Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
Guinness World Record i att öppna ostron på tid gick till kanadensaren Patrick McMurray 2010 när han öppnade 39 ostron på en minut.
Guinness World Record i att öppna ostron på tid gick till kanadensaren Patrick McMurray 2010 när han öppnade 39 ostron på en minut.
Guinness World Record i att öppna ostron på tid gick till kanadensaren Patrick McMurray 2010 när han öppnade 39 ostron på en minut.
Geometriska former fascinerar genom sin perfekta enkelhet och harmoni. De skapar ordning ur kaos, återfinns i naturen och konsten, och ger struktur åt arkitektur och design. Deras symmetri väcker både skönhet och balans i våra sinnen.
Geometriska former fascinerar genom sin perfekta enkelhet och harmoni. De skapar ordning ur kaos, återfinns i naturen och konsten, och ger struktur åt arkitektur och design. Deras symmetri väcker både skönhet och balans i våra sinnen.
Geometriska former fascinerar genom sin perfekta enkelhet och harmoni. De skapar ordning ur kaos, återfinns i naturen och konsten, och ger struktur åt arkitektur och design. Deras symmetri väcker både skönhet och balans i våra sinnen.
Dave Beran som driver stjärnkrogen Pasjoli i Santa Monica, Los Angeles har öppnat en ny krog ett par kvarter in på samma gata (Main Street). Den nya krogen heter Seline och erbjuder en 14- eller 17-rätters avsmakningsmeny i en mörk, nästan nattklubbsliknande miljö.
Dave Beran som driver stjärnkrogen Pasjoli i Santa Monica, Los Angeles har öppnat en ny krog ett par kvarter in på samma gata (Main Street). Den nya krogen heter Seline och erbjuder en 14- eller 17-rätters avsmakningsmeny i en mörk, nästan nattklubbsliknande miljö.
Dave Beran som driver stjärnkrogen Pasjoli i Santa Monica, Los Angeles har öppnat en ny krog ett par kvarter in på samma gata (Main Street). Den nya krogen heter Seline och erbjuder en 14- eller 17-rätters avsmakningsmeny i en mörk, nästan nattklubbsliknande miljö.
Gatsby Distilling Co. i Hamburg ska släppa två nya spritsorter på deras iF Gold Award-vinnande art deco-flaska – absint och rom. Tidigare har House of Gatsby en gin på grön flaska. Den nya absinten får lila flaska och romen brun flaska. I skrivande stund har inga detaljer släppts om varken absinten eller romen utan bara som ”coming soon” teaser. Ginen däremot går att beställa på deras hemsida, men endast inom Tyskland. Bäst chans att få prova är kanske att besöka någon av de bättre barerna i Hamburg.
Gatsby Distilling Co. i Hamburg ska släppa två nya spritsorter på deras iF Gold Award-vinnande art deco-flaska – absint och rom. Tidigare har House of Gatsby en gin på grön flaska. Den nya absinten får lila flaska och romen brun flaska. I skrivande stund har inga detaljer släppts om varken absinten eller romen utan bara som ”coming soon” teaser. Ginen däremot går att beställa på deras hemsida, men endast inom Tyskland. Bäst chans att få prova är kanske att besöka någon av de bättre barerna i Hamburg.
Gatsby Distilling Co. i Hamburg ska släppa två nya spritsorter på deras iF Gold Award-vinnande art deco-flaska – absint och rom. Tidigare har House of Gatsby en gin på grön flaska. Den nya absinten får lila flaska och romen brun flaska. I skrivande stund har inga detaljer släppts om varken absinten eller romen utan bara som ”coming soon” teaser. Ginen däremot går att beställa på deras hemsida, men endast inom Tyskland. Bäst chans att få prova är kanske att besöka någon av de bättre barerna i Hamburg.
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
På Magasinsgatan har Fiskbar 17 serverat god mat i en mysig barmiljö utan krusiduller. Snart öppnas en syskonrestaurang - med samma namn. – Där blir det mindre rätter, fler varianter av ostron och mycket mer bubbel. Men man kommer fortfarande att kunna få sin fisksoppa, räkmacka och bouillabaisse, konstaterar David Haggren, en av tre delägare. Det nya stället flyttar in i välkända lokaler, på Vallgatan 3, där puben Dojan fanns under lång tid. Nya Fiskbar 17 öppnar dörrarna runt månadsskiftet september-oktober.
På Magasinsgatan har Fiskbar 17 serverat god mat i en mysig barmiljö utan krusiduller. Snart öppnas en syskonrestaurang - med samma namn. – Där blir det mindre rätter, fler varianter av ostron och mycket mer bubbel. Men man kommer fortfarande att kunna få sin fisksoppa, räkmacka och bouillabaisse, konstaterar David Haggren, en av tre delägare. Det nya stället flyttar in i välkända lokaler, på Vallgatan 3, där puben Dojan fanns under lång tid. Nya Fiskbar 17 öppnar dörrarna runt månadsskiftet september-oktober.
På Magasinsgatan har Fiskbar 17 serverat god mat i en mysig barmiljö utan krusiduller. Snart öppnas en syskonrestaurang - med samma namn. – Där blir det mindre rätter, fler varianter av ostron och mycket mer bubbel. Men man kommer fortfarande att kunna få sin fisksoppa, räkmacka och bouillabaisse, konstaterar David Haggren, en av tre delägare. Det nya stället flyttar in i välkända lokaler, på Vallgatan 3, där puben Dojan fanns under lång tid. Nya Fiskbar 17 öppnar dörrarna runt månadsskiftet september-oktober.
Vilken europeisk stad har flest soltimmar? Vilka resmål har fått bäst recensioner? Och vart ska man åka för att äta gott?
Vilken europeisk stad har flest soltimmar? Vilka resmål har fått bäst recensioner? Och vart ska man åka för att äta gott?
Vilken europeisk stad har flest soltimmar? Vilka resmål har fått bäst recensioner? Och vart ska man åka för att äta gott?
När en stad bygger ett konsert- eller operahus som ska göra staden känd under många år hålls det inte alltid hårt i plånboken. Här är ett axplock av de som sticker ut.
När en stad bygger ett konsert- eller operahus som ska göra staden känd under många år hålls det inte alltid hårt i plånboken. Här är ett axplock av de som sticker ut.
När en stad bygger ett konsert- eller operahus som ska göra staden känd under många år hålls det inte alltid hårt i plånboken. Här är ett axplock av de som sticker ut.
Ramslök (Allium ursinum) växer på flera ställen på skånska lövängar och i lundar. Du känner igen den på dess avlånga blad som liknar liljekonvaljens och att det doftar lök där de växer. (I Blekinge är den dock fridlyst.) Ramslök innehåller rikligt med c-vitaminer och mineraler, likt vitlök fast i mindre mängder. Eftersom innehållet av alliin minskar under växtperioden är bästa tiden att plocka dem tidigt på våren. Vill man odla ramslök hemma trivs den bäst i skugga och fröna från vilda plantor kan sättas direkt under sommaren (fröna är bäst när de mognat i juli och frökapslarna spruckit). Det säkraste alternativet är att sätta färdiga lökar.
Ramslök (Allium ursinum) växer på flera ställen på skånska lövängar och i lundar. Du känner igen den på dess avlånga blad som liknar liljekonvaljens och att det doftar lök där de växer. (I Blekinge är den dock fridlyst.) Ramslök innehåller rikligt med c-vitaminer och mineraler, likt vitlök fast i mindre mängder. Eftersom innehållet av alliin minskar under växtperioden är bästa tiden att plocka dem tidigt på våren. Vill man odla ramslök hemma trivs den bäst i skugga och fröna från vilda plantor kan sättas direkt under sommaren (fröna är bäst när de mognat i juli och frökapslarna spruckit). Det säkraste alternativet är att sätta färdiga lökar.
Ramslök (Allium ursinum) växer på flera ställen på skånska lövängar och i lundar. Du känner igen den på dess avlånga blad som liknar liljekonvaljens och att det doftar lök där de växer. (I Blekinge är den dock fridlyst.) Ramslök innehåller rikligt med c-vitaminer och mineraler, likt vitlök fast i mindre mängder. Eftersom innehållet av alliin minskar under växtperioden är bästa tiden att plocka dem tidigt på våren. Vill man odla ramslök hemma trivs den bäst i skugga och fröna från vilda plantor kan sättas direkt under sommaren (fröna är bäst när de mognat i juli och frökapslarna spruckit). Det säkraste alternativet är att sätta färdiga lökar.
La Neta är en hyllad taco-bar från Stockholm som öppnade på Vesterbro för några år sedan. Precis som La Neta i Stockholm så serverar de utsökta tacos i en lagom tacky och laid-back miljö. Skillnaden från dess svenska storebror är att här är det Mikkeller som drar i spakarna och då snackar vi öl på så att det sprutar ur öronen. Bästa tiden att besöka? När vi är sugna på att lämna vår comfort-zone men inte riktigt vågar. Mikkeller är alltid Mikkeller! Istegade 88
La Neta är en hyllad taco-bar från Stockholm som öppnade på Vesterbro för några år sedan. Precis som La Neta i Stockholm så serverar de utsökta tacos i en lagom tacky och laid-back miljö. Skillnaden från dess svenska storebror är att här är det Mikkeller som drar i spakarna och då snackar vi öl på så att det sprutar ur öronen. Bästa tiden att besöka? När vi är sugna på att lämna vår comfort-zone men inte riktigt vågar. Mikkeller är alltid Mikkeller! Istegade 88
La Neta är en hyllad taco-bar från Stockholm som öppnade på Vesterbro för några år sedan. Precis som La Neta i Stockholm så serverar de utsökta tacos i en lagom tacky och laid-back miljö. Skillnaden från dess svenska storebror är att här är det Mikkeller som drar i spakarna och då snackar vi öl på så att det sprutar ur öronen. Bästa tiden att besöka? När vi är sugna på att lämna vår comfort-zone men inte riktigt vågar. Mikkeller är alltid Mikkeller! Istegade 88
Den enda åttahalsade gitarren som går att spela på. Byggd av Dan Neafsey på DGN Custom Guitars som en centerpiece åt the National Guitar Museum. 51 strängar och totalt 154 band. Sanslöst rockig! Och ockig!
Den enda åttahalsade gitarren som går att spela på. Byggd av Dan Neafsey på DGN Custom Guitars som en centerpiece åt the National Guitar Museum. 51 strängar och totalt 154 band. Sanslöst rockig! Och ockig!
Den enda åttahalsade gitarren som går att spela på. Byggd av Dan Neafsey på DGN Custom Guitars som en centerpiece åt the National Guitar Museum. 51 strängar och totalt 154 band. Sanslöst rockig! Och ockig!
Jag har ett bankande hjärta för italienska kolhydrater, och Köpenhamn är en riktigt bra Italiensk matstad. På riktigt charmigt läge intill vattnet och små segelbåtar i stadskanalen som går in i Christianshavn huserar ännu en, belägen i en gammal bilverkstad i gyllene gult. Gå loss på antipasti som polenta och burrata med mynta och aubergine. Hemgjord pasta och risotto och osttallrikar förstås. Bravo! Wilders Plads 9b
Jag har ett bankande hjärta för italienska kolhydrater, och Köpenhamn är en riktigt bra Italiensk matstad. På riktigt charmigt läge intill vattnet och små segelbåtar i stadskanalen som går in i Christianshavn huserar ännu en, belägen i en gammal bilverkstad i gyllene gult. Gå loss på antipasti som polenta och burrata med mynta och aubergine. Hemgjord pasta och risotto och osttallrikar förstås. Bravo! Wilders Plads 9b
Jag har ett bankande hjärta för italienska kolhydrater, och Köpenhamn är en riktigt bra Italiensk matstad. På riktigt charmigt läge intill vattnet och små segelbåtar i stadskanalen som går in i Christianshavn huserar ännu en, belägen i en gammal bilverkstad i gyllene gult. Gå loss på antipasti som polenta och burrata med mynta och aubergine. Hemgjord pasta och risotto och osttallrikar förstås. Bravo! Wilders Plads 9b
Daniel Jönsson var finalist i Årets Ekokock 2018, har representerat Sverige i Nordic Green Chef med landslaget 2022 och vunnit Silver i Culinary World Cup med Skåne Kulinar i Luxemburg 2022. Daniel är delägare och kökschef på Restaurang Embassy och här visar han hur man lagar en kötträtt med rapsskott hemma.
Daniel Jönsson var finalist i Årets Ekokock 2018, har representerat Sverige i Nordic Green Chef med landslaget 2022 och vunnit Silver i Culinary World Cup med Skåne Kulinar i Luxemburg 2022. Daniel är delägare och kökschef på Restaurang Embassy och här visar han hur man lagar en kötträtt med rapsskott hemma.
Daniel Jönsson var finalist i Årets Ekokock 2018, har representerat Sverige i Nordic Green Chef med landslaget 2022 och vunnit Silver i Culinary World Cup med Skåne Kulinar i Luxemburg 2022. Daniel är delägare och kökschef på Restaurang Embassy och här visar han hur man lagar en kötträtt med rapsskott hemma.
Why so serious? Kontoret blir en roligare plats med dessa inredningsprylar.
Why so serious? Kontoret blir en roligare plats med dessa inredningsprylar.
Why so serious? Kontoret blir en roligare plats med dessa inredningsprylar.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Tre lokala stjärnor går samman och hyllar Emmylou Harris på Sommarscen Malmö. Vi träffade alla tre på Wega och pratade om karriären, sommarshowen och att göra solokarriär runt 50.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Han fick hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” av EY Entrepreneur Of The Year 2019. Vi träffade Christian Jansson för att prata om börsnotering av GIAB, hur idén kom till, Christians bakgrund och synen på entreprenörskap och företagande.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Thomas berättar om hur han startade världens bästa vodka, grundade Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomi priserna, och om framtidsplanerna med Symposion.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Om sin bakgrund, sin karriär och om att göra musik till succé-serien Tunna blå linjen på SVT.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
Paul berättar om sin bakgrund, tiden med Hipp, köpet av Paddy’s och sin syn på restaurangbranschens situation och framtid.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
David berättar om företagskulturen på Massive, sin syn på ledarskap, sitt konstintresse och hur man gör för att bli av med fördomar.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Markus berättar om livet efter fotbollen, hur han tänker kring sitt företagande och viljan att vinna.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Entreprenörerna bakom klädmärket John Henric berättar om hur de tänkte annorlunda i en tuff bransch, om framtiden, om hur allting började och hur verksamheten startades från ett pojkrum i den enes mammas lägenhet.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Efter 15 års sökande stod Malmö Saluhall klar hösten 2016. Vi träffade syskonen Nina Totté Karyd och Martin Karyd för att ta reda på mer om deras bakgrund och tankar kring saluhallen.
Riva presenterade den senaste versionen av deras 27-fots insjöracer med namnet Iseo Super New vid boot Düsseldorf i våras. Modellen bygger vidare på Iseo från 2011 och estetiken är samma magognydröm som de gamla Riva Aquarama från 60-talet. Standardmotorn Volvo Penta D4-300A levererar stabila 300 hk och det finns uppgraderingsalternativ för den som vill, till exempel Volvo Penta V-8 350 CE.
Riva presenterade den senaste versionen av deras 27-fots insjöracer med namnet Iseo Super New vid boot Düsseldorf i våras. Modellen bygger vidare på Iseo från 2011 och estetiken är samma magognydröm som de gamla Riva Aquarama från 60-talet. Standardmotorn Volvo Penta D4-300A levererar stabila 300 hk och det finns uppgraderingsalternativ för den som vill, till exempel Volvo Penta V-8 350 CE.
Riva presenterade den senaste versionen av deras 27-fots insjöracer med namnet Iseo Super New vid boot Düsseldorf i våras. Modellen bygger vidare på Iseo från 2011 och estetiken är samma magognydröm som de gamla Riva Aquarama från 60-talet. Standardmotorn Volvo Penta D4-300A levererar stabila 300 hk och det finns uppgraderingsalternativ för den som vill, till exempel Volvo Penta V-8 350 CE.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö