
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien.
August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare.
Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike.
– Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill.
Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd.
Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök.
– Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.

Sofia B. Olsson är Operations manager på restaurang Vrå på Clarion Post. Hon har tävlat i årets kock och föreläser om hållbar utveckling och ledarskap. Hon har tagit emot priser för ”Årets hållbara innovatör” och Tore Wretmans guldmedalj, ”för den svenska gastronomin”, och har mottagit Karin Franssons mentorpris 2023. Här visar Sofia hur man gör tre enkla toppings till Japanska jätteostron.

Sofia B. Olsson är Operations manager på restaurang Vrå på Clarion Post. Hon har tävlat i årets kock och föreläser om hållbar utveckling och ledarskap. Hon har tagit emot priser för ”Årets hållbara innovatör” och Tore Wretmans guldmedalj, ”för den svenska gastronomin”, och har mottagit Karin Franssons mentorpris 2023. Här visar Sofia hur man gör tre enkla toppings till Japanska jätteostron.

Sofia B. Olsson är Operations manager på restaurang Vrå på Clarion Post. Hon har tävlat i årets kock och föreläser om hållbar utveckling och ledarskap. Hon har tagit emot priser för ”Årets hållbara innovatör” och Tore Wretmans guldmedalj, ”för den svenska gastronomin”, och har mottagit Karin Franssons mentorpris 2023. Här visar Sofia hur man gör tre enkla toppings till Japanska jätteostron.

It-säkerhetsbolaget Recorded Future, med rötter i Göteborg, säljs till amerikanska Mastercard i en affär värd motsvarande 27,5 miljarder kronor. Recorded Future grundades 2009 av göteborgarna Christopher Ahlberg och Staffan Truvé, och har vuxit till att bli ett globalt företag med över 1.900 kunder i 75 länder. – Genom att gå samman med Mastercard ser vi en möjlighet att hjälpa fler företag och regeringar, säger bolagets vd Christopher Ahlberg. Recorded Future har över tusen anställda, bland annat i Göteborg och på det amerikanska huvudkontoret i Boston.

It-säkerhetsbolaget Recorded Future, med rötter i Göteborg, säljs till amerikanska Mastercard i en affär värd motsvarande 27,5 miljarder kronor. Recorded Future grundades 2009 av göteborgarna Christopher Ahlberg och Staffan Truvé, och har vuxit till att bli ett globalt företag med över 1.900 kunder i 75 länder. – Genom att gå samman med Mastercard ser vi en möjlighet att hjälpa fler företag och regeringar, säger bolagets vd Christopher Ahlberg. Recorded Future har över tusen anställda, bland annat i Göteborg och på det amerikanska huvudkontoret i Boston.

It-säkerhetsbolaget Recorded Future, med rötter i Göteborg, säljs till amerikanska Mastercard i en affär värd motsvarande 27,5 miljarder kronor. Recorded Future grundades 2009 av göteborgarna Christopher Ahlberg och Staffan Truvé, och har vuxit till att bli ett globalt företag med över 1.900 kunder i 75 länder. – Genom att gå samman med Mastercard ser vi en möjlighet att hjälpa fler företag och regeringar, säger bolagets vd Christopher Ahlberg. Recorded Future har över tusen anställda, bland annat i Göteborg och på det amerikanska huvudkontoret i Boston.

Alla som glidit fingret på ett kristallglas har hört det sjungande ljudet. Glasharmonikan är en hel uppsättning olika stora glasskålar på en axel som roteras långsamt genom att trampa på en pedal. Uppfanns av Benjamin Franklin 1763 och finns idag med elmotor.

Alla som glidit fingret på ett kristallglas har hört det sjungande ljudet. Glasharmonikan är en hel uppsättning olika stora glasskålar på en axel som roteras långsamt genom att trampa på en pedal. Uppfanns av Benjamin Franklin 1763 och finns idag med elmotor.

Alla som glidit fingret på ett kristallglas har hört det sjungande ljudet. Glasharmonikan är en hel uppsättning olika stora glasskålar på en axel som roteras långsamt genom att trampa på en pedal. Uppfanns av Benjamin Franklin 1763 och finns idag med elmotor.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö