Paddy’s satsar på Lilla torg i vår – och öppnar Lilla Vinbaren på Skomakaregatan. Lokalen har tidigare varit såväl ostbutik som huserat Sushi Yama.
– Det är gott med vin och detta blir ett bra komplement till våra övriga verksamheter, säger krögarprofilen Paul Nielsen som sedan tidigare driver Paddy’s och Paddy’s Vin- och ginbar på Kalendegatan.
På menyn blir det pinchos, charktallrik, ostar och annan lätt mat, berättar Nielsen. Förhoppningen är att öppna i maj med omkring trettio sittplatser inomhus samt uteservering.
Paddy’s satsar på Lilla torg i vår – och öppnar Lilla Vinbaren på Skomakaregatan. Lokalen har tidigare varit såväl ostbutik som huserat Sushi Yama.
– Det är gott med vin och detta blir ett bra komplement till våra övriga verksamheter, säger krögarprofilen Paul Nielsen som sedan tidigare driver Paddy’s och Paddy’s Vin- och ginbar på Kalendegatan.
På menyn blir det pinchos, charktallrik, ostar och annan lätt mat, berättar Nielsen. Förhoppningen är att öppna i maj med omkring trettio sittplatser inomhus samt uteservering.
Havskräfta, kejsarhummer, (Nephrops norvegicus), är en nära släkting till vanlig hummer men är betydligt mindre och slankare med långa smala klor. Till skillnad från sin större släkting lever den på mjuka bottnar av lera och sand. Så lite som 100 g kräftkött innehåller nästan dagsbehovet av selen, en kraftfull antioxidant och skyddar mot fria radikaler. Selen är bra för nervsystemet, ämnesomsättningen och immunförsvaret. Havskräftan innehåller hela 24 % protein, ungefär samma mängd som i nötkött.
Havskräfta, kejsarhummer, (Nephrops norvegicus), är en nära släkting till vanlig hummer men är betydligt mindre och slankare med långa smala klor. Till skillnad från sin större släkting lever den på mjuka bottnar av lera och sand. Så lite som 100 g kräftkött innehåller nästan dagsbehovet av selen, en kraftfull antioxidant och skyddar mot fria radikaler. Selen är bra för nervsystemet, ämnesomsättningen och immunförsvaret. Havskräftan innehåller hela 24 % protein, ungefär samma mängd som i nötkött.
Havskräfta, kejsarhummer, (Nephrops norvegicus), är en nära släkting till vanlig hummer men är betydligt mindre och slankare med långa smala klor. Till skillnad från sin större släkting lever den på mjuka bottnar av lera och sand. Så lite som 100 g kräftkött innehåller nästan dagsbehovet av selen, en kraftfull antioxidant och skyddar mot fria radikaler. Selen är bra för nervsystemet, ämnesomsättningen och immunförsvaret. Havskräftan innehåller hela 24 % protein, ungefär samma mängd som i nötkött.
Rättikan, (Raphanus sativus), är en nära släkting till rädisan. Skalet kan vara svart eller vitt, medan köttet alltid är vitt. Vitskaliga rättikor är mildare i smaken än rädisa, medan svartskaliga är skarpare än rädisa. I Japan är daikon (”stor rot”), en mild, vitskalig variant av rättika, en av de viktigaste rotfrukterna. Odling av rättika tros ha börjat i Mindre Asien, och därifrån nådde den Egypten på 2000-talet f.Kr. Redan hos arbetarna vid pyramidbyggen ingick rättika i kosten. Rättikan är naturligt kalorifattig (3g per 100g) och är bra för leverrening och hjälper kroppen att bryta ner fett och hjälper därmed matsmältningen. Innehåller fibrer, C-vitamin, folat, järn, zink och kalcium.
Rättikan, (Raphanus sativus), är en nära släkting till rädisan. Skalet kan vara svart eller vitt, medan köttet alltid är vitt. Vitskaliga rättikor är mildare i smaken än rädisa, medan svartskaliga är skarpare än rädisa. I Japan är daikon (”stor rot”), en mild, vitskalig variant av rättika, en av de viktigaste rotfrukterna. Odling av rättika tros ha börjat i Mindre Asien, och därifrån nådde den Egypten på 2000-talet f.Kr. Redan hos arbetarna vid pyramidbyggen ingick rättika i kosten. Rättikan är naturligt kalorifattig (3g per 100g) och är bra för leverrening och hjälper kroppen att bryta ner fett och hjälper därmed matsmältningen. Innehåller fibrer, C-vitamin, folat, järn, zink och kalcium.
Rättikan, (Raphanus sativus), är en nära släkting till rädisan. Skalet kan vara svart eller vitt, medan köttet alltid är vitt. Vitskaliga rättikor är mildare i smaken än rädisa, medan svartskaliga är skarpare än rädisa. I Japan är daikon (”stor rot”), en mild, vitskalig variant av rättika, en av de viktigaste rotfrukterna. Odling av rättika tros ha börjat i Mindre Asien, och därifrån nådde den Egypten på 2000-talet f.Kr. Redan hos arbetarna vid pyramidbyggen ingick rättika i kosten. Rättikan är naturligt kalorifattig (3g per 100g) och är bra för leverrening och hjälper kroppen att bryta ner fett och hjälper därmed matsmältningen. Innehåller fibrer, C-vitamin, folat, järn, zink och kalcium.
Jordärtskockan (Helianthus tuberosus) kommer från Nordamerika, där den odlats av ursprungsbefolkningen i hundratals år. Den är en slags solros, ur samma släkte som vanlig solros. Jordärtskocka innehåller mycket kostfiber kallat inulin (1,6g per 100g ) som passerar tunntarmen för att tas upp av tjocktarmen. Detta rensar tarmarna från bland annat oönskade bakterier och svamp. Dessutom innehåller de kalcium och magnesium.
Jordärtskockan (Helianthus tuberosus) kommer från Nordamerika, där den odlats av ursprungsbefolkningen i hundratals år. Den är en slags solros, ur samma släkte som vanlig solros. Jordärtskocka innehåller mycket kostfiber kallat inulin (1,6g per 100g ) som passerar tunntarmen för att tas upp av tjocktarmen. Detta rensar tarmarna från bland annat oönskade bakterier och svamp. Dessutom innehåller de kalcium och magnesium.
Jordärtskockan (Helianthus tuberosus) kommer från Nordamerika, där den odlats av ursprungsbefolkningen i hundratals år. Den är en slags solros, ur samma släkte som vanlig solros. Jordärtskocka innehåller mycket kostfiber kallat inulin (1,6g per 100g ) som passerar tunntarmen för att tas upp av tjocktarmen. Detta rensar tarmarna från bland annat oönskade bakterier och svamp. Dessutom innehåller de kalcium och magnesium.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö