eller göra annat livsviktigt. Runt tjugoårsåldern började jag dock så smått förstå tjusningen med läsning och gjorde några halvtrevande försök till att börja förkovra mig.

Läs
9/17/2014
Henrik Regnér
Intervju
September 2014

Henrik Regnér

Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.

Henrik Regnér
Intervju
September 2014

Henrik Regnér

Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.

Henrik Regnér
Intervju
September 2014

Henrik Regnér

Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.

Läs
9/17/2014
Kristina Bardh
Intervju
September 2014

Kristina Bardh

Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.

Kristina Bardh
Intervju
September 2014

Kristina Bardh

Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.

Kristina Bardh
Intervju
September 2014

Kristina Bardh

Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.

Läs
7/17/2014
Daniel Müllern
Intervju
Juli 2014

Daniel Müllern

Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.

Daniel Müllern
Intervju
Juli 2014

Daniel Müllern

Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.

Daniel Müllern
Intervju
Juli 2014

Daniel Müllern

Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.

Läs
4/16/2014
Ellen Benediktson
Intervju
April 2014

Ellen Benediktson

Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.

Ellen Benediktson
Intervju
April 2014

Ellen Benediktson

Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.

Ellen Benediktson
Intervju
April 2014

Ellen Benediktson

Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.

Läs
10/16/2013
Jon Enström
Intervju
Oktober 2013

Jon Enström

”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.

Jon Enström
Intervju
Oktober 2013

Jon Enström

”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.

Jon Enström
Intervju
Oktober 2013

Jon Enström

”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.

Läs
10/15/2013
Krister Appelfeldt
Intervju
Oktober 2013

Krister Appelfeldt

Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.

Krister Appelfeldt
Intervju
Oktober 2013

Krister Appelfeldt

Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.

Krister Appelfeldt
Intervju
Oktober 2013

Krister Appelfeldt

Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.

Läs
10/15/2013
Wilhelm Pieplow
Intervju
Oktober 2013

Wilhelm Pieplow

Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.

Wilhelm Pieplow
Intervju
Oktober 2013

Wilhelm Pieplow

Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.

Wilhelm Pieplow
Intervju
Oktober 2013

Wilhelm Pieplow

Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.

Läs
10/15/2013
Dan Olofsson
Intervju
Oktober 2013

Dan Olofsson

Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.

Dan Olofsson
Intervju
Oktober 2013

Dan Olofsson

Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.

Dan Olofsson
Intervju
Oktober 2013

Dan Olofsson

Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.

Läs
2/14/2024 11:04
Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Ved Stranden 10
Mat & Dryck
Juni 2025

Ved Stranden 10

Här beställer man ett glas från en handskriven lista på naturviner, ofta tyskt eller österrikiskt, ibland orange. Personalen guidar, aldrig mästrar. Inne doftar det av trä och krita, men på sommaren sitter gästerna utanför, på kajkanten, med benen dinglande över vattnet. Inga stora rätter – kanske sardiner på burk, lite bröd och smör – men det är vinet som styr upplevelsen.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.