Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
Yamaha JetBlaster Pro är en riktig hyllning till 90-talets WaveBlaster. Liten och smidig och optimerad för tricks och lek. Vi minns den lila och vita WaveBlastern med gul sits och gult styre – nu har JetBlaster fått liknande färgtema som sannolikt kommer göra den till en lättigenkännlig ikon, som sin föregångare. Oakley Mumbo M-frames får man köpa separat.
Yamaha JetBlaster Pro är en riktig hyllning till 90-talets WaveBlaster. Liten och smidig och optimerad för tricks och lek. Vi minns den lila och vita WaveBlastern med gul sits och gult styre – nu har JetBlaster fått liknande färgtema som sannolikt kommer göra den till en lättigenkännlig ikon, som sin föregångare. Oakley Mumbo M-frames får man köpa separat.
Yamaha JetBlaster Pro är en riktig hyllning till 90-talets WaveBlaster. Liten och smidig och optimerad för tricks och lek. Vi minns den lila och vita WaveBlastern med gul sits och gult styre – nu har JetBlaster fått liknande färgtema som sannolikt kommer göra den till en lättigenkännlig ikon, som sin föregångare. Oakley Mumbo M-frames får man köpa separat.
Nordic Office of Architecture i Oslo har ritat ett förslag på en ny stadion för FK Bodø/Glimt. Den nya stadion med plats för 10 000 åskådare ska få en fasetterad fasad, likt en diamant, och representera den norska uthålligheten.
Nordic Office of Architecture i Oslo har ritat ett förslag på en ny stadion för FK Bodø/Glimt. Den nya stadion med plats för 10 000 åskådare ska få en fasetterad fasad, likt en diamant, och representera den norska uthålligheten.
Nordic Office of Architecture i Oslo har ritat ett förslag på en ny stadion för FK Bodø/Glimt. Den nya stadion med plats för 10 000 åskådare ska få en fasetterad fasad, likt en diamant, och representera den norska uthålligheten.
Dometics nya gyrostabilisator DG3 håller yachten plan när man vill duka upp till middag. Bland punkterna som skiljer DG3 från andra finns att den är helelektrisk (ingen hydraulik), att den har banbrytande uppstart- och nedstängningstid samt att den har 40% minskad strömförbrukning.
Dometics nya gyrostabilisator DG3 håller yachten plan när man vill duka upp till middag. Bland punkterna som skiljer DG3 från andra finns att den är helelektrisk (ingen hydraulik), att den har banbrytande uppstart- och nedstängningstid samt att den har 40% minskad strömförbrukning.
Dometics nya gyrostabilisator DG3 håller yachten plan när man vill duka upp till middag. Bland punkterna som skiljer DG3 från andra finns att den är helelektrisk (ingen hydraulik), att den har banbrytande uppstart- och nedstängningstid samt att den har 40% minskad strömförbrukning.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Terroiristen tillhör gamla gardet vinbarer som startade i Nørrebro 2008. De har vunnit åtskilliga priser för sitt vinutbud och engagemang, senast 2022 från Star Wine List. Fokus ligger på naturvin och deras sortiment är brett, både geografiskt och stilmässigt. Terroiristens dragningskraft ligger i deras butik och service. Allt kan köpas med hem eller drickas på plats. Detta är en institution bland nordiska vinbarer och måste för alla naturvinsälskare.
Terroiristen tillhör gamla gardet vinbarer som startade i Nørrebro 2008. De har vunnit åtskilliga priser för sitt vinutbud och engagemang, senast 2022 från Star Wine List. Fokus ligger på naturvin och deras sortiment är brett, både geografiskt och stilmässigt. Terroiristens dragningskraft ligger i deras butik och service. Allt kan köpas med hem eller drickas på plats. Detta är en institution bland nordiska vinbarer och måste för alla naturvinsälskare.
Terroiristen tillhör gamla gardet vinbarer som startade i Nørrebro 2008. De har vunnit åtskilliga priser för sitt vinutbud och engagemang, senast 2022 från Star Wine List. Fokus ligger på naturvin och deras sortiment är brett, både geografiskt och stilmässigt. Terroiristens dragningskraft ligger i deras butik och service. Allt kan köpas med hem eller drickas på plats. Detta är en institution bland nordiska vinbarer och måste för alla naturvinsälskare.
Bistro Royal ligger centralt och är en enkel avstickare när du gör stan med familjen. Här serveras franska och danska rätter som sallader, burgare och kött och fiskrätter som passar alla, och kommer du tidigt serveras även frukost och pannkaksberg. Slå dig ner i de cognacsfärgade sofforna och ge dig själv en välförtjänt paus.
Bistro Royal ligger centralt och är en enkel avstickare när du gör stan med familjen. Här serveras franska och danska rätter som sallader, burgare och kött och fiskrätter som passar alla, och kommer du tidigt serveras även frukost och pannkaksberg. Slå dig ner i de cognacsfärgade sofforna och ge dig själv en välförtjänt paus.
Bistro Royal ligger centralt och är en enkel avstickare när du gör stan med familjen. Här serveras franska och danska rätter som sallader, burgare och kött och fiskrätter som passar alla, och kommer du tidigt serveras även frukost och pannkaksberg. Slå dig ner i de cognacsfärgade sofforna och ge dig själv en välförtjänt paus.
Den 11 november höll Swedish Padel Open och Areco padelveckans finalfest på Escama. Smårätter ställdes fram på borden, dryck fylldes i glasen medan DJ och livemusik skapade hög stämning. Galore var såklart på plats och minglade.
Den 11 november höll Swedish Padel Open och Areco padelveckans finalfest på Escama. Smårätter ställdes fram på borden, dryck fylldes i glasen medan DJ och livemusik skapade hög stämning. Galore var såklart på plats och minglade.
Den 11 november höll Swedish Padel Open och Areco padelveckans finalfest på Escama. Smårätter ställdes fram på borden, dryck fylldes i glasen medan DJ och livemusik skapade hög stämning. Galore var såklart på plats och minglade.
Andrea Lima Galarza är född i Bolivia, utbildad på anrika Culinary Arts Academy i Schweiz och arbetade därefter på tvåstjärniga Köpenhamnskrogen Kadeau. Idag hittar vi henne på Restaurang Vrå, en trappa upp i Post-hotellet. Här lär Andrea oss att laga en japansk streetfood-klassiker.
Andrea Lima Galarza är född i Bolivia, utbildad på anrika Culinary Arts Academy i Schweiz och arbetade därefter på tvåstjärniga Köpenhamnskrogen Kadeau. Idag hittar vi henne på Restaurang Vrå, en trappa upp i Post-hotellet. Här lär Andrea oss att laga en japansk streetfood-klassiker.
Andrea Lima Galarza är född i Bolivia, utbildad på anrika Culinary Arts Academy i Schweiz och arbetade därefter på tvåstjärniga Köpenhamnskrogen Kadeau. Idag hittar vi henne på Restaurang Vrå, en trappa upp i Post-hotellet. Här lär Andrea oss att laga en japansk streetfood-klassiker.
Den 23 juli 1966 slog Don Wetzel hastighetsrekord med tåg när han körde i 296 km/h. Tåget, M-497 ”Black Beetle”, var ett ombyggt Budd Rail Diesel Car med två begagnade General Electric J47-19 jetmotorer från ett Convair B-36 Peacemaker på taket.
Den 23 juli 1966 slog Don Wetzel hastighetsrekord med tåg när han körde i 296 km/h. Tåget, M-497 ”Black Beetle”, var ett ombyggt Budd Rail Diesel Car med två begagnade General Electric J47-19 jetmotorer från ett Convair B-36 Peacemaker på taket.
Den 23 juli 1966 slog Don Wetzel hastighetsrekord med tåg när han körde i 296 km/h. Tåget, M-497 ”Black Beetle”, var ett ombyggt Budd Rail Diesel Car med två begagnade General Electric J47-19 jetmotorer från ett Convair B-36 Peacemaker på taket.
När Malmö FF ville öppna upp och ta in föreningen in i samtiden 2021 var de flesta ytor vitmålade eller betonggrå. Och som en tredje fas för klubben och Eleda stadion har de satsat stort på att ta hemmaarenan till en internationell standard. Inte minst för att representera MFF i Champions League.
När Malmö FF ville öppna upp och ta in föreningen in i samtiden 2021 var de flesta ytor vitmålade eller betonggrå. Och som en tredje fas för klubben och Eleda stadion har de satsat stort på att ta hemmaarenan till en internationell standard. Inte minst för att representera MFF i Champions League.
När Malmö FF ville öppna upp och ta in föreningen in i samtiden 2021 var de flesta ytor vitmålade eller betonggrå. Och som en tredje fas för klubben och Eleda stadion har de satsat stort på att ta hemmaarenan till en internationell standard. Inte minst för att representera MFF i Champions League.
I Ramlösa söder om Helsingborg byggs en ny stor anläggning för lager och logistik. Projektet omfattar två hallbyggnader med tillhörande kontor. Den mindre av de båda byggnaderna ska bli tolv meter hög och med en yta på 16 000 kvadratmeter. Den större delen kommer att omfatta 40 000 kvadratmeter där omkring halva ytan har en takhöjd på 25 meter. Projektet väntas dra igång vid årskiftet.
I Ramlösa söder om Helsingborg byggs en ny stor anläggning för lager och logistik. Projektet omfattar två hallbyggnader med tillhörande kontor. Den mindre av de båda byggnaderna ska bli tolv meter hög och med en yta på 16 000 kvadratmeter. Den större delen kommer att omfatta 40 000 kvadratmeter där omkring halva ytan har en takhöjd på 25 meter. Projektet väntas dra igång vid årskiftet.
I Ramlösa söder om Helsingborg byggs en ny stor anläggning för lager och logistik. Projektet omfattar två hallbyggnader med tillhörande kontor. Den mindre av de båda byggnaderna ska bli tolv meter hög och med en yta på 16 000 kvadratmeter. Den större delen kommer att omfatta 40 000 kvadratmeter där omkring halva ytan har en takhöjd på 25 meter. Projektet väntas dra igång vid årskiftet.
Siffror, statistik och allmän kuriosa på ämnet öl och bryggerier. Vem dricker mest öl per capita? Vilket land producerar mest bira? Och varför kallar vi det egentligen för bärs?
Siffror, statistik och allmän kuriosa på ämnet öl och bryggerier. Vem dricker mest öl per capita? Vilket land producerar mest bira? Och varför kallar vi det egentligen för bärs?
Siffror, statistik och allmän kuriosa på ämnet öl och bryggerier. Vem dricker mest öl per capita? Vilket land producerar mest bira? Och varför kallar vi det egentligen för bärs?
Holmgången i centrala Malmö får från och med nu ett veganskt kafé. Bakom idén står kärleksparet Miriam Fors och Noam Nave, som träffades för ett år sedan och snabbt insåg att de ville skapa en verksamhet ihop. – Det många älskar med Malmö är att det är multikulturellt och sticker ut från mängden, men ofta har tyvärr den skandinaviska minimalismen tagit över. Vi vill helt enkelt ta tillbaka den genuina Malmö-känslan och “shake it up” lite grann, säger Miriam Fors och Noam Nave. Kaféet, som ska heta Nomi the Karakal, är målat i starka färger och har enligt ägarna präglats av Sydeuropa där ett kafé lika gärna kan tas för en bar eller en krog. Till en början är det vegansk kafémat och luncher som dominerar menyn, men till sommaren hoppas paret kunna skapa mer av en barkänsla och öppna den stora uteserveringen. – Vi håller fortfarande på att utveckla konceptet och har inte landat i allt riktigt än, men något vi redan vet är att vi till sommaren kommer satsa på goda drycker och mocktails på vår fina uteservering, säger Miriam Fors och Noam Nave.
Holmgången i centrala Malmö får från och med nu ett veganskt kafé. Bakom idén står kärleksparet Miriam Fors och Noam Nave, som träffades för ett år sedan och snabbt insåg att de ville skapa en verksamhet ihop. – Det många älskar med Malmö är att det är multikulturellt och sticker ut från mängden, men ofta har tyvärr den skandinaviska minimalismen tagit över. Vi vill helt enkelt ta tillbaka den genuina Malmö-känslan och “shake it up” lite grann, säger Miriam Fors och Noam Nave. Kaféet, som ska heta Nomi the Karakal, är målat i starka färger och har enligt ägarna präglats av Sydeuropa där ett kafé lika gärna kan tas för en bar eller en krog. Till en början är det vegansk kafémat och luncher som dominerar menyn, men till sommaren hoppas paret kunna skapa mer av en barkänsla och öppna den stora uteserveringen. – Vi håller fortfarande på att utveckla konceptet och har inte landat i allt riktigt än, men något vi redan vet är att vi till sommaren kommer satsa på goda drycker och mocktails på vår fina uteservering, säger Miriam Fors och Noam Nave.
Holmgången i centrala Malmö får från och med nu ett veganskt kafé. Bakom idén står kärleksparet Miriam Fors och Noam Nave, som träffades för ett år sedan och snabbt insåg att de ville skapa en verksamhet ihop. – Det många älskar med Malmö är att det är multikulturellt och sticker ut från mängden, men ofta har tyvärr den skandinaviska minimalismen tagit över. Vi vill helt enkelt ta tillbaka den genuina Malmö-känslan och “shake it up” lite grann, säger Miriam Fors och Noam Nave. Kaféet, som ska heta Nomi the Karakal, är målat i starka färger och har enligt ägarna präglats av Sydeuropa där ett kafé lika gärna kan tas för en bar eller en krog. Till en början är det vegansk kafémat och luncher som dominerar menyn, men till sommaren hoppas paret kunna skapa mer av en barkänsla och öppna den stora uteserveringen. – Vi håller fortfarande på att utveckla konceptet och har inte landat i allt riktigt än, men något vi redan vet är att vi till sommaren kommer satsa på goda drycker och mocktails på vår fina uteservering, säger Miriam Fors och Noam Nave.
Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.
Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.
Killen som gick från kock till affärsman. Driver idag både restaurang Atmosfär och kedjan Salads and Smoothies. Vi pratar om övergången med mera.
Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.
Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.
Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.
Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.
Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.
Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.
Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.
Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.
Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.
Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.
Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.
Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.
Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.
Bang & Olufsen presenterar Beogram 4000c Saint Laurent Rive Droite Edition i tio exemplar. Den unika asken som rymmer de restaurerade 70-tals-skivspelarna är designade av Saint Laurents Anthony Vaccarello. De tio exemplaren ska säljas för 350 000 kr styck i Saint Laurents Rive Droite butiker i Paris och Los Angeles.
Bang & Olufsen presenterar Beogram 4000c Saint Laurent Rive Droite Edition i tio exemplar. Den unika asken som rymmer de restaurerade 70-tals-skivspelarna är designade av Saint Laurents Anthony Vaccarello. De tio exemplaren ska säljas för 350 000 kr styck i Saint Laurents Rive Droite butiker i Paris och Los Angeles.
Bang & Olufsen presenterar Beogram 4000c Saint Laurent Rive Droite Edition i tio exemplar. Den unika asken som rymmer de restaurerade 70-tals-skivspelarna är designade av Saint Laurents Anthony Vaccarello. De tio exemplaren ska säljas för 350 000 kr styck i Saint Laurents Rive Droite butiker i Paris och Los Angeles.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö