
Efter flera år i Stockholm och i rollen som konditoransvarig på NK:s Art Bakery var det dags att vända hem till barndomsstaden Malmö. I slutet av april öppnar Glenn Sjögren sitt Percy’s pastries på Limhamn.
– Det är ett område som växer och har klientelet för det jag vill skapa, säger han.
Det blir tio sittplatser inomhus och sex stycken utanför.
– Efter att ha kollat runt på olika lokaler så kände jag att just denna hade det jag sökte. Den ligger på en vacker plats och nära havet vilket känns underbart.
Hos Percy’s pastries kommer det dagligen att finnas sex till åtta olika bakverk samt klassiker som morotskaka, biskvier, skumtoppar och chokladbollar. Sortimentet kommer också bestå av tre olika tårtor, samt ytterligare tårtor som går att förbeställa.
– Minttårtan skapade jag på NK när jag jobbade där och den vill jag gärna fortsätta göra. Den består av en krämig mörk chokladmousse, en mintplatta, ett tunt lager av vaniljpannacotta med en krispig chokladmarängbotten, säger Glenn Sjögren.
Efter flera år i Stockholm och i rollen som konditoransvarig på NK:s Art Bakery var det dags att vända hem till barndomsstaden Malmö. I slutet av april öppnar Glenn Sjögren sitt Percy’s pastries på Limhamn.
– Det är ett område som växer och har klientelet för det jag vill skapa, säger han.
Det blir tio sittplatser inomhus och sex stycken utanför.
– Efter att ha kollat runt på olika lokaler så kände jag att just denna hade det jag sökte. Den ligger på en vacker plats och nära havet vilket känns underbart.
Hos Percy’s pastries kommer det dagligen att finnas sex till åtta olika bakverk samt klassiker som morotskaka, biskvier, skumtoppar och chokladbollar. Sortimentet kommer också bestå av tre olika tårtor, samt ytterligare tårtor som går att förbeställa.
– Minttårtan skapade jag på NK när jag jobbade där och den vill jag gärna fortsätta göra. Den består av en krämig mörk chokladmousse, en mintplatta, ett tunt lager av vaniljpannacotta med en krispig chokladmarängbotten, säger Glenn Sjögren.

Vad äter vi helst till jul? Hur viktig är julen för handeln? Hur ställer vi oss till hållbarhetsfrågan när vi köper julklappar? Siffror och jämförelser kring julen och vårt firande.

Vad äter vi helst till jul? Hur viktig är julen för handeln? Hur ställer vi oss till hållbarhetsfrågan när vi köper julklappar? Siffror och jämförelser kring julen och vårt firande.

Vad äter vi helst till jul? Hur viktig är julen för handeln? Hur ställer vi oss till hållbarhetsfrågan när vi köper julklappar? Siffror och jämförelser kring julen och vårt firande.

När Lishui (tidigare Chuchow) i Kina får en flygplats senare i år kommer den vara ritad som en fågel, med terminalen under dess skyddande vingar. Den 24 meter höga ”fågeln” som täcker terminalens 12 000 kvm är ritad av MAD och kommer ha kapacitet för en miljon resenärer per år.

När Lishui (tidigare Chuchow) i Kina får en flygplats senare i år kommer den vara ritad som en fågel, med terminalen under dess skyddande vingar. Den 24 meter höga ”fågeln” som täcker terminalens 12 000 kvm är ritad av MAD och kommer ha kapacitet för en miljon resenärer per år.

När Lishui (tidigare Chuchow) i Kina får en flygplats senare i år kommer den vara ritad som en fågel, med terminalen under dess skyddande vingar. Den 24 meter höga ”fågeln” som täcker terminalens 12 000 kvm är ritad av MAD och kommer ha kapacitet för en miljon resenärer per år.

Inför julen när jag var barn var julgodistillverkning en viktig aktivitet för att komma i rätt stämning. Det skulle kokas knäck, byggas pepparkakshus och rullas egna mozartkulor. Allt var kladdigt och det som ännu inte hade blivit det, skulle snart bli det av nyfikna barnfingrar. En av mina absoluta favoriter att tillverka var marsipanfigurer. Det var grisar, granar och avancerade snögubbar som, när tålamodet tröt, endast blev kulor av olika storlek. Där olikfärgade överblivna marsipanrester tryckts ihop, och rullats till en någorlunda jämn boll. I min familj var det endast jag, som av någon märklig anledning, uppskattade att äta dessa smått osmakligt fula marsipanfigurer, vilket resulterade i ett gediget lager som skulle förvaras på lämplig plats.

Inför julen när jag var barn var julgodistillverkning en viktig aktivitet för att komma i rätt stämning. Det skulle kokas knäck, byggas pepparkakshus och rullas egna mozartkulor. Allt var kladdigt och det som ännu inte hade blivit det, skulle snart bli det av nyfikna barnfingrar. En av mina absoluta favoriter att tillverka var marsipanfigurer. Det var grisar, granar och avancerade snögubbar som, när tålamodet tröt, endast blev kulor av olika storlek. Där olikfärgade överblivna marsipanrester tryckts ihop, och rullats till en någorlunda jämn boll. I min familj var det endast jag, som av någon märklig anledning, uppskattade att äta dessa smått osmakligt fula marsipanfigurer, vilket resulterade i ett gediget lager som skulle förvaras på lämplig plats.

Inför julen när jag var barn var julgodistillverkning en viktig aktivitet för att komma i rätt stämning. Det skulle kokas knäck, byggas pepparkakshus och rullas egna mozartkulor. Allt var kladdigt och det som ännu inte hade blivit det, skulle snart bli det av nyfikna barnfingrar. En av mina absoluta favoriter att tillverka var marsipanfigurer. Det var grisar, granar och avancerade snögubbar som, när tålamodet tröt, endast blev kulor av olika storlek. Där olikfärgade överblivna marsipanrester tryckts ihop, och rullats till en någorlunda jämn boll. I min familj var det endast jag, som av någon märklig anledning, uppskattade att äta dessa smått osmakligt fula marsipanfigurer, vilket resulterade i ett gediget lager som skulle förvaras på lämplig plats.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö