Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
”Jag dricker en bourbon i Edisons bar, på 47th street”. Ulf Lundells ord bet sig fast. Det var 1976, jag var alldeles för ung för spritromatik, men för en tonåring lät det coolt och spännande. Det rymde på något vis hela den amerikanska drömmen. Min syn på USA har nyanserats med åren, men ordet ”bourbon” har behållit sin poetiska klang.
”Jag dricker en bourbon i Edisons bar, på 47th street”. Ulf Lundells ord bet sig fast. Det var 1976, jag var alldeles för ung för spritromatik, men för en tonåring lät det coolt och spännande. Det rymde på något vis hela den amerikanska drömmen. Min syn på USA har nyanserats med åren, men ordet ”bourbon” har behållit sin poetiska klang.
”Jag dricker en bourbon i Edisons bar, på 47th street”. Ulf Lundells ord bet sig fast. Det var 1976, jag var alldeles för ung för spritromatik, men för en tonåring lät det coolt och spännande. Det rymde på något vis hela den amerikanska drömmen. Min syn på USA har nyanserats med åren, men ordet ”bourbon” har behållit sin poetiska klang.
Rekordet i antal människor som rengjort sneakers samtidigt noterades 13 november 2022, när Crep Protect lät 325 personer rengöra begagnade par i Wembley. Skorna donerades sen till the charity Shoe Aid UK.
Rekordet i antal människor som rengjort sneakers samtidigt noterades 13 november 2022, när Crep Protect lät 325 personer rengöra begagnade par i Wembley. Skorna donerades sen till the charity Shoe Aid UK.
Rekordet i antal människor som rengjort sneakers samtidigt noterades 13 november 2022, när Crep Protect lät 325 personer rengöra begagnade par i Wembley. Skorna donerades sen till the charity Shoe Aid UK.
Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.
Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.
Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.
I Bunkeflostrand planeras mellan 70 och 80 nya hyresbostäder samt lokaler för centrumverksamhet i ett kommande projekt. Fullt utbyggt ska området Gottorp bestå av blandade boendeformer och ett nytt lokalt centrum med torg, förskola, butiker och vårdcentral. Det aktuella projektet omfattar cirka 6 350 kvadratmeter boyta i flerbostadshus och radhus. Byggstart planeras till vinterhalvåret 2026/2027.
I Bunkeflostrand planeras mellan 70 och 80 nya hyresbostäder samt lokaler för centrumverksamhet i ett kommande projekt. Fullt utbyggt ska området Gottorp bestå av blandade boendeformer och ett nytt lokalt centrum med torg, förskola, butiker och vårdcentral. Det aktuella projektet omfattar cirka 6 350 kvadratmeter boyta i flerbostadshus och radhus. Byggstart planeras till vinterhalvåret 2026/2027.
I Bunkeflostrand planeras mellan 70 och 80 nya hyresbostäder samt lokaler för centrumverksamhet i ett kommande projekt. Fullt utbyggt ska området Gottorp bestå av blandade boendeformer och ett nytt lokalt centrum med torg, förskola, butiker och vårdcentral. Det aktuella projektet omfattar cirka 6 350 kvadratmeter boyta i flerbostadshus och radhus. Byggstart planeras till vinterhalvåret 2026/2027.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Danmark är den nynordiska mathuvudstaden och Uformel är en prisvärd sådan restaurang som vill vara en motpol till michelinrestaurangerna, har skruvat upp musiken och kör en mer prisvärd meny, utan att kompromissa på tallriken. Njut sjurätters eller á la carte och få allt från ostron och krabba till äpple sorbet i vackra upplägg i en mysig och ombonad restaurang.
Danmark är den nynordiska mathuvudstaden och Uformel är en prisvärd sådan restaurang som vill vara en motpol till michelinrestaurangerna, har skruvat upp musiken och kör en mer prisvärd meny, utan att kompromissa på tallriken. Njut sjurätters eller á la carte och få allt från ostron och krabba till äpple sorbet i vackra upplägg i en mysig och ombonad restaurang.
Danmark är den nynordiska mathuvudstaden och Uformel är en prisvärd sådan restaurang som vill vara en motpol till michelinrestaurangerna, har skruvat upp musiken och kör en mer prisvärd meny, utan att kompromissa på tallriken. Njut sjurätters eller á la carte och få allt från ostron och krabba till äpple sorbet i vackra upplägg i en mysig och ombonad restaurang.
Kronan gör sitt på ett besök i Köpenhamn, vilken tur att det finns prisvärda och bra ställen att fylla magen på. Absalon är ett av de roligare, mer kreativa ställena beläget i en kyrka och hem till allt från konst, events, yoga och loppmarknad till mat på långbord varje kväll klockan 18 för 50 DKK. Du köper helst matbiljett i förväg via deras web där du också ser dagens meny.
Kronan gör sitt på ett besök i Köpenhamn, vilken tur att det finns prisvärda och bra ställen att fylla magen på. Absalon är ett av de roligare, mer kreativa ställena beläget i en kyrka och hem till allt från konst, events, yoga och loppmarknad till mat på långbord varje kväll klockan 18 för 50 DKK. Du köper helst matbiljett i förväg via deras web där du också ser dagens meny.
Kronan gör sitt på ett besök i Köpenhamn, vilken tur att det finns prisvärda och bra ställen att fylla magen på. Absalon är ett av de roligare, mer kreativa ställena beläget i en kyrka och hem till allt från konst, events, yoga och loppmarknad till mat på långbord varje kväll klockan 18 för 50 DKK. Du köper helst matbiljett i förväg via deras web där du också ser dagens meny.
Danmarks första roof top farm ØsterGRO ligger en spiraltrappa upp till en takhöjd och här växer inte bara morötter och örter, här går också höns och kaniner. I denna knasiga idyll ligger restaurangen Gro Spiseri med 24 platser i ett uppvärmt växthus och självklart med ekologisk närodlad meny och naturvin. Ät med vy över byen och vackert på tallriken.
Danmarks första roof top farm ØsterGRO ligger en spiraltrappa upp till en takhöjd och här växer inte bara morötter och örter, här går också höns och kaniner. I denna knasiga idyll ligger restaurangen Gro Spiseri med 24 platser i ett uppvärmt växthus och självklart med ekologisk närodlad meny och naturvin. Ät med vy över byen och vackert på tallriken.
Danmarks första roof top farm ØsterGRO ligger en spiraltrappa upp till en takhöjd och här växer inte bara morötter och örter, här går också höns och kaniner. I denna knasiga idyll ligger restaurangen Gro Spiseri med 24 platser i ett uppvärmt växthus och självklart med ekologisk närodlad meny och naturvin. Ät med vy över byen och vackert på tallriken.
Terroiristen tillhör gamla gardet vinbarer som startade i Nørrebro 2008. De har vunnit åtskilliga priser för sitt vinutbud och engagemang, senast 2022 från Star Wine List. Fokus ligger på naturvin och deras sortiment är brett, både geografiskt och stilmässigt. Terroiristens dragningskraft ligger i deras butik och service. Allt kan köpas med hem eller drickas på plats. Detta är en institution bland nordiska vinbarer och måste för alla naturvinsälskare.
Terroiristen tillhör gamla gardet vinbarer som startade i Nørrebro 2008. De har vunnit åtskilliga priser för sitt vinutbud och engagemang, senast 2022 från Star Wine List. Fokus ligger på naturvin och deras sortiment är brett, både geografiskt och stilmässigt. Terroiristens dragningskraft ligger i deras butik och service. Allt kan köpas med hem eller drickas på plats. Detta är en institution bland nordiska vinbarer och måste för alla naturvinsälskare.
Terroiristen tillhör gamla gardet vinbarer som startade i Nørrebro 2008. De har vunnit åtskilliga priser för sitt vinutbud och engagemang, senast 2022 från Star Wine List. Fokus ligger på naturvin och deras sortiment är brett, både geografiskt och stilmässigt. Terroiristens dragningskraft ligger i deras butik och service. Allt kan köpas med hem eller drickas på plats. Detta är en institution bland nordiska vinbarer och måste för alla naturvinsälskare.
Bistro Royal ligger centralt och är en enkel avstickare när du gör stan med familjen. Här serveras franska och danska rätter som sallader, burgare och kött och fiskrätter som passar alla, och kommer du tidigt serveras även frukost och pannkaksberg. Slå dig ner i de cognacsfärgade sofforna och ge dig själv en välförtjänt paus.
Bistro Royal ligger centralt och är en enkel avstickare när du gör stan med familjen. Här serveras franska och danska rätter som sallader, burgare och kött och fiskrätter som passar alla, och kommer du tidigt serveras även frukost och pannkaksberg. Slå dig ner i de cognacsfärgade sofforna och ge dig själv en välförtjänt paus.
Bistro Royal ligger centralt och är en enkel avstickare när du gör stan med familjen. Här serveras franska och danska rätter som sallader, burgare och kött och fiskrätter som passar alla, och kommer du tidigt serveras även frukost och pannkaksberg. Slå dig ner i de cognacsfärgade sofforna och ge dig själv en välförtjänt paus.
Den 11 november höll Swedish Padel Open och Areco padelveckans finalfest på Escama. Smårätter ställdes fram på borden, dryck fylldes i glasen medan DJ och livemusik skapade hög stämning. Galore var såklart på plats och minglade.
Den 11 november höll Swedish Padel Open och Areco padelveckans finalfest på Escama. Smårätter ställdes fram på borden, dryck fylldes i glasen medan DJ och livemusik skapade hög stämning. Galore var såklart på plats och minglade.
Den 11 november höll Swedish Padel Open och Areco padelveckans finalfest på Escama. Smårätter ställdes fram på borden, dryck fylldes i glasen medan DJ och livemusik skapade hög stämning. Galore var såklart på plats och minglade.
Andrea Lima Galarza är född i Bolivia, utbildad på anrika Culinary Arts Academy i Schweiz och arbetade därefter på tvåstjärniga Köpenhamnskrogen Kadeau. Idag hittar vi henne på Restaurang Vrå, en trappa upp i Post-hotellet. Här lär Andrea oss att laga en japansk streetfood-klassiker.
Andrea Lima Galarza är född i Bolivia, utbildad på anrika Culinary Arts Academy i Schweiz och arbetade därefter på tvåstjärniga Köpenhamnskrogen Kadeau. Idag hittar vi henne på Restaurang Vrå, en trappa upp i Post-hotellet. Här lär Andrea oss att laga en japansk streetfood-klassiker.
Andrea Lima Galarza är född i Bolivia, utbildad på anrika Culinary Arts Academy i Schweiz och arbetade därefter på tvåstjärniga Köpenhamnskrogen Kadeau. Idag hittar vi henne på Restaurang Vrå, en trappa upp i Post-hotellet. Här lär Andrea oss att laga en japansk streetfood-klassiker.
Den 23 juli 1966 slog Don Wetzel hastighetsrekord med tåg när han körde i 296 km/h. Tåget, M-497 ”Black Beetle”, var ett ombyggt Budd Rail Diesel Car med två begagnade General Electric J47-19 jetmotorer från ett Convair B-36 Peacemaker på taket.
Den 23 juli 1966 slog Don Wetzel hastighetsrekord med tåg när han körde i 296 km/h. Tåget, M-497 ”Black Beetle”, var ett ombyggt Budd Rail Diesel Car med två begagnade General Electric J47-19 jetmotorer från ett Convair B-36 Peacemaker på taket.
Den 23 juli 1966 slog Don Wetzel hastighetsrekord med tåg när han körde i 296 km/h. Tåget, M-497 ”Black Beetle”, var ett ombyggt Budd Rail Diesel Car med två begagnade General Electric J47-19 jetmotorer från ett Convair B-36 Peacemaker på taket.
När Malmö FF ville öppna upp och ta in föreningen in i samtiden 2021 var de flesta ytor vitmålade eller betonggrå. Och som en tredje fas för klubben och Eleda stadion har de satsat stort på att ta hemmaarenan till en internationell standard. Inte minst för att representera MFF i Champions League.
När Malmö FF ville öppna upp och ta in föreningen in i samtiden 2021 var de flesta ytor vitmålade eller betonggrå. Och som en tredje fas för klubben och Eleda stadion har de satsat stort på att ta hemmaarenan till en internationell standard. Inte minst för att representera MFF i Champions League.
När Malmö FF ville öppna upp och ta in föreningen in i samtiden 2021 var de flesta ytor vitmålade eller betonggrå. Och som en tredje fas för klubben och Eleda stadion har de satsat stort på att ta hemmaarenan till en internationell standard. Inte minst för att representera MFF i Champions League.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.
Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.
Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö