Libanesiska Laziza öppnade sin första restaurang för tretton år sedan och i dag driver de två restauranger; i city på Baltzarsgatan och på Hallenborgsgatan i Dockan. När de nu öppnar sin tredje Malmörestaurang har valet fallit på kontorshuset Vista i Hyllie, som kommer stå klart i slutet av 2025.
– Vi talar samma språk kring hållbarhet, säger Sadoo Iskandarani, kock och grundare av Laziza.
Den nya restaurangen kommer att finnas på två våningar om totalt 600 kvadratmeter, med samma koncept som i de två befintliga restaurangerna. På Vistas tak kommer Laziza att ha en egen odling för kryddor och örter som kan användas i matlagningen.
– Vårt koncept har fungerat mycket väl i tretton år och nu är vi redo att ta nästa steg med en restaurang i Hyllie där vi redan i dag levererar mycket catering. Vi är måna om att bygga broar i vårt arbete, både mellan människor och länder. Vi ser därför en viktig symbolik i att befinna oss nära Öresundsbron och kontinenten, men också flera olika stadsdelar i Malmö, säger Iskandarani.
Libanesiska Laziza öppnade sin första restaurang för tretton år sedan och i dag driver de två restauranger; i city på Baltzarsgatan och på Hallenborgsgatan i Dockan. När de nu öppnar sin tredje Malmörestaurang har valet fallit på kontorshuset Vista i Hyllie, som kommer stå klart i slutet av 2025.
– Vi talar samma språk kring hållbarhet, säger Sadoo Iskandarani, kock och grundare av Laziza.
Den nya restaurangen kommer att finnas på två våningar om totalt 600 kvadratmeter, med samma koncept som i de två befintliga restaurangerna. På Vistas tak kommer Laziza att ha en egen odling för kryddor och örter som kan användas i matlagningen.
– Vårt koncept har fungerat mycket väl i tretton år och nu är vi redo att ta nästa steg med en restaurang i Hyllie där vi redan i dag levererar mycket catering. Vi är måna om att bygga broar i vårt arbete, både mellan människor och länder. Vi ser därför en viktig symbolik i att befinna oss nära Öresundsbron och kontinenten, men också flera olika stadsdelar i Malmö, säger Iskandarani.
Västra Götalandsregionen investerar 12 miljoner kronor i kompetenscentrumet Maxbatt, som leds av Chalmers. Satsningen ska stärka svensk batteriproduktion och industrins konkurrenskraft. – Vi har stora förväntningar på att Maxbatt kommer att bidra till framtidens batteriproduktion, säger Lars Nyborg, professor på Chalmers. Med den ökande globala efterfrågan väntas satsningen skapa tusentals arbetstillfällen och stärka Sveriges position inom batteriindustrin, skriver universitet.
Västra Götalandsregionen investerar 12 miljoner kronor i kompetenscentrumet Maxbatt, som leds av Chalmers. Satsningen ska stärka svensk batteriproduktion och industrins konkurrenskraft. – Vi har stora förväntningar på att Maxbatt kommer att bidra till framtidens batteriproduktion, säger Lars Nyborg, professor på Chalmers. Med den ökande globala efterfrågan väntas satsningen skapa tusentals arbetstillfällen och stärka Sveriges position inom batteriindustrin, skriver universitet.
Västra Götalandsregionen investerar 12 miljoner kronor i kompetenscentrumet Maxbatt, som leds av Chalmers. Satsningen ska stärka svensk batteriproduktion och industrins konkurrenskraft. – Vi har stora förväntningar på att Maxbatt kommer att bidra till framtidens batteriproduktion, säger Lars Nyborg, professor på Chalmers. Med den ökande globala efterfrågan väntas satsningen skapa tusentals arbetstillfällen och stärka Sveriges position inom batteriindustrin, skriver universitet.
Ian Jones är kökschef på Operagrillen. Tidigare har han jobbat på bland annat The Lanesborough och The Halcyon i London, samt på Bloom in the Park här i Malmö. Här visar Ian hur man lagar röding med vitvinssås.
Ian Jones är kökschef på Operagrillen. Tidigare har han jobbat på bland annat The Lanesborough och The Halcyon i London, samt på Bloom in the Park här i Malmö. Här visar Ian hur man lagar röding med vitvinssås.
Ian Jones är kökschef på Operagrillen. Tidigare har han jobbat på bland annat The Lanesborough och The Halcyon i London, samt på Bloom in the Park här i Malmö. Här visar Ian hur man lagar röding med vitvinssås.
Göteborgsbolaget Sightic Analytics, som utvecklar AI-teknik för att upptäcka alkohol- och drogpåverkan, har tagit in 25 miljoner kronor i en nyemission. Huvudinvesterare är Gunnar Bark, tidigare vd och ordförande för bilsäkerhetsföretaget Autoliv. – Vi jobbade med de här frågorna redan på 90-talet, men kom aldrig till någon lösning. Sightic har potential att rädda många liv, säger Gunnar Bark till DI Digital. Sightic Analytics grundades i Göteborg 2019 av den tidigare polisen Stefanie Najafi och psykologen Jenny Johansson. Idén till bolaget fick de under sin gemensamma tid på Säpo.
Göteborgsbolaget Sightic Analytics, som utvecklar AI-teknik för att upptäcka alkohol- och drogpåverkan, har tagit in 25 miljoner kronor i en nyemission. Huvudinvesterare är Gunnar Bark, tidigare vd och ordförande för bilsäkerhetsföretaget Autoliv. – Vi jobbade med de här frågorna redan på 90-talet, men kom aldrig till någon lösning. Sightic har potential att rädda många liv, säger Gunnar Bark till DI Digital. Sightic Analytics grundades i Göteborg 2019 av den tidigare polisen Stefanie Najafi och psykologen Jenny Johansson. Idén till bolaget fick de under sin gemensamma tid på Säpo.
Göteborgsbolaget Sightic Analytics, som utvecklar AI-teknik för att upptäcka alkohol- och drogpåverkan, har tagit in 25 miljoner kronor i en nyemission. Huvudinvesterare är Gunnar Bark, tidigare vd och ordförande för bilsäkerhetsföretaget Autoliv. – Vi jobbade med de här frågorna redan på 90-talet, men kom aldrig till någon lösning. Sightic har potential att rädda många liv, säger Gunnar Bark till DI Digital. Sightic Analytics grundades i Göteborg 2019 av den tidigare polisen Stefanie Najafi och psykologen Jenny Johansson. Idén till bolaget fick de under sin gemensamma tid på Säpo.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö