Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus

Nyöppnat
Juni 2024
Lundakrögare öppnar restaurang i sitt hus

Fakta

Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
 August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
 Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
 – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
 Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
 Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
 – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
 August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
 Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
 – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
 Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
 Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
 – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/lundakrogare-oppnar-restaurang-i-sitt-hus

Fler artiklar

Läs
På beachen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På beachen

The Hemingway Cooler Bench från Business & Pleasure är både en kylväska och en bänk. Kylfacket rymmer 52 liter is och drycker och trälocket med dyna erbjuder en stabil sittplats på stranden. Designen och färgerna är inspirerade av 50-talets europeiska motorbåtar. Här i antikvit, men finns även som ”boathouse navy”. Båda med detaljer i mässingslook. Ska kunna hålla drycker kalla i upp till 4 dagar.

På beachen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På beachen

The Hemingway Cooler Bench från Business & Pleasure är både en kylväska och en bänk. Kylfacket rymmer 52 liter is och drycker och trälocket med dyna erbjuder en stabil sittplats på stranden. Designen och färgerna är inspirerade av 50-talets europeiska motorbåtar. Här i antikvit, men finns även som ”boathouse navy”. Båda med detaljer i mässingslook. Ska kunna hålla drycker kalla i upp till 4 dagar.

På beachen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På beachen

The Hemingway Cooler Bench från Business & Pleasure är både en kylväska och en bänk. Kylfacket rymmer 52 liter is och drycker och trälocket med dyna erbjuder en stabil sittplats på stranden. Designen och färgerna är inspirerade av 50-talets europeiska motorbåtar. Här i antikvit, men finns även som ”boathouse navy”. Båda med detaljer i mässingslook. Ska kunna hålla drycker kalla i upp till 4 dagar.

På beachen
Arkitektur & Inredning
Juni 2025

På beachen

The Hemingway Cooler Bench från Business & Pleasure är både en kylväska och en bänk. Kylfacket rymmer 52 liter is och drycker och trälocket med dyna erbjuder en stabil sittplats på stranden. Designen och färgerna är inspirerade av 50-talets europeiska motorbåtar. Här i antikvit, men finns även som ”boathouse navy”. Båda med detaljer i mässingslook. Ska kunna hålla drycker kalla i upp till 4 dagar.

Läs
SAS satsar på Köpenhamn
Näringsliv
Juni 2025

SAS satsar på Köpenhamn

Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.

SAS satsar på Köpenhamn
Näringsliv
Juni 2025

SAS satsar på Köpenhamn

Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.

SAS satsar på Köpenhamn
Näringsliv
Juni 2025

SAS satsar på Köpenhamn

Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.

SAS satsar på Köpenhamn
Näringsliv
Juni 2025

SAS satsar på Köpenhamn

Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.

Läs
Fasangården
Mat & Dryck
Juni 2025

Fasangården

Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.

Fasangården
Mat & Dryck
Juni 2025

Fasangården

Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.

Fasangården
Mat & Dryck
Juni 2025

Fasangården

Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.

Fasangården
Mat & Dryck
Juni 2025

Fasangården

Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.