Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
Det finns de som har tryffelhundar och livnär sig på jakten efter de dyra svamparna. Men nu är det ostronhund som gäller, och det råkar vara jag som satt trenden! Eller snarare min franska bulldog som gått och blivit rikskändis. Det hela började i Lysekil när Cleo sprang ner till havskanten, trotsade sin fysik – byggd som en köttbulle med korta ben – hoppade i vattnet och kom upp med ett gigantiskt japanskt jätteostron.
Det finns de som har tryffelhundar och livnär sig på jakten efter de dyra svamparna. Men nu är det ostronhund som gäller, och det råkar vara jag som satt trenden! Eller snarare min franska bulldog som gått och blivit rikskändis. Det hela började i Lysekil när Cleo sprang ner till havskanten, trotsade sin fysik – byggd som en köttbulle med korta ben – hoppade i vattnet och kom upp med ett gigantiskt japanskt jätteostron.
Det finns de som har tryffelhundar och livnär sig på jakten efter de dyra svamparna. Men nu är det ostronhund som gäller, och det råkar vara jag som satt trenden! Eller snarare min franska bulldog som gått och blivit rikskändis. Det hela började i Lysekil när Cleo sprang ner till havskanten, trotsade sin fysik – byggd som en köttbulle med korta ben – hoppade i vattnet och kom upp med ett gigantiskt japanskt jätteostron.
Ett konferenshotell med fyra våningar planeras vid Nyckelhålsparken i Höllviken. Enligt planerna ska det nya hotellet ha 84 rum, en takbar, restaurang och en stor samlingssal. Dessutom ska privatpersoner ges möjlighet att köpa andelar som ger rätt till boende på hotellet ett antal dagar varje år. Detaljplan för ett hotellbygge på platsen finns redan sedan ett tidigare projekt som aldrig realiserades.
Ett konferenshotell med fyra våningar planeras vid Nyckelhålsparken i Höllviken. Enligt planerna ska det nya hotellet ha 84 rum, en takbar, restaurang och en stor samlingssal. Dessutom ska privatpersoner ges möjlighet att köpa andelar som ger rätt till boende på hotellet ett antal dagar varje år. Detaljplan för ett hotellbygge på platsen finns redan sedan ett tidigare projekt som aldrig realiserades.
Ett konferenshotell med fyra våningar planeras vid Nyckelhålsparken i Höllviken. Enligt planerna ska det nya hotellet ha 84 rum, en takbar, restaurang och en stor samlingssal. Dessutom ska privatpersoner ges möjlighet att köpa andelar som ger rätt till boende på hotellet ett antal dagar varje år. Detaljplan för ett hotellbygge på platsen finns redan sedan ett tidigare projekt som aldrig realiserades.
Guinness World Record i att öppna ostron på tid gick till kanadensaren Patrick McMurray 2010 när han öppnade 39 ostron på en minut.
Guinness World Record i att öppna ostron på tid gick till kanadensaren Patrick McMurray 2010 när han öppnade 39 ostron på en minut.
Guinness World Record i att öppna ostron på tid gick till kanadensaren Patrick McMurray 2010 när han öppnade 39 ostron på en minut.
Geometriska former fascinerar genom sin perfekta enkelhet och harmoni. De skapar ordning ur kaos, återfinns i naturen och konsten, och ger struktur åt arkitektur och design. Deras symmetri väcker både skönhet och balans i våra sinnen.
Geometriska former fascinerar genom sin perfekta enkelhet och harmoni. De skapar ordning ur kaos, återfinns i naturen och konsten, och ger struktur åt arkitektur och design. Deras symmetri väcker både skönhet och balans i våra sinnen.
Geometriska former fascinerar genom sin perfekta enkelhet och harmoni. De skapar ordning ur kaos, återfinns i naturen och konsten, och ger struktur åt arkitektur och design. Deras symmetri väcker både skönhet och balans i våra sinnen.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Kulturhusets café är granne med det populära hamnbadet. Här tar man ett dopp, slår sig ner på gräset eller vid ett av caféets bord med utsikt över vattnet. På menyn finns smørrebrød, bakverk och öl. Ibland spelas jazz från utescenen, ibland hörs bara sorlet från badgäster. Det är folkligt men aldrig stökigt. Ett ställe för både dopp och dryck, med självklar sommarkänsla.
Kulturhusets café är granne med det populära hamnbadet. Här tar man ett dopp, slår sig ner på gräset eller vid ett av caféets bord med utsikt över vattnet. På menyn finns smørrebrød, bakverk och öl. Ibland spelas jazz från utescenen, ibland hörs bara sorlet från badgäster. Det är folkligt men aldrig stökigt. Ett ställe för både dopp och dryck, med självklar sommarkänsla.
Kulturhusets café är granne med det populära hamnbadet. Här tar man ett dopp, slår sig ner på gräset eller vid ett av caféets bord med utsikt över vattnet. På menyn finns smørrebrød, bakverk och öl. Ibland spelas jazz från utescenen, ibland hörs bara sorlet från badgäster. Det är folkligt men aldrig stökigt. Ett ställe för både dopp och dryck, med självklar sommarkänsla.
Helene Fonville har rötter i Holland och har jobbat i Italien, Danmark och på fartyg i Karibien. Nu är hon köksmästare på Slottsträdgårdens Kafé sedan 2019. Här visar Helene hur man lagar en vegansk och proteinrik sommartallrik.
Helene Fonville har rötter i Holland och har jobbat i Italien, Danmark och på fartyg i Karibien. Nu är hon köksmästare på Slottsträdgårdens Kafé sedan 2019. Här visar Helene hur man lagar en vegansk och proteinrik sommartallrik.
Helene Fonville har rötter i Holland och har jobbat i Italien, Danmark och på fartyg i Karibien. Nu är hon köksmästare på Slottsträdgårdens Kafé sedan 2019. Här visar Helene hur man lagar en vegansk och proteinrik sommartallrik.
Sortimentet är nyckeln på Søernes. Fatlistan innehåller allt från belgisk tripel till nyzeeländsk pale ale, ofta från bryggerier som Alefarm eller Amundsen. Flaskkylskåpet är fyllt med suröl, barley wines och barley lagers. Mat är sekundärt – några snacks, ibland pizza slice. Fokus ligger på att testa nytt, prata smak med barpersonalen och kanske få ett tips på något du aldrig hört talas om.
Sortimentet är nyckeln på Søernes. Fatlistan innehåller allt från belgisk tripel till nyzeeländsk pale ale, ofta från bryggerier som Alefarm eller Amundsen. Flaskkylskåpet är fyllt med suröl, barley wines och barley lagers. Mat är sekundärt – några snacks, ibland pizza slice. Fokus ligger på att testa nytt, prata smak med barpersonalen och kanske få ett tips på något du aldrig hört talas om.
Sortimentet är nyckeln på Søernes. Fatlistan innehåller allt från belgisk tripel till nyzeeländsk pale ale, ofta från bryggerier som Alefarm eller Amundsen. Flaskkylskåpet är fyllt med suröl, barley wines och barley lagers. Mat är sekundärt – några snacks, ibland pizza slice. Fokus ligger på att testa nytt, prata smak med barpersonalen och kanske få ett tips på något du aldrig hört talas om.
Grateful Dead har inget patent på en ”Wall of Sound”. Vill man ha professionell hjälp att sätta ihop en vägg har The BoomCase i Kalifornien erfarenhet. En måttbeställd vägg med vintagehögtalare kostar runt 100 000 kronor.
Grateful Dead har inget patent på en ”Wall of Sound”. Vill man ha professionell hjälp att sätta ihop en vägg har The BoomCase i Kalifornien erfarenhet. En måttbeställd vägg med vintagehögtalare kostar runt 100 000 kronor.
Grateful Dead har inget patent på en ”Wall of Sound”. Vill man ha professionell hjälp att sätta ihop en vägg har The BoomCase i Kalifornien erfarenhet. En måttbeställd vägg med vintagehögtalare kostar runt 100 000 kronor.
Blott Sverige svenska snapsar har påstod en gång Albert Engström i en lekfull omskrivning av Verner von Heidenstams vurm över svenska krusbär. Heidenstams rader från Nya Dikter är det inte längre många som känner till, men Engströms ord har fått fäste i svenska språket. Sverige har – norrmän och danskar till trots – de bästa snapsarna i världen.
Blott Sverige svenska snapsar har påstod en gång Albert Engström i en lekfull omskrivning av Verner von Heidenstams vurm över svenska krusbär. Heidenstams rader från Nya Dikter är det inte längre många som känner till, men Engströms ord har fått fäste i svenska språket. Sverige har – norrmän och danskar till trots – de bästa snapsarna i världen.
Blott Sverige svenska snapsar har påstod en gång Albert Engström i en lekfull omskrivning av Verner von Heidenstams vurm över svenska krusbär. Heidenstams rader från Nya Dikter är det inte längre många som känner till, men Engströms ord har fått fäste i svenska språket. Sverige har – norrmän och danskar till trots – de bästa snapsarna i världen.
På Lygtens Kro möter tysk pubkultur dansk sensommar. Schnitzel, bratwurst och surkål serveras på bastanta tallrikar, tillsammans med fatöl från Spaten, Weihenstephaner och andra klassiker. På helgerna kan man få currywurst med pommes, och köket satsar hellre på rejäl smak än finess. Ölutbudet är stort, men tysk-centrerat. Ett ställe där man äter som man dricker – robust och otvunget.
På Lygtens Kro möter tysk pubkultur dansk sensommar. Schnitzel, bratwurst och surkål serveras på bastanta tallrikar, tillsammans med fatöl från Spaten, Weihenstephaner och andra klassiker. På helgerna kan man få currywurst med pommes, och köket satsar hellre på rejäl smak än finess. Ölutbudet är stort, men tysk-centrerat. Ett ställe där man äter som man dricker – robust och otvunget.
På Lygtens Kro möter tysk pubkultur dansk sensommar. Schnitzel, bratwurst och surkål serveras på bastanta tallrikar, tillsammans med fatöl från Spaten, Weihenstephaner och andra klassiker. På helgerna kan man få currywurst med pommes, och köket satsar hellre på rejäl smak än finess. Ölutbudet är stort, men tysk-centrerat. Ett ställe där man äter som man dricker – robust och otvunget.
Malmöbolaget Finch har tagit in 11 miljoner kronor i en finansieringsrunda ledd av Ampli Ventures, med stöd från befintliga investerare som Inventure, Loop Capital och Loop Venture. Bolaget, som utvecklar en AI-assistent för arkitekter, planerar att använda kapitalet för att vidareutveckla tekniken och expandera internationellt. – Vi ser en klar global uppgång för AI-lösningar i arkitektur och känner att tajmingen är perfekt, säger vd och medgrundare Pamela Nunez Wallgren till Öresund Startups.
Malmöbolaget Finch har tagit in 11 miljoner kronor i en finansieringsrunda ledd av Ampli Ventures, med stöd från befintliga investerare som Inventure, Loop Capital och Loop Venture. Bolaget, som utvecklar en AI-assistent för arkitekter, planerar att använda kapitalet för att vidareutveckla tekniken och expandera internationellt. – Vi ser en klar global uppgång för AI-lösningar i arkitektur och känner att tajmingen är perfekt, säger vd och medgrundare Pamela Nunez Wallgren till Öresund Startups.
Malmöbolaget Finch har tagit in 11 miljoner kronor i en finansieringsrunda ledd av Ampli Ventures, med stöd från befintliga investerare som Inventure, Loop Capital och Loop Venture. Bolaget, som utvecklar en AI-assistent för arkitekter, planerar att använda kapitalet för att vidareutveckla tekniken och expandera internationellt. – Vi ser en klar global uppgång för AI-lösningar i arkitektur och känner att tajmingen är perfekt, säger vd och medgrundare Pamela Nunez Wallgren till Öresund Startups.
En scen, några ölkranar och foodtrucks med tacos eller koreansk fried chicken – mer behövs inte. Byhaven är Pumpehusets sommarträdgård, öppen för konserter, dans, öl och häng. Det mesta serveras i plastglas, oftast lokalt – Mikkeller, To Øl eller Tuborg RÅ. Här är det levande, men aldrig rörigt. En torsdagkväll i juni med liveband och mate mate i handen är svårslagen.
En scen, några ölkranar och foodtrucks med tacos eller koreansk fried chicken – mer behövs inte. Byhaven är Pumpehusets sommarträdgård, öppen för konserter, dans, öl och häng. Det mesta serveras i plastglas, oftast lokalt – Mikkeller, To Øl eller Tuborg RÅ. Här är det levande, men aldrig rörigt. En torsdagkväll i juni med liveband och mate mate i handen är svårslagen.
En scen, några ölkranar och foodtrucks med tacos eller koreansk fried chicken – mer behövs inte. Byhaven är Pumpehusets sommarträdgård, öppen för konserter, dans, öl och häng. Det mesta serveras i plastglas, oftast lokalt – Mikkeller, To Øl eller Tuborg RÅ. Här är det levande, men aldrig rörigt. En torsdagkväll i juni med liveband och mate mate i handen är svårslagen.
Smörbönor (Phaseolus lunatus), även kallade limabönor, är en typ av baljväxt som kommer från Central- och Sydamerika. De är stora, platta och har en smörig, mild smak – därav namnet. Smörbönor är rika på vegetariskt protein, fiber, järn, magnesium, kalium och folat – viktiga för blodbildning, nervsystem och muskelfunktion. De innehåller även polyfenoler (antioxidanter) som kan bidra till att minska inflammation i kroppen.
Smörbönor (Phaseolus lunatus), även kallade limabönor, är en typ av baljväxt som kommer från Central- och Sydamerika. De är stora, platta och har en smörig, mild smak – därav namnet. Smörbönor är rika på vegetariskt protein, fiber, järn, magnesium, kalium och folat – viktiga för blodbildning, nervsystem och muskelfunktion. De innehåller även polyfenoler (antioxidanter) som kan bidra till att minska inflammation i kroppen.
Smörbönor (Phaseolus lunatus), även kallade limabönor, är en typ av baljväxt som kommer från Central- och Sydamerika. De är stora, platta och har en smörig, mild smak – därav namnet. Smörbönor är rika på vegetariskt protein, fiber, järn, magnesium, kalium och folat – viktiga för blodbildning, nervsystem och muskelfunktion. De innehåller även polyfenoler (antioxidanter) som kan bidra till att minska inflammation i kroppen.
Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.
Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.
Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.
Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.
Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.
Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.
Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.
Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.
Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.
Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.
Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.
Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.
Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.
Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.
Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.
Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.
Dave Beran som driver stjärnkrogen Pasjoli i Santa Monica, Los Angeles har öppnat en ny krog ett par kvarter in på samma gata (Main Street). Den nya krogen heter Seline och erbjuder en 14- eller 17-rätters avsmakningsmeny i en mörk, nästan nattklubbsliknande miljö.
Dave Beran som driver stjärnkrogen Pasjoli i Santa Monica, Los Angeles har öppnat en ny krog ett par kvarter in på samma gata (Main Street). Den nya krogen heter Seline och erbjuder en 14- eller 17-rätters avsmakningsmeny i en mörk, nästan nattklubbsliknande miljö.
Dave Beran som driver stjärnkrogen Pasjoli i Santa Monica, Los Angeles har öppnat en ny krog ett par kvarter in på samma gata (Main Street). Den nya krogen heter Seline och erbjuder en 14- eller 17-rätters avsmakningsmeny i en mörk, nästan nattklubbsliknande miljö.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö