Button Text
Läs
Intervju
Maj 2025

Christina Hörnell

Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.

Christina Hörnell
Läs
Min hund som ostrondykare
Mat & Dryck
September 2025

Min hund som ostrondykare

Det finns de som har tryffelhundar och livnär sig på jakten efter de dyra svamparna. Men nu är det ostronhund som gäller, och det råkar vara jag som satt trenden! Eller snarare min franska bulldog som gått och blivit rikskändis. Det hela började i Lysekil när Cleo sprang ner till havskanten, trotsade sin fysik – byggd som en köttbulle med korta ben – hoppade i vattnet och kom upp med ett gigantiskt japanskt jätteostron.

Min hund som ostrondykare
Mat & Dryck
September 2025

Min hund som ostrondykare

Det finns de som har tryffelhundar och livnär sig på jakten efter de dyra svamparna. Men nu är det ostronhund som gäller, och det råkar vara jag som satt trenden! Eller snarare min franska bulldog som gått och blivit rikskändis. Det hela började i Lysekil när Cleo sprang ner till havskanten, trotsade sin fysik – byggd som en köttbulle med korta ben – hoppade i vattnet och kom upp med ett gigantiskt japanskt jätteostron.

Min hund som ostrondykare
Mat & Dryck
September 2025

Min hund som ostrondykare

Det finns de som har tryffelhundar och livnär sig på jakten efter de dyra svamparna. Men nu är det ostronhund som gäller, och det råkar vara jag som satt trenden! Eller snarare min franska bulldog som gått och blivit rikskändis. Det hela började i Lysekil när Cleo sprang ner till havskanten, trotsade sin fysik – byggd som en köttbulle med korta ben – hoppade i vattnet och kom upp med ett gigantiskt japanskt jätteostron.

Läs
Nya hotellplaner i Höllviken
Byggnytt
September 2025

Nya hotellplaner i Höllviken

Ett konferenshotell med fyra våningar planeras vid Nyckelhålsparken i Höllviken. Enligt planerna ska det nya hotellet ha 84 rum, en takbar, restaurang och en stor samlingssal. Dessutom ska privatpersoner ges möjlighet att köpa andelar som ger rätt till boende på hotellet ett antal dagar varje år. Detaljplan för ett hotellbygge på platsen finns redan sedan ett tidigare projekt som aldrig realiserades.

Nya hotellplaner i Höllviken
Byggnytt
September 2025

Nya hotellplaner i Höllviken

Ett konferenshotell med fyra våningar planeras vid Nyckelhålsparken i Höllviken. Enligt planerna ska det nya hotellet ha 84 rum, en takbar, restaurang och en stor samlingssal. Dessutom ska privatpersoner ges möjlighet att köpa andelar som ger rätt till boende på hotellet ett antal dagar varje år. Detaljplan för ett hotellbygge på platsen finns redan sedan ett tidigare projekt som aldrig realiserades.

Nya hotellplaner i Höllviken
Byggnytt
September 2025

Nya hotellplaner i Höllviken

Ett konferenshotell med fyra våningar planeras vid Nyckelhålsparken i Höllviken. Enligt planerna ska det nya hotellet ha 84 rum, en takbar, restaurang och en stor samlingssal. Dessutom ska privatpersoner ges möjlighet att köpa andelar som ger rätt till boende på hotellet ett antal dagar varje år. Detaljplan för ett hotellbygge på platsen finns redan sedan ett tidigare projekt som aldrig realiserades.

Läs
Snabbast på att öppna ostron
Underhållning
September 2025

Snabbast på att öppna ostron

Guinness World Record i att öppna ostron på tid gick till kanadensaren Patrick McMurray 2010 när han öppnade 39 ostron på en minut.

Snabbast på att öppna ostron
Underhållning
September 2025

Snabbast på att öppna ostron

Guinness World Record i att öppna ostron på tid gick till kanadensaren Patrick McMurray 2010 när han öppnade 39 ostron på en minut.

Snabbast på att öppna ostron
Underhållning
September 2025

Snabbast på att öppna ostron

Guinness World Record i att öppna ostron på tid gick till kanadensaren Patrick McMurray 2010 när han öppnade 39 ostron på en minut.

Läs
Geometriska former
Arkitektur & Inredning
September 2025

Geometriska former

Geometriska former fascinerar genom sin perfekta enkelhet och harmoni. De skapar ordning ur kaos, återfinns i naturen och konsten, och ger struktur åt arkitektur och design. Deras symmetri väcker både skönhet och balans i våra sinnen.

Geometriska former
Arkitektur & Inredning
September 2025

Geometriska former

Geometriska former fascinerar genom sin perfekta enkelhet och harmoni. De skapar ordning ur kaos, återfinns i naturen och konsten, och ger struktur åt arkitektur och design. Deras symmetri väcker både skönhet och balans i våra sinnen.

Geometriska former
Arkitektur & Inredning
September 2025

Geometriska former

Geometriska former fascinerar genom sin perfekta enkelhet och harmoni. De skapar ordning ur kaos, återfinns i naturen och konsten, och ger struktur åt arkitektur och design. Deras symmetri väcker både skönhet och balans i våra sinnen.

Läs
Min hund som ostrondykare
Mat & Dryck
September 2025

Min hund som ostrondykare

Det finns de som har tryffelhundar och livnär sig på jakten efter de dyra svamparna. Men nu är det ostronhund som gäller, och det råkar vara jag som satt trenden! Eller snarare min franska bulldog som gått och blivit rikskändis. Det hela började i Lysekil när Cleo sprang ner till havskanten, trotsade sin fysik – byggd som en köttbulle med korta ben – hoppade i vattnet och kom upp med ett gigantiskt japanskt jätteostron.

Min hund som ostrondykare
Mat & Dryck
September 2025

Min hund som ostrondykare

Det finns de som har tryffelhundar och livnär sig på jakten efter de dyra svamparna. Men nu är det ostronhund som gäller, och det råkar vara jag som satt trenden! Eller snarare min franska bulldog som gått och blivit rikskändis. Det hela började i Lysekil när Cleo sprang ner till havskanten, trotsade sin fysik – byggd som en köttbulle med korta ben – hoppade i vattnet och kom upp med ett gigantiskt japanskt jätteostron.

Läs
Nya hotellplaner i Höllviken
Byggnytt
September 2025

Nya hotellplaner i Höllviken

Ett konferenshotell med fyra våningar planeras vid Nyckelhålsparken i Höllviken. Enligt planerna ska det nya hotellet ha 84 rum, en takbar, restaurang och en stor samlingssal. Dessutom ska privatpersoner ges möjlighet att köpa andelar som ger rätt till boende på hotellet ett antal dagar varje år. Detaljplan för ett hotellbygge på platsen finns redan sedan ett tidigare projekt som aldrig realiserades.

Nya hotellplaner i Höllviken
Byggnytt
September 2025

Nya hotellplaner i Höllviken

Ett konferenshotell med fyra våningar planeras vid Nyckelhålsparken i Höllviken. Enligt planerna ska det nya hotellet ha 84 rum, en takbar, restaurang och en stor samlingssal. Dessutom ska privatpersoner ges möjlighet att köpa andelar som ger rätt till boende på hotellet ett antal dagar varje år. Detaljplan för ett hotellbygge på platsen finns redan sedan ett tidigare projekt som aldrig realiserades.

Läs
Snabbast på att öppna ostron
Underhållning
September 2025

Snabbast på att öppna ostron

Guinness World Record i att öppna ostron på tid gick till kanadensaren Patrick McMurray 2010 när han öppnade 39 ostron på en minut.

Snabbast på att öppna ostron
Underhållning
September 2025

Snabbast på att öppna ostron

Guinness World Record i att öppna ostron på tid gick till kanadensaren Patrick McMurray 2010 när han öppnade 39 ostron på en minut.

Läs
Geometriska former
Arkitektur & Inredning
September 2025

Geometriska former

Geometriska former fascinerar genom sin perfekta enkelhet och harmoni. De skapar ordning ur kaos, återfinns i naturen och konsten, och ger struktur åt arkitektur och design. Deras symmetri väcker både skönhet och balans i våra sinnen.

Geometriska former
Arkitektur & Inredning
September 2025

Geometriska former

Geometriska former fascinerar genom sin perfekta enkelhet och harmoni. De skapar ordning ur kaos, återfinns i naturen och konsten, och ger struktur åt arkitektur och design. Deras symmetri väcker både skönhet och balans i våra sinnen.

Läs
Omfamna din mörka sida
Top Shelf
Juli 2025

Omfamna din mörka sida

Dave Beran som driver stjärnkrogen Pasjoli i Santa Monica, Los Angeles har öppnat en ny krog ett par kvarter in på samma gata (Main Street). Den nya krogen heter Seline och erbjuder en 14- eller 17-rätters avsmakningsmeny i en mörk, nästan nattklubbsliknande miljö.

Omfamna din mörka sida
Top Shelf
Juli 2025

Omfamna din mörka sida

Dave Beran som driver stjärnkrogen Pasjoli i Santa Monica, Los Angeles har öppnat en ny krog ett par kvarter in på samma gata (Main Street). Den nya krogen heter Seline och erbjuder en 14- eller 17-rätters avsmakningsmeny i en mörk, nästan nattklubbsliknande miljö.

Läs
Intervju
November 2024

Simona Bamerlind

Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.

Simona Bamerlind
Läs
6/14/2025
Kulturhuset Islands Brygge
Mat & Dryck
Juni 2025

Kulturhuset Islands Brygge

Kulturhusets café är granne med det populära hamnbadet. Här tar man ett dopp, slår sig ner på gräset eller vid ett av caféets bord med utsikt över vattnet. På menyn finns smørrebrød, bakverk och öl. Ibland spelas jazz från utescenen, ibland hörs bara sorlet från badgäster. Det är folkligt men aldrig stökigt. Ett ställe för både dopp och dryck, med självklar sommarkänsla.

Kulturhuset Islands Brygge
Mat & Dryck
Juni 2025

Kulturhuset Islands Brygge

Kulturhusets café är granne med det populära hamnbadet. Här tar man ett dopp, slår sig ner på gräset eller vid ett av caféets bord med utsikt över vattnet. På menyn finns smørrebrød, bakverk och öl. Ibland spelas jazz från utescenen, ibland hörs bara sorlet från badgäster. Det är folkligt men aldrig stökigt. Ett ställe för både dopp och dryck, med självklar sommarkänsla.

Kulturhuset Islands Brygge
Mat & Dryck
Juni 2025

Kulturhuset Islands Brygge

Kulturhusets café är granne med det populära hamnbadet. Här tar man ett dopp, slår sig ner på gräset eller vid ett av caféets bord med utsikt över vattnet. På menyn finns smørrebrød, bakverk och öl. Ibland spelas jazz från utescenen, ibland hörs bara sorlet från badgäster. Det är folkligt men aldrig stökigt. Ett ställe för både dopp och dryck, med självklar sommarkänsla.

Läs
6/14/2025
Slottsträdgårdens Trädgårdstallrik
Mat & Dryck
Juni 2025

Slottsträdgårdens Trädgårdstallrik

Helene Fonville har rötter i Holland och har jobbat i Italien, Danmark och på fartyg i Karibien. Nu är hon köksmästare på Slottsträdgårdens Kafé sedan 2019. Här visar Helene hur man lagar en vegansk och proteinrik sommartallrik. 

Slottsträdgårdens Trädgårdstallrik
Mat & Dryck
Juni 2025

Slottsträdgårdens Trädgårdstallrik

Helene Fonville har rötter i Holland och har jobbat i Italien, Danmark och på fartyg i Karibien. Nu är hon köksmästare på Slottsträdgårdens Kafé sedan 2019. Här visar Helene hur man lagar en vegansk och proteinrik sommartallrik. 

Slottsträdgårdens Trädgårdstallrik
Mat & Dryck
Juni 2025

Slottsträdgårdens Trädgårdstallrik

Helene Fonville har rötter i Holland och har jobbat i Italien, Danmark och på fartyg i Karibien. Nu är hon köksmästare på Slottsträdgårdens Kafé sedan 2019. Här visar Helene hur man lagar en vegansk och proteinrik sommartallrik. 

Läs
6/13/2025
Søernes Ølbar
Mat & Dryck
Juni 2025

Søernes Ølbar

Sortimentet är nyckeln på Søernes. Fatlistan innehåller allt från belgisk tripel till nyzeeländsk pale ale, ofta från bryggerier som Alefarm eller Amundsen. Flaskkylskåpet är fyllt med suröl, barley wines och barley lagers. Mat är sekundärt – några snacks, ibland pizza slice. Fokus ligger på att testa nytt, prata smak med barpersonalen och kanske få ett tips på något du aldrig hört talas om.

Søernes Ølbar
Mat & Dryck
Juni 2025

Søernes Ølbar

Sortimentet är nyckeln på Søernes. Fatlistan innehåller allt från belgisk tripel till nyzeeländsk pale ale, ofta från bryggerier som Alefarm eller Amundsen. Flaskkylskåpet är fyllt med suröl, barley wines och barley lagers. Mat är sekundärt – några snacks, ibland pizza slice. Fokus ligger på att testa nytt, prata smak med barpersonalen och kanske få ett tips på något du aldrig hört talas om.

Søernes Ølbar
Mat & Dryck
Juni 2025

Søernes Ølbar

Sortimentet är nyckeln på Søernes. Fatlistan innehåller allt från belgisk tripel till nyzeeländsk pale ale, ofta från bryggerier som Alefarm eller Amundsen. Flaskkylskåpet är fyllt med suröl, barley wines och barley lagers. Mat är sekundärt – några snacks, ibland pizza slice. Fokus ligger på att testa nytt, prata smak med barpersonalen och kanske få ett tips på något du aldrig hört talas om.

Läs
6/13/2025
En hel vägg av vintage-högtalare
Underhållning
Juni 2025

En hel vägg av vintage-högtalare

Grateful Dead har inget patent på en ”Wall of Sound”. Vill man ha professionell hjälp att sätta ihop en vägg har The BoomCase i Kalifornien erfarenhet. En måttbeställd vägg med vintagehögtalare kostar runt 100 000 kronor.

En hel vägg av vintage-högtalare
Underhållning
Juni 2025

En hel vägg av vintage-högtalare

Grateful Dead har inget patent på en ”Wall of Sound”. Vill man ha professionell hjälp att sätta ihop en vägg har The BoomCase i Kalifornien erfarenhet. En måttbeställd vägg med vintagehögtalare kostar runt 100 000 kronor.

En hel vägg av vintage-högtalare
Underhållning
Juni 2025

En hel vägg av vintage-högtalare

Grateful Dead har inget patent på en ”Wall of Sound”. Vill man ha professionell hjälp att sätta ihop en vägg har The BoomCase i Kalifornien erfarenhet. En måttbeställd vägg med vintagehögtalare kostar runt 100 000 kronor.

Läs
6/12/2025
Midsommar och snaps
Mat & Dryck
Juni 2025

Midsommar och snaps

Blott Sverige svenska snapsar har påstod en gång Albert Engström i en lekfull omskrivning av Verner von Heidenstams vurm över svenska krusbär. Heidenstams rader från Nya Dikter är det inte längre många som känner till, men Engströms ord har fått fäste i svenska språket. Sverige har – norrmän och danskar till trots – de bästa snapsarna i världen.

Midsommar och snaps
Mat & Dryck
Juni 2025

Midsommar och snaps

Blott Sverige svenska snapsar har påstod en gång Albert Engström i en lekfull omskrivning av Verner von Heidenstams vurm över svenska krusbär. Heidenstams rader från Nya Dikter är det inte längre många som känner till, men Engströms ord har fått fäste i svenska språket. Sverige har – norrmän och danskar till trots – de bästa snapsarna i världen.

Midsommar och snaps
Mat & Dryck
Juni 2025

Midsommar och snaps

Blott Sverige svenska snapsar har påstod en gång Albert Engström i en lekfull omskrivning av Verner von Heidenstams vurm över svenska krusbär. Heidenstams rader från Nya Dikter är det inte längre många som känner till, men Engströms ord har fått fäste i svenska språket. Sverige har – norrmän och danskar till trots – de bästa snapsarna i världen.

Läs
6/11/2025
Lygtens Kro
Mat & Dryck
Juni 2025

Lygtens Kro

På Lygtens Kro möter tysk pubkultur dansk sensommar. Schnitzel, bratwurst och surkål serveras på bastanta tallrikar, tillsammans med fatöl från Spaten, Weihenstephaner och andra klassiker. På helgerna kan man få currywurst med pommes, och köket satsar hellre på rejäl smak än finess. Ölutbudet är stort, men tysk-centrerat. Ett ställe där man äter som man dricker – robust och otvunget.

Lygtens Kro
Mat & Dryck
Juni 2025

Lygtens Kro

På Lygtens Kro möter tysk pubkultur dansk sensommar. Schnitzel, bratwurst och surkål serveras på bastanta tallrikar, tillsammans med fatöl från Spaten, Weihenstephaner och andra klassiker. På helgerna kan man få currywurst med pommes, och köket satsar hellre på rejäl smak än finess. Ölutbudet är stort, men tysk-centrerat. Ett ställe där man äter som man dricker – robust och otvunget.

Lygtens Kro
Mat & Dryck
Juni 2025

Lygtens Kro

På Lygtens Kro möter tysk pubkultur dansk sensommar. Schnitzel, bratwurst och surkål serveras på bastanta tallrikar, tillsammans med fatöl från Spaten, Weihenstephaner och andra klassiker. På helgerna kan man få currywurst med pommes, och köket satsar hellre på rejäl smak än finess. Ölutbudet är stort, men tysk-centrerat. Ett ställe där man äter som man dricker – robust och otvunget.

Läs
6/11/2025
AI-bolaget Finch fyller på kassan
Näringsliv
Juni 2025

AI-bolaget Finch fyller på kassan

Malmöbolaget Finch har tagit in 11 miljoner kronor i en finansieringsrunda ledd av Ampli Ventures, med stöd från befintliga investerare som Inventure, Loop Capital och Loop Venture. Bolaget, som utvecklar en AI-assistent för arkitekter, planerar att använda kapitalet för att vidareutveckla tekniken och expandera internationellt. – Vi ser en klar global uppgång för AI-lösningar i arkitektur och känner att tajmingen är perfekt, säger vd och medgrundare Pamela Nunez Wallgren till Öresund Startups.

AI-bolaget Finch fyller på kassan
Näringsliv
Juni 2025

AI-bolaget Finch fyller på kassan

Malmöbolaget Finch har tagit in 11 miljoner kronor i en finansieringsrunda ledd av Ampli Ventures, med stöd från befintliga investerare som Inventure, Loop Capital och Loop Venture. Bolaget, som utvecklar en AI-assistent för arkitekter, planerar att använda kapitalet för att vidareutveckla tekniken och expandera internationellt. – Vi ser en klar global uppgång för AI-lösningar i arkitektur och känner att tajmingen är perfekt, säger vd och medgrundare Pamela Nunez Wallgren till Öresund Startups.

AI-bolaget Finch fyller på kassan
Näringsliv
Juni 2025

AI-bolaget Finch fyller på kassan

Malmöbolaget Finch har tagit in 11 miljoner kronor i en finansieringsrunda ledd av Ampli Ventures, med stöd från befintliga investerare som Inventure, Loop Capital och Loop Venture. Bolaget, som utvecklar en AI-assistent för arkitekter, planerar att använda kapitalet för att vidareutveckla tekniken och expandera internationellt. – Vi ser en klar global uppgång för AI-lösningar i arkitektur och känner att tajmingen är perfekt, säger vd och medgrundare Pamela Nunez Wallgren till Öresund Startups.

Läs
6/10/2025
Byhaven
Mat & Dryck
Juni 2025

Byhaven

En scen, några ölkranar och foodtrucks med tacos eller koreansk fried chicken – mer behövs inte. Byhaven är Pumpehusets sommarträdgård, öppen för konserter, dans, öl och häng. Det mesta serveras i plastglas, oftast lokalt – Mikkeller, To Øl eller Tuborg RÅ. Här är det levande, men aldrig rörigt. En torsdagkväll i juni med liveband och mate mate i handen är svårslagen.

Byhaven
Mat & Dryck
Juni 2025

Byhaven

En scen, några ölkranar och foodtrucks med tacos eller koreansk fried chicken – mer behövs inte. Byhaven är Pumpehusets sommarträdgård, öppen för konserter, dans, öl och häng. Det mesta serveras i plastglas, oftast lokalt – Mikkeller, To Øl eller Tuborg RÅ. Här är det levande, men aldrig rörigt. En torsdagkväll i juni med liveband och mate mate i handen är svårslagen.

Byhaven
Mat & Dryck
Juni 2025

Byhaven

En scen, några ölkranar och foodtrucks med tacos eller koreansk fried chicken – mer behövs inte. Byhaven är Pumpehusets sommarträdgård, öppen för konserter, dans, öl och häng. Det mesta serveras i plastglas, oftast lokalt – Mikkeller, To Øl eller Tuborg RÅ. Här är det levande, men aldrig rörigt. En torsdagkväll i juni med liveband och mate mate i handen är svårslagen.

Läs
6/10/2025
Smörbönor
Mat & Dryck
Juni 2025

Smörbönor

Smörbönor (Phaseolus lunatus), även kallade limabönor, är en typ av baljväxt som kommer från Central- och Sydamerika. De är stora, platta och har en smörig, mild smak – därav namnet. Smörbönor är rika på vegetariskt protein, fiber, järn, magnesium, kalium och folat – viktiga för blodbildning, nervsystem och muskelfunktion. De innehåller även polyfenoler (antioxidanter) som kan bidra till att minska inflammation i kroppen.

Smörbönor
Mat & Dryck
Juni 2025

Smörbönor

Smörbönor (Phaseolus lunatus), även kallade limabönor, är en typ av baljväxt som kommer från Central- och Sydamerika. De är stora, platta och har en smörig, mild smak – därav namnet. Smörbönor är rika på vegetariskt protein, fiber, järn, magnesium, kalium och folat – viktiga för blodbildning, nervsystem och muskelfunktion. De innehåller även polyfenoler (antioxidanter) som kan bidra till att minska inflammation i kroppen.

Smörbönor
Mat & Dryck
Juni 2025

Smörbönor

Smörbönor (Phaseolus lunatus), även kallade limabönor, är en typ av baljväxt som kommer från Central- och Sydamerika. De är stora, platta och har en smörig, mild smak – därav namnet. Smörbönor är rika på vegetariskt protein, fiber, järn, magnesium, kalium och folat – viktiga för blodbildning, nervsystem och muskelfunktion. De innehåller även polyfenoler (antioxidanter) som kan bidra till att minska inflammation i kroppen.

Läs
9/17/2014
Henrik Regnér
Intervju
September 2014

Henrik Regnér

Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.

Henrik Regnér
Intervju
September 2014

Henrik Regnér

Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.

Henrik Regnér
Intervju
September 2014

Henrik Regnér

Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.

Läs
9/17/2014
Kristina Bardh
Intervju
September 2014

Kristina Bardh

Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.

Kristina Bardh
Intervju
September 2014

Kristina Bardh

Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.

Kristina Bardh
Intervju
September 2014

Kristina Bardh

Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.

Läs
7/17/2014
Daniel Müllern
Intervju
Juli 2014

Daniel Müllern

Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.

Daniel Müllern
Intervju
Juli 2014

Daniel Müllern

Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.

Daniel Müllern
Intervju
Juli 2014

Daniel Müllern

Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.

Läs
4/16/2014
Ellen Benediktson
Intervju
April 2014

Ellen Benediktson

Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.

Ellen Benediktson
Intervju
April 2014

Ellen Benediktson

Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.

Ellen Benediktson
Intervju
April 2014

Ellen Benediktson

Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.

Läs
10/16/2013
Jon Enström
Intervju
Oktober 2013

Jon Enström

”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.

Jon Enström
Intervju
Oktober 2013

Jon Enström

”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.

Jon Enström
Intervju
Oktober 2013

Jon Enström

”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.

Läs
10/15/2013
Krister Appelfeldt
Intervju
Oktober 2013

Krister Appelfeldt

Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.

Krister Appelfeldt
Intervju
Oktober 2013

Krister Appelfeldt

Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.

Krister Appelfeldt
Intervju
Oktober 2013

Krister Appelfeldt

Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.

Läs
10/15/2013
Wilhelm Pieplow
Intervju
Oktober 2013

Wilhelm Pieplow

Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.

Wilhelm Pieplow
Intervju
Oktober 2013

Wilhelm Pieplow

Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.

Wilhelm Pieplow
Intervju
Oktober 2013

Wilhelm Pieplow

Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.

Läs
10/15/2013
Dan Olofsson
Intervju
Oktober 2013

Dan Olofsson

Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.

Dan Olofsson
Intervju
Oktober 2013

Dan Olofsson

Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.

Dan Olofsson
Intervju
Oktober 2013

Dan Olofsson

Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.

Läs
8/6/2024 11:04
Omfamna din mörka sida
Top Shelf
Juli 2025

Omfamna din mörka sida

Dave Beran som driver stjärnkrogen Pasjoli i Santa Monica, Los Angeles har öppnat en ny krog ett par kvarter in på samma gata (Main Street). Den nya krogen heter Seline och erbjuder en 14- eller 17-rätters avsmakningsmeny i en mörk, nästan nattklubbsliknande miljö.

Omfamna din mörka sida
Top Shelf
Juli 2025

Omfamna din mörka sida

Dave Beran som driver stjärnkrogen Pasjoli i Santa Monica, Los Angeles har öppnat en ny krog ett par kvarter in på samma gata (Main Street). Den nya krogen heter Seline och erbjuder en 14- eller 17-rätters avsmakningsmeny i en mörk, nästan nattklubbsliknande miljö.

Omfamna din mörka sida
Top Shelf
Juli 2025

Omfamna din mörka sida

Dave Beran som driver stjärnkrogen Pasjoli i Santa Monica, Los Angeles har öppnat en ny krog ett par kvarter in på samma gata (Main Street). Den nya krogen heter Seline och erbjuder en 14- eller 17-rätters avsmakningsmeny i en mörk, nästan nattklubbsliknande miljö.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.