Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
Siffror och jämförelser inom vingårdar, viner och mousserande viner.
Siffror och jämförelser inom vingårdar, viner och mousserande viner.
Siffror och jämförelser inom vingårdar, viner och mousserande viner.
The Alpange Piano kan fås i träslag som valnöt, ask eller lönn och borstad metall efter tycke. Fast det är på insidan magin händer. Med modelleringsteknik ska pianot svara bättre på spelarens input. Inte bara fingertoppstryck, utan även hur en hammare slår an en sträng, resonans, med mera.
The Alpange Piano kan fås i träslag som valnöt, ask eller lönn och borstad metall efter tycke. Fast det är på insidan magin händer. Med modelleringsteknik ska pianot svara bättre på spelarens input. Inte bara fingertoppstryck, utan även hur en hammare slår an en sträng, resonans, med mera.
The Alpange Piano kan fås i träslag som valnöt, ask eller lönn och borstad metall efter tycke. Fast det är på insidan magin händer. Med modelleringsteknik ska pianot svara bättre på spelarens input. Inte bara fingertoppstryck, utan även hur en hammare slår an en sträng, resonans, med mera.
Ett nytt logistiknav för global nödhjälp växer fram i Nordhavn, där byggföretaget MT Højgaard tillsammans med CF Møller Architects och Artelia ska uppföra världens största Unicef-lager. Projektet omfattar 63 000 kvadratmeter och beräknas kosta 1,66 miljarder danska kronor, rapporterar News Öresund. – Att bygga ett så stort globalt lager är ingen enkel uppgift – det är tekniskt avancerat och kräver specialistkompetens, säger byggherren By & Havns vd Anne Skovbro. Bygget startar i höst och ska stå klart 2028.
Ett nytt logistiknav för global nödhjälp växer fram i Nordhavn, där byggföretaget MT Højgaard tillsammans med CF Møller Architects och Artelia ska uppföra världens största Unicef-lager. Projektet omfattar 63 000 kvadratmeter och beräknas kosta 1,66 miljarder danska kronor, rapporterar News Öresund. – Att bygga ett så stort globalt lager är ingen enkel uppgift – det är tekniskt avancerat och kräver specialistkompetens, säger byggherren By & Havns vd Anne Skovbro. Bygget startar i höst och ska stå klart 2028.
Ett nytt logistiknav för global nödhjälp växer fram i Nordhavn, där byggföretaget MT Højgaard tillsammans med CF Møller Architects och Artelia ska uppföra världens största Unicef-lager. Projektet omfattar 63 000 kvadratmeter och beräknas kosta 1,66 miljarder danska kronor, rapporterar News Öresund. – Att bygga ett så stort globalt lager är ingen enkel uppgift – det är tekniskt avancerat och kräver specialistkompetens, säger byggherren By & Havns vd Anne Skovbro. Bygget startar i höst och ska stå klart 2028.
”Jag dricker en bourbon i Edisons bar, på 47th street”. Ulf Lundells ord bet sig fast. Det var 1976, jag var alldeles för ung för spritromatik, men för en tonåring lät det coolt och spännande. Det rymde på något vis hela den amerikanska drömmen. Min syn på USA har nyanserats med åren, men ordet ”bourbon” har behållit sin poetiska klang.
”Jag dricker en bourbon i Edisons bar, på 47th street”. Ulf Lundells ord bet sig fast. Det var 1976, jag var alldeles för ung för spritromatik, men för en tonåring lät det coolt och spännande. Det rymde på något vis hela den amerikanska drömmen. Min syn på USA har nyanserats med åren, men ordet ”bourbon” har behållit sin poetiska klang.
”Jag dricker en bourbon i Edisons bar, på 47th street”. Ulf Lundells ord bet sig fast. Det var 1976, jag var alldeles för ung för spritromatik, men för en tonåring lät det coolt och spännande. Det rymde på något vis hela den amerikanska drömmen. Min syn på USA har nyanserats med åren, men ordet ”bourbon” har behållit sin poetiska klang.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till
Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till
Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till
I bryggeriet BRUS på Nørrebro tillverkas ölen ett rum bort från baren. To Øl står bakom recepten – ofta humledrivna, men alltid med en twist. Maten matchar ölen: crispy chicken sandwich med syrad kål, baos med sidfläsk, friterad aubergine med sojamajonnäs. Inga klassiker, men smarta smaker. Allt serveras utan krångel, men med noggrannhet. Hit går man hungrig – och törstig.
I bryggeriet BRUS på Nørrebro tillverkas ölen ett rum bort från baren. To Øl står bakom recepten – ofta humledrivna, men alltid med en twist. Maten matchar ölen: crispy chicken sandwich med syrad kål, baos med sidfläsk, friterad aubergine med sojamajonnäs. Inga klassiker, men smarta smaker. Allt serveras utan krångel, men med noggrannhet. Hit går man hungrig – och törstig.
I bryggeriet BRUS på Nørrebro tillverkas ölen ett rum bort från baren. To Øl står bakom recepten – ofta humledrivna, men alltid med en twist. Maten matchar ölen: crispy chicken sandwich med syrad kål, baos med sidfläsk, friterad aubergine med sojamajonnäs. Inga klassiker, men smarta smaker. Allt serveras utan krångel, men med noggrannhet. Hit går man hungrig – och törstig.
I Landskrona är det klart för två stora anläggningar: Dels en helt ny simhall och dels en helt ombyggt fotbollsarena. Simhallen kommer att ha en 25-metersbassäng med höj- och sänkbar botten, samt en 50-metersbassäng och upp till som mest 900 åskådarplatser. Det blir också kafé och badlekland. Den uppdaterade fotbollsarenan kommer bland annat att ha nya storbildsskärmar och samtliga sittplatser under tak. Arenan väntas vara klar under andra kvartalet 2027. Den nya simhallen ska öppna 2028.
I Landskrona är det klart för två stora anläggningar: Dels en helt ny simhall och dels en helt ombyggt fotbollsarena. Simhallen kommer att ha en 25-metersbassäng med höj- och sänkbar botten, samt en 50-metersbassäng och upp till som mest 900 åskådarplatser. Det blir också kafé och badlekland. Den uppdaterade fotbollsarenan kommer bland annat att ha nya storbildsskärmar och samtliga sittplatser under tak. Arenan väntas vara klar under andra kvartalet 2027. Den nya simhallen ska öppna 2028.
I Landskrona är det klart för två stora anläggningar: Dels en helt ny simhall och dels en helt ombyggt fotbollsarena. Simhallen kommer att ha en 25-metersbassäng med höj- och sänkbar botten, samt en 50-metersbassäng och upp till som mest 900 åskådarplatser. Det blir också kafé och badlekland. Den uppdaterade fotbollsarenan kommer bland annat att ha nya storbildsskärmar och samtliga sittplatser under tak. Arenan väntas vara klar under andra kvartalet 2027. Den nya simhallen ska öppna 2028.
Tomas de Souza har utsetts till ny vd för Minc i Malmö. Han tillträder i augusti och tar med sig erfarenhet från bland annat Ablemind, Bonnier News och EFL. – Malmö är den perfekta platsen för att lösa globala utmaningar – en stad präglad av mångfald, kreativitet och mod. Jag ser Minc som hjärtat i den utvecklingen, säger de Souza. Rekryteringen lockade över 350 sökande. Enligt Mincs styrelse kombinerar de Souza erfarenhet från startupvärlden och innovationsledning med ett starkt engagemang för Malmös näringsliv.
Tomas de Souza har utsetts till ny vd för Minc i Malmö. Han tillträder i augusti och tar med sig erfarenhet från bland annat Ablemind, Bonnier News och EFL. – Malmö är den perfekta platsen för att lösa globala utmaningar – en stad präglad av mångfald, kreativitet och mod. Jag ser Minc som hjärtat i den utvecklingen, säger de Souza. Rekryteringen lockade över 350 sökande. Enligt Mincs styrelse kombinerar de Souza erfarenhet från startupvärlden och innovationsledning med ett starkt engagemang för Malmös näringsliv.
Tomas de Souza har utsetts till ny vd för Minc i Malmö. Han tillträder i augusti och tar med sig erfarenhet från bland annat Ablemind, Bonnier News och EFL. – Malmö är den perfekta platsen för att lösa globala utmaningar – en stad präglad av mångfald, kreativitet och mod. Jag ser Minc som hjärtat i den utvecklingen, säger de Souza. Rekryteringen lockade över 350 sökande. Enligt Mincs styrelse kombinerar de Souza erfarenhet från startupvärlden och innovationsledning med ett starkt engagemang för Malmös näringsliv.
På en smal träbrygga ute på Refshaleøen ligger La Banchina – en vinbar, bastu och restaurang i ett före detta båthus. Naturviner serveras ur flaskor med handskrivna etiketter, maten är säsongsbetonad och ofta vegetarisk. Gäster badar direkt från bryggan mellan rätter och glas. Det är litet, enkelt och charmigt rörigt – ett ställe där man tappar tiden och kommer hem med salt i håret.
På en smal träbrygga ute på Refshaleøen ligger La Banchina – en vinbar, bastu och restaurang i ett före detta båthus. Naturviner serveras ur flaskor med handskrivna etiketter, maten är säsongsbetonad och ofta vegetarisk. Gäster badar direkt från bryggan mellan rätter och glas. Det är litet, enkelt och charmigt rörigt – ett ställe där man tappar tiden och kommer hem med salt i håret.
På en smal träbrygga ute på Refshaleøen ligger La Banchina – en vinbar, bastu och restaurang i ett före detta båthus. Naturviner serveras ur flaskor med handskrivna etiketter, maten är säsongsbetonad och ofta vegetarisk. Gäster badar direkt från bryggan mellan rätter och glas. Det är litet, enkelt och charmigt rörigt – ett ställe där man tappar tiden och kommer hem med salt i håret.
Kronärtskocka (Cynara cardunculus) är en grönsak som tillhör tistelsläktet och odlas främst för sina ätbara blomknoppar. Det är den omogna blomman man äter, särskilt de köttiga delarna av de yttre bladen samt det mjuka ”hjärtat” i mitten. Kronärtskockan är rik på fiber, låg i kalorier, hög i antioxidanter och innehåller bland annat C-vitamin, K-vitamin, folat, magnesium och kalium.
Kronärtskocka (Cynara cardunculus) är en grönsak som tillhör tistelsläktet och odlas främst för sina ätbara blomknoppar. Det är den omogna blomman man äter, särskilt de köttiga delarna av de yttre bladen samt det mjuka ”hjärtat” i mitten. Kronärtskockan är rik på fiber, låg i kalorier, hög i antioxidanter och innehåller bland annat C-vitamin, K-vitamin, folat, magnesium och kalium.
Kronärtskocka (Cynara cardunculus) är en grönsak som tillhör tistelsläktet och odlas främst för sina ätbara blomknoppar. Det är den omogna blomman man äter, särskilt de köttiga delarna av de yttre bladen samt det mjuka ”hjärtat” i mitten. Kronärtskockan är rik på fiber, låg i kalorier, hög i antioxidanter och innehåller bland annat C-vitamin, K-vitamin, folat, magnesium och kalium.
En ny detaljplan öppnar för helt nya bostadskvarter intill Mejeriet i Lund. På ett område som avgränsas av Södra Vägen, Stora Södergatan, Södra Esplanaden och Tullgatan ska det byggas tre slutna kvarter med privata innergårdar och fyra så kallade parkhus. Därmed utvidgas Lunds stadskärna söderut. Totalt ska det bli cirka 500 nya hyres- och bostadsrätter i hus som blir från fem till sju våningar höga. Parkering kommer att finnas i en gemensam anläggning i kvarteret närmast Tullgatan.
En ny detaljplan öppnar för helt nya bostadskvarter intill Mejeriet i Lund. På ett område som avgränsas av Södra Vägen, Stora Södergatan, Södra Esplanaden och Tullgatan ska det byggas tre slutna kvarter med privata innergårdar och fyra så kallade parkhus. Därmed utvidgas Lunds stadskärna söderut. Totalt ska det bli cirka 500 nya hyres- och bostadsrätter i hus som blir från fem till sju våningar höga. Parkering kommer att finnas i en gemensam anläggning i kvarteret närmast Tullgatan.
En ny detaljplan öppnar för helt nya bostadskvarter intill Mejeriet i Lund. På ett område som avgränsas av Södra Vägen, Stora Södergatan, Södra Esplanaden och Tullgatan ska det byggas tre slutna kvarter med privata innergårdar och fyra så kallade parkhus. Därmed utvidgas Lunds stadskärna söderut. Totalt ska det bli cirka 500 nya hyres- och bostadsrätter i hus som blir från fem till sju våningar höga. Parkering kommer att finnas i en gemensam anläggning i kvarteret närmast Tullgatan.
Menyn är oväntat ambitiös för att vara en husbåt: fiskgryta, mackor med rostbiff, dagsfärsk torsk med picklad rödlök. Öl från faten, vin från box. Det räcker. Man sitter på däck, ofta axel mot axel, med utsikt över kanalen och båttrafiken. Ibland kommer jazztrio, ibland är det bara en radio som spelar från styrhytten. Ett vardagsställe – fast på vatten.
Menyn är oväntat ambitiös för att vara en husbåt: fiskgryta, mackor med rostbiff, dagsfärsk torsk med picklad rödlök. Öl från faten, vin från box. Det räcker. Man sitter på däck, ofta axel mot axel, med utsikt över kanalen och båttrafiken. Ibland kommer jazztrio, ibland är det bara en radio som spelar från styrhytten. Ett vardagsställe – fast på vatten.
Menyn är oväntat ambitiös för att vara en husbåt: fiskgryta, mackor med rostbiff, dagsfärsk torsk med picklad rödlök. Öl från faten, vin från box. Det räcker. Man sitter på däck, ofta axel mot axel, med utsikt över kanalen och båttrafiken. Ibland kommer jazztrio, ibland är det bara en radio som spelar från styrhytten. Ett vardagsställe – fast på vatten.
Stendörren har genom två affärer köpt fyra lager- och industrifastigheter i Köpenhamnsregionen för totalt 253 miljoner kronor. Fastigheterna omfattar 19.200 kvadratmeter och väntas ge ett årligt driftnetto på runt 17 miljoner kronor. – Vårt bestånd i regionen är nu totalt 16 fastigheter [...] med ett fastighetsvärde uppgående till närmare 900 miljoner svenska kronor. Vidare ser vi goda möjligheter till nya förvärv, säger bolagets affärsutvecklingschef Johan Malmberg. Tillträde sker stegvis under våren.
Stendörren har genom två affärer köpt fyra lager- och industrifastigheter i Köpenhamnsregionen för totalt 253 miljoner kronor. Fastigheterna omfattar 19.200 kvadratmeter och väntas ge ett årligt driftnetto på runt 17 miljoner kronor. – Vårt bestånd i regionen är nu totalt 16 fastigheter [...] med ett fastighetsvärde uppgående till närmare 900 miljoner svenska kronor. Vidare ser vi goda möjligheter till nya förvärv, säger bolagets affärsutvecklingschef Johan Malmberg. Tillträde sker stegvis under våren.
Stendörren har genom två affärer köpt fyra lager- och industrifastigheter i Köpenhamnsregionen för totalt 253 miljoner kronor. Fastigheterna omfattar 19.200 kvadratmeter och väntas ge ett årligt driftnetto på runt 17 miljoner kronor. – Vårt bestånd i regionen är nu totalt 16 fastigheter [...] med ett fastighetsvärde uppgående till närmare 900 miljoner svenska kronor. Vidare ser vi goda möjligheter till nya förvärv, säger bolagets affärsutvecklingschef Johan Malmberg. Tillträde sker stegvis under våren.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Rekordet i antal människor som rengjort sneakers samtidigt noterades 13 november 2022, när Crep Protect lät 325 personer rengöra begagnade par i Wembley. Skorna donerades sen till the charity Shoe Aid UK.
Rekordet i antal människor som rengjort sneakers samtidigt noterades 13 november 2022, när Crep Protect lät 325 personer rengöra begagnade par i Wembley. Skorna donerades sen till the charity Shoe Aid UK.
Rekordet i antal människor som rengjort sneakers samtidigt noterades 13 november 2022, när Crep Protect lät 325 personer rengöra begagnade par i Wembley. Skorna donerades sen till the charity Shoe Aid UK.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö