
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

Siffror och statistik kring vem som äter mest kött, vilken sås som är godast och alla tänkbara varianter av pommes.

Siffror och statistik kring vem som äter mest kött, vilken sås som är godast och alla tänkbara varianter av pommes.

Siffror och statistik kring vem som äter mest kött, vilken sås som är godast och alla tänkbara varianter av pommes.

Jag vet inte om ni, kära läsare, gillar humor. Jag gör det. Jag tycker det är kul att skratta faktiskt. Det är egentligen konstigt att det kan vara så najs att öppna munnen och låta - Ha ha ha! Men det är härligt! Prova! Igår skrattade jag till exempel högt åt Björn Gustafssons sketchserie Koppla Av på SVT. Det märkliga var att jag inte trodde att jag skulle tycka det va kul. Gick tvärtom in med inställningen att den där Björn Gustafsson är väl ändå lite överskattad. Han gjorde den där Carina Berg-låten i Mellon för hundra år sedan men sen har han väl inte gjort något? Började alltså titta med mycket skeptisk sinne. Ändå satt jag där några minuter senare och vred mig av garv. Speciellt åt sportreportern som inte kan ett dugg om sport. Kul!

Jag vet inte om ni, kära läsare, gillar humor. Jag gör det. Jag tycker det är kul att skratta faktiskt. Det är egentligen konstigt att det kan vara så najs att öppna munnen och låta - Ha ha ha! Men det är härligt! Prova! Igår skrattade jag till exempel högt åt Björn Gustafssons sketchserie Koppla Av på SVT. Det märkliga var att jag inte trodde att jag skulle tycka det va kul. Gick tvärtom in med inställningen att den där Björn Gustafsson är väl ändå lite överskattad. Han gjorde den där Carina Berg-låten i Mellon för hundra år sedan men sen har han väl inte gjort något? Började alltså titta med mycket skeptisk sinne. Ändå satt jag där några minuter senare och vred mig av garv. Speciellt åt sportreportern som inte kan ett dugg om sport. Kul!

Jag vet inte om ni, kära läsare, gillar humor. Jag gör det. Jag tycker det är kul att skratta faktiskt. Det är egentligen konstigt att det kan vara så najs att öppna munnen och låta - Ha ha ha! Men det är härligt! Prova! Igår skrattade jag till exempel högt åt Björn Gustafssons sketchserie Koppla Av på SVT. Det märkliga var att jag inte trodde att jag skulle tycka det va kul. Gick tvärtom in med inställningen att den där Björn Gustafsson är väl ändå lite överskattad. Han gjorde den där Carina Berg-låten i Mellon för hundra år sedan men sen har han väl inte gjort något? Började alltså titta med mycket skeptisk sinne. Ändå satt jag där några minuter senare och vred mig av garv. Speciellt åt sportreportern som inte kan ett dugg om sport. Kul!

Verso tillverkar gitarrer med fritt flyttbara pickuper för ett kreativt uttryck. Hela ”Sine Pad”-delen kan även pressas ner för att manipulera volymen. Verso Sine byggs i tyskland och väntetiden är ca ett år.

Verso tillverkar gitarrer med fritt flyttbara pickuper för ett kreativt uttryck. Hela ”Sine Pad”-delen kan även pressas ner för att manipulera volymen. Verso Sine byggs i tyskland och väntetiden är ca ett år.

Verso tillverkar gitarrer med fritt flyttbara pickuper för ett kreativt uttryck. Hela ”Sine Pad”-delen kan även pressas ner för att manipulera volymen. Verso Sine byggs i tyskland och väntetiden är ca ett år.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö