Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
I den framväxande stadsdelen pedagogen Park i Mölndal byggs nu Kvarteret Koltrasten. I kvarteret blir det 35 nya hyreslägenheter fördelade på fyra våningar, i storlekar från enrummare till fyror. Det blir också en verksamhetslokal i bottenplan. Samtliga lägenheter får egen balkong eller uteplats samt förråd och tvättmöjlighet i bostaden. Kvarteret ska stå klart för inflyttning i februari 2026.
I den framväxande stadsdelen pedagogen Park i Mölndal byggs nu Kvarteret Koltrasten. I kvarteret blir det 35 nya hyreslägenheter fördelade på fyra våningar, i storlekar från enrummare till fyror. Det blir också en verksamhetslokal i bottenplan. Samtliga lägenheter får egen balkong eller uteplats samt förråd och tvättmöjlighet i bostaden. Kvarteret ska stå klart för inflyttning i februari 2026.
I den framväxande stadsdelen pedagogen Park i Mölndal byggs nu Kvarteret Koltrasten. I kvarteret blir det 35 nya hyreslägenheter fördelade på fyra våningar, i storlekar från enrummare till fyror. Det blir också en verksamhetslokal i bottenplan. Samtliga lägenheter får egen balkong eller uteplats samt förråd och tvättmöjlighet i bostaden. Kvarteret ska stå klart för inflyttning i februari 2026.
När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.
När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.
När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.
Preems raffinaderi i Göteborg nådde under 2024 sin högsta produktion hittills av det förnybara drivmedlet HVO100 och MK1-diesel. Trots marknadsutmaningar och ett längre driftstopp i Lysekil lyckades bolaget öka volymerna. – Vi kan producera en HVO100 som är svår att matcha. Det är något vi kan vara stolta över, säger produktionschef Andreas Hellborg. Drivmedlet är ett förnybart alternativ som kan minska utsläppen av växthusgaser med upp till 90 procent, enligt bolaget.
Preems raffinaderi i Göteborg nådde under 2024 sin högsta produktion hittills av det förnybara drivmedlet HVO100 och MK1-diesel. Trots marknadsutmaningar och ett längre driftstopp i Lysekil lyckades bolaget öka volymerna. – Vi kan producera en HVO100 som är svår att matcha. Det är något vi kan vara stolta över, säger produktionschef Andreas Hellborg. Drivmedlet är ett förnybart alternativ som kan minska utsläppen av växthusgaser med upp till 90 procent, enligt bolaget.
Preems raffinaderi i Göteborg nådde under 2024 sin högsta produktion hittills av det förnybara drivmedlet HVO100 och MK1-diesel. Trots marknadsutmaningar och ett längre driftstopp i Lysekil lyckades bolaget öka volymerna. – Vi kan producera en HVO100 som är svår att matcha. Det är något vi kan vara stolta över, säger produktionschef Andreas Hellborg. Drivmedlet är ett förnybart alternativ som kan minska utsläppen av växthusgaser med upp till 90 procent, enligt bolaget.
På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!
På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!
På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Beijer Byggmaterial satsar 700 miljoner kronor på ett nytt centrallager i Eskilstuna, som ska förse koncernens samtliga 116 butiker i Sverige med varor. Det är Beijers största investering någonsin och satsningen sker ”mitt under brinnande byggkris”, skriver bolaget. – Vi är marknadsledande och måste tänka långsiktigt […] När marknaden väl vänder kommer vi vara mer redo än någonsin, säger Geir Thomas Fossum, vd på Beijer Byggmaterial. Den rikstäckande bygghandelskedjan grundades i Malmö 1866.
Beijer Byggmaterial satsar 700 miljoner kronor på ett nytt centrallager i Eskilstuna, som ska förse koncernens samtliga 116 butiker i Sverige med varor. Det är Beijers största investering någonsin och satsningen sker ”mitt under brinnande byggkris”, skriver bolaget. – Vi är marknadsledande och måste tänka långsiktigt […] När marknaden väl vänder kommer vi vara mer redo än någonsin, säger Geir Thomas Fossum, vd på Beijer Byggmaterial. Den rikstäckande bygghandelskedjan grundades i Malmö 1866.
Beijer Byggmaterial satsar 700 miljoner kronor på ett nytt centrallager i Eskilstuna, som ska förse koncernens samtliga 116 butiker i Sverige med varor. Det är Beijers största investering någonsin och satsningen sker ”mitt under brinnande byggkris”, skriver bolaget. – Vi är marknadsledande och måste tänka långsiktigt […] När marknaden väl vänder kommer vi vara mer redo än någonsin, säger Geir Thomas Fossum, vd på Beijer Byggmaterial. Den rikstäckande bygghandelskedjan grundades i Malmö 1866.
Smyg in bakom tunga gardiner, omsvep dig själv av mjuk atmosfär och dinera på vita dukar. Denna restaurang kräver en liten extra tågresa, 8 km norr om Köpenhamns centrum. Kanske en perfekt get away från stadens brus och överraskning till någon kär. För här råder en mysig atmosfär i villan från 1890-talet och är klassiskt tjusigt liksom köket har en tydlig influens från både det franska och italienska med traditionellt lyxiga råvaror. Hellerupvej 40
Smyg in bakom tunga gardiner, omsvep dig själv av mjuk atmosfär och dinera på vita dukar. Denna restaurang kräver en liten extra tågresa, 8 km norr om Köpenhamns centrum. Kanske en perfekt get away från stadens brus och överraskning till någon kär. För här råder en mysig atmosfär i villan från 1890-talet och är klassiskt tjusigt liksom köket har en tydlig influens från både det franska och italienska med traditionellt lyxiga råvaror. Hellerupvej 40
Smyg in bakom tunga gardiner, omsvep dig själv av mjuk atmosfär och dinera på vita dukar. Denna restaurang kräver en liten extra tågresa, 8 km norr om Köpenhamns centrum. Kanske en perfekt get away från stadens brus och överraskning till någon kär. För här råder en mysig atmosfär i villan från 1890-talet och är klassiskt tjusigt liksom köket har en tydlig influens från både det franska och italienska med traditionellt lyxiga råvaror. Hellerupvej 40
Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin. Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi. Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo. – Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann. Vad kommer göra att restaurangen lyckas? – Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit. En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup. – Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han. På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus. – Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!
Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin. Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi. Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo. – Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann. Vad kommer göra att restaurangen lyckas? – Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit. En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup. – Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han. På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus. – Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!
Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin. Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi. Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo. – Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann. Vad kommer göra att restaurangen lyckas? – Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit. En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup. – Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han. På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus. – Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!
Det är omöjligt att komma ifrån, men popmusik handlar till stor del om hår. Genom alla subkulturer, från mitten av 50-talet och framåt. Från Elvis över Beatles och Johnny Rotten till ny-romantikens mer stylade look med Duran Duran och Spandau Ballet. Och visst, gotik-rocken hade också sin look, korpsvarta, stora kalufser, och britpopen med sin mix av Beatles, Stones och Small Faces. Inte bara musiken, håren hade samma rötter. I flera fall var det en kvinna som såg till att artisten i fråga fick en ny, mer säljande look och, i bästa fall, ett genombrott. För Beatles del var det den tyska art school-eleven Astrid Kirchherr i Hamburg som övertalade sin pojkvän Stu Sutcliff (i den ursprungliga upplagan av Beatles) att byta ut sin rocker/Elvis-frisyr mot den betydligt hippare, franska beatnikstilen. En frisyr utan Brylcreem till förmån för en mer bohemisk look
Det är omöjligt att komma ifrån, men popmusik handlar till stor del om hår. Genom alla subkulturer, från mitten av 50-talet och framåt. Från Elvis över Beatles och Johnny Rotten till ny-romantikens mer stylade look med Duran Duran och Spandau Ballet. Och visst, gotik-rocken hade också sin look, korpsvarta, stora kalufser, och britpopen med sin mix av Beatles, Stones och Small Faces. Inte bara musiken, håren hade samma rötter. I flera fall var det en kvinna som såg till att artisten i fråga fick en ny, mer säljande look och, i bästa fall, ett genombrott. För Beatles del var det den tyska art school-eleven Astrid Kirchherr i Hamburg som övertalade sin pojkvän Stu Sutcliff (i den ursprungliga upplagan av Beatles) att byta ut sin rocker/Elvis-frisyr mot den betydligt hippare, franska beatnikstilen. En frisyr utan Brylcreem till förmån för en mer bohemisk look
Det är omöjligt att komma ifrån, men popmusik handlar till stor del om hår. Genom alla subkulturer, från mitten av 50-talet och framåt. Från Elvis över Beatles och Johnny Rotten till ny-romantikens mer stylade look med Duran Duran och Spandau Ballet. Och visst, gotik-rocken hade också sin look, korpsvarta, stora kalufser, och britpopen med sin mix av Beatles, Stones och Small Faces. Inte bara musiken, håren hade samma rötter. I flera fall var det en kvinna som såg till att artisten i fråga fick en ny, mer säljande look och, i bästa fall, ett genombrott. För Beatles del var det den tyska art school-eleven Astrid Kirchherr i Hamburg som övertalade sin pojkvän Stu Sutcliff (i den ursprungliga upplagan av Beatles) att byta ut sin rocker/Elvis-frisyr mot den betydligt hippare, franska beatnikstilen. En frisyr utan Brylcreem till förmån för en mer bohemisk look
Trion som i dag driver lunchrestaurangen K-Gränd i Helsingborg har gjort det sedan 2017 – nu expanderar de och tar över lokalen bredvid där väskbutiken Made in Italy tidigare har legat. Just nu pågår renovering och flytt av entré till hörnet. I oktober ska den nya satsningen stå klar. – Vi bygger ut eftersom vi ständigt har fullt på våra luncher – vi vill ge gästerna mer plats och försöka att inte hamna i fällan att våra gäster känner att det är fullt så man väljer ett annat ställe, säger Victor Magnusson som driver K-Gränd tillsammans med Love Barkeborn och Jimmy Sandquist. K-Gränd är i dag 110 kvadratmeter stort och växer i höst med ytterligare 60 kvadratmeter. Trion ser möjlighet att ta emot fler och större sällskap till julborden – och inte minst blir det större uteservering och en satsning på kvällsverksamhet. Men om den är de än så länge hemlighetsfulla. – Våra gäster kommer att märka när det är premiär, då blir det nyöppningsgalej, säger Victor Magnusson.
Trion som i dag driver lunchrestaurangen K-Gränd i Helsingborg har gjort det sedan 2017 – nu expanderar de och tar över lokalen bredvid där väskbutiken Made in Italy tidigare har legat. Just nu pågår renovering och flytt av entré till hörnet. I oktober ska den nya satsningen stå klar. – Vi bygger ut eftersom vi ständigt har fullt på våra luncher – vi vill ge gästerna mer plats och försöka att inte hamna i fällan att våra gäster känner att det är fullt så man väljer ett annat ställe, säger Victor Magnusson som driver K-Gränd tillsammans med Love Barkeborn och Jimmy Sandquist. K-Gränd är i dag 110 kvadratmeter stort och växer i höst med ytterligare 60 kvadratmeter. Trion ser möjlighet att ta emot fler och större sällskap till julborden – och inte minst blir det större uteservering och en satsning på kvällsverksamhet. Men om den är de än så länge hemlighetsfulla. – Våra gäster kommer att märka när det är premiär, då blir det nyöppningsgalej, säger Victor Magnusson.
Trion som i dag driver lunchrestaurangen K-Gränd i Helsingborg har gjort det sedan 2017 – nu expanderar de och tar över lokalen bredvid där väskbutiken Made in Italy tidigare har legat. Just nu pågår renovering och flytt av entré till hörnet. I oktober ska den nya satsningen stå klar. – Vi bygger ut eftersom vi ständigt har fullt på våra luncher – vi vill ge gästerna mer plats och försöka att inte hamna i fällan att våra gäster känner att det är fullt så man väljer ett annat ställe, säger Victor Magnusson som driver K-Gränd tillsammans med Love Barkeborn och Jimmy Sandquist. K-Gränd är i dag 110 kvadratmeter stort och växer i höst med ytterligare 60 kvadratmeter. Trion ser möjlighet att ta emot fler och större sällskap till julborden – och inte minst blir det större uteservering och en satsning på kvällsverksamhet. Men om den är de än så länge hemlighetsfulla. – Våra gäster kommer att märka när det är premiär, då blir det nyöppningsgalej, säger Victor Magnusson.
Atze sammanfattar allt som svensk krog inte är. Ett hål-i-väggen cocktailbar, väldigt intimt och med personlig service från ägaren som oftast är den enda som arbetar. Känslan är påtagligt östeuropeisk, i den positiva bemärkelsen, med stor inspiration från urbana Berlin. Drinkarna är on-point! Atze köper endast från mindre och kavitetssäkra spritproducenter. Hos Atze är allt ett hantverk, från den egenbyggda baren till isen, som görs och förädlas av ägaren som är på plats varje dag. Enghavevej 55
Atze sammanfattar allt som svensk krog inte är. Ett hål-i-väggen cocktailbar, väldigt intimt och med personlig service från ägaren som oftast är den enda som arbetar. Känslan är påtagligt östeuropeisk, i den positiva bemärkelsen, med stor inspiration från urbana Berlin. Drinkarna är on-point! Atze köper endast från mindre och kavitetssäkra spritproducenter. Hos Atze är allt ett hantverk, från den egenbyggda baren till isen, som görs och förädlas av ägaren som är på plats varje dag. Enghavevej 55
Atze sammanfattar allt som svensk krog inte är. Ett hål-i-väggen cocktailbar, väldigt intimt och med personlig service från ägaren som oftast är den enda som arbetar. Känslan är påtagligt östeuropeisk, i den positiva bemärkelsen, med stor inspiration från urbana Berlin. Drinkarna är on-point! Atze köper endast från mindre och kavitetssäkra spritproducenter. Hos Atze är allt ett hantverk, från den egenbyggda baren till isen, som görs och förädlas av ägaren som är på plats varje dag. Enghavevej 55
Alfa Lavals orderingång i första kvartalet var klart högre än vad analytikerna räknat med. Orderingången landade på 18,3 miljarder kronor, jämfört med estimaten på 16,5 miljarder. ”Efterfrågan i marknaden var fortsatt stark under det första kvartalet och orderingången var stabil jämfört med föregående år och ökade med 8 procent sekventiellt”, skriver vd Tom Erixon i rapporten som släpptes i slutet av april. Bolaget spår att efterfrågan i det andra kvartalet kommer att vara högre än i det första.
Alfa Lavals orderingång i första kvartalet var klart högre än vad analytikerna räknat med. Orderingången landade på 18,3 miljarder kronor, jämfört med estimaten på 16,5 miljarder. ”Efterfrågan i marknaden var fortsatt stark under det första kvartalet och orderingången var stabil jämfört med föregående år och ökade med 8 procent sekventiellt”, skriver vd Tom Erixon i rapporten som släpptes i slutet av april. Bolaget spår att efterfrågan i det andra kvartalet kommer att vara högre än i det första.
Alfa Lavals orderingång i första kvartalet var klart högre än vad analytikerna räknat med. Orderingången landade på 18,3 miljarder kronor, jämfört med estimaten på 16,5 miljarder. ”Efterfrågan i marknaden var fortsatt stark under det första kvartalet och orderingången var stabil jämfört med föregående år och ökade med 8 procent sekventiellt”, skriver vd Tom Erixon i rapporten som släpptes i slutet av april. Bolaget spår att efterfrågan i det andra kvartalet kommer att vara högre än i det första.
Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler. Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet. – Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved. Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj. Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård. – På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler. Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet. – Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved. Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj. Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård. – På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler. Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet. – Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved. Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj. Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård. – På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Malmöbaserade Ourgreencar, som erbjuder bilpooler för elfordon, visar en positivt resultat för 2023. Det är första gången bolaget går med vinst sedan starten 2018, skriver DI Digital. Ourgreencar har lyckats växa genom att skriva ramavtal med stora fastighetsutvecklare som JM och Bonava. Företaget har nu pooler på fyrtio orter i landet, och erbjuder även elcyklar och mopeder. – Vi kom in som en underdog och har inte gjort några stora investeringar, utan vuxit väldigt lugnt, metodiskt och organiskt, säger medgrundaren Kenneth Falk till nyhetssajten.
Malmöbaserade Ourgreencar, som erbjuder bilpooler för elfordon, visar en positivt resultat för 2023. Det är första gången bolaget går med vinst sedan starten 2018, skriver DI Digital. Ourgreencar har lyckats växa genom att skriva ramavtal med stora fastighetsutvecklare som JM och Bonava. Företaget har nu pooler på fyrtio orter i landet, och erbjuder även elcyklar och mopeder. – Vi kom in som en underdog och har inte gjort några stora investeringar, utan vuxit väldigt lugnt, metodiskt och organiskt, säger medgrundaren Kenneth Falk till nyhetssajten.
Malmöbaserade Ourgreencar, som erbjuder bilpooler för elfordon, visar en positivt resultat för 2023. Det är första gången bolaget går med vinst sedan starten 2018, skriver DI Digital. Ourgreencar har lyckats växa genom att skriva ramavtal med stora fastighetsutvecklare som JM och Bonava. Företaget har nu pooler på fyrtio orter i landet, och erbjuder även elcyklar och mopeder. – Vi kom in som en underdog och har inte gjort några stora investeringar, utan vuxit väldigt lugnt, metodiskt och organiskt, säger medgrundaren Kenneth Falk till nyhetssajten.
Om hur passion, hjärta och att ta saker framåt har varit en viktig del till både framgången som gitarrist i The Ark och uppbyggnaden av fem populära krogar i Malmö.
Om hur passion, hjärta och att ta saker framåt har varit en viktig del till både framgången som gitarrist i The Ark och uppbyggnaden av fem populära krogar i Malmö.
Om hur passion, hjärta och att ta saker framåt har varit en viktig del till både framgången som gitarrist i The Ark och uppbyggnaden av fem populära krogar i Malmö.
Han har blivit utsedd till årets entreprenör och fått pris av självaste Kungen. Sam Manaberi och hans team har en affärsidé som både kan göra gott i världen och tjäna pengar.
Han har blivit utsedd till årets entreprenör och fått pris av självaste Kungen. Sam Manaberi och hans team har en affärsidé som både kan göra gott i världen och tjäna pengar.
Han har blivit utsedd till årets entreprenör och fått pris av självaste Kungen. Sam Manaberi och hans team har en affärsidé som både kan göra gott i världen och tjäna pengar.
De jobbar tillsammans och har gett Malmö ett rikare nöjesliv. Julius Malmström, som inledde sin karriär i 60-talets Lund, och dottern Emelie, idag VD för tre av bolagen inom Julius koncernen.
De jobbar tillsammans och har gett Malmö ett rikare nöjesliv. Julius Malmström, som inledde sin karriär i 60-talets Lund, och dottern Emelie, idag VD för tre av bolagen inom Julius koncernen.
De jobbar tillsammans och har gett Malmö ett rikare nöjesliv. Julius Malmström, som inledde sin karriär i 60-talets Lund, och dottern Emelie, idag VD för tre av bolagen inom Julius koncernen.
Han har från grunden byggt upp byggföretaget Treano som omsätter strax under en miljard kronor. Fredrik berättar om tillväxtplanerna, hur lagidrotten format hans ledarskap och varför värderingarna är viktiga för hans bolag.
Han har från grunden byggt upp byggföretaget Treano som omsätter strax under en miljard kronor. Fredrik berättar om tillväxtplanerna, hur lagidrotten format hans ledarskap och varför värderingarna är viktiga för hans bolag.
Han har från grunden byggt upp byggföretaget Treano som omsätter strax under en miljard kronor. Fredrik berättar om tillväxtplanerna, hur lagidrotten format hans ledarskap och varför värderingarna är viktiga för hans bolag.
Han växte bokstavligen talat upp i en falafelvagn. Med inspiration därifrån har han byggt upp en egen Malmöbaserad matkoncern. Vi träffade Sadoo för att prata om arvet från hans farfar, varför han mäter framgång i antal anställda och hur hans mat framöver ska nå ännu fler.
Han växte bokstavligen talat upp i en falafelvagn. Med inspiration därifrån har han byggt upp en egen Malmöbaserad matkoncern. Vi träffade Sadoo för att prata om arvet från hans farfar, varför han mäter framgång i antal anställda och hur hans mat framöver ska nå ännu fler.
Han växte bokstavligen talat upp i en falafelvagn. Med inspiration därifrån har han byggt upp en egen Malmöbaserad matkoncern. Vi träffade Sadoo för att prata om arvet från hans farfar, varför han mäter framgång i antal anställda och hur hans mat framöver ska nå ännu fler.
Tillsammans har de byggt ett bolag med 35 anställda och prisats som Årets företagare, trots att de båda saknar företagarbakgrund. Lina och Jenny berättar om fördomar de mött, att amma på kundmöten och om deras framtidsplaner.
Tillsammans har de byggt ett bolag med 35 anställda och prisats som Årets företagare, trots att de båda saknar företagarbakgrund. Lina och Jenny berättar om fördomar de mött, att amma på kundmöten och om deras framtidsplaner.
Tillsammans har de byggt ett bolag med 35 anställda och prisats som Årets företagare, trots att de båda saknar företagarbakgrund. Lina och Jenny berättar om fördomar de mött, att amma på kundmöten och om deras framtidsplaner.
I sitt långa affärsliv har Petter Stordalen upplevt många kriser, men pandemin blev den värsta av dem alla. Han berättar om att se möjligheter även i den djupaste kris, om att ha after work iförd sombrero ensam i köket och varför han tänker jobba i minst 15 år till.
I sitt långa affärsliv har Petter Stordalen upplevt många kriser, men pandemin blev den värsta av dem alla. Han berättar om att se möjligheter även i den djupaste kris, om att ha after work iförd sombrero ensam i köket och varför han tänker jobba i minst 15 år till.
I sitt långa affärsliv har Petter Stordalen upplevt många kriser, men pandemin blev den värsta av dem alla. Han berättar om att se möjligheter även i den djupaste kris, om att ha after work iförd sombrero ensam i köket och varför han tänker jobba i minst 15 år till.
Han blev entreprenör och byggherre redan som ung. Många år senare ordnade han så att popkonstnären Andy Warhol målade en tavla till hockeyklubben Frölunda HC. ”Hasse Bula” berättar hur han byggt ett litet imperium, ett livsverk som ständigt växer.
Han blev entreprenör och byggherre redan som ung. Många år senare ordnade han så att popkonstnären Andy Warhol målade en tavla till hockeyklubben Frölunda HC. ”Hasse Bula” berättar hur han byggt ett litet imperium, ett livsverk som ständigt växer.
Han blev entreprenör och byggherre redan som ung. Många år senare ordnade han så att popkonstnären Andy Warhol målade en tavla till hockeyklubben Frölunda HC. ”Hasse Bula” berättar hur han byggt ett litet imperium, ett livsverk som ständigt växer.
Några av världens största stjärnor visar gärna upp mobiler och Apple Watch-skal i hans design. Puia berättar om passionen för skapande, omvägen via telekombranschen och betydelsen av ett Instagram-konto med miljoner följare.
Några av världens största stjärnor visar gärna upp mobiler och Apple Watch-skal i hans design. Puia berättar om passionen för skapande, omvägen via telekombranschen och betydelsen av ett Instagram-konto med miljoner följare.
Några av världens största stjärnor visar gärna upp mobiler och Apple Watch-skal i hans design. Puia berättar om passionen för skapande, omvägen via telekombranschen och betydelsen av ett Instagram-konto med miljoner följare.
Det nordiska e-handelsbolaget Boozt lämnar Malmö och etablerar nytt huvudkontor i centrala Köpenhamn. Alla 500 anställda erbjuds att flytta med. Det nya kontoret i Krystallen väntas stå klart för inflytt under första kvartalet 2026. – Det strategiska beslutet att etablera Boozts huvudkontor i en huvudstad ger oss den bästa möjliga plattformen för att växa och utveckla vår verksamhet, säger vd Hermann Haraldsson. Flytten innebär ett närmare läge till den danska affärsvärlden och tillgång till en bredare arbetsmarknad.
Det nordiska e-handelsbolaget Boozt lämnar Malmö och etablerar nytt huvudkontor i centrala Köpenhamn. Alla 500 anställda erbjuds att flytta med. Det nya kontoret i Krystallen väntas stå klart för inflytt under första kvartalet 2026. – Det strategiska beslutet att etablera Boozts huvudkontor i en huvudstad ger oss den bästa möjliga plattformen för att växa och utveckla vår verksamhet, säger vd Hermann Haraldsson. Flytten innebär ett närmare läge till den danska affärsvärlden och tillgång till en bredare arbetsmarknad.
Det nordiska e-handelsbolaget Boozt lämnar Malmö och etablerar nytt huvudkontor i centrala Köpenhamn. Alla 500 anställda erbjuds att flytta med. Det nya kontoret i Krystallen väntas stå klart för inflytt under första kvartalet 2026. – Det strategiska beslutet att etablera Boozts huvudkontor i en huvudstad ger oss den bästa möjliga plattformen för att växa och utveckla vår verksamhet, säger vd Hermann Haraldsson. Flytten innebär ett närmare läge till den danska affärsvärlden och tillgång till en bredare arbetsmarknad.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö