Vad är det som är runt, fem våningar högt och 22.000 kvadratmeter stort? Göteborgs nya landmärke World of Volvo förstås!
Den iögonenfallande byggnaden är uppförd i skandinavisk stil, av drygt 2.800 ton trä samt mängder av gigantiska glasskivor. Placeringen nära E6:an, söder om Liseberg, gör den väl synlig för alla som anländer till stan.
– Utöver att besöka våra utställningar, kommer det inte att kosta något att komma hit; huset och parken runt det kommer att vara öppen för alla. Vårt mål är skapa en plats där stadens invånare ska kunna mötas och studenter ska ha lätt att hitta en plats för att kunna plugga i en trivsam miljö, säger Magnus Wrahme, vd för World of Volvo.
Tanken är att anläggningen ska bli ett centrum för inspiration, en ständigt föränderlig destination med evenemang, liveuppträdanden och matupplevelser.
I centrum står en utställning som ska kretsa kring omtanken om människan. I den ingår några av Volvos mest ikoniska fordon samt oväntade interaktiva upplevelser.
World of Volvo drivs av Volvo Cars och Volvo Group och öppnar 14 april.
Vad är det som är runt, fem våningar högt och 22.000 kvadratmeter stort? Göteborgs nya landmärke World of Volvo förstås!
Den iögonenfallande byggnaden är uppförd i skandinavisk stil, av drygt 2.800 ton trä samt mängder av gigantiska glasskivor. Placeringen nära E6:an, söder om Liseberg, gör den väl synlig för alla som anländer till stan.
– Utöver att besöka våra utställningar, kommer det inte att kosta något att komma hit; huset och parken runt det kommer att vara öppen för alla. Vårt mål är skapa en plats där stadens invånare ska kunna mötas och studenter ska ha lätt att hitta en plats för att kunna plugga i en trivsam miljö, säger Magnus Wrahme, vd för World of Volvo.
Tanken är att anläggningen ska bli ett centrum för inspiration, en ständigt föränderlig destination med evenemang, liveuppträdanden och matupplevelser.
I centrum står en utställning som ska kretsa kring omtanken om människan. I den ingår några av Volvos mest ikoniska fordon samt oväntade interaktiva upplevelser.
World of Volvo drivs av Volvo Cars och Volvo Group och öppnar 14 april.
Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.
Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.
Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.
Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till
Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till
Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till
I bryggeriet BRUS på Nørrebro tillverkas ölen ett rum bort från baren. To Øl står bakom recepten – ofta humledrivna, men alltid med en twist. Maten matchar ölen: crispy chicken sandwich med syrad kål, baos med sidfläsk, friterad aubergine med sojamajonnäs. Inga klassiker, men smarta smaker. Allt serveras utan krångel, men med noggrannhet. Hit går man hungrig – och törstig.
I bryggeriet BRUS på Nørrebro tillverkas ölen ett rum bort från baren. To Øl står bakom recepten – ofta humledrivna, men alltid med en twist. Maten matchar ölen: crispy chicken sandwich med syrad kål, baos med sidfläsk, friterad aubergine med sojamajonnäs. Inga klassiker, men smarta smaker. Allt serveras utan krångel, men med noggrannhet. Hit går man hungrig – och törstig.
I bryggeriet BRUS på Nørrebro tillverkas ölen ett rum bort från baren. To Øl står bakom recepten – ofta humledrivna, men alltid med en twist. Maten matchar ölen: crispy chicken sandwich med syrad kål, baos med sidfläsk, friterad aubergine med sojamajonnäs. Inga klassiker, men smarta smaker. Allt serveras utan krångel, men med noggrannhet. Hit går man hungrig – och törstig.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö