
Ingen rök utan eld. När Mugwort’s BBQ Schack slog upp sina portar i Gråbo 2017 var det mest som en kul grej. Men restaurangen blev snabbt en stor framgång och teamet har vunnit både SM-medaljer och blivit Europamästare för bästa BBQ-sås.
Nu kommer man till Göteborg. Och flyttar in i en större lokal i Slakthuset, Gamlestaden, med uteservering året runt. Där blir det brisket, hamburgare och revben. Samt den välrenommerade såsen förstås.
– Tillsammans med våra grannar i området vill vi skapa ett härligt häng och mer flöden till Slakthuset. Och vi har givetvis planerat in och placerat finalen i SM i burgare på vår nya bakgård, säger Johan och Sanna Kullberg, paret bakom Mugwort’s som siktar på titeln Sveriges bästa BBQ-restaurang.
Det bubblar ordentligt i det gamla slakthusområdet. De senaste åren har det fyllts av afrikansk soulfood, lokalbryggd öl, specialkaffe, ysteri, mexikansk mat och tvåltillverkning.
Ingen rök utan eld. När Mugwort’s BBQ Schack slog upp sina portar i Gråbo 2017 var det mest som en kul grej. Men restaurangen blev snabbt en stor framgång och teamet har vunnit både SM-medaljer och blivit Europamästare för bästa BBQ-sås.
Nu kommer man till Göteborg. Och flyttar in i en större lokal i Slakthuset, Gamlestaden, med uteservering året runt. Där blir det brisket, hamburgare och revben. Samt den välrenommerade såsen förstås.
– Tillsammans med våra grannar i området vill vi skapa ett härligt häng och mer flöden till Slakthuset. Och vi har givetvis planerat in och placerat finalen i SM i burgare på vår nya bakgård, säger Johan och Sanna Kullberg, paret bakom Mugwort’s som siktar på titeln Sveriges bästa BBQ-restaurang.
Det bubblar ordentligt i det gamla slakthusområdet. De senaste åren har det fyllts av afrikansk soulfood, lokalbryggd öl, specialkaffe, ysteri, mexikansk mat och tvåltillverkning.

Le Manoir aux Quat’Saisons i Oxfordshire behåller sina två Michelinstjärnor, för 41:e året i rad. Restaurangen öppnade 1984 och fick två stjärnor bara några månader efter att de öppnat. Och sen dess håller de fanan i topp. Le Manoirs grundare Raymond Blanc OBE (Officer of the Most Excellent Order of the British Empire) kommenterar: – ”Den här resan handlar om mer än stjärnorna – det handlar om att skapa oförglömliga upplevelser för våra gäster och vårda framtidens talanger.” Vi tar honom på ordet.

Le Manoir aux Quat’Saisons i Oxfordshire behåller sina två Michelinstjärnor, för 41:e året i rad. Restaurangen öppnade 1984 och fick två stjärnor bara några månader efter att de öppnat. Och sen dess håller de fanan i topp. Le Manoirs grundare Raymond Blanc OBE (Officer of the Most Excellent Order of the British Empire) kommenterar: – ”Den här resan handlar om mer än stjärnorna – det handlar om att skapa oförglömliga upplevelser för våra gäster och vårda framtidens talanger.” Vi tar honom på ordet.

Le Manoir aux Quat’Saisons i Oxfordshire behåller sina två Michelinstjärnor, för 41:e året i rad. Restaurangen öppnade 1984 och fick två stjärnor bara några månader efter att de öppnat. Och sen dess håller de fanan i topp. Le Manoirs grundare Raymond Blanc OBE (Officer of the Most Excellent Order of the British Empire) kommenterar: – ”Den här resan handlar om mer än stjärnorna – det handlar om att skapa oförglömliga upplevelser för våra gäster och vårda framtidens talanger.” Vi tar honom på ordet.

Ralph Lauren har gjort om halva butiken på 173 Boulevard Saint Germain i Paris till ett permanent Ralph’s Coffee. (Tidigare stannade Ralph’s Coffees ”food truck” utanför.) Lokalerna är från 1600-talet med elegant autentisk miljö med träpaneler och kristallkronor. Utbudet är som på andra Ralph’s med morotskaka, brownies och alla varianter av espressodrycker.

Ralph Lauren har gjort om halva butiken på 173 Boulevard Saint Germain i Paris till ett permanent Ralph’s Coffee. (Tidigare stannade Ralph’s Coffees ”food truck” utanför.) Lokalerna är från 1600-talet med elegant autentisk miljö med träpaneler och kristallkronor. Utbudet är som på andra Ralph’s med morotskaka, brownies och alla varianter av espressodrycker.

Ralph Lauren har gjort om halva butiken på 173 Boulevard Saint Germain i Paris till ett permanent Ralph’s Coffee. (Tidigare stannade Ralph’s Coffees ”food truck” utanför.) Lokalerna är från 1600-talet med elegant autentisk miljö med träpaneler och kristallkronor. Utbudet är som på andra Ralph’s med morotskaka, brownies och alla varianter av espressodrycker.

Kinesiska biltillverkaren BYD lanserar tillsammans med DJI en plattform som ska integrera drönare med deras bilar. Systemet som heter Lingyuan gör det möjligt för en passagerare i bilen att styra drönaren via en handkontroll med skärm för att till exempel filma bilens resa längs vägen eller för att kolla trafiksituationer längre fram. Drönaren ska kunna lyfta och landa i ca 25 km/h och maxfart för drönaren ligger runt 50 km/h.

Kinesiska biltillverkaren BYD lanserar tillsammans med DJI en plattform som ska integrera drönare med deras bilar. Systemet som heter Lingyuan gör det möjligt för en passagerare i bilen att styra drönaren via en handkontroll med skärm för att till exempel filma bilens resa längs vägen eller för att kolla trafiksituationer längre fram. Drönaren ska kunna lyfta och landa i ca 25 km/h och maxfart för drönaren ligger runt 50 km/h.

Kinesiska biltillverkaren BYD lanserar tillsammans med DJI en plattform som ska integrera drönare med deras bilar. Systemet som heter Lingyuan gör det möjligt för en passagerare i bilen att styra drönaren via en handkontroll med skärm för att till exempel filma bilens resa längs vägen eller för att kolla trafiksituationer längre fram. Drönaren ska kunna lyfta och landa i ca 25 km/h och maxfart för drönaren ligger runt 50 km/h.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö