Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
Ett nytt digitalt verktyg från Chalmers, Plantsmith, gör det enklare för byggföretag som jobbar med sand och grus att ta kontroll över sin miljöpåverkan. Med hjälp av simuleringar och automatiserade beräkningar kan företagen skapa miljödeklarationer och effektivisera sin produktion. – Vi vill att producenterna ska ta kontroll över sina egna miljödata och produktionsprocesser, säger forskaren Gauti Asbjörnsson. Plantsmith har väckt intresse även utanför Sverige, och kan bli ett viktigt steg mot en mer hållbar byggindustri i hela Europa, enligt forskarna.
Ett nytt digitalt verktyg från Chalmers, Plantsmith, gör det enklare för byggföretag som jobbar med sand och grus att ta kontroll över sin miljöpåverkan. Med hjälp av simuleringar och automatiserade beräkningar kan företagen skapa miljödeklarationer och effektivisera sin produktion. – Vi vill att producenterna ska ta kontroll över sina egna miljödata och produktionsprocesser, säger forskaren Gauti Asbjörnsson. Plantsmith har väckt intresse även utanför Sverige, och kan bli ett viktigt steg mot en mer hållbar byggindustri i hela Europa, enligt forskarna.
Ett nytt digitalt verktyg från Chalmers, Plantsmith, gör det enklare för byggföretag som jobbar med sand och grus att ta kontroll över sin miljöpåverkan. Med hjälp av simuleringar och automatiserade beräkningar kan företagen skapa miljödeklarationer och effektivisera sin produktion. – Vi vill att producenterna ska ta kontroll över sina egna miljödata och produktionsprocesser, säger forskaren Gauti Asbjörnsson. Plantsmith har väckt intresse även utanför Sverige, och kan bli ett viktigt steg mot en mer hållbar byggindustri i hela Europa, enligt forskarna.
Fredrik Pålsson har varit köksmästare på Poms Mackor sen saluhallen i Malmö öppnade 2017, undantaget en avstickare på restaurang Spill under ett par år. Här visar han hur man bräserar och glaserar fläsksida till en Pork Belly Sandwich på ljust luftigt bröd med chilimajjo, färsk gurka och picklad morot.
Fredrik Pålsson har varit köksmästare på Poms Mackor sen saluhallen i Malmö öppnade 2017, undantaget en avstickare på restaurang Spill under ett par år. Här visar han hur man bräserar och glaserar fläsksida till en Pork Belly Sandwich på ljust luftigt bröd med chilimajjo, färsk gurka och picklad morot.
Fredrik Pålsson har varit köksmästare på Poms Mackor sen saluhallen i Malmö öppnade 2017, undantaget en avstickare på restaurang Spill under ett par år. Här visar han hur man bräserar och glaserar fläsksida till en Pork Belly Sandwich på ljust luftigt bröd med chilimajjo, färsk gurka och picklad morot.
Cybersäkerhetsbolaget Advenica, med huvudkontor i Malmö, har nyligen fått två nya order värda totalt 38,6 miljoner kronor. En nordeuropeisk myndighet beställer krypteringssystem för 6,6 miljoner. Dessutom har en svensk myndighet lagt en order på 32 miljoner kronor för vidareutveckling av säkerhetslösningar fram till 2026. – Vi är stolta över att vi tillsammans med våra kunder utvecklar lösningar som skyddar den allra mest värdefulla informationen, säger Advenicas vd Marie Bengtsson.
Cybersäkerhetsbolaget Advenica, med huvudkontor i Malmö, har nyligen fått två nya order värda totalt 38,6 miljoner kronor. En nordeuropeisk myndighet beställer krypteringssystem för 6,6 miljoner. Dessutom har en svensk myndighet lagt en order på 32 miljoner kronor för vidareutveckling av säkerhetslösningar fram till 2026. – Vi är stolta över att vi tillsammans med våra kunder utvecklar lösningar som skyddar den allra mest värdefulla informationen, säger Advenicas vd Marie Bengtsson.
Cybersäkerhetsbolaget Advenica, med huvudkontor i Malmö, har nyligen fått två nya order värda totalt 38,6 miljoner kronor. En nordeuropeisk myndighet beställer krypteringssystem för 6,6 miljoner. Dessutom har en svensk myndighet lagt en order på 32 miljoner kronor för vidareutveckling av säkerhetslösningar fram till 2026. – Vi är stolta över att vi tillsammans med våra kunder utvecklar lösningar som skyddar den allra mest värdefulla informationen, säger Advenicas vd Marie Bengtsson.
Läkemedelskoncernen Astra Zeneca köper det belgiska bioteknikbolaget Eso Biotec för upp till 10 miljarder kronor, förutsatt att vissa milstolpar uppnås. Företaget utvecklar en ny typ av cellterapi som kan ges via enkel droppbehandling, vilket kan bli ett billigare och snabbare alternativ för fler patienter. – Vi tror att den har potential att transformera cellterapi, säger Astra Zenecas forskningschef Susan Galbraith. Affären väntas bli klar under andra kvartalet 2025.
Läkemedelskoncernen Astra Zeneca köper det belgiska bioteknikbolaget Eso Biotec för upp till 10 miljarder kronor, förutsatt att vissa milstolpar uppnås. Företaget utvecklar en ny typ av cellterapi som kan ges via enkel droppbehandling, vilket kan bli ett billigare och snabbare alternativ för fler patienter. – Vi tror att den har potential att transformera cellterapi, säger Astra Zenecas forskningschef Susan Galbraith. Affären väntas bli klar under andra kvartalet 2025.
Läkemedelskoncernen Astra Zeneca köper det belgiska bioteknikbolaget Eso Biotec för upp till 10 miljarder kronor, förutsatt att vissa milstolpar uppnås. Företaget utvecklar en ny typ av cellterapi som kan ges via enkel droppbehandling, vilket kan bli ett billigare och snabbare alternativ för fler patienter. – Vi tror att den har potential att transformera cellterapi, säger Astra Zenecas forskningschef Susan Galbraith. Affären väntas bli klar under andra kvartalet 2025.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Trion som i dag driver lunchrestaurangen K-Gränd i Helsingborg har gjort det sedan 2017 – nu expanderar de och tar över lokalen bredvid där väskbutiken Made in Italy tidigare har legat. Just nu pågår renovering och flytt av entré till hörnet. I oktober ska den nya satsningen stå klar. – Vi bygger ut eftersom vi ständigt har fullt på våra luncher – vi vill ge gästerna mer plats och försöka att inte hamna i fällan att våra gäster känner att det är fullt så man väljer ett annat ställe, säger Victor Magnusson som driver K-Gränd tillsammans med Love Barkeborn och Jimmy Sandquist. K-Gränd är i dag 110 kvadratmeter stort och växer i höst med ytterligare 60 kvadratmeter. Trion ser möjlighet att ta emot fler och större sällskap till julborden – och inte minst blir det större uteservering och en satsning på kvällsverksamhet. Men om den är de än så länge hemlighetsfulla. – Våra gäster kommer att märka när det är premiär, då blir det nyöppningsgalej, säger Victor Magnusson.
Trion som i dag driver lunchrestaurangen K-Gränd i Helsingborg har gjort det sedan 2017 – nu expanderar de och tar över lokalen bredvid där väskbutiken Made in Italy tidigare har legat. Just nu pågår renovering och flytt av entré till hörnet. I oktober ska den nya satsningen stå klar. – Vi bygger ut eftersom vi ständigt har fullt på våra luncher – vi vill ge gästerna mer plats och försöka att inte hamna i fällan att våra gäster känner att det är fullt så man väljer ett annat ställe, säger Victor Magnusson som driver K-Gränd tillsammans med Love Barkeborn och Jimmy Sandquist. K-Gränd är i dag 110 kvadratmeter stort och växer i höst med ytterligare 60 kvadratmeter. Trion ser möjlighet att ta emot fler och större sällskap till julborden – och inte minst blir det större uteservering och en satsning på kvällsverksamhet. Men om den är de än så länge hemlighetsfulla. – Våra gäster kommer att märka när det är premiär, då blir det nyöppningsgalej, säger Victor Magnusson.
Trion som i dag driver lunchrestaurangen K-Gränd i Helsingborg har gjort det sedan 2017 – nu expanderar de och tar över lokalen bredvid där väskbutiken Made in Italy tidigare har legat. Just nu pågår renovering och flytt av entré till hörnet. I oktober ska den nya satsningen stå klar. – Vi bygger ut eftersom vi ständigt har fullt på våra luncher – vi vill ge gästerna mer plats och försöka att inte hamna i fällan att våra gäster känner att det är fullt så man väljer ett annat ställe, säger Victor Magnusson som driver K-Gränd tillsammans med Love Barkeborn och Jimmy Sandquist. K-Gränd är i dag 110 kvadratmeter stort och växer i höst med ytterligare 60 kvadratmeter. Trion ser möjlighet att ta emot fler och större sällskap till julborden – och inte minst blir det större uteservering och en satsning på kvällsverksamhet. Men om den är de än så länge hemlighetsfulla. – Våra gäster kommer att märka när det är premiär, då blir det nyöppningsgalej, säger Victor Magnusson.
Atze sammanfattar allt som svensk krog inte är. Ett hål-i-väggen cocktailbar, väldigt intimt och med personlig service från ägaren som oftast är den enda som arbetar. Känslan är påtagligt östeuropeisk, i den positiva bemärkelsen, med stor inspiration från urbana Berlin. Drinkarna är on-point! Atze köper endast från mindre och kavitetssäkra spritproducenter. Hos Atze är allt ett hantverk, från den egenbyggda baren till isen, som görs och förädlas av ägaren som är på plats varje dag. Enghavevej 55
Atze sammanfattar allt som svensk krog inte är. Ett hål-i-väggen cocktailbar, väldigt intimt och med personlig service från ägaren som oftast är den enda som arbetar. Känslan är påtagligt östeuropeisk, i den positiva bemärkelsen, med stor inspiration från urbana Berlin. Drinkarna är on-point! Atze köper endast från mindre och kavitetssäkra spritproducenter. Hos Atze är allt ett hantverk, från den egenbyggda baren till isen, som görs och förädlas av ägaren som är på plats varje dag. Enghavevej 55
Atze sammanfattar allt som svensk krog inte är. Ett hål-i-väggen cocktailbar, väldigt intimt och med personlig service från ägaren som oftast är den enda som arbetar. Känslan är påtagligt östeuropeisk, i den positiva bemärkelsen, med stor inspiration från urbana Berlin. Drinkarna är on-point! Atze köper endast från mindre och kavitetssäkra spritproducenter. Hos Atze är allt ett hantverk, från den egenbyggda baren till isen, som görs och förädlas av ägaren som är på plats varje dag. Enghavevej 55
Alfa Lavals orderingång i första kvartalet var klart högre än vad analytikerna räknat med. Orderingången landade på 18,3 miljarder kronor, jämfört med estimaten på 16,5 miljarder. ”Efterfrågan i marknaden var fortsatt stark under det första kvartalet och orderingången var stabil jämfört med föregående år och ökade med 8 procent sekventiellt”, skriver vd Tom Erixon i rapporten som släpptes i slutet av april. Bolaget spår att efterfrågan i det andra kvartalet kommer att vara högre än i det första.
Alfa Lavals orderingång i första kvartalet var klart högre än vad analytikerna räknat med. Orderingången landade på 18,3 miljarder kronor, jämfört med estimaten på 16,5 miljarder. ”Efterfrågan i marknaden var fortsatt stark under det första kvartalet och orderingången var stabil jämfört med föregående år och ökade med 8 procent sekventiellt”, skriver vd Tom Erixon i rapporten som släpptes i slutet av april. Bolaget spår att efterfrågan i det andra kvartalet kommer att vara högre än i det första.
Alfa Lavals orderingång i första kvartalet var klart högre än vad analytikerna räknat med. Orderingången landade på 18,3 miljarder kronor, jämfört med estimaten på 16,5 miljarder. ”Efterfrågan i marknaden var fortsatt stark under det första kvartalet och orderingången var stabil jämfört med föregående år och ökade med 8 procent sekventiellt”, skriver vd Tom Erixon i rapporten som släpptes i slutet av april. Bolaget spår att efterfrågan i det andra kvartalet kommer att vara högre än i det första.
Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler. Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet. – Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved. Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj. Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård. – På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler. Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet. – Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved. Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj. Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård. – På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler. Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet. – Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved. Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj. Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård. – På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Malmöbaserade Ourgreencar, som erbjuder bilpooler för elfordon, visar en positivt resultat för 2023. Det är första gången bolaget går med vinst sedan starten 2018, skriver DI Digital. Ourgreencar har lyckats växa genom att skriva ramavtal med stora fastighetsutvecklare som JM och Bonava. Företaget har nu pooler på fyrtio orter i landet, och erbjuder även elcyklar och mopeder. – Vi kom in som en underdog och har inte gjort några stora investeringar, utan vuxit väldigt lugnt, metodiskt och organiskt, säger medgrundaren Kenneth Falk till nyhetssajten.
Malmöbaserade Ourgreencar, som erbjuder bilpooler för elfordon, visar en positivt resultat för 2023. Det är första gången bolaget går med vinst sedan starten 2018, skriver DI Digital. Ourgreencar har lyckats växa genom att skriva ramavtal med stora fastighetsutvecklare som JM och Bonava. Företaget har nu pooler på fyrtio orter i landet, och erbjuder även elcyklar och mopeder. – Vi kom in som en underdog och har inte gjort några stora investeringar, utan vuxit väldigt lugnt, metodiskt och organiskt, säger medgrundaren Kenneth Falk till nyhetssajten.
Malmöbaserade Ourgreencar, som erbjuder bilpooler för elfordon, visar en positivt resultat för 2023. Det är första gången bolaget går med vinst sedan starten 2018, skriver DI Digital. Ourgreencar har lyckats växa genom att skriva ramavtal med stora fastighetsutvecklare som JM och Bonava. Företaget har nu pooler på fyrtio orter i landet, och erbjuder även elcyklar och mopeder. – Vi kom in som en underdog och har inte gjort några stora investeringar, utan vuxit väldigt lugnt, metodiskt och organiskt, säger medgrundaren Kenneth Falk till nyhetssajten.
I ett gammalt garage har man skapat ett sobert och snyggt bageri med pizza att dö för, noggrant rostat kaffe och bakverk liksom bröd som danskarna är så bra på. Ja du kan så klart också få ett glas vin. Här vinner det enkla och sköna och platsen har en kreativ vibe och bjuder på ett program med workshops i allt från surdegsbak till croissantmakeri. Ett nytt hippt område att upptäcka! Rentemestervej 57, 3C
I ett gammalt garage har man skapat ett sobert och snyggt bageri med pizza att dö för, noggrant rostat kaffe och bakverk liksom bröd som danskarna är så bra på. Ja du kan så klart också få ett glas vin. Här vinner det enkla och sköna och platsen har en kreativ vibe och bjuder på ett program med workshops i allt från surdegsbak till croissantmakeri. Ett nytt hippt område att upptäcka! Rentemestervej 57, 3C
I ett gammalt garage har man skapat ett sobert och snyggt bageri med pizza att dö för, noggrant rostat kaffe och bakverk liksom bröd som danskarna är så bra på. Ja du kan så klart också få ett glas vin. Här vinner det enkla och sköna och platsen har en kreativ vibe och bjuder på ett program med workshops i allt från surdegsbak till croissantmakeri. Ett nytt hippt område att upptäcka! Rentemestervej 57, 3C
Spångholmsgården i Bara, just intill golfbanan The National, ska renoveras och förvandlas till en exklusiv resort. Tidiga uppskattningar talar om 120 till 130 hotellrum, ett flertal restauranger med olika inriktningar samt spa. Namnet är tänkt att bli Wärby Resort. Processen för ny detaljplan pågår och enligt planerna ska bygget påbörjas under nästa år. 2027 är det tänkt att den nya anläggningen ska stå klar.
Spångholmsgården i Bara, just intill golfbanan The National, ska renoveras och förvandlas till en exklusiv resort. Tidiga uppskattningar talar om 120 till 130 hotellrum, ett flertal restauranger med olika inriktningar samt spa. Namnet är tänkt att bli Wärby Resort. Processen för ny detaljplan pågår och enligt planerna ska bygget påbörjas under nästa år. 2027 är det tänkt att den nya anläggningen ska stå klar.
Spångholmsgården i Bara, just intill golfbanan The National, ska renoveras och förvandlas till en exklusiv resort. Tidiga uppskattningar talar om 120 till 130 hotellrum, ett flertal restauranger med olika inriktningar samt spa. Namnet är tänkt att bli Wärby Resort. Processen för ny detaljplan pågår och enligt planerna ska bygget påbörjas under nästa år. 2027 är det tänkt att den nya anläggningen ska stå klar.
Coops matbutik X-tra har stängt igen i Malmös gamla saluhall på Föreningsgatan som såväl Ica och Netto tidigare också har huserat i. I slutet av maj kommer en ny livsmedelsbutik att slå upp dörrarna i den pampiga lokalen från 1800-talet, nämligen Mathallen som i dag har en butik på Lantmannagatan 59. Mathallen hette tidigare Özen Allfrukt och företaget bakom har i olika former varit verksamma inom mathandel i Malmö sedan 90-talet. I saluhallen planerar man för samma koncept som man i dag har i sin 3 600 kvadratmeter stora butik med mottot ”alla ska ha råd med bra mat”.
Coops matbutik X-tra har stängt igen i Malmös gamla saluhall på Föreningsgatan som såväl Ica och Netto tidigare också har huserat i. I slutet av maj kommer en ny livsmedelsbutik att slå upp dörrarna i den pampiga lokalen från 1800-talet, nämligen Mathallen som i dag har en butik på Lantmannagatan 59. Mathallen hette tidigare Özen Allfrukt och företaget bakom har i olika former varit verksamma inom mathandel i Malmö sedan 90-talet. I saluhallen planerar man för samma koncept som man i dag har i sin 3 600 kvadratmeter stora butik med mottot ”alla ska ha råd med bra mat”.
Coops matbutik X-tra har stängt igen i Malmös gamla saluhall på Föreningsgatan som såväl Ica och Netto tidigare också har huserat i. I slutet av maj kommer en ny livsmedelsbutik att slå upp dörrarna i den pampiga lokalen från 1800-talet, nämligen Mathallen som i dag har en butik på Lantmannagatan 59. Mathallen hette tidigare Özen Allfrukt och företaget bakom har i olika former varit verksamma inom mathandel i Malmö sedan 90-talet. I saluhallen planerar man för samma koncept som man i dag har i sin 3 600 kvadratmeter stora butik med mottot ”alla ska ha råd med bra mat”.
Det skånska e-handelsbolaget Boozt ska satsa 500 miljoner kronor på att utöka sitt lagerutrymme i Ängelholm. Bolaget siktar på att öka lagerkapaciteten med nära 50 procent över en treårsperiod för att tillgodose upp till 15 miljarder i nettoomsättning. Boozt har även säkrat en tomt i närheten om mer utrymme skulle behövas, uppger bolaget. ”Nyckeltalen för vårt nordiska varuhus är fortsatt starka. Det genomsnittliga ordervärdet fortsätter att öka både på Boozt.com och booztlet.com”, skrev vd Hermann Haraldsson i årets första delårsrapport.
Det skånska e-handelsbolaget Boozt ska satsa 500 miljoner kronor på att utöka sitt lagerutrymme i Ängelholm. Bolaget siktar på att öka lagerkapaciteten med nära 50 procent över en treårsperiod för att tillgodose upp till 15 miljarder i nettoomsättning. Boozt har även säkrat en tomt i närheten om mer utrymme skulle behövas, uppger bolaget. ”Nyckeltalen för vårt nordiska varuhus är fortsatt starka. Det genomsnittliga ordervärdet fortsätter att öka både på Boozt.com och booztlet.com”, skrev vd Hermann Haraldsson i årets första delårsrapport.
Det skånska e-handelsbolaget Boozt ska satsa 500 miljoner kronor på att utöka sitt lagerutrymme i Ängelholm. Bolaget siktar på att öka lagerkapaciteten med nära 50 procent över en treårsperiod för att tillgodose upp till 15 miljarder i nettoomsättning. Boozt har även säkrat en tomt i närheten om mer utrymme skulle behövas, uppger bolaget. ”Nyckeltalen för vårt nordiska varuhus är fortsatt starka. Det genomsnittliga ordervärdet fortsätter att öka både på Boozt.com och booztlet.com”, skrev vd Hermann Haraldsson i årets första delårsrapport.
Jacob har tidigare blivit årets företagare i Malmö och hösten 2016 också EY Entrepreneur Of The Year i södra Sverige. Hans familjeföretag Candy People exporterar godis till hela världen och omsätter nästan 200 miljoner kronor. Vi fick chansen att prata med Jacob en timme om historian bakom företaget.
Jacob har tidigare blivit årets företagare i Malmö och hösten 2016 också EY Entrepreneur Of The Year i södra Sverige. Hans familjeföretag Candy People exporterar godis till hela världen och omsätter nästan 200 miljoner kronor. Vi fick chansen att prata med Jacob en timme om historian bakom företaget.
Jacob har tidigare blivit årets företagare i Malmö och hösten 2016 också EY Entrepreneur Of The Year i södra Sverige. Hans familjeföretag Candy People exporterar godis till hela världen och omsätter nästan 200 miljoner kronor. Vi fick chansen att prata med Jacob en timme om historian bakom företaget.
Listan på Lutfi Kolgjinis meriter både som kusk och tränare kan göras hur lång som helst. Både nationellt och internationellt. Vi bestämde oss för att försöka ta reda på lite mer om mannen som är en av Svensk travsports största stjärnor. Det slutade med att vi blev inbjudna till hans gård.
Listan på Lutfi Kolgjinis meriter både som kusk och tränare kan göras hur lång som helst. Både nationellt och internationellt. Vi bestämde oss för att försöka ta reda på lite mer om mannen som är en av Svensk travsports största stjärnor. Det slutade med att vi blev inbjudna till hans gård.
Listan på Lutfi Kolgjinis meriter både som kusk och tränare kan göras hur lång som helst. Både nationellt och internationellt. Vi bestämde oss för att försöka ta reda på lite mer om mannen som är en av Svensk travsports största stjärnor. Det slutade med att vi blev inbjudna till hans gård.
Malmöboxaren med flera medaljer i EM och VM och nu WBC interimbältet. Rankad två i världen och går snart match om nya bälten och första platsen på världsrankningen. Vi fick en inspirerande pratstund med 29-åriga Klara Svensson i hennes hem i Slottsstaden.
Malmöboxaren med flera medaljer i EM och VM och nu WBC interimbältet. Rankad två i världen och går snart match om nya bälten och första platsen på världsrankningen. Vi fick en inspirerande pratstund med 29-åriga Klara Svensson i hennes hem i Slottsstaden.
Malmöboxaren med flera medaljer i EM och VM och nu WBC interimbältet. Rankad två i världen och går snart match om nya bälten och första platsen på världsrankningen. Vi fick en inspirerande pratstund med 29-åriga Klara Svensson i hennes hem i Slottsstaden.
En av grundarna av Big Slap och delägare i Hipp och Luftkastellet, vd för Öresundsgruppen och mannen som såg till att Avicii la sin sista skandinaviska spelning i Malmö.
En av grundarna av Big Slap och delägare i Hipp och Luftkastellet, vd för Öresundsgruppen och mannen som såg till att Avicii la sin sista skandinaviska spelning i Malmö.
En av grundarna av Big Slap och delägare i Hipp och Luftkastellet, vd för Öresundsgruppen och mannen som såg till att Avicii la sin sista skandinaviska spelning i Malmö.
Malmökrögaren som utöver flera restauranger har släppt sex kokböcker och en sjunde på gång. Gjort matlagningsprogram som sänts på Svt och TV4 i Sverige och på TV i 117 länder till. Vi fick en underhållande pratstund med Tareq i hans hem i Lomma.
Malmökrögaren som utöver flera restauranger har släppt sex kokböcker och en sjunde på gång. Gjort matlagningsprogram som sänts på Svt och TV4 i Sverige och på TV i 117 länder till. Vi fick en underhållande pratstund med Tareq i hans hem i Lomma.
Malmökrögaren som utöver flera restauranger har släppt sex kokböcker och en sjunde på gång. Gjort matlagningsprogram som sänts på Svt och TV4 i Sverige och på TV i 117 länder till. Vi fick en underhållande pratstund med Tareq i hans hem i Lomma.
Årets Kock 2006, vinnare av Kockarnas kamp 2015 och krögare på åtta restauranger. Vi fick en pratstund med Peter hemma hos familjen Skogström en eftermiddag.
Årets Kock 2006, vinnare av Kockarnas kamp 2015 och krögare på åtta restauranger. Vi fick en pratstund med Peter hemma hos familjen Skogström en eftermiddag.
Årets Kock 2006, vinnare av Kockarnas kamp 2015 och krögare på åtta restauranger. Vi fick en pratstund med Peter hemma hos familjen Skogström en eftermiddag.
Affärsmannen Petter eller rockstjärnan Petter, välj själv. Vi fick en timmes samtal med den norske hotellkungen i en svit på hans nya hotell i Malmö.
Affärsmannen Petter eller rockstjärnan Petter, välj själv. Vi fick en timmes samtal med den norske hotellkungen i en svit på hans nya hotell i Malmö.
Affärsmannen Petter eller rockstjärnan Petter, välj själv. Vi fick en timmes samtal med den norske hotellkungen i en svit på hans nya hotell i Malmö.
Kvinnan bakom Smak, Bastard och Strandhuset. Vi fick en pratstund en eftermiddag hemma hos Nina i Limhamn.
Kvinnan bakom Smak, Bastard och Strandhuset. Vi fick en pratstund en eftermiddag hemma hos Nina i Limhamn.
Kvinnan bakom Smak, Bastard och Strandhuset. Vi fick en pratstund en eftermiddag hemma hos Nina i Limhamn.
Över 200 landskamper, Diamantbollen två gånger, Årets mittfältare två gånger, EM-silver, VM-silver, VM-brons, fyra SM-guld och mycket mer. Therese Sjögran är Sveriges mesta landslagsspelare som avslutade sin karriär i somras och fick Fotbollskanalens hederspris 2015 nyligen. Galore träffade Therese en förmiddag på Operagrillen för en pratsund med den ganska nyblivna sportchefen för FC Rosengård.
Över 200 landskamper, Diamantbollen två gånger, Årets mittfältare två gånger, EM-silver, VM-silver, VM-brons, fyra SM-guld och mycket mer. Therese Sjögran är Sveriges mesta landslagsspelare som avslutade sin karriär i somras och fick Fotbollskanalens hederspris 2015 nyligen. Galore träffade Therese en förmiddag på Operagrillen för en pratsund med den ganska nyblivna sportchefen för FC Rosengård.
Över 200 landskamper, Diamantbollen två gånger, Årets mittfältare två gånger, EM-silver, VM-silver, VM-brons, fyra SM-guld och mycket mer. Therese Sjögran är Sveriges mesta landslagsspelare som avslutade sin karriär i somras och fick Fotbollskanalens hederspris 2015 nyligen. Galore träffade Therese en förmiddag på Operagrillen för en pratsund med den ganska nyblivna sportchefen för FC Rosengård.
Alla subkulturer och musikgenrer har sitt mode. Från 50-talets Hank Williams över rockabilly, brittiska mods, hippies, punk, ny-romantik och britpop. Själv har följt och levt med flera av dessa subkulturer under mina 50 år i popkulturens tjänst. Countrymusiken har varit högst tongivande i min värld sen det sena 60-talet då The Flying Burrito Brothers föddes ur The Byrds countryexperiment i Nashville med Sweetheart of the Rodeo. Ett album som släpptes mitt under den pågående hippie-vågen och sålde lika uselt som Velvet Undergrounds debut när det släpptes. Två album som kom att vara avstamp för en smärre revolution i popkulturen.
Alla subkulturer och musikgenrer har sitt mode. Från 50-talets Hank Williams över rockabilly, brittiska mods, hippies, punk, ny-romantik och britpop. Själv har följt och levt med flera av dessa subkulturer under mina 50 år i popkulturens tjänst. Countrymusiken har varit högst tongivande i min värld sen det sena 60-talet då The Flying Burrito Brothers föddes ur The Byrds countryexperiment i Nashville med Sweetheart of the Rodeo. Ett album som släpptes mitt under den pågående hippie-vågen och sålde lika uselt som Velvet Undergrounds debut när det släpptes. Två album som kom att vara avstamp för en smärre revolution i popkulturen.
Alla subkulturer och musikgenrer har sitt mode. Från 50-talets Hank Williams över rockabilly, brittiska mods, hippies, punk, ny-romantik och britpop. Själv har följt och levt med flera av dessa subkulturer under mina 50 år i popkulturens tjänst. Countrymusiken har varit högst tongivande i min värld sen det sena 60-talet då The Flying Burrito Brothers föddes ur The Byrds countryexperiment i Nashville med Sweetheart of the Rodeo. Ett album som släpptes mitt under den pågående hippie-vågen och sålde lika uselt som Velvet Undergrounds debut när det släpptes. Två album som kom att vara avstamp för en smärre revolution i popkulturen.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö