Malmö Operas vd och konstnärliga ledare sprang redan som treåring upp på en teaterscen och krävde att få vara med. Christina Hörnell om lustbetonat ledarskap, att bryta ny mark som första kvinna och hur publiken kommer att märka skillnaden efter skiftet på chefsposten.
I den framväxande stadsdelen pedagogen Park i Mölndal byggs nu Kvarteret Koltrasten. I kvarteret blir det 35 nya hyreslägenheter fördelade på fyra våningar, i storlekar från enrummare till fyror. Det blir också en verksamhetslokal i bottenplan. Samtliga lägenheter får egen balkong eller uteplats samt förråd och tvättmöjlighet i bostaden. Kvarteret ska stå klart för inflyttning i februari 2026.
I den framväxande stadsdelen pedagogen Park i Mölndal byggs nu Kvarteret Koltrasten. I kvarteret blir det 35 nya hyreslägenheter fördelade på fyra våningar, i storlekar från enrummare till fyror. Det blir också en verksamhetslokal i bottenplan. Samtliga lägenheter får egen balkong eller uteplats samt förråd och tvättmöjlighet i bostaden. Kvarteret ska stå klart för inflyttning i februari 2026.
I den framväxande stadsdelen pedagogen Park i Mölndal byggs nu Kvarteret Koltrasten. I kvarteret blir det 35 nya hyreslägenheter fördelade på fyra våningar, i storlekar från enrummare till fyror. Det blir också en verksamhetslokal i bottenplan. Samtliga lägenheter får egen balkong eller uteplats samt förråd och tvättmöjlighet i bostaden. Kvarteret ska stå klart för inflyttning i februari 2026.
När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.
När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.
När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.
Preems raffinaderi i Göteborg nådde under 2024 sin högsta produktion hittills av det förnybara drivmedlet HVO100 och MK1-diesel. Trots marknadsutmaningar och ett längre driftstopp i Lysekil lyckades bolaget öka volymerna. – Vi kan producera en HVO100 som är svår att matcha. Det är något vi kan vara stolta över, säger produktionschef Andreas Hellborg. Drivmedlet är ett förnybart alternativ som kan minska utsläppen av växthusgaser med upp till 90 procent, enligt bolaget.
Preems raffinaderi i Göteborg nådde under 2024 sin högsta produktion hittills av det förnybara drivmedlet HVO100 och MK1-diesel. Trots marknadsutmaningar och ett längre driftstopp i Lysekil lyckades bolaget öka volymerna. – Vi kan producera en HVO100 som är svår att matcha. Det är något vi kan vara stolta över, säger produktionschef Andreas Hellborg. Drivmedlet är ett förnybart alternativ som kan minska utsläppen av växthusgaser med upp till 90 procent, enligt bolaget.
Preems raffinaderi i Göteborg nådde under 2024 sin högsta produktion hittills av det förnybara drivmedlet HVO100 och MK1-diesel. Trots marknadsutmaningar och ett längre driftstopp i Lysekil lyckades bolaget öka volymerna. – Vi kan producera en HVO100 som är svår att matcha. Det är något vi kan vara stolta över, säger produktionschef Andreas Hellborg. Drivmedlet är ett förnybart alternativ som kan minska utsläppen av växthusgaser med upp till 90 procent, enligt bolaget.
På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!
På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!
På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!
Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Onsdagen 2 november arrangerades Galore Dinner i festvåningen på Savoy. En middag där ett hundratal entreprenörer, företagare och andra duktiga yrkesmän och yrkeskvinnor umgås, samtalar och delar erfarenheter. En sorts nätverksträff, fast under avslappnade former.
Onsdagen 2 november arrangerades Galore Dinner i festvåningen på Savoy. En middag där ett hundratal entreprenörer, företagare och andra duktiga yrkesmän och yrkeskvinnor umgås, samtalar och delar erfarenheter. En sorts nätverksträff, fast under avslappnade former.
Onsdagen 2 november arrangerades Galore Dinner i festvåningen på Savoy. En middag där ett hundratal entreprenörer, företagare och andra duktiga yrkesmän och yrkeskvinnor umgås, samtalar och delar erfarenheter. En sorts nätverksträff, fast under avslappnade former.
Fredagen 4 november arrangerades GAW tillsammans med Mäklarhuset och Saturnus på Rosen Bar & Dining. Fullbokad gästlista, goda drycker, grym musik av Roman Andrén och Karolina "Pistolina" Wojcik och som vanligt mycket trevliga gäster.
Fredagen 4 november arrangerades GAW tillsammans med Mäklarhuset och Saturnus på Rosen Bar & Dining. Fullbokad gästlista, goda drycker, grym musik av Roman Andrén och Karolina "Pistolina" Wojcik och som vanligt mycket trevliga gäster.
Fredagen 4 november arrangerades GAW tillsammans med Mäklarhuset och Saturnus på Rosen Bar & Dining. Fullbokad gästlista, goda drycker, grym musik av Roman Andrén och Karolina "Pistolina" Wojcik och som vanligt mycket trevliga gäster.
21 oktober arrangerades GAW tillsammans med The Barber på Grand Öl & Mat. Fullt hus, bra mat och skönt barhäng med ofiltrerad och opastöriserad Pilsner Urquell. Grymt svängigt under hela kvällen med livemusik från Svempas trio, Johanna Olofsson bakom skivspelarna och en timmes oldschool av Rasmus "Raz" Lindvall på vinyl.
21 oktober arrangerades GAW tillsammans med The Barber på Grand Öl & Mat. Fullt hus, bra mat och skönt barhäng med ofiltrerad och opastöriserad Pilsner Urquell. Grymt svängigt under hela kvällen med livemusik från Svempas trio, Johanna Olofsson bakom skivspelarna och en timmes oldschool av Rasmus "Raz" Lindvall på vinyl.
21 oktober arrangerades GAW tillsammans med The Barber på Grand Öl & Mat. Fullt hus, bra mat och skönt barhäng med ofiltrerad och opastöriserad Pilsner Urquell. Grymt svängigt under hela kvällen med livemusik från Svempas trio, Johanna Olofsson bakom skivspelarna och en timmes oldschool av Rasmus "Raz" Lindvall på vinyl.
Söndagen den 25 September var det Finloppis på Malmö Live. Vi passade på att mingla och leta fynd.
Söndagen den 25 September var det Finloppis på Malmö Live. Vi passade på att mingla och leta fynd.
Söndagen den 25 September var det Finloppis på Malmö Live. Vi passade på att mingla och leta fynd.
7 oktober arrangerades GAW på La Brasserie tillsammans med Svensk Fastighetsförmedling och Akademikliniken. Fullbokad gästlista, moules, ostron, Peroni och hög stämning. Musik spelades av Dj Jepson och Dj Oscar.
7 oktober arrangerades GAW på La Brasserie tillsammans med Svensk Fastighetsförmedling och Akademikliniken. Fullbokad gästlista, moules, ostron, Peroni och hög stämning. Musik spelades av Dj Jepson och Dj Oscar.
7 oktober arrangerades GAW på La Brasserie tillsammans med Svensk Fastighetsförmedling och Akademikliniken. Fullbokad gästlista, moules, ostron, Peroni och hög stämning. Musik spelades av Dj Jepson och Dj Oscar.
Fredagen den 16 september var det GAW på Steakhouse Lilla Torg. Le Petit Dieu och Besh One spelade musik och stämningen var fantastisk.
Fredagen den 16 september var det GAW på Steakhouse Lilla Torg. Le Petit Dieu och Besh One spelade musik och stämningen var fantastisk.
Fredagen den 16 september var det GAW på Steakhouse Lilla Torg. Le Petit Dieu och Besh One spelade musik och stämningen var fantastisk.
Premiär för Paddy's nya vin- & ginbar onsdagen 12 oktober. Mycket branschfolk, krogprofiler och stammisar. Och såklart var Galore på plats och minglade.
Premiär för Paddy's nya vin- & ginbar onsdagen 12 oktober. Mycket branschfolk, krogprofiler och stammisar. Och såklart var Galore på plats och minglade.
Premiär för Paddy's nya vin- & ginbar onsdagen 12 oktober. Mycket branschfolk, krogprofiler och stammisar. Och såklart var Galore på plats och minglade.
Den 2 september var det säsongspremiär för Galore After Work! Evenemanget arrangerades på taket på centralens p-hus tillsammans med ideas. Denna gången otur med vädret men ändå god stämning tack vare trevliga gäster!
Den 2 september var det säsongspremiär för Galore After Work! Evenemanget arrangerades på taket på centralens p-hus tillsammans med ideas. Denna gången otur med vädret men ändå god stämning tack vare trevliga gäster!
Den 2 september var det säsongspremiär för Galore After Work! Evenemanget arrangerades på taket på centralens p-hus tillsammans med ideas. Denna gången otur med vädret men ändå god stämning tack vare trevliga gäster!
Lördagen den 6 augusti arrangerades för fjärde året i rad Big Slap festivalen i Pildammsparken. Kanske var stämningen mest i topp på VIP-området där kavajer blandades med peruker, hattar, Hawaii-kransar och andra utstyrslar.
Lördagen den 6 augusti arrangerades för fjärde året i rad Big Slap festivalen i Pildammsparken. Kanske var stämningen mest i topp på VIP-området där kavajer blandades med peruker, hattar, Hawaii-kransar och andra utstyrslar.
Lördagen den 6 augusti arrangerades för fjärde året i rad Big Slap festivalen i Pildammsparken. Kanske var stämningen mest i topp på VIP-området där kavajer blandades med peruker, hattar, Hawaii-kransar och andra utstyrslar.
I somras uppnådde han en dröm när Big Slap som han varit med och byggt upp blev störst någonsin i Malmö. Men att sluta på topp ligger inte för Ali Eftekhari. Vi har träffat honom för att prata om drivkraften bakom fler och ännu större satsningar, Alis bakgrund och vänskapen med Steve Angello.
I somras uppnådde han en dröm när Big Slap som han varit med och byggt upp blev störst någonsin i Malmö. Men att sluta på topp ligger inte för Ali Eftekhari. Vi har träffat honom för att prata om drivkraften bakom fler och ännu större satsningar, Alis bakgrund och vänskapen med Steve Angello.
I somras uppnådde han en dröm när Big Slap som han varit med och byggt upp blev störst någonsin i Malmö. Men att sluta på topp ligger inte för Ali Eftekhari. Vi har träffat honom för att prata om drivkraften bakom fler och ännu större satsningar, Alis bakgrund och vänskapen med Steve Angello.
Om livet med musiken, ungdomen i Nashville, mörka år i livet och nya vägar till framgång.
Om livet med musiken, ungdomen i Nashville, mörka år i livet och nya vägar till framgång.
Om livet med musiken, ungdomen i Nashville, mörka år i livet och nya vägar till framgång.
Tillsammans med sin kompanjon har Therése Lorentzon på bara fyra år byggt upp ett företag som omsätter nästan 150 miljoner kronor. Therese berättar om sin bakgrund och hur åren i New York har format henne som företagare och person.
Tillsammans med sin kompanjon har Therése Lorentzon på bara fyra år byggt upp ett företag som omsätter nästan 150 miljoner kronor. Therese berättar om sin bakgrund och hur åren i New York har format henne som företagare och person.
Tillsammans med sin kompanjon har Therése Lorentzon på bara fyra år byggt upp ett företag som omsätter nästan 150 miljoner kronor. Therese berättar om sin bakgrund och hur åren i New York har format henne som företagare och person.
Isabelle började på sin mammas café som då omsatte 400 000 kronor. Idag driver hon hotell och flera restauranger med omsättning över 30 miljoner kronor.
Isabelle började på sin mammas café som då omsatte 400 000 kronor. Idag driver hon hotell och flera restauranger med omsättning över 30 miljoner kronor.
Isabelle började på sin mammas café som då omsatte 400 000 kronor. Idag driver hon hotell och flera restauranger med omsättning över 30 miljoner kronor.
Som ung knackade han dörr och sålde kokosbollar. För pengarna köpte han sig en utbildning och byggde sedan upp ett företag som i år siktar på att omsätta 100 miljoner kronor. Donald Axelsson Cardell säger hellre ja än nej och spanar nu både efter nya affärsmöjligheter och utanför landets gränser.
Som ung knackade han dörr och sålde kokosbollar. För pengarna köpte han sig en utbildning och byggde sedan upp ett företag som i år siktar på att omsätta 100 miljoner kronor. Donald Axelsson Cardell säger hellre ja än nej och spanar nu både efter nya affärsmöjligheter och utanför landets gränser.
Som ung knackade han dörr och sålde kokosbollar. För pengarna köpte han sig en utbildning och byggde sedan upp ett företag som i år siktar på att omsätta 100 miljoner kronor. Donald Axelsson Cardell säger hellre ja än nej och spanar nu både efter nya affärsmöjligheter och utanför landets gränser.
Ekologisk mat är ett ämne som berör oss alla, som diskuteras i media och som det råder en del olika meningar om. Vi besökte Rolf Axel Nordström på Ängavallen för att få en inblick i hur det är att odla utan kemikalier och föda upp djur utan mediciner.
Ekologisk mat är ett ämne som berör oss alla, som diskuteras i media och som det råder en del olika meningar om. Vi besökte Rolf Axel Nordström på Ängavallen för att få en inblick i hur det är att odla utan kemikalier och föda upp djur utan mediciner.
Ekologisk mat är ett ämne som berör oss alla, som diskuteras i media och som det råder en del olika meningar om. Vi besökte Rolf Axel Nordström på Ängavallen för att få en inblick i hur det är att odla utan kemikalier och föda upp djur utan mediciner.
Världens bästa trumpetare berättar om karriären, framtiden och hur allting började.
Världens bästa trumpetare berättar om karriären, framtiden och hur allting började.
Världens bästa trumpetare berättar om karriären, framtiden och hur allting började.
Kaptenen på White Arkitekter, som omsätter 750 miljoner och har fler än 700 medarbetare, berättar om framtiden för branschen, klimatneutrala byggprojekt, sin syn på ledarskap och var passionen för arkitektur kom ifrån.
Kaptenen på White Arkitekter, som omsätter 750 miljoner och har fler än 700 medarbetare, berättar om framtiden för branschen, klimatneutrala byggprojekt, sin syn på ledarskap och var passionen för arkitektur kom ifrån.
Kaptenen på White Arkitekter, som omsätter 750 miljoner och har fler än 700 medarbetare, berättar om framtiden för branschen, klimatneutrala byggprojekt, sin syn på ledarskap och var passionen för arkitektur kom ifrån.
Kaffepionjären berättar om hur Lilla Kafferosteriet kom till, sin syn på företagande, hållbarhet och såklart en hel del snack om kaffe.
Kaffepionjären berättar om hur Lilla Kafferosteriet kom till, sin syn på företagande, hållbarhet och såklart en hel del snack om kaffe.
Kaffepionjären berättar om hur Lilla Kafferosteriet kom till, sin syn på företagande, hållbarhet och såklart en hel del snack om kaffe.
Det nordiska e-handelsbolaget Boozt lämnar Malmö och etablerar nytt huvudkontor i centrala Köpenhamn. Alla 500 anställda erbjuds att flytta med. Det nya kontoret i Krystallen väntas stå klart för inflytt under första kvartalet 2026. – Det strategiska beslutet att etablera Boozts huvudkontor i en huvudstad ger oss den bästa möjliga plattformen för att växa och utveckla vår verksamhet, säger vd Hermann Haraldsson. Flytten innebär ett närmare läge till den danska affärsvärlden och tillgång till en bredare arbetsmarknad.
Det nordiska e-handelsbolaget Boozt lämnar Malmö och etablerar nytt huvudkontor i centrala Köpenhamn. Alla 500 anställda erbjuds att flytta med. Det nya kontoret i Krystallen väntas stå klart för inflytt under första kvartalet 2026. – Det strategiska beslutet att etablera Boozts huvudkontor i en huvudstad ger oss den bästa möjliga plattformen för att växa och utveckla vår verksamhet, säger vd Hermann Haraldsson. Flytten innebär ett närmare läge till den danska affärsvärlden och tillgång till en bredare arbetsmarknad.
Det nordiska e-handelsbolaget Boozt lämnar Malmö och etablerar nytt huvudkontor i centrala Köpenhamn. Alla 500 anställda erbjuds att flytta med. Det nya kontoret i Krystallen väntas stå klart för inflytt under första kvartalet 2026. – Det strategiska beslutet att etablera Boozts huvudkontor i en huvudstad ger oss den bästa möjliga plattformen för att växa och utveckla vår verksamhet, säger vd Hermann Haraldsson. Flytten innebär ett närmare läge till den danska affärsvärlden och tillgång till en bredare arbetsmarknad.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö