.jpg)
Hamid Tawana driver sedan förra vintern Poké Poké på Djäknegatan. Efter ett lyckat år har han nu dragit igång samma koncept på det nya mattorget på Kronprinsen.
– Det har visat sig att pokébowl-trenden håller i sig, den tilltalar människor i alla åldrar och är hälsosam och på samma gång väldigt mättande, smakrik och god. För oss som jobbar här handlar allt om kärlek och känsla till råvarorna, säger Hamid Tawana.
På Kronprinsen kommer han tillsammans med sina kollegor att ytterligare utveckla konceptet och matlagningen.
– Vi kommer börja flambera och marinera lax, tonfisk och tofu, vilket skapar både en ännu godare matlagning och för oss blir det roligt att kunna experimentera mer med smaker. Jag ser en stor poäng med att hela tiden utvecklas i stort och i smått. Vi har en långsiktig idé om att starta fler restauranger över hela Sverige, men än så länge har resan precis börjat, säger Hamid Tawana.
Hamid Tawana driver sedan förra vintern Poké Poké på Djäknegatan. Efter ett lyckat år har han nu dragit igång samma koncept på det nya mattorget på Kronprinsen.
– Det har visat sig att pokébowl-trenden håller i sig, den tilltalar människor i alla åldrar och är hälsosam och på samma gång väldigt mättande, smakrik och god. För oss som jobbar här handlar allt om kärlek och känsla till råvarorna, säger Hamid Tawana.
På Kronprinsen kommer han tillsammans med sina kollegor att ytterligare utveckla konceptet och matlagningen.
– Vi kommer börja flambera och marinera lax, tonfisk och tofu, vilket skapar både en ännu godare matlagning och för oss blir det roligt att kunna experimentera mer med smaker. Jag ser en stor poäng med att hela tiden utvecklas i stort och i smått. Vi har en långsiktig idé om att starta fler restauranger över hela Sverige, men än så länge har resan precis börjat, säger Hamid Tawana.

Från kafé och foodtruck till en matlucka i Majorna. Men det stannar inte där! I fjol öppnade Hasselssons macklucka i Stora saluhallen och nyligen invigdes ännu en vid Skanstorget. Dessa får i april sällskap av en ny restaurang innanför Vallgraven. – Det ska bli fantastisk roligt att öppna på Drottninggatan. Det känns som ett naturligt steg att ta, tiden är mogen och vi ser verkligen fram emot att få presentera ett Hasselsson ”tvåpunktnoll”, säger delägaren Oliver Bull. Restaurangen kommer att ha en matprofil som är snarlik syskonet i Majorna. Signaturrätten fish and chips får sällskap av moules frites, räkmackor och annat från havet, allt tillagat i Hasselssons snabbmatsanda. – Man kan förvänta sig ett bekant Hasselsson om man varit hos oss innan. En del oföränderligt, en del nytt. Kvalitet är viktig men samtidigt arbetar vi med att inte ta oss själva alltför seriöst. Vi älskar att samla mycket människor på stimmiga platser och erbjuda god mat åt folket, så det är precis vad som väntar på Drottninggatan, säger Oliver.

Från kafé och foodtruck till en matlucka i Majorna. Men det stannar inte där! I fjol öppnade Hasselssons macklucka i Stora saluhallen och nyligen invigdes ännu en vid Skanstorget. Dessa får i april sällskap av en ny restaurang innanför Vallgraven. – Det ska bli fantastisk roligt att öppna på Drottninggatan. Det känns som ett naturligt steg att ta, tiden är mogen och vi ser verkligen fram emot att få presentera ett Hasselsson ”tvåpunktnoll”, säger delägaren Oliver Bull. Restaurangen kommer att ha en matprofil som är snarlik syskonet i Majorna. Signaturrätten fish and chips får sällskap av moules frites, räkmackor och annat från havet, allt tillagat i Hasselssons snabbmatsanda. – Man kan förvänta sig ett bekant Hasselsson om man varit hos oss innan. En del oföränderligt, en del nytt. Kvalitet är viktig men samtidigt arbetar vi med att inte ta oss själva alltför seriöst. Vi älskar att samla mycket människor på stimmiga platser och erbjuda god mat åt folket, så det är precis vad som väntar på Drottninggatan, säger Oliver.

Från kafé och foodtruck till en matlucka i Majorna. Men det stannar inte där! I fjol öppnade Hasselssons macklucka i Stora saluhallen och nyligen invigdes ännu en vid Skanstorget. Dessa får i april sällskap av en ny restaurang innanför Vallgraven. – Det ska bli fantastisk roligt att öppna på Drottninggatan. Det känns som ett naturligt steg att ta, tiden är mogen och vi ser verkligen fram emot att få presentera ett Hasselsson ”tvåpunktnoll”, säger delägaren Oliver Bull. Restaurangen kommer att ha en matprofil som är snarlik syskonet i Majorna. Signaturrätten fish and chips får sällskap av moules frites, räkmackor och annat från havet, allt tillagat i Hasselssons snabbmatsanda. – Man kan förvänta sig ett bekant Hasselsson om man varit hos oss innan. En del oföränderligt, en del nytt. Kvalitet är viktig men samtidigt arbetar vi med att inte ta oss själva alltför seriöst. Vi älskar att samla mycket människor på stimmiga platser och erbjuda god mat åt folket, så det är precis vad som väntar på Drottninggatan, säger Oliver.

Göteborgsbolaget Pagero, som är verksamma inom e-fakturering, har stått i centrum för en intensiv budstrid i början av året som fick First North-aktien att rusa på börsen. Vinnare blev mediehuset Thomson Reuters, som avnoterade bolaget i mars. Köpeskillingen landade på 8,2 miljarder kronor. – Vi är mycket glada över att bli en del av Thomson Reuters. Intresset för Pagero är en bekräftelse på både vår marknadsposition och de fantastiska produkter och tjänster vi levererar, säger Pageros vd Bengt Nilsson.

Göteborgsbolaget Pagero, som är verksamma inom e-fakturering, har stått i centrum för en intensiv budstrid i början av året som fick First North-aktien att rusa på börsen. Vinnare blev mediehuset Thomson Reuters, som avnoterade bolaget i mars. Köpeskillingen landade på 8,2 miljarder kronor. – Vi är mycket glada över att bli en del av Thomson Reuters. Intresset för Pagero är en bekräftelse på både vår marknadsposition och de fantastiska produkter och tjänster vi levererar, säger Pageros vd Bengt Nilsson.

Göteborgsbolaget Pagero, som är verksamma inom e-fakturering, har stått i centrum för en intensiv budstrid i början av året som fick First North-aktien att rusa på börsen. Vinnare blev mediehuset Thomson Reuters, som avnoterade bolaget i mars. Köpeskillingen landade på 8,2 miljarder kronor. – Vi är mycket glada över att bli en del av Thomson Reuters. Intresset för Pagero är en bekräftelse på både vår marknadsposition och de fantastiska produkter och tjänster vi levererar, säger Pageros vd Bengt Nilsson.

Den populära investeringsprofilen ”Stocktrader” har 18.000 följare i sociala medier och har hittills varit anonym. Men nu avslöjar Pontus Olausson för Göteborgs-Posten att han ligger bakom kontot. 32-åringen bor i centrala Göteborg och inledde sitt börssparande med 167.000 kronor. De senaste åtta åren har han jobbat som trader och levt på avkastningen från sina aktier. – Att göra det på heltid kräver sitt psyke. Man måste prestera, annars har man ingen inkomst, säger han till tidningen.

Den populära investeringsprofilen ”Stocktrader” har 18.000 följare i sociala medier och har hittills varit anonym. Men nu avslöjar Pontus Olausson för Göteborgs-Posten att han ligger bakom kontot. 32-åringen bor i centrala Göteborg och inledde sitt börssparande med 167.000 kronor. De senaste åtta åren har han jobbat som trader och levt på avkastningen från sina aktier. – Att göra det på heltid kräver sitt psyke. Man måste prestera, annars har man ingen inkomst, säger han till tidningen.

Den populära investeringsprofilen ”Stocktrader” har 18.000 följare i sociala medier och har hittills varit anonym. Men nu avslöjar Pontus Olausson för Göteborgs-Posten att han ligger bakom kontot. 32-åringen bor i centrala Göteborg och inledde sitt börssparande med 167.000 kronor. De senaste åtta åren har han jobbat som trader och levt på avkastningen från sina aktier. – Att göra det på heltid kräver sitt psyke. Man måste prestera, annars har man ingen inkomst, säger han till tidningen.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö