
Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött.
– Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital.
Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.
Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött.
– Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital.
Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.

Noto island sea salt är ett sällsynt, mörkt salt med rökig eftersmak och rik umami, som innehåller rester av bambukol. Saltet ska passa extra bra till grillat. Man hittar saltet i Nagahashi- och Suzu-regionen på Noto-halvön i Ishikawa-prefekturen. Än i dag tillverkas detta havssalt av tre kvinnor: Junko Tsunetoshi San, Tadako Shimo San och Eiko Miyashita San.

Noto island sea salt är ett sällsynt, mörkt salt med rökig eftersmak och rik umami, som innehåller rester av bambukol. Saltet ska passa extra bra till grillat. Man hittar saltet i Nagahashi- och Suzu-regionen på Noto-halvön i Ishikawa-prefekturen. Än i dag tillverkas detta havssalt av tre kvinnor: Junko Tsunetoshi San, Tadako Shimo San och Eiko Miyashita San.

Noto island sea salt är ett sällsynt, mörkt salt med rökig eftersmak och rik umami, som innehåller rester av bambukol. Saltet ska passa extra bra till grillat. Man hittar saltet i Nagahashi- och Suzu-regionen på Noto-halvön i Ishikawa-prefekturen. Än i dag tillverkas detta havssalt av tre kvinnor: Junko Tsunetoshi San, Tadako Shimo San och Eiko Miyashita San.

På 60-talet var all den nya musiken från England ”pop”. Hösten 1966 förändrades allt. Jimi Hendrix debuterade i London, Clapton bildade powertrion Cream och de tidigare 60-tals hjältarna - som Rolling Stones, The Who, Kinks, Animals, Small Faces - kom nu att rubriceras ”rock”. Ett begrepp som också var lättare att åldras med. Pop är en tonårskultur även om publiken ibland passerat 20.

På 60-talet var all den nya musiken från England ”pop”. Hösten 1966 förändrades allt. Jimi Hendrix debuterade i London, Clapton bildade powertrion Cream och de tidigare 60-tals hjältarna - som Rolling Stones, The Who, Kinks, Animals, Small Faces - kom nu att rubriceras ”rock”. Ett begrepp som också var lättare att åldras med. Pop är en tonårskultur även om publiken ibland passerat 20.

På 60-talet var all den nya musiken från England ”pop”. Hösten 1966 förändrades allt. Jimi Hendrix debuterade i London, Clapton bildade powertrion Cream och de tidigare 60-tals hjältarna - som Rolling Stones, The Who, Kinks, Animals, Small Faces - kom nu att rubriceras ”rock”. Ett begrepp som också var lättare att åldras med. Pop är en tonårskultur även om publiken ibland passerat 20.

Siffror, statistik och jämförelser mellan djur och människor

Siffror, statistik och jämförelser mellan djur och människor

Siffror, statistik och jämförelser mellan djur och människor
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö